Πώς θα είναι η νέα ηλιακή χρονιά για την Ελλάδα;

Μία αρκετά δύσκολη χρονιά ξεκινάει για την Ελλάδα, καθώς ο Ωροσκόπος της Ηλιακής Επιστροφής πέφτει στην 30η μοίρα των Ιχθύων, μία ιδιαίτερα φορτισμένη μοίρα για τέσσερεις λόγους. Πρώτον, διότι ενεργοποιεί την ολική ηλιακή έκλειψη της 20ης Μαρτίου 2015. Δεύτερον, διότι ακριβώς σε αυτήν την μοίρα βρίσκεται ο Χείρωνας. Τρίτον, διότι εκεί βρίσκεται ο δεύτερος χειρότερος απλανής μετά τον Αλγκόλ, ο Scheat. Τέταρτον, είναι ο ορισμός της αναιρετικής μοίρας καθώς μιλάμε για την τελευταία μοίρα του ζωδιακού.


Η Έκλειψη της 20ης Μαρτίου 2015, μιλούσε για εθνική ανεξαρτησία (θεωρητικά βγήκαμε από τα Μνημόνια), μυστικές συμφωνίες (Σκοπιανό), και έναν κοινοβουλευτικό βίο (αυτά που βλέπουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έχουν συμβεί ξανά στην ιστορία του Κοινοβουλίου).

Ο Χείρωνας στον Ιχθύ μπορεί να σαφώς μπορεί να δώσει την πολυπόθητη γιατρειά από τα όσα συμβαίνουν, μπορεί όμως και να προκαλέσει τον «θάνατο» με την βία των ιδεολογικά φανατισμένων.   

Ο Scheat έφερε μεγάλα θέματα από την μετακίνηση πληθυσμών μέσω θαλάσσης, αλλά και το κυριότερο, «πνιγμό» από τα θέματα που αφορούν το ζώδιο των Ιχθύων η οποία είναι η Ιδεολογία με κάθε τίμημα. Και ας μην ξεχνάμε πως ο Ποσειδώνας, κυβερνήτης των Ιχθύων, είναι ο κύριος σηματοδότης των Αριστερών Ρευμάτων. Έτσι είδαμε στα χρόνια μετά το 2015 την παντοκρατορία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την διολίσθησή του στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ‘80 (κομματικό κράτος, «πρασινοφρουροί», επιδόματα, κεντροαριστερά).

Ως αναιρετική μοίρα, η 30η μοίρα των Ιχθύων δείχνει πως ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ξεκινά.Στην γενική πολιτική κατάσταση βλέπουμε ότι η Αριστερά (κυβερνήτης ωροσκόπου ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες και στον 12ο Οίκο) διαμορφώνει ένα είδους «Παρακράτος» προκειμένου να δημιουργήσει μία «Δεξιά Παρένθεση», είτε χρησιμοποιώντας παρακρατικούς μηχανισμούς, είτε μέσω προπαγάνδας, είτε με την υπόσχεση επιδομάτων. Και βέβαια ο λόγος της θα συνδυάζει την σκληρότητα με την ευγλωττία.

Παράλληλα, εντός του Πρώτου Οίκου, βρίσκονται ο Άρης και ο Ουρανός, αλλά στο εμπεριεχόμενο τμήμα του Οίκου. Αυτό σημαίνει πως ενώ υπάρχει η ανάγκη για ελευθερία και μία ουσιαστική επανάσταση ενάντια στην καταπίεση, αυτή δεν εκδηλώνεται. Όλες οι διαμαρτυρίες των κομμάτων της Αντιπολίτευσης δεν θα εισακούονται, αλλά ούτε κι Αντιπολίτευση μπορεί να κάνει κάτι σημαντικό, μέχρι τουλάχιστον την στιγμή των εκλογών.


Στα οικονομικά η χώρα θα βρεθεί σε κρίσιμη κατάσταση διότι ναι μεν πετυχαίνει υπερπλεονάσματα αλλά αυτός ο χρόνος θα αναδείξει την σταδιακή αδυναμία να επιτευχθούν αυτοί οι ρυθμοί, ειδικά μετά την μετάβαση σε ημισυντηρητική διακυβέρνηση (Νέας Δημοκρατίας).


Οι σχέσεις με τα γειτονικά κράτη  θα αρχίσουν να διολισθαίνουν προς το χειρότερο διότι θα αποξενωνόμαστε από τους γύρω μας, αν και συμφωνίες με το Εξωτερικό θα υπάρχουν. Ένας τρόπος για να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας θα είναι οι επερχόμενες Ευρωεκλογές, όπου εκεί θα εκφραστεί η ανάγκη του κόσμου για εθνική ανεξαρτησία. Επίσης, νέες, κακές, συμφωνίες έρχονται να δυναμιτίσουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.


Ο Λαός (Σελήνη στον Αιγόκερω) επιστρέφει στις αγκάλες της Νέας Δημοκρατίας, όχι διότι του αρέσει αλλά διότι πιστεύει ότι μεταξύ των δύο κακών το λιγότερο κακό είναι το καλύτερο, αγνοώντας ότι και η Ν.Δ. είναι υπεύθυνη για όσα έχουν συμβεί (Σελήνη σύνοδος Νότιος Δεσμός). Όσο όμως περνά ο καιρός θα κινείται σε πιο ακραίους σχηματισμούς, όπου υπάρχει πραγματική ελευθερία έστω κι αν δεν εκδηλώνεται λόγω των περιορισμών που υπάρχουν. Άλλωστε το κόμμα της ΝΔ (Κρόνος) θα τα βρει (εξάγωνο) με τον ΣΥΡΙΖΑ (Ποσειδώνας).


Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Το κόμμα όμως που θα αλλάξει τις ισορροπίες θα είναι η Χρυσή Αυγή. Είτε με τον λόγο της να διολισθαίνει προς την «Λαϊκή Δεξιά» είτε επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους της επειδή θα πρέπει να υπογράψει θέματα που δεν θα ήθελε, θα αρχίσει να κάνει προσέγγιση προς την Χρυσή Αυγή, είτε ευθέως είτε εμμέσως, να χρησιμοποιεί την πολιτική της Χρυσής Αυγής ως δική της.


Ο Πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του Κοινοβουλίου. Με την βοήθεια των ξένων θα αντέξει την μεγάλη πίεση και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ξανά την εξουσία (άλλωστε οι αλλαγές το 2020 θα προξενήσουν κυβερνητική αστάθεια). Πιστεύω ότι είναι ικανός να εξαντλήσει την τετραετία (με τις βουλευτικές εκλογές να πραγματοποιούνται την πρώτη ή την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου. Άλλωστε οι εκλογές τον Μάιο θα εκτονώσουν κάπως την κατάσταση.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan