Ας δούμε πώς θα είναι για την Ελλάδα η ηλιακή της επιστροφή για το διάστημα 2018-2019.

Το 2018 θα είναι για την Ελλάδα ένα αρκετά δύσκολο έτος, με τον πρωθυπουργό να κλέβει την παράσταση με αρνητικό τρόπο, καθώς η στενή σύνοδος του Ηλίου με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, στον Δεύτερο Οίκο της Ηλιακής Επιστροφής, βγάζει στην επιφάνεια τα πλέον αρνητικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Υδροχόου, δηλαδή την εμμονή σε παρωχημένες ιδέες ή σε οικονομικά ζητήματα.


Ας δούμε πρώτα την γενική κατάσταση της χώρας που συμβολίζεται με τον Ωροσκόπο. Πρώτα από όλα, ο ωροσκόπος συμπίπτει με τον 7ο Οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου της χώρας και σε σύνοδο ακριβείας με τον Τροπικό Άρη. Αυτό σημαίνει τρία πράγματα. Το ένα είναι πως το εξωτερικό ή οι συμμαχίες μας, ή ακόμη και οι φανεροί εχθροί μας θα επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Το δεύτερο είναι πως με κάποιον τρόπο θα επιβληθεί δικτατορία στον τόπο. Το τρίτο, να υπάρξει μία πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα ως βάση επιχειρήσεων. Ήδη όμως φαίνεται, ότι θα υπερισχύσει το πρώτο σενάριο, το Σκοπιανό και το ΝΑΤΟ.

Η μοίρα του Ωροσκόπου (16η μοίρα Τοξότου) μας προϊδεάζει για αρνητικές εξελίξεις, καθώς η συγκεκριμένη μοίρα σύμφωνα με τον Καρέλλι, η έλλειψη ικανοτήτων του πολιτικού προσωπικού σε συνδυασμό με σχέδια από καπνό, οδηγούν σε λανθασμένες δράσεις που θα φέρουν μιζέρια, δυστυχία και καταστροφή.

Ο Κυβερνήτης του Ωροσκόπου, Δίας, βρίσκεται στον Σκορπιό και στα όρια μεταξύ 11ου και 12ου Οίκου δείχνει πως οι Ξένοι λειτουργούν με υπόγειο και εχθρικό τρόπο, επιβάλλοντας την θέλησή τους μέσω ενός μέρους της αντιπολίτευσης, το οποίο απρόθυμα θα συμφωνήσει, ίσως με την χρήση αθέμιτων μέσων ή με ανταλλάγματα που εμείς δεν θα μάθουμε ποτέ. Επίσης, μισούν αφάνταστα τον Λαό και την θέλησή του, κάτι το οποίο είναι αμοιβαίο.

Μέσα στον Πρώτο Οίκο έχουμε τον Κρόνο, κυβερνήτη του 2ου Οίκου. Τα Οικονομικά, θα είναι το δεύτερο θέμα που θα μας απασχολήσει πλέον, και μάλιστα,συγκεκριμένα, οι συντάξεις. Παρότι ο Κρόνος έχει ελάσσονες όψεις με άλλους πλανήτες, επί της ουσίας λειτουργεί σαν να μην κάνει όψεις. Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι είναι οι τελευταίοι που έχουν χρήματα αλλά είναι αδύνατο να εστιάσουν τα χρήματά τους, όταν είναι στο στόχαστρο του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης (ο Κρόνος παραδοσιακά κυβερνά τον Υδροχόο). Τα μέτρα που έρχονται, θα επηρεάσουν από φέτος τους συνταξιούχους, θα συμπιέσουν σε απίστευτο βαθμό τα εισοδήματά τους. Την ουσιαστική βοήθεια, ίσως και την τελευταία, οι συνταξιούχοι θα την δώσουν στις οικογένειές τους στις αρχές του Δεκεμβρίου. Μπορεί επίσης εκείνο το διάστημα να δοθεί άλλο ένα βοήθημα όπως και φέτος.


Ο Πρωθυπουργός φέτος, θα βρεθεί στο ναδίρ της δημοτικότητάς του, επειδή οι εμμονές του σε συνδυασμό με αυταρχικές πρακτικές, θα προκαλέσουν το κοινό αίσθημα. Στο οικονομικό, η περαιτέρω συρρίκνωση των συντάξεων δεν θα έχει το αποτέλεσμα που περιμένει, διότι όταν ένα στα δύο σπιτικά βασίζονται στις συντάξεις των γονέων, ουσιαστικά θα βάλει βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας. Το γεγονός ότι ο Ήλιος βρίσκεται σε εμπεριεχόμενο οίκο, δείχνει την απουσία του από τις αποφάσεις, είτε χρεώνοντάς τες σε άλλους ή απλά δεν έχει πλέον καμία δύναμη, εκτελώντας τις εντολές που έχει λάβει. Το ίδιο και η κυβέρνησή του, αν κι εδώ τα πράγματα είναι ελαφρά καλλίτερα. Αυτό που δείχνει, είναι πως το σύνολο της κυβερνήσεως συμφωνεί πλήρως με τους ξένους αλλά, θα υπάρξει σοβαρή ένταση γύρω στις 26 Οκτωβρίου, αν και οι μεγαλύτερες εντάσεις είναι για το 2019. Το σημείο ναδίρ του Πρωθυπουργού, θα είναι στο διάστημα γύρω στις 8 Νοεμβρίου.


Ο Λαός φέτος είναι κυριολεκτικά χαμένος, ανάμεσα στην αμφιβολία για το αύριο και στην αυτοκριτική λόγω των επιλογών του. Το σίγουρο είναι πως η οικονομική ανέχεια τον έχει οδηγήσει να μην θέλει να βλέπει στα μάτια του αυτήν την κυβέρνηση, και αυτό θα αποδειχθεί τόσο στις εκλογές του χρόνου όσο και σε επόμενα συλλαλητήρια για τα εθνικά μας ζητήματα. Υπάρχει μία αμοιβαία αντιπάθεια ανάμεσα στον Λαό και τους Ξένους, η οποία το πιθανότερο είναι να εκδηλωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.


Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα το σκάνδαλο της Νοβάρτις. Επί της ουσίας, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα αλλά μέσα στον Φεβρουάριο θα μάθουμε κι άλλα. Το σκάνδαλο αυτό έχει δύο στόχους. Πρώτον, την απόσπαση της προσοχής του κόσμου από το θέμα των Σκοπίων και δεύτερον, τα επώδυνα νέα μέτρα που έρχονται άμεσα.


Από την Αντιπολίτευση δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα. Το παρόν πολιτικό σύστημα αποτελείται από ένα κράμα παλαιοκομματισμού και αρχηγίσκων, τα οποία συντηρούν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα.


Δυστυχώς, στο Σκοπιανό, οι χειρισμοί του ιδίου του Πρωθυπουργού θα οδηγήσουν την λύση που ο ίδιος επιθυμεί, κάτι το οποίο είναι ενάντια στην θέληση του Λαού, και θα προξενήσει την ύψιστη βλάβη στα εθνικά συμφέροντα. Αυτό βέβαια θα είναι και το κύκνειο άσμα του.


Από 17 Φεβρουαρίου έως 22 Μαΐου θα ζήσουμε τα νέα μέτρα που έρχονται, την εμπλοκή των ξένων τραπεζιτών στα προγράμματα διάσωσης της χώρας, και τις συμφωνίες που θα γίνουν με το εξωτερικό.


Από 23 Ιουλίου έως 14 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την πλέον επώδυνη περίοδο για τον Λαό, τόσο λόγω των οικονομικών του όσο και των ψυχολογικών θεμάτων που θα προκύψουν από τις δυσκολίες.


Από τις 5 Δεκεμβρίου και μετά, θα μετράμε να δούμε τι από τις συντάξεις των γονέων μας θα απομείνει ώστε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδά μας.   


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan