Στις 7 Μαρτίου 2023, ο Κρόνος θα διέλθει από το ζώδιο των Ιχθύων έως τις 13 Φεβρουαρίου 2026 (με μία σύντομη περίοδο στον Κριό το 2025). Ο Κρόνος θα βάλει τάξη στους κόσμους της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της φαρμακολογίας και της πνευματικότητας, και το στερητικό σύνδρομο θα είναι σκληρό. Τι μπορεί να μας αποκαλύψει η τελευταία περιοδεία του Κρόνου στους Ιχθύες, στα μέσα της δεκαετίας του '90, σχετικά με αυτό και πώς ο Κρόνος στους Ιχθύες θα διαμορφώσει ένα νέο μέλλον;

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που ασχολείται με την πειθαρχία και αναθέτει ευθύνες. Ο Κρόνος μας διδάσκει τα όριά μας, βοηθώντας μας να τους δώσουμε μορφή, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτό που θέλει η μοίρα από εμάς. Ο Κρόνος μπορεί να εκδηλωθεί ως ο σοφός δάσκαλος που μας καθοδηγεί στο πώς να γίνουμε οι καλύτεροι σε αυτό που έχουμε επιλέξει να κάνουμε. Αλλά μπορεί επίσης να γίνει ο αυστηρός λοχίας που σε αναγκάζει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και να χρησιμοποιείς τις δυνάμεις σου για έναν σκοπό.

Απαιτεί από εμάς να είμαστε προσηλωμένοι προκειμένου να αποφύγουμε τα σκληρά μαθήματα που συνήθως μαθαίνουμε μέσα από την αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων. Ο Κρόνος είναι γνωστός για την τήρηση του νόμου και της τάξης. Ο πλανήτης μας θέτει περιορισμούς, συνήθως με τη μορφή εμποδίων, αποτυχιών και βασάνων. Απαιτεί από εμάς να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Χωρίς τον Κρόνο, δεν θα συνειδητοποιούσαμε ποτέ τις δυνατότητές μας, δεν θα αναλαμβάναμε την ευθύνη των πράξεών μας και δεν θα μαθαίναμε πώς να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες πραγματικότητες της ζωής. Όποια περιοχή και αν καταλαμβάνει ο Κρόνος στον χάρτη σας απαιτεί περισσότερη προσπάθεια, σκληρή δουλειά και πειθαρχία!

Ο Κρόνος χρειάζεται 28-30 έτη για να κάνει μία πλήρη περιστροφή στο ζωδιακό κύκλο. Όταν επιστρέφει στην αρχική του θέση από τη στιγμή που γεννηθήκατε, αντιμετωπίζετε την Κρόνια Επιστροφή, που έχει σκοπό να σας διώξει από τον εφησυχασμό της παιδικής ηλικίας και να σας βάλει σε έναν νέο κόσμο πιθανοτήτων. Η πρώτη επιστροφή, στο τέλος των είκοσι ετών, έχει σκοπό να ξεκινήσει την ενηλικίωσή σας. Ο δεύτερος γύρος, στα τέλη της δεκαετίας των πενήντα, σας βοηθά να δώσετε στη ζωή και την εργασία σας ένα υψηλότερο νόημα. και ο τελευταίος γύρος, στα ογδόντα σας, εστιάζει σε αυτό που θέλετε να αφήσετε στον κόσμο όταν φύγετε από αυτόν.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι διελεύσεις του Κρόνου ασχολούνται με τις δομές: κάποιες που πρέπει να πέσουν προκειμένου για να κτιστούν νέες. Ο Κρόνος συχνά αντιπροσωπεύει το παραδοσιακό, την πατριαρχία και τον καπιταλισμό. Με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθούμε ως κοινωνίες είτε με εξέγερση, είτε με αφομοίωση είτε με επανεφεύρεση. Η άφιξη του Κρόνου στους Ιχθύες κορυφώνει έναν κύκλο που ξεκίνησε το 1996. Τι μας οδήγησε εδώ και τι μορφή θα πάρει αυτό το φινάλε;

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ

Ο Κρόνος έκανε τελευταία περιοδεία στους Ιχθύες το διάστημα μεταξύ Μαΐου 1993 και Απριλίου 1996, (με κάποιες ανάδρομες). Η διέλευση εκείνη ξεκίνησε με μία επιτροπή της Γερουσίας των Η.Π.Α. σχετικά με την επίδραση των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών στα μυαλά των νέων, που ξεκίνησε από την τεράστια επιτυχία του Mortal Kombat. Ο Κρόνος θα έφευγε από τους Ιχθύες λίγα χρόνια αργότερα, λίγο πριν από το ντεμπούτο του Scream, το οποίο σατίριζε την ιδέα ότι οι νέοι άνθρωποι θα μπορούσαν να διαφθαρούν από τα μέσα ενημέρωσης - ακόμη και σε σημείο ανθρωποκτονίας. Το πολιτιστικό ρεύμα ήταν συντριπτικό, εκκωφαντικό και ψυχοφθόρο. Ο Ιχθύς Kurt Cobain θα γινόταν η απόλυτη φιγούρα του μεσσία της εποχής, ενσαρκώνοντας την επαναστατική καλλιτεχνική ευαισθησία που δεν μπορούσε να αντέξει σε μια άγρια, κανιβαλιστική βιομηχανία. Οι ήρωες του Reality Bites και του Trainspotting αντιμετώπισαν τον διαχωρισμό και τον εθισμό. 

Πάρτε, για παράδειγμα, τον πόλεμο κατά του Βιετνάμ, με τον Κλίντον να αποφεύγει την στράτευση. Ο Μπιλ Κλίντον βρισκόταν δύο χρόνια στην προεδρία που θα κλονιζόταν από το σκάνδαλο της Μόνικα Λεβίνσκι. Τον Ιούνιο του 1993, ακριβώς τη στιγμή που ο Κρόνος εισήλθε στους Ιχθύες για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ο Κλίντον διέταξε τις επιθέσεις στο Ιράκ με σκοπό να ανταποδώσει μία ιρακινή συνωμοσία για τη δολοφονία του George H.W. Bush. Ήταν 30 χρόνια από τότε που ο Κρόνος διέσχισε τους Ιχθύες κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, στον οποίο ο Κλίντον αντιτάχθηκε ως νεαρός ενήλικας. Η στρατιωτική επιθετικότητα σε όλη αυτή την περίοδο θεωρείται πλέον σε μεγάλο βαθμό ως το σκηνικό για τις ενδεχόμενες επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Αλλά η αλλαγή του Κλίντον δεν είναι μοναδική. Αυτός ο τύπος ιδεολογικής αναστροφής είναι χαρακτηριστικός για μια επιστροφή του Κρόνου στους Ιχθύες.

Ο πολιτισμός ίσως ποτέ δεν είχε φτάσει σε πιο συντριπτικό κατακλυσμό από αυτό το σημείο. Αλλά εκείνοι που μπορούσαν να διασχίσουν με ασφάλεια το ρεύμα και να διατηρήσουν τις ατομικές τους απόψεις, επέστρεψαν με καλλιτεχνικά δισκοπότηρα που συνέθεσαν και αναζωογόνησαν όλα όσα είχαν προηγηθεί: Jurassic Park, Pulp Fiction, Toy Story και ο Harry Potter and the Philosopher's Stone αναβίωσαν παλαιά θέματα. μέσα από νέες τεχνολογίες και ευαισθησίες. Εν τω μεταξύ, το The X-Files και το The Invisibles του Grant Morrisson έφεραν την κουλτούρα της συνωμοσίας και τον queer ριζοσπαστισμό στον τομέα της ποπ φαντασίας.

Όταν ο Κρόνος είχε μπει στον Κριό το 1996, μια νέα συνείδηση είχε αναδυθεί, τρεφόμενη με τα αμνιακά θρεπτικά συστατικά της ποπ κουλτούρας και του παγκόσμιου ιστού. Ο αιώνας που έρχεται θα έφερνε γρήγορη εξέλιξη και πικρή αντίδραση. Τα σύμβολά του θα έπρεπε να είναι οπλισμένα με το πνεύμα και τα μέσα για να αντέξουν τον κατακλυσμό. Και έτσι έφτασαν οι νέοι πολεμιστές: ανάμεσά τους, η Buffy the Vampire Slayer, οι Destiny’s Child και οι Spice Girls. Αυτά τα αθάνατα αρχέτυπα θα μπορούσαν να διαγραφούν, αλλά ποτέ να καταστραφούν.

Στη δεκαετία του 1960, καθώς ο Κρόνος διέσχιζε τους Ιχθύες, οι ερευνητές στο MIT ονειρεύονταν παγκόσμια διασύνδεση μέσω υπολογιστικών συσκευών. Τα όνειρα, τα οράματα και η φαντασία είναι λέξεις-κλειδιά των Ιχθύων. Ονειρεύονταν έναν κόσμο χωρίς όρια, επίσης ένα όραμα των Ιχθύων. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, πάλι με Κρόνο στους Ιχθύες, οι προσωπικοί υπολογιστές είχαν γίνει πραγματικότητα. Όχι μόνο αυτό, το 1996, ακριβώς τη στιγμή που ο Κρόνος ετοιμαζόταν να φύγει από το ζώδιο, περίπου 45 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούσαν ένα μικρό πράγμα που ονομάζεται Διαδίκτυο.

Καθώς ο Κρόνος ετοιμάζεται να κάνει ξανά ένα ταξίδι στους Ιχθύες, δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς ήταν ο κόσμος χωρίς συνεχή σύνδεση μέσω των συσκευών μας. Η διαπροσωπική μας σχέση, για καλό ή για κακό, σπάνια συμβαίνει τώρα χωρίς μια οθόνη ως ενδιάμεσο. Ολόκληρες περσόνες βασίζονται πλέον στην ψηφιακή σφαίρα.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την είσοδο του Κρόνου στους Ιχθύες; Τα πάντα. Τα τελευταία 30 χρόνια, έχουν δημιουργηθεί ολόκληρες περσόνες βασισμένες εξ ολοκλήρου σε αυτά που τους κάνουν κλικ,  τους αρέσουν και τους ακολουθούν. Το Instagram, το Snapchat, το TikTok, το YouTube και το OnlyFans προσφέρουν σε όλους μια πλατφόρμα για να διαμορφώσουν τον εαυτό τους στις επιθυμίες και τη φαντασία του κοινού τους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία όλο και πιο περίεργη συμπεριφορά και μια μυριάδα φίλτρων για να αλλάξετε την πραγματική σας εμφάνιση, και μπορείτε κι εσείς να γίνετε αστέρι!

Αλλά καμία ενέργεια δεν είναι χωρίς συνέπειες. Τριάντα χρόνια οικοδόμησης ψευδών προσώπων στο Διαδίκτυο πρέπει τελικά να έρθουν σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Καθώς ο Κρόνος εισέρχεται στους Ιχθύες, ο τρόπος που σκεφτόμαστε τη σχέση μας με τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων μπορεί να αρχίσει να αλλάζει. Όπως η ιδεολογική αναστροφή του Κλίντον, οι σημερινοί ιθαγενείς της ψηφιακής τεχνολογίας μπορεί να αποφασίσουν ότι έχουν βαρεθεί την ψευδαίσθηση και την εξαπάτηση.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, περίπου το 35% του Gen Z λέει ότι έχει εγκαταλείψει οριστικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 64% λέει ότι κάνει περιστασιακά διαλείμματα από αυτά. Μετά την ταραχώδη εξαγορά από τον Έλον Μασκ μια πληθώρα νεκρών λογαριασμών προκαλεί γρίφους στο Twitter. Το Facebook, τώρα Meta, μόλις απέλυσε 11.000 μέλη του προσωπικού, καθώς η πλατφόρμα αγωνίζεται να παραμείνει σχετική μεταξύ των ολοένα και πιο νεαρών χρηστών.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ

Ο Κρόνος θα κάνει κρουαζιέρα στους Ιχθύες από τις 7 Μαρτίου 2023 έως τις 24 Μαΐου 2025 και μετά από τις 31 Αυγούστου 2025 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2026. Αυτό τερματίζει έναν πλήρη κύκλο υπερ-λαϊκού όψιμου καπιταλισμού που ξεκίνησε το 1996. Η άνθηση της κουλτούρας της δεκαετίας του '90 φαίνεται τώρα γραφική. Τα πάντα παντού όλα ταυτόχρονα συνοψίζουν τη δίνη των Ιχθύων της επιρροής, του ερεθίσματος και του θορύβου παντού γύρω μας, τόσο εκθαμβωτικά όσο και καταστροφικά. Κάθε πτυχή της ζωής είναι ψηφιοποιημένη, εποπτευόμενη και επώνυμη για διαφήμιση. Η εμπειρία έχει γίνει μιμίδιο. Οι κλιματικοί καταστροφολόγοι έχουν ενθαρρύνει τον μηδενισμό, την απόγνωση και την κατάθλιψη. Χρειαζόμαστε κατεύθυνση, όπως μόνο ο Κρόνος μπορεί να προσφέρει.

Παγκοσμίως, ο Κρόνος θα εισαγάγει την ηθική. Αναζητήστε αυξημένη υπευθυνότητα στη βιομηχανία ταινιών για ενήλικες, εκκλήσεις για αύξηση της ελάχιστης ηλικίας για διαφήμιση στόχων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (που είναι επί του παρόντος 13 ετών) και ρύθμιση για τη Silicon Valley. Η κρίση των οπιοειδών, μια μάστιγα που μπορεί να αποφευχθεί από τη φαρμακοβιομηχανία, θα ληφθεί υπόψη, μαζί με την υπερβολική εξάρτηση από τη Δύση στην ψυχοφαρμακολογία. Οι προσπάθειες για την κατάργηση των κυρώσεων για την κάνναβη θα αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή. Όσοι ελέγχουν τα ρεύματα κατανάλωσης θα πρέπει να λογοδοτήσουν — όσο ελάχιστη κι αν είναι αυτή.

ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Μπορεί να υπάρξει μία καθίζηση στη γενική γοητεία που ασκεί ο υλισμός (που είναι ήδη σε εξέλιξη) και ακόμη περισσότερο στον συνειδητό καταναλωτισμό. Οποιαδήποτε μορφή υπερδιέγερσης και ακραίας φυγής μπορεί να θεωρηθεί ως αποκρουστική (το αντίστροφο μπορεί να ισχύει επίσης, αλλά να φτάσει στο αποκορύφωμά της και να καταρρεύσει ξανά σε ρεαλιστικές απόψεις για τον καταναλωτισμό). Μπορεί να υπάρξει μια τεράστια αλλαγή στις τάσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα, να υπάρξει μεγαλύτερη επίγνωση του χρόνου που αφιερώνεται στο διαδίκτυο, κ.λπ. Ενδέχεται να υπάρξουν πολλές νέες συζητήσεις σχετικά με το πώς ρυθμίζονται οι διαφημίσεις, των ροών, του περιεχομένου κ.λπ. και από ποίον. Οι υπηρεσίες και οι πλατφόρμες ροής μπορεί να πρέπει να εξελιχθούν από τις στοχευμένες διαφημίσεις και άλλες τέτοιες τακτικές προκειμένου να κρατήσουν τους θεατές τους, αλλά μάλλον να βρουν πιο αυθεντικά μέσα για να προσελκύσουν τους πελάτες τους. Αρκετοί νέοι περιορισμοί ενδέχεται να έρχονται και να φεύγουν, ειδικά στη σφαίρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ενδέχεται να υπάρξουν τεράστιες εξελίξεις στον κινηματογράφο, την τέχνη και τους δημιουργικούς τομείς, από σημαντικές ανακαλύψεις έως κριτική για αυθεντική συμπεριληπτικότητα, κ.λπ. Παλαιές αλλά συγγενείς ιδέες μπορεί να τραβήξουν ξανά την επικρατούσα προσοχή και να προσαρμοστούν με μοναδικούς και δημιουργικούς τρόπους. Ομοίως, οι θεωρίες συνωμοσίας, η επιμελημένη παραπληροφόρηση και άλλες ακραίες μορφές φαντασιώσεων, όπως οι αποκαλυπτικές ιδέες, μπορεί να γίνουν ελκυστικές. Όμως, ταυτόχρονα, θα αρχίσουν να καταρρέουν μαζικές αυταπάτες, παραπλανήσεις κλπ. είτε αυτές είναι πολιτιστικές είτε είναι θεσμικές. Πολλοί οργανισμοί και κυβερνήσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κρίσεις και να τεθούν υπό έλεγχο.

Ο ναρκισσισμός και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ταυτότητα/προσωπικότητα θα κορυφωθούν, με αρκετές αμφιλεγόμενες πτώσεις διάσημων ονομάτων (που είναι επίσης σε εξέλιξη και που εντείνονται περαιτέρω με τις διελεύσεις του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα) να αποκαλύπτονται, οπότε μπορεί να υπάρξει ανοδική άνοδος διασημοτήτων, επιρροών κ.λπ. που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αληθινό τους εαυτό, όπως το πώς θα μπορέσει η πλειονότητα του κόσμου να δει μέσα από αυτούς, όπου μπορεί να εκτεθεί το επιμελημένο ψέμα των δημοσίων σχέσεων (η ίδια τάση μπορεί να παρατηρηθεί και στην προσωπική μας ζωή). Ενδέχεται να υπάρξει δημόσια οργή για πολλά σκάνδαλα και εγκλήματα (είτε προηγουμένως εκτεθειμένα είτε πρόσφατα ανακαλυφθέντα) που είναι διαβόητα (μπορεί να είναι ακόμη και κρυφά και διάχυτα). Μπορεί επίσης να υπάρχουν θέματα που σχετίζονται με την ταυτότητα (φύλο και σεξουαλικότητα) που θα δουν την καταπίεση, ως αποτέλεσμα ακτιβισμού και τη μαζική δημόσια υποστήριξη. Μπορεί να υπάρχουν πολλά τέτοια που αφορούν κοινωνικά ζητήματα που σημειώνουν μεγάλη επανάσταση.

Ενδέχεται να υπάρξουν παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές και γεγονότα που έρχονται ως αφύπνιση, δημιουργώντας επείγουσα ανάγκη για λήψη αποφασιστικών μέτρων και κυρίως αποδοχή και ευθύνη για ορισμένες εφικτές λύσεις. Περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να στραφούν σε ρεαλιστικούς τρόπους απόδρασης, όπου η ανάπτυξη χόμπι, δεξιοτήτων κ.λπ. για την εποικοδομητική χρήση του ελεύθερου χρόνου, θα γίνει πρωταρχική εστίαση δημιουργώντας μια δική της τάση. Ταυτόχρονα μπορεί επίσης να υπάρξει μια ακραία στροφή προς την υπερβολική απόδραση με επικίνδυνα αποτελέσματα, γεγονός που θα οδηγήσει σε μία μεγάλη συζήτηση για τα αυξανόμενα ποσοστά κατάθλιψης, ζητημάτων ψυχικής υγείας, εγκλημάτων κ.λπ. Μιλώντας για αυτά, τα φάρμακα, οι φαρμακευτικές βιομηχανίες και τα ινστιτούτα ευεξίας θα υποστούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις . Μπορεί να σημειωθεί περισσότερη πρόοδος και ανακαλύψεις στις θεραπείες ψυχικής/σωματικής υγείας, φάρμακα, θεραπείες κ.λπ. (από τη θετική πλευρά). Μια συλλογική στροφή προς την κοινοτική θεραπεία, την υγεία των γενεών, την υποστήριξη και τη βοήθεια μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο. Ο περιβαλλοντισμός μπορεί επίσης να γίνει επίκεντρο συζήτησης, όπου τώρα περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βρουν δημιουργικές και αξιόπιστες λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα, αυτό μπορεί επίσης να επεκταθεί στην προστασία και διατήρηση των φυσικών δεξαμενών, της άγριας ζωής, των καταφυγίων κ.λπ.

Μπορεί να υπάρξουν κρίσεις σε θρησκευτικά και πνευματικά δόγματα, όπου η διαφθορά ή άλλα καταπιεστικά/οπισθοδρομικά ζητήματα μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο. Δραστηριότητες τύπου σέκτας, πρακτικές ή ακόμα και εξτρεμιστικοί θαυμαστές, ενδέχεται να υποστούν μεγάλες καταστροφές και ακόμη και έρευνες. Η πνευματικότητα (ακόμη και η κουλτούρα λατρείας των διασημοτήτων) στο σύνολό της μπορεί να γίνει ένα θέμα πόλωσης. Μέσα από όλα αυτά θα υπάρξει μία μεγάλη στροφή στη συνείδηση προς την πνευματικότητα, είτε μέσω της θρησκείας είτε μέσω προσωπικών αποκαλύψεων, η εστίαση θα είναι στην εύρεση του σκοπού, της πνευματικής κλήσης, της αληθινής αίσθησης ειρήνης και ηρεμίας. Πολλοί μπορεί να βιώσουν τη σκληρότητα του θανάτου του Εγώ, και να εμβαθύνουν στα βάθη της εργασίας της σκιάς μας, ενώ άλλοι μπορεί να ολοκληρώσουν τα προηγούμενα θεραπευτικά τους ταξίδια και να βγουν από αυτή τη διέλευση με μια ανανεωμένη αίσθηση του εαυτού, της ψυχής και του σκοπού.

Η περίοδος αυτή μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα ταραχώδης, καθώς συλλογικά θα υπάρξουν πολλά πολωτικά αλλά αντιθετικά ζητήματα, τα οποία θα εμφανιστούν και θα εξαφανιστούν ταυτόχρονα. Η διέλευση του Κρόνου στους Ιχθύες μπορεί να αποδειχθεί επιβαρυντική συναισθηματικά και διανοητικά, καθώς προετοιμαζόμαστε να μπούμε σε έναν ολοκαίνουργιο αστρολογικό κύκλο. Έτσι, είναι φυσικό να περιμένουμε ότι ο Κρόνος θα μας προκαλέσει να πάρουμε τον πραγματικό μας σκοπό και το ταξίδι ψυχής εδώ πιο σοβαρά αντί να χαθούμε με ευκολία στα νεφελώδη σύννεφα των Ιχθύων. Αναμένονται αλλαγές, αναδιαρθρώσεις, μεταρρυθμίσεις, πτώσεις και εξάρσεις, καταπιέσεις και απελευθερώσεις, και γενικά τέτοια θέματα να είναι πολύ συχνά καθόλη την διάρκεια της διέλευσης.

Ο μηδενισμός, ενόψει της αποκάλυψης, δεν θα είναι πλέον ενδιαφέρον, ούτε οι θεωρίες συνωμοσίας που σε βάζουν βολικά ως το αιώνιο θύμα. Τα παιδιά της δεκαετίας του '90 έπρεπε να ανοίξουν έναν δρόμο για να βγουν από το ολοκαύτωμα του AIDS και την όψιμη καπιταλιστική δυσφορία. Οι νέες γενιές θα πρέπει ομοίως να διεκδικήσουν τη μοίρα τους, ανεξάρτητα από το πόσο ζοφερή είναι η πρόβλεψη για κλιματική καταστροφή, κοινωνική αποσύνδεση και μαζική επιτήρηση.

Η Sinead O'Connor άφησε πίσω της την mainstream μουσική βιομηχανία για να διατηρήσει την αυθεντικότητά της. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ έγινε από ασταθής και αδιάβλητος σε παντοδύναμο Εκδικητή. Είτε η επιλογή είναι να αψηφήσουμε, είτε να εγκαταλείψουμε είτε να διεκδικήσουμε την εξουσία, πρέπει να επιλέξουμε. Όσοι δεν έχουν νηφαλιότητα και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους αναπόφευκτα θα πνιγούν στο ρεύμα, θα τους καταπιεί ο αλγόριθμος, θα είναι οι καταναλωτές που δεν έγιναν ποτέ δημιουργοί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να κάνουν πίσω και ξαφνικά να σκληρύνουν. Βασιστείτε στον Κρόνο για να επικυρώσετε τις πρόσφατες εξελίξεις στην ψυχολογία και τον αυτοπροσδιορισμό. Ακριβώς όπως η ταυτότητα φύλου την τελευταία δεκαετία έχει μετατραπεί από δυαδική σε ό,τι δηλώσεις είσαι κατά, έτσι θα γίνει και η έννοια των Ιχθύων της κβαντικής ταυτοπροσωπίας. Η ενσωμάτωση της ψυχεδέλειας και οι εκ νέου αναβίωση του νεοπαγανισμού και της τελετουργικής πρακτικής, θα δημιουργήσουν νέους χώρους για κοινότητες. Εν τω μεταξύ, αυτό που καθιστά σήμερα τον πολιτισμό θα τεθεί υπό εξέταση. Ο Θεός της δεκαετίας του 2020 θα ενθαρρύνει τη σύνδεση, την υπηρεσία και την αυτοθυσία - όχι την αυτοεξευτελισμό σε κοσμική κλίμακα.

Οι επερχόμενες γενιές ψηφιακών ατόμων, θα επιλέξουν πώς θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τις τεράστιες και ευέλικτες δεξιότητές τους. Καθώς ο Δίας, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας θα διασχίζουν τον Κριό την επόμενη δεκαετία, ένα νέο πάνθεον καλλιτεχνών θα αναδυθεί, που θα εκφράζεται στη γλώσσα του μέλλοντος. Η μηχανή της νοσταλγίας θα αποσυναρμολογηθεί καθώς οι πρωτότυπες απόψεις οδηγούν το δρόμο προς τα εμπρός. Η απάντηση δεν θα είναι να αποφύγουμε την τεχνολογία, αλλά να την θέσουμε σε υψηλότερη υπηρεσία. Εκείνοι που θα βιώνουν την Κρόνια Επιστροφή στους Ιχθύες, θα βγουν στον κόσμο με μία αίσθηση σκοπού, προοπτικής και προθυμίας να μοιραστούν τα δώρα τους με τον κόσμο.

Επειδή οι Ιχθύες και ο Ποσειδώνας κυβερνούν επίσης τη βιομηχανία του θεάματος, μπορεί να υπάρχουν μεγάλα στούντιο και δισκογραφικές που θα αρχίσουν να κλείνουν, ή ακόμα καλύτερα, πολλοί καλλιτέχνες που έχουν συνδεθεί με αυτά τα στούντιο και τις δισκογραφικές θα αποφασίσουν να κινηθούν ανεξάρτητα και να δημιουργήσουν τις δικές τους δισκογραφικές εταιρείες. Το βλέπουμε ήδη με τον Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο, αλλά θα είναι ακόμη πιο εμφανής η τάση μόλις ο Κρόνος κάνει τα πρώτα του βήματα στους Ιχθύες Εάν είστε καλλιτέχνης, θα σας ενδιαφέρει περισσότερο να χρησιμοποιήσετε τη δουλειά σας με έναν ευεργετικό τρόπο, αντί να αφήσετε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην κορυφή να έχουν το κέρδος. Θα υπάρξει επίσης μικρότερο ενδιαφέρον για τα ειδικά εφέ και μεγαλύτερη εστίαση σε ανεξάρτητες ταινίες και ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την καθημερινή πραγματικότητα. Ένα από τα σπουδαία πράγματα σε αυτό, είναι επίσης ότι θα εκτιμήσουμε πολύ περισσότερο την ομορφιά γύρω μας και θα ενδιαφερόμαστε λιγότερο για τα φίλτρα και τη λάμψη.

Μια νέα μορφή εξελίσσεται, μια που μπορεί να κολυμπήσει ανάντη, μέσα από μια δίνη από θεωρίες συνωμοσίας, πολιτικές παρανοήσεις, επανεκκινήσεις franchise, βίντεο αντιδράσεων και στοχευμένες διαφημίσεις. Για όσους έχουν την αισιοδοξία να κοιτάξουν μπροστά - και τη θέληση να συνεχίσουν - ο Κρόνος θα σας ταΐσει gillyweed και θα σας προετοιμάσει για τις δοκιμασίες που έρχονται. Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο της θυσίας, του θεϊκού ασκητή που αποκηρύσσει τις περισπασμούς του κόσμου. Μην φοβάστε να τα παρατήσετε όλα. Μόνο στη σιωπή θα ακούσετε το κάλεσμά σας να χτυπάει.

Ο Κρόνος στους Ιχθύες και κοινωνικές επιπτώσεις

Ο Κρόνος ρυθμίζει (και περιορίζει) όπου κι αν πάει, και αυτή τη φορά, ό,τι αντιπροσωπεύουν οι Ιχθύες θα βρεθούν υπό την επιρροή του. Ποίες είναι μερικές από τις βιομηχανίες που θα νιώσουν τη σκληρή αλλά σταθερή δύναμη του Κρόνου;

Η ιατρική βιομηχανία. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τα εμβόλια και τα επακόλουθα αυτών θα μπει στο μικροσκόπιο. Και για αυτό θα εφαρμόζονται αυστηρότεροι κανόνες σε διαφορετικές παραλλαγές τους. 

Προβλήματα στην κοινωνία μέσω ασθενειών ή φαρμάκων. Αυτές μπορεί να είναι οι επακόλουθες επιπτώσεις των εμβολίων ή κάποιες άλλες ασθένειες που θα εξαπλώνονται. 

Η Ταξειδιωτική βιομηχανία. Βλέπω αυτές τις εταιρείες να έχουν σοβαρά θέματα μετά την είσοδο του Κρόνου στους Ιχθύες. Ειδικά τα ταξείδια δια θαλάσσης, κρουαζιέρες για παράδειγμα. Ο Κρόνος θα περιορίσει τις δουλειές τους..

Ατυχήματα και προβλήματα στη θάλασσα και με οχήματα που κινούνται σε θάλασσα και ωκεανούς. Μπορεί να αφορούν την αδυναμία μεταφοράς ηλεκτρικών οχημάτων ή οχημάτων που κινούνται με υγραέριο.

Μπορούμε να δούμε ακόμη και μεγάλα πλοία να βυθίζονται.

Η βιομηχανία εναλλακτικών φαρμάκων. Κάνναβη, ψυχεδελικά μανιτάρια κ.λπ. Βλέπω αύξηση της εποπτείας και σε αυτόν τον κλάδο. Το μάτι του νόμου θα είναι πάνω σε αυτού του είδους τις εταιρείες. Θα υπάρξει προσπάθεια σκληρότερης τιμωρίας των εγκληματιών ή ένας νέος πόλεμος κατά των ναρκωτικών.

Δυστυχώς, ο Κρόνος θα επηρεάσει την Αστρολογία και κάθε είδους πνευματικές υπηρεσίες.

Αυτό μπορεί να σημαίνει απαγορεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κάποιου είδους ρυθμιστική προσπάθεια για τον κλάδο. Οτιδήποτε σχετίζεται με την πνευματικότητα, τη θεραπεία, την ενεργειακή θεραπεία κ.λπ. – θα γίνει μια προσπάθεια δυσφήμισης, απομάκρυνσης ή ρύθμισης. Από την άλλη είναι καλό γιατί οι απατεώνες έχουν ξεσαλώσει, ειδικά μετά την σύνοδο Δία-Ποσειδώνα στους Ιχθύες. Από το 2023  ο Κρόνος θα ρυθμίσει τον κλάδο και θα τιμωρήσει όσους εξαπατούν τους ανθρώπους που θέλουν να τους συμβουλευτούν .

ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα η έλευση του Κρόνου στους Ιχθύες έρχεται να επηρεάσει ένα κομμάτι του Δεκάτου Οίκου της χώρας, και κυρίως του Ενδεκάτου Οίκου, του Οίκου του Κοινοβουλίου, στον οποίον συμπεριλαμβάνεται και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης, γεγονός που δείχνει την κακή προσκόλληση της χώρας σε θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά και σε αριστερίζουσες πολιτικές, ασχέτως εάν καταλήγουν να είναι η καταστροφή της. Η ιστορία έχει δείξει ότι η Περίοδος του Κρόνου στους Ιχθύες έχει να κάνει με πολιτική ανωμαλία ή δικτατορία ή αριστερές πολιτικές που έρχονται σε ρήξη με την καθεστηκυία τάξη.

Το 1906 έχουμε τον σοσιαλιστή Μαρίνο Αντύπα να ξεκινά πολιτικό αγώνα στην Θεσσαλία, η οποία οδήγησε στην μετέπειτα δολοφονία του και την εξέγερση στο Κιλελέρ. 

Το 1907 έχουμε το πρώτο τροχαίο ατύχημα με θύτη τον πρίγκιπα Ανδρέα και θύμα μία γυναίκα.   

Η περίοδος του 1935-38, είχε να κάνει με τα απανωτά κινήματα του Μεσοπολέμου. Έχουμε την παλινόρθωση της Μοναρχίας και την εγκαθίδρυση του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, το οποίο έγινε με δημοκρατικό τρόπο, και το οποίο ήταν ένα πραγματικά εθνικό και σοσιαλιστικό καθεστώς, το οποίο ο Ιωάννης Μεταξάς διαφοροποίησε από τα υπόλοιπα αντίστοιχα κόμματα της Ευρώπης. 

Η περίοδος 1964-1967, είναι ταραγμένη λόγω της σύγκρουσης βασιλέως Κωνσταντίνου και Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Όλοι τότε ζητούσαν να γίνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δικτατορία για να γλιτώσει η χώρα από τον «κομμουνιστικόν κίνδυνον». Οι εκλογές του ‘64 ήταν οι τελευταίες. Επίσης, έχουμε την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου. 

1993-1996 

Τέλος εποχής για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με την νίκη του στις εκλογές του ‘93. Το 1995 η Ελλάδα γίνεται μέλος της Συμφωνίας Σέγκεν. 

Το 1996 έχουμε την Κρίση των Ιμίων, όπου γκριζάρεται το Αιγαίο. 

Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, ο Κρόνος στους Ιχθύες είχε πάντα μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα που έμειναν διαχρονικά (π.χ. η πρώτη συμμετοχή της ζώρας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) .

Άρα, θεωρώ ότι έχουμε πάλι ένα είδους πολιτειακής αλλαγής καθώς ο Κρόνος στους Ιχθύες απαιτεί να σοβαρευτούμε. Συνήθως αυτή η αλλαγή έρχεται ως αποτέλεσμα σύγκρουσης δύο ηγετών με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει. Άλλωστε εδώ ταιριάζει άνετα το Ιχθυΐστικο «στην Ελλάδα χωράνε όλοι, και οι Αριστεροί και οι Ακροαριστεροί. Αυτό θα το δούμε στις 5 Μαρτίου του 2025, όταν ο Κρόνος θα κάνει σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Χώρας.

Ενδεχομένως να έχουμε κάποια μορφής κρίση με γειτονική χώρα τον Απρίλιο του ‘24, τον Σεπτέμβριο του ‘24, και τον Ιανουάριο του ‘25. 

Στα θετικά της διέλευσης του Κρόνου από τους Ιχθύες είναι ότι φαίνεται μέσα στο ‘23 θα έχουμε καλή οικονομική ανάπτυξη. 

ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Αυτή θα είναι μία εξαιρετική περίοδος για θεραπεία, αυτοφροντίδα και ξεκούραση, διατηρώντας παράλληλα την ισορροπία της παραγωγικότητας και της συνέπειας. Όσοι εμπλέκεστε στους τομείς της πνευματικότητας, της θεραπείας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μπορεί να θεωρήσετε αυτήν την διέλευση ως περίοδο επιβράβευσης, με περισσότερη επίγνωση των χαρισμάτων σας αλλά και των ικανοτήτων σας να ενισχύονται. Το να ακολουθείς ρουτίνες όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα ή ακόμα και το περπάτημα στη φύση, μπορεί να είναι μια αναζωογονητική (ή ακόμα και απαραίτητη) απόδραση. Το να επιδοθείτε σε δημιουργικές αναζητήσεις, με τη μουσική, με την τέχνη, να αφιερώσετε χρόνο για χαλάρωση, να ξέρετε πως θα είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό. Η φροντίδα της σωματικής και ψυχικής σας υγείας θα γίνει σημαντικό μέρος αυτής της διέλευσης, αφού διαφορετικά ο Κρόνος στους Ιχθύες μπορεί να σας αφυπνήσει απότομα με τη μορφή θεμάτων υγείας. Συναισθηματικά/ψυχολογικά καταχρηστικοί ή χειριστικοί άνθρωποι μέσα και γύρω από τη ζωή σας, μπορεί να εκτεθούν (αυτό μπορεί να ισχύει και για εσάς)  και των οποίων οι συμπεριφορές δεν θα είναι πλέον ανεκτή. Η αποστασιοποίηση ή η διακοπή των δεσμών με τέτοιες σχέσεις/περιβάλλοντα μπορεί να είναι ένας τρόπος θεραπείας, επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο την ευημερία σας και συνειδητοποιώντας την αυτοεκτίμησή σας.

Τα ροζ γυαλιά, κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, θα θρυμματιστούν, έστω και με τον Ποσειδώνα να διασχίζει ακόμα Ιχθύες. Ενδέχεται να υπάρξουν κρίσεις  ταυτότητας και ψυχικών καταστροφών που θα οδηγήσουν στην ενδοσκόπηση και την εκ νέου ανακάλυψη του αληθινού σας εαυτού. Οποιαδήποτε μορφή θυματοποίησης ή ακραίου τρόπου ζωής, στάσης και/ή νοοτροπίας φυγής, δεν θα εξυπηρετεί πλέον τη νέα εκδοχή του εαυτού σας που θα δημιουργήσετε χάρη σε αυτή τη διέλευση. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διάστημα της παραμονής του πλανήτη για να επαναπρογραμματίσετε τα μοτίβα σκέψης και τις νοοτροπίες που θα σας επιτρέψουν να εκδηλώσετε τις βαθύτερες επιθυμίες σας, καθώς αυτή η μετάβαση μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας χρησιμοποιώντας την εσωτερική σας επινοητικότητα και πρακτικότητα. Μπορεί να βιώσετε δημιουργικές παρορμήσεις που οδηγούν σε σημαντικές ανακαλύψεις. Μπορεί επίσης να υπάρχουν πνευματικές αναλαμπές και ιδέες που μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την οπτική σας για τη ζωή στο σύνολό της. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης οι καλλιτεχνικές, πνευματικές και αλτρουιστικές προσπάθειες μπορεί να είναι προκλητικές αλλά και εξαιρετικά ανταποδοτικές.

Μπορεί να παρατηρήσετε πολλούς κύκλους που τελειώνουν και ξεκινούν ταυτόχρονα, μερικές φορές ακόμη και κατακλύζοντας το υποσυνείδητό σας. Μπορεί να υπάρξουν σημαντικοί καρμικοί κύκλοι/μοτίβα που φτάνουν στο τέλος τους, σηματοδοτώντας το επίτευγμά σας στην αυτοανακάλυψη και τη θεραπεία. Μπορεί να μην θέλετε να εργαστείτε για την εσωτερική σας θεραπεία, αλλά με την επιπλέον βοήθεια αυτής της διέλευσης θα συνειδητοποιήσετε επίσης πόσο ανταποδοτικό είναι το ταξίδι. Ο Κρόνος θα μας ωθεί πάντα προς τις πραγματικές δυνατότητές μας, οπότε όσο προχωρά η διέλευση μπορεί σιγά σιγά να αρχίσετε να νιώθετε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας. Οι απώλειες και οι θυσίες θα είναι τα κύρια θέματα αυτής της διέλευσης. Μπορεί να αντιμετωπίσετε απρόβλεπτα γεγονότα που είναι εκτός του  έλεγχου σας, τα οποία συνοδεύονται από τα δικά τους παράπονα. Αλλά μπορεί επίσης μέσα από  αυτές τις απώλειες και τις οδυνηρές εμπειρίες να βρείτε την αποδοχή, καθώς κατά κάποιο τρόπο ο Κρόνος και οι Ιχθύες συνεργάζονται για να ξεκαθαρίσουν πράγματα/ανθρώπους/μοτίβα που δεν εξυπηρετούν το μέγιστο καλό σας.

Αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική περίοδος για την απελευθέρωση από εθισμούς, μοτίβα, σχέσεων κ.λπ. που μπορεί να σας εξαντλούν συναισθηματικά/ψυχολογικά ή να σας περιορίζουν από το να φτάσετε στις πραγματικές σας δυνατότητες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε  να νιώσετε άνετα και με λιγότερα ψυχικά/συναισθηματικά βάρη όταν ο Κρόνος περάσει στον Κριό, δημιουργώντας χώρο για να ξαναχτίσετε τον εαυτό σας και τους στόχους της ζωής σας με ανανεωμένο ενθουσιασμό. Μπορεί να υπάρξει αρκετή ενδοσκόπηση (ή γεγονότα που την αναγκάζουν) κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης που μπορεί να είναι επώδυνη αλλά συνάμα και απαραίτητη για την εξέλιξη της ψυχής σας. Να περιμένετε ότι θα βγείτε από αυτή τη διέλευση με νέα προοπτική για τη ζωή, αναπτύσσοντας έναν συνειδητό και παραγωγικό τρόπο ζωής. 

Ειδικές περίοδοι κατά τη διάρκεια του Κρόνου στους Ιχθύες

Η σοβαρότερη όψη που θα κάνει ο Κρόνος στους Ιχθύες είναι εξάγωνο (ευεργετική όψη) με τον Ουρανό στον Ταύρο, και αυτό συμβαίνει δύο φορές, στις 4 Απριλίου 2025 και ξανά στις 19 Ιανουαρίου 2026.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον σε αυτό είναι ότι όσο ο Κρόνος ήταν στον Υδροχόο, ο Κρόνος τετραγώνιζε τον Ουρανό σχεδόν για όλο το 2021, κάτι που ως όψη ήταν πρόκληση. Τώρα το σενάριο αυτό ανατρέπεται, και οι δύο πλανήτες θα συνεργαστούν καλά!

Ο Κρόνος είναι πρακτικός, πειθαρχημένος και παραδοσιακός, ενώ ο Ουρανός είναι επαναστάτης, απρόβλεπτος και αντισυμβατικός. Με δύσκολες όψεις, διαλύουμε τα πράγματα. Με εύκολες όψεις δουλεύουμε καλά μαζί και κάνουμε συνειδητά αλλαγές που μας βοηθούν να επιτύχουμε τους στόχους μας. Είμαστε πειθαρχημένοι σχετικά με μη συμβατικές επιδιώξεις που αποδεικνύονται ωφέλιμες μακροπρόθεσμα.

Το 2025 θα έχει αναδρόμηση της Αφροδίτης. Ένα μέρος αυτής της ανάδρομης πορείας θα πραγματοποιηθεί στους Ιχθύες (27 Μαρτίου έως 12 Απριλίου 2025) και τελειώνει με σύνοδο με τον Κρόνο στους Ιχθύες. Είναι αρκετά σημαντική όψη και με αυτήν θα μπορούμε να εστιάσουμε σε μεγάλο βαθμό στις δεσμεύσεις, τις συνεργασίες και τις συμμαχίες που θα προκύψουν από αυτήν την ανάδρομη περίοδο.

Με τον Κρόνο, πιθανότατα ό,τι δεν μας κάθεται καλά ή δεν μας ενδιαφέρει να το διατηρήσουμε, θα το τερματίσουμε. Εάν μπορούμε να το δουλέψουμε, θα χρειαστεί επιπλέον προσπάθεια και προσήλωση. Εν τω μεταξύ, οι υγιείς και δυνατές σχέσεις μπορούν να γίνουν ισχυρότερες και να αφοσιωθούμε περισσότερο σε αυτές.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan