Στην αστρολογία, οι ανάδρομοι είναι πάντα μια ιλιγγιώδης εμπειρία! Παρόλο που ο ανάδρομος Ποσειδώνας το 2022 μπορεί να μην είναι τόσο έντονος όσο άλλοι ανάδρομοι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σας επηρεάσει.

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τις αρνητικές επιπτώσεις που περιβάλλουν τους ανάδρομους πλανήτες όπως τον Ερμή - τον πλανήτη της επικοινωνίας - και την Αφροδίτη - τον πλανήτη της αγάπης - που είναι γνωστό ότι σπέρνουν σύγχυση στην καθημερινή σας ζωή. Ωστόσο, κάθε ανάδρομος έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί, και επειδή ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της φαντασίας, αυτή η ανάδρομη πορεία θα είναι σίγουρα μία συγκλονιστική εμπειρία.

Επειδή ο Ποσειδώνας θεωρείται ο πλανήτης της πνευματικότητας, της φαντασίας, των κόσμων των ονείρων, των αστρικών πεδίων και όλων των φανταστικών πραγμάτων, ως ανάδρομος θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε βαθύτερα τις ψευδαισθήσεις που κυριαρχούν στη ζωή σας. Είναι καιρός να αποκτήσετε την αλήθεια σας και να αγκαλιάσετε τη σαφήνεια στην πραγματικότητά σας. Είστε έτοιμοι να μπείτε στα βαθιά; Είστε έτοιμοι να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να αφαιρέσετε τα ροζ γυαλιά; Είστε έτοιμοι να αναγνωρίσετε ότι η κουμπάρα σας είναι στην πραγματικότητα ένας λύκος με προβιά προβάτου;

Ο Ποσειδώνας θα περάσει ξανά από την 25η έως τις 22α μοίρες των Ιχθύων, σημάδι που δείχνει ότι αυτός ο νεφελώδης πλανήτης καλώς κυβερνά στη Σύγχρονη Αστρολογία το συγκεκριμένο ζώδιο. Έτσι, θα έχει κάποια δύναμη εδώ– όλα δεν χάνονται όταν ο Ποσειδώνας διασχίζει το μυστικό ζώδιο του ιερού ψαριού. Αυτή είναι η ώρα να γλιστρήσετε ξανά στα υδάτινα βάθη του υποσυνείδητου σας και να σκάψετε για τους θησαυρούς που κρύβονται εκεί. Θησαυροί που μπορεί να είναι επώδυνο να αποκαλυφθούν, αλλά μπορεί να είναι μεταμορφωτικοί και θεραπευτικοί. Η ύπνωση, τα όνειρα και η δημιουργική οπτικοποίηση, είναι οι μαγικοί τρόποι να δουλέψετε με την ενέργεια του ανάδρομου Ποσειδώνα – ειδικά όταν νιώσετε κάπως χαμένοι.

Για τους επόμενους έξι μήνες αφήστε την καρδιά σας να περιηγηθεί στα θολά νερά και να κολυμπήσετε στο βαθύ άκρο του ωκεανού. Επίσης, η διαίσθησή σας ήταν ισχυρή, αλλά τώρα θα αρχίσετε να αμφισβητείτε τον εαυτό σας. Μείνετε πιστοί στα συναισθήματά σας και εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Ακόμα κι αν είναι δύσκολο, ακολουθήστε τα ένστικτά σας—μόνο αυτά μπορούν να σας οδηγήσουν στην αλήθεια.

Η ενέργεια, τόσο του Ποσειδώνα όσο και των Ιχθύων, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, αποπροσανατολισμό. Αν δεν προσέξετε την διαίσθησή σας και δεν ακούσετε τα σημάδια που σας δίνει το Σύμπαν, θα είναι πολύ εύκολο να χάσετε τον δρόμο σας, ή να ολισθήσετε σε τάσεις φυγής. Ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης πορείας είναι ο εθισμός – εθισμός στις ουσίες, στην τηλεόραση, στην τεχνολογία, στα μέσα ενημέρωσης, στο φαγητό, στην αγάπη. Ο εθισμός δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα ενός βαθύτερα ριζωμένου ζητήματος. Και θα είναι δουλειά σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να διερευνήσετε με ήπιο και συμπονετικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους μπορεί να αναζητάτε την απόδραση ή να νιώσετε μουδιασμένοι. Η ενέργεια των Ιχθύων είναι εδώ για να τα νιώσει όλα – αλλά και να έχει ξεκάθαρα όρια.

Τα όρια είναι το σημαντικότερο θέμα του Ποσειδώνα στους Ιχθύες. Όρια στις σχέσεις, όρια στις συνήθειες, όρια στην σύνδεση με τον πνευματικό κόσμο. Να θυμάστε πως Ποσειδώνας ανακαλύφθηκε το 1800, μία εποχή όπου ο πνευματισμός και ο αποκρυφισμός ήταν σε άνοδο. Ως εκ τούτου, ο Ποσειδώνας φέρει αυτές τις ισχυρές ιδιότητες, για αυτό είναι σημαντικό να διαχωρίσετε τα γεγονότα από τη μυθοπλασία – κάτι που κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας δεν είναι ποτέ εύκολο. Αυτός είναι ο λόγος που κατά τη διάρκεια αυτών των λίγων μηνών πρέπει να ανανεώσετε την ένωσή σας με τον πνευματικό κόσμο, να επανεξετάσετε τη διαίσθησή σας και να ανοίξετε τις καρδιές σας στη Θεία καθοδήγηση.

Μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, θα έχουμε έξι πλανήτες ανάδρομους, καθιστώντας την περίοδο εκείνη ιδανική για ξεκούραση, ανάκαμψη και θεραπεία. Ο Ποσειδώνας και ο Άρης θα κάνουν όψη δύο φορές, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι ώρα να μην αναλάβετε δράση, να χαλαρώσετε και να περιμένετε μία πιο ξεκάθαρη στιγμή.

Με τον Ποσειδώνα να κάνει όψη με τον απλανή Markab, είναι επίσης μία περίοδος διαχείρισης της θλίψης. Όσο περισσότερο στεναχωριόμαστε, τόσο περισσότερο έχουμε την ευκαιρία να ανοίξουμε την καρδιά μας και να αφήσουμε το φως του ήλιου να μπει.

Τι πρέπει να κάνετε κατά την ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα;

Κάθε φορά που οι εξωτερικοί πλανήτες σάς στέλνουν την ενέργειά τους, ζητούν από εσάς να σκάψετε βαθιά και να εξελιχθείτε! Και ας μην γελιέστε—η εξέλιξη δεν είναι ούτε εύκολη ούτε γρήγορη διαδικασία. Για να μάθετε σε ποίο θέμα σας ζητά να εστιάσετε ο ανάδρομος Ποσειδώνας, ελέγξτε τον οίκο που κυβερνούν οι Ιχθύες στον γενέθλιο χάρτη σας. Ανεξάρτητα από το είδος των θεμάτων, των καταστάσεων ή των περιστάσεων με τα οποία εργάζεστε αυτήν τη στιγμή, ο ανάδρομος Ποσειδώνας σας ζητά να αφήσετε τις ψευδείς πεποιθήσεις και τις ψευδαισθήσεις που σας κρατούσαν πίσω. Και μόλις τελειώσει στις 4 Δεκεμβρίου ο ανάδρομος Ποσειδώνας την πορεία του, ο τύπος των ανθρώπων που ήσασταν, θα εξαφανιστεί και θα αντικατασταθεί από πιο μαγικές και ενσυναίσθητες εκδοχές του εαυτού σας.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου που ο Ποσειδώνας θα είναι ανάδρομος, μπορεί να δώσετε περισσότερη προσοχή σε θέματα όπως η αυταπάτη, ο εθισμός και η λαχτάρα. Μπορεί ακόμη και να συμβιβαστείτε με τις φαντασιώσεις που είναι εντάξει για να συνεχίσετε να πιστεύετε, διότι σας βοηθούν να ξεπεράσετε τα δύσκολα κομμάτια της ζωής!

Όταν ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος, είναι σχεδόν σαν τα πράγματα να πρέπει να γίνουν θολά πριν γίνουν ευκρινή. Μόλις το μάθετε αυτό, θα έχετε το κλειδί για τη διαχείριση όλων των πληροφοριών που πρόκειται να λάβετε. Ακούστε τη διαίσθησή σας, αγκαλιάστε την υπομονή και βουτήξτε στη διαδικασία της ακινησίας και της ενδοσκοπήσεως. Η διερεύνηση του εαυτού είναι αυτό που πραγματικά σημαίνει ο ανάδρομος Ποσειδώνας! Μην παρασυρθείτε σε δραματικές δίνες, διαφορετικά θα έρθει περισσότερη σύγχυση. Η διαύγεια προτιμά να φτάνει σε περιόδους ακινησίας και ήπιας παρατήρησης.

Ο ανάδρομος Ποσειδώνας είναι η τέλεια στιγμή για να βουτήξετε βαθύτερα στην προσωπική ανάπτυξη, τη θεραπεία, τη συμβουλευτική, το διαλογισμό, τις πνευματικές πρακτικές, την τέχνη, τη μουσική και οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες αγάπης για τον εαυτό σας σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε τις ενδόμυχες σκέψεις και τα όνειρά σας. Το να είστε περίεργοι για τον εαυτό σας είναι το πρώτο βήμα για να τον απελευθερώσετε! Είναι επίσης μία εξαιρετική στιγμή για να αντιμετωπίσετε έξεις και τάσεις φυγής, και παράλληλα να εργάζεστε για να τις αντικαταστήσετε με υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης και θεραπευτικές πρακτικές. Και πάνω από όλα, ο ανάδρομος Ποσειδώνας είναι μία όμορφη στιγμή για να συνδεθείτε με τα όνειρά σας όσο πιο βαθιά μπορείτε, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μπορείτε να τα εκδηλώσετε στην πραγματικότητα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΡΟΜΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ 2022

14 Ιουλίου: Η Αφροδίτη στους Διδύμους σχηματίζει τετράγωνο με τον ανάδρομο, Ποσειδώνα κάτι που θα μπερδέψει κάθε τι ερωτικό. Δεν είναι καλή μέρα για να κάνετε οικονομικές επενδύσεις, καθώς λόγω της αβεβαιότητας του Ποσειδώνα μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ.

16 Σεπτεμβρίου: Ο Ήλιος στην Παρθένο θα σχηματίσει αντίθεση με τον ανάδρομο Ποσειδώνα. Η όψη αυτή θα σας κάνει να αισθανθείτε κάπως μπερδεμένοι σχετικά με τη θέση σας στον κόσμο. Αν προσπαθήσετε να βρείτε ένα βασικό θεμέλιο που να σας σταθεροποιεί, θα μπορέσετε να διαχειριστείτε την ενέργεια της όψεως.

12 Οκτωβρίου: Ο Άρης στους Διδύμους θα σχηματίσει δύο φορές τετράγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα. Το πρώτο περιστατικό πέφτει στις 12 Οκτωβρίου 2022 και το δεύτερο στις 19 Νοεμβρίου 2022. Πρόκειται για στιγμές ασάφειας και αβεβαιότητας. Κάθε βήμα μπροστά είναι σαν ένα γιγάντιο άλμα προς τα πίσω. Ο φόβος μπορεί να σας εμποδίσει να επιτύχετε τους στόχους σας, γι' αυτό δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να προωθήσετε τα πράγματα, αλλά για να σχεδιάσετε στρατηγική τη στιγμή που υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία και κίνηση.

1 Δεκεμβρίου: Ο Ερμής στον Τοξότη σχηματίζει τετράγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δύο διαφορετικές επιρροές. Από τη μία πλευρά, θα σας κάνει εξαιρετικά ευαίσθητους και συναισθηματικούς στην κριτική των άλλων. Και από την άλλη πλευρά, μπορεί να είστε τόσο προσηλωμένοι στον εαυτό σας που να μην παρατηρήσετε καν ότι οι άλλοι σας ενοχλούν. Επομένως, είναι σημαντικό να χαλαρώσετε και να κάνετε ένα διάλειμμα από τα κοινωνικά δίκτυα. Αποτοξινώστε το μυαλό και την καρδιά σας ώστε να αποφύγετε θέματα που προκαλούν άγχος.

Επιδράσεις του ανάδρομου Ποσειδώνα 2022

Μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες, θα αισθανθείτε περισσότερο αυτή τη διέλευση, καθώς θα έχετε μεγάλες υπαρξιακές κρίσεις γύρω από την κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε στο μέλλον, ειδικά αν έχετε πλανήτες μεταξύ 19 και 28 μοιρών των συγκεκριμένων ζωδίων.

Σταθερά ζώδια: Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, δεν θα αισθανθείτε αυτή τη διέλευση όσο τα μεταβλητά ζώδια, αλλά θα αξιολογήσετε την οικονομική και δημιουργική κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσετε.

Παρορμητικά Ζώδια: Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι θα χαθείτε σε ένα όνειρο που θα σας εμπνεύσει να επιτύχετε τις πιο κρυφές σας επιθυμίες.

Για να μάθετε πώς θα επηρεάσει ο ανάδρομος Ποσειδώνας το ζώδιό σας, μπείτε εδώ!


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan