Ο Κρόνος είναι ο άρχοντας της δομής, της πειθαρχίας, της εξουσίας και του κάρμα, καθιστώντας τον έναν από τους πιο τρομακτικούς πλανήτες σε όλη την αστρολογία. Ωστόσο, προτού αρχίσετε να βρίζετε τον Κρόνο και να πέσετε στην άβυσσο της ανησυχίας, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η επί τεσσεράμισι μήνες ανάδρομη πορεία του θα μπορούσε πραγματικά να είναι… κάτι καλό;

Ο Κρόνος, ο Άρχοντας του Κάρμα και ο Δάσκαλος της Σκληρής Αγάπης, ξεκίνησε την ανάδρομη κίνησή του στις 4 Ιουνίου. Θα επισκεφτεί ξανά τις μοίρες μεταξύ 25 και 18 μοιρών του Υδροχόου, και θα επιστρέψει ξανά στην ορθή πορεία του στις 23 Οκτωβρίου 2022.

Ο Κρόνος εισήλθε για πρώτη φορά στον Υδροχόο στις 23 Μαρτίου 2020. Αυτή ήταν μία πολύ περίεργη ημερομηνία, καθώς συνέπεσε με την έναρξη των περιορισμών στην ελευθερία –μία ιδιότητα του Υδροχόου– λόγω των παγκόσμιων lockdown. Όλη εκείνη τη χρονιά ταξείδεψε πίσω στον Αιγόκερω, για να επιστρέψει για πάντα στον Υδροχόο τον Δεκέμβριο του 2020. Ο Κρόνος θα εγκαταλείψει τον Υδροχόο τον Μάρτιο του 2023 για να εισέλθει στα υδάτινα βάθη των Ιχθύων.

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των κανόνων, των περιορισμών και των ευθυνών. Ο Κρόνος δεν είναι μόνο διασκέδαση και παιχνίδια, διότι ο Κρόνος είναι ένας αυστηρός δάσκαλος που θέλει να μάθετε την αληθινή έννοια της ευθύνης. Ωστόσο, σκεφτείτε ένα παιδί που μεγαλώνει χωρίς όρια ή εποικοδομητική κριτική. Συχνά καταλήγει να δίνει δικαιώματα στον κόσμο ως ένας ανεύθυνος ενήλικας. Αλλά μόνο και μόνο επειδή ο Κρόνος έχει μαθήματα να σας διδάξει δεν σημαίνει ότι η εκμάθησή τους είναι εύκολη. Στην πραγματικότητα, μπορεί να περάσετε τη ζωή σας αντιστεκόμενοι εντελώς στην επιρροή του Κρόνου. Αλλά αν τον αγκαλιάσετε, τότε  ο πλανήτης θα σας ωθήσει να γίνετε η πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού σας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε αίμα, δάκρυα και ιδρώτα.

Στην αστρολογία, ο σκοπός του Κρόνου είναι να σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά που θα μεταφραστεί στο τέλος σε θεμέλια στη ζωή σας. Εύστοχα αναφέρεται ως ο πλανήτης- υπεύθυνος εργασιών, καθώς είναι γνωστό ότι ρίχνει εμπόδια στο δρόμο σας ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, σας ενθαρρύνει να δημιουργήσετε μόνοι σας φραγμούς. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε τον Κρόνο ως το πλανητικό ισοδύναμο ενός αυστηρού γονέα, καθώς συχνά σας ζητά να ορίσετε ή να ακολουθήσετε κανόνες, να δεσμευτείτε και να μεγαλώσετε. Για παράδειγμα, όταν ο Κρόνος αλληλεπιδρά με τον γενέθλιο Ερμή σας (το οποίο χρωματίζει τον τρόπο επικοινωνίας σας), θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές συζητήσεις ή ακόμα και δεσμεύσεις, όπως ο καθορισμός μίας σχέσης ή η αποδοχή σε μία προσφορά εργασίας.

Ο Κρόνος στην αστρολογία είναι γνωστός για την αυστηρότητα, την σοβαρότητα και ως το πρόσωπο της εξουσίας. Ο πλανήτης κυβερνά θέματα χρόνου, υπομονής, ωριμότητας, κάρμα και σκληρής δουλειάς, οπότε όπου κι αν περνά μέσα από τον ζωδιακό κύκλο, φέρνει μαζί του μία αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας, διδάσκει μαθήματα ζωής, και ενισχύει τα όρια. Μην περιμένετε με αυτήν την κοσμική δύναμη που δημιουργεί κανόνες να κόψετε δρόμο! Κατά τη διάρκεια των ετήσιων ανάδρομων περιόδων του Κρόνου, είναι καιρός για όλα τα ζώδια να αναθεωρήσουν τα όριά τους και να σκεφτούν τι τους προκαλεί αντίσταση στη ζωή τους. Γι' αυτό χρησιμοποιήστε τους επόμενους τέσσερις μήνες για να επικεντρωθείτε εκ νέου στην οικοδόμηση γερών θεμελίων για τους στόχους σας και να αποδεχτείτε οποιεσδήποτε ευθύνες αποφεύγατε.

Ο πλανήτης αναδρομεί για περίπου τεσσεράμισι μήνες. Ενώ οι ανάδρομοι έχουν τη φήμη ότι είναι ζόρικοι (σε ​​κοιτάζω, Ερμή), ο ανάδρομος Κρόνος μένει σε αυτήν την πορεία για αρκετό χρονικό διάστημα, οπότε θα έχετε περισσότερο χρόνο να ευθυγραμμιστείτε με την ενέργειά του και να ανακαλύψετε μέσα από τις προκλήσεις την σοφία. Γνωρίζοντας πώς ο ανάδρομος Κρόνος θα επηρεάσει το ζώδιό σας, μπορεί να σας προετοιμάσει για αυτό που θα ακολουθήσει και να σας βοηθήσει να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Η συγκεκριμένη ανάδρομη πορεία σηματοδοτεί ένα από τα τελευταία σκέλη του τρέχοντος ταξιδιού του Κρόνου μέσω του καινοτόμου ζωδίου του αέρος, τον Υδροχόο, το οποίο κυβερνά παραδοσιακά, και το οποίο ξεκίνησε τον δυσοίωνο Μάρτιο του 2020. Όταν ο Κρόνος αναδρομήσει του χρόνου, ο σκληροτράχηλος πλανήτης θα έχει ήδη εισέλθει στους Ιχθύες, και δεν θα επιστρέψει ξανά στην επικράτεια του Υδροχόου πριν από το 2050. Αυτό σημαίνει ότι η τρέχουσα αναδρόμηση του Κρόνου είναι η τελευταία σας ευκαιρία να επανεξετάσετε και να επανεκτιμήσετε τα θέματα του Υδροχόου που σας υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια της διελεύσεως του Κρόνου από το συγκεκριμένο ζώδιο τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας μία ακόμη ευκαιρία να ενστερνιστείτε τα μαθήματά του προκειμένου να διευκολύνει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή σας.

Προκειμένου να κατανοήσουμε τι συμβαίνει όταν ο Κρόνος είναι ανάδρομος, θα πρέπει να εξετάσουμε πώς μας επηρεάζει ο πλανήτης όταν κινείται ορθόδρομος. Ο πλανήτης της δομής ρίχνει φως στους τομείς της ζωής σας που απαιτούν να εργαστείτε σκληρά για να πετύχετε έναν συγκεκριμένο στόχο. Όταν ο Κρόνος συγχρονίζεται με άλλους πλανήτες στον ουρανό ή στον γενέθλιο χάρτη σας, μπορεί να πυροδοτήσει σοβαρών και ναι, ακόμη και κάπως ζοφερών δονήσεων. Σκοπός του είναι να σας φέρει σε επαφή με την πραγματικότητα, σε μία προσπάθεια να προωθήσετε την προσωπική σας ανάπτυξη, τη σοφία και την ωριμότητα. Όπως κάθε πλανήτης όταν κινείται προς τα εμπρός, έτσι κι η επίδραση του Κρόνου μπορεί να γίνει περισσότερο αισθητή με εξωτερικό τρόπο.

Όταν κινείται προς τα πίσω, ενδιαφέρεται λιγότερο να επηρεάσει τα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο σας - τις επαγγελματικές σας ευθύνες, την ερωτική σας ζωή, την κατάσταση της ζωής σας - και ενδιαφέρεται περισσότερο για εσωτερική εργασία. Θα σας ωθήσει να σκεφτείτε τα θεμέλια που έχετε θέσει, γιατί τα έχετε θέσει, τι έχετε επιτύχει και γιατί, και πιθανώς τους επόμενους μήνες να τα αμφισβητήσετε και να τα επεξεργαστείτε ξανά.

Σκεφτείτε τον ανάδρομο Κρόνο ως μία ευκαιρία να γίνετε αληθινοί με τον εαυτό σας. Εάν έχετε επίγνωση του μαθήματος που σας διδάσκει ο Κρόνος εδώ και καιρό (εξάλλου, κινείται στον Υδροχόο από τις 17 Δεκεμβρίου 2020), η περίοδος αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε πόσο μακρυά έχετε φτάσει, και να περάσετε την ανάπτυξή σας στο επόμενο επίπεδο. Αλλά αν το έχετε αποφύγει, τότε αυτή η περίοδος θα είναι περίοδος αφύπνισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως συμβαίνει με κάθε αστρολογικό γεγονός, μπορεί να μην αισθανθείτε αυτόν τον ανάδρομο Κρόνο τόσο έντονα όσο θα μπορούσατε να βιώσετε, για παράδειγμα, μία πανσέληνο ή τον ανάδρομο Ερμή. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Κρόνος λειτουργεί σε βάθος χρόνου και χωρίς ξεσπάσματα.  

Όπως είδαμε, ο Κρόνος έχει ήδη διδάξει σε πολλούς από εσάς τα σημαντικά μαθήματα του Υδροχόου, όπως αδελφότητα, ελευθερία, ισότητα και ανθρωπισμό, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Τώρα, κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας, είναι σαν να σας ζητά ο Κρόνος για άλλη μία φορά, να εξετάσετε αυτά τα μαθήματα που νομίζετε ότι έχετε ήδη μάθει. Να αναθεωρήσετε τις κοινότητές σας, τις φιλίες, τα ιδανικά και τα οράματά σας για το μέλλον. Πολλοί από εσάς χρειάστηκε να επεξεργαστείτε πλήρως αυτό που κάποτε νομίζατε ότι θέλατε και να το αντικαταστήσετε με με ένα νέο όνειρο. Κατά τη διάρκεια της αναδρομής του ίσως χρειαστεί να το κάνετε ξανά. Λάβετε υπόψη ότι ο Κρόνος είναι κυρίαρχος στον Υδροχόο, καθώς είναι το ζώδιο που κυβερνά παραδοσιακά. Το γεγονός αυτό κάνει την ενέργειά του ευκολότερη στο χειρισμό συνολικά.

Χάρη στους περιορισμούς που αντιμετωπίσατε και με την πάροδο του χρόνου έχετε μάθει επίσης, την αξία της ανεκτικότητας, της εξερεύνησης της αλήθειας σας και της εκπαίδευσης του εαυτού σας. Πολλοί από εσάς έχετε αντιμετωπίσει τον εσωτερικό σας επαναστάτη, καθώς και τον εσωτερικό σας ξερόλα. Αυτές είναι οι σκιώδεις πτυχές του Υδροχόου.

Μιλώντας για αλλαγή ζωής, ο Κρόνος θα είναι ανάδρομος για αρκετό καιρό, και είτε το πιστεύετε είτε όχι, το γεγονός αυτό δεν θα είναι τόσο κακό. Προσπαθήστε να μην κρίνετε την κατάσταση μόνο και μόνο επειδή είχατε μια δύσκολη εμπειρία ανάδρομου Ερμή. Οι εξωτερικοί πλανήτες όπως ο Κρόνος, ο Δίας, ο Πλούτωνας, ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός, στην πραγματικότητα περνούν περίπου το μισό έτος ανάδρομοι, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η ενέργεια είναι κάτι που έχετε βιώσει πολλές φορές.

Όταν κάποιος από τους βαρείς πλανήτες αναδρομεί, σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε καλά ένα σημαντικό μάθημα ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσέχετε τι συμβαίνει για εσάς την ημέρα που ο Κρόνος γίνεται στάσιμος προς ανάδρομος! Για τον Κρόνο, τα μαθήματα που λατρεύει να δίνει, αφορούν την προσωπική ευθύνη, την υπευθυνότητα, την κατάκτηση των φόβων, και το να κάνετε τα όνειρά σας απτά, πρακτικά και σταθερά. Αν αγκαλιάσετε τον Κρόνο ως έναν σοβαρό δάσκαλο, μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε τον πλανήτη ως σύμμαχο αντί για εχθρό. Εξάλλου, ο ανάδρομος Κρόνος έχει να κάνει με την επιτάχυνση της διαδικασίας του κάρμα.

Επειδή ο Κρόνος θα αναδρομήσει στην 25 μοίρα Υδροχόου με επιστροφή σε ορθή πορεία στις 23 Οκτωβρίου και στην 18η μοίρα του Υδροχόου, αυτή η ανάδρομη κίνηση θα επικεντρωθεί στους κοινωνικούς σας κύκλους, τους φιλανθρωπικούς σας στόχους και το όραμά σας για το μέλλον. Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε το σημάδι που αφήνετε στον κόσμο, γιατί ο Υδροχόος έχει να κάνει με το να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους. Εάν κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης πορείας αποφασίσετε να συμμετέχετε σε μια ομαδική προσπάθεια, θα κάνετε τον Κρόνο να αισθάνεται «πολύ» υπερήφανος!

Ένα μήνα νωρίτερα  από την στιγμή που επιστρέψει ο Κρόνος σε ορθή πορεία, θα υπάρχουν έξι πλανήτες ανάδρομοι, συμπεριλαμβανομένων του Ποσειδώνα, του Δία, του Ουρανού, του Ερμή και του Πλούτωνα. Ο Σεπτέμβριος θα γίνει μία περίοδος που θα προκύψει αξιοσημείωτη διαδικασία ανακαίνισης, μια στιγμή ισχυρού και βαθέως προβληματισμού, και μία στιγμή που ολόκληρο το Σύμπαν θα βρίσκεται σε παύση. Το μόνο που θα μπορείτε να κάνετε είναι εσωτερική διεργασία, που είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο Κρόνος από εσάς. Οπότε, ετοιμαστείτε να διαχειριστείτε τα μαθήματα αυτών των ανάδρομων πλανητών με σοφία και ωριμότητα, και να καταλάβετε ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος του μεγάλου και αιώνιου κοσμικού χορού.

Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου από τις 4 Ιουνίου έως τις 23 Οκτωβρίου, θα γίνει περισσότερο αισθητή από εσάς που έχετε τον ήλιο σας, σημεία ή μεσοδιαστήματα στα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Ναι, είστε όλοι εσείς τυπηθήκατε περισσότερο από την περίοδο των εκλείψεων. Για να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος, εάν έχετε κάτι στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας που πέφτει μεταξύ 18 και 25 μοιρών ενός σταθερού ζωδίου, τότε ναι, θα νιώσετε την ανάδρομη πορεία του Κρόνου περισσότερο από τους υπολοίπους. 

 

Για να μάθετε πώς θα επηρεάσει ο ανάδρομος Κρόνος το ζώδιό σας, μπείτε εδώ!


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan