Κάθε χρόνο, για περίπου τεσσεράμισι μήνες, ο πιο αυστηρός δάσκαλος του ηλιακού συστήματος φαίνεται να κινείται προς τα πίσω στον ουρανό, κάτι που στην αστρολογία είναι γνωστό ως ανάδρομη κίνηση.

Οι ανάδρομοι περίοδοι θεωρούνται συχνά ως ατίθασες, χαοτικές, τρελλές, απείθαρχες και ανυπόφορες - αλλά στην πραγματικότητα, είναι ένα αρκετά κοινό πλανητικό γεγονός. Μπορεί ο ανάδρομος Ερμής να έχει μαζέψει όλο το μίσος (και τα μιμίδια), αλλά ορισμένες ανάδρομες κινήσεις μας αναγκάζουν να ρίξουμε μία προσεκτικότερη ματιά στη ζωή μας και να επανεκτιμήσουμε πού αυτή κατευθύνεται. Αν και αυτό μπορεί να μοιάζει με αγγαρεία, τα vibes που φέρνουν είναι τελικά για εμάς μια καλή κίνηση προς τα εμπρός!

Ο Κρόνος κυβερνά το κάρμα και τη δικαιοσύνη, μας κρατά πειθαρχημένους και μας διδάσκει μαθήματα. Η κίνηση του πλανήτη προς τα πίσω, μας προσφέρει μια περίοδο ενδοσκόπησης για να αναθεωρήσουμε τις τρέχουσες δεσμεύσεις, τους στόχους, τις ευθύνες και τη σχέση μας με τα δικά μας όρια.

Για πρώτη φορά από τότε που ο Κρόνος - ο πλανήτης των ορίων, των περιορισμών και της δέσμευσης - εισήλθε νωρίτερα μέσα στο έτος στους Ιχθύες, ο πλανήτης του κάρμα θα είναι ανάδρομος. Από τις 17 Ιουνίου έως τις 4 Νοεμβρίου, η ανάδρομη πορεία του Κρόνου σας χαρίζει την χρυσή ευκαιρία να ενσωματώσετε τα μαθήματα με τα οποία παλεύετε από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Όταν οι πλανήτες κινούνται ανάδρομα, η ενέργειά τους τονίζεται αλλά και αμβλύνεται, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εξερεύνησης για το τι μπορεί να προκύψει, τόσο συλλογικά όσο και προσωπικά.

Στην αστρολογία, ο σκοπός του Κρόνου είναι να σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά που χρειάζεται ώστε τελικά δημιουργηθούν θεμέλια στην ζωή σας. Είναι γνωστό σε όλους ότι πετά εμπόδια στο δρόμο σα , ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενθαρρύνει να δημιουργήσετε τα δικά σας όρια.

Ο Κρόνος και οι Ιχθύες είναι σαν τον νερό με το λάδι, δεν ταιριάζουν. Ο Κρόνος, άλλωστε, κυβερνά όλα τα δομημένα πράγματα και είναι η επιτομή των ορίων. Ο πλανήτης παίρνει μέρος του συμβολισμού του από το γεγονός ότι είναι το τελευταίο κοσμικό σώμα που μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι. Έτσι, κυβερνά το τελικό, απτό σύνορο μεταξύ της Γης και οτιδήποτε βρίσκεται πέρα από την πραγματικότητά μας. Αυτό, και η συσχέτισή του με τον μυθολογικό Κρόνο, τον Άρχοντα του Χρόνου, δείχνει ότι ο Κρόνος είναι ένα Αρχέτυπο που απέχει παρασάγγας από τον συμβολισμό των ελεύθερων, αδόμητων, απεριόριστων, διαχρονικών Ιχθύων. Οι Ιχθύες έχουν κάποια σύνδεση με αυτό το τελικό σύνορο αλλά αφορά περισσότερο το μυστήριο που βρίσκεται πέρα από το πέπλο και όχι τη συμβολική αναπαράσταση του Κρόνου για τα φυσικά σύνορα μεταξύ ζωής και θανάτου.

Πώς μπορούν λοιπόν αυτά τα δύο να τα βρουν μεταξύ τους και τί μπορείτε να περιμένετε όσο ο Κρόνος κάνει βήματα προς τα πίσω; Ξεκινώντας από την 7η των Ιχθύων και φθάνοντας μέχρι την 1η Μοίρα, η περίοδος αυτή είναι πιθανόν να αποκαλύψει όλους τους τρόπους με τους οποίους παρακάμψατε τις ευθύνες σας, αποφύγατε την δομή, αν ξεφύγατε από καταστροφικές συνήθειες ή ενδώσατε σε αυτές. Το πρώτο στάδιο της μετάβασης του Κρόνου σε οποιοδήποτε νέο ζώδιο είναι πάντα το πιο δύσκολο, καθώς πάντα υπάρχει μία περίοδος όπου αποκρυσταλλώνεται η πραγματικότητα στα θέματα του ζωδίου που διελαύνει. Ωστόσο, καθώς μαθαίνετε να καβαλάτε τα κύματα των Ιχθύων – για να σερφάρετε πραγματικά – ο Κρόνος υπόσχεται έναν ευκολότερο δρόμο στο εγγύς μέλλον. Οι Ιχθύες μπορεί επίσης να αναδείξουν τον αληθινό μυστικισμό, την βαθιά πνευματικότητα και σύνδεση με την Πηγή του Θείου. Αυτό είναι που πρέπει να στοχεύσουμε όλοι μας.

Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο για να δείτε τι έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023. Ποίες ήταν οι μεγαλύτερες νίκες σας ή οι μεγαλύτερες απώλειές σας; Τώρα είναι η ώρα να κοιτάξετε πραγματικά τις προηγούμενες ενέργειές σας, να διατηρήσετε ό,τι λειτουργεί και να πετάξετε οτιδήποτε άχρηστο.

Οι επόμενοι πέντε μήνες θα σας κάνουν να επανεκτιμήσετε τα όριά σας, κάτι που μπορεί να σας παρακινήσει να σκεφτείτε και να επαναξιολογήσετε πώς προστατεύετε και τιμάτε τον εαυτό σας και πως επενδύετε στους άλλους. Ο ανάδρομος Κρόνος είναι επίσης ένα χρονικό παράθυρο για να δεσμευτείτε εκ νέου σε έναν συγκεκριμένο στόχο και να ελέγξετε τον συγκεκριμένο τομέα της ζωής σας που διελαύνει, οπότε αν έχετε εγκαταλείψει ένα συγκεκριμένο εγχείρημα, τότε αυτό είναι το σημάδι σας για να το επαναλάβετε.

Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Κρόνου, προετοιμαστείτε να βιώσετε σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ο συγκεκριμένος  πλανήτης που κινείται προς τα πίσω, συχνά φέρνει το τέλος των μακροχρόνιων σχέσεων ή μπορεί να εμπνεύσει τα άτομα να λάβουν τολμηρές αποφάσεις, όπως η εγκατάλειψη μιας σταθερής καριέρας ή η μετεγκατάσταση σε μια νέα χώρα. Η επιρροή του Κρόνου μας ενθαρρύνει να αγκαλιάσουμε νέες εμπειρίες και να επιδιώξουμε νέες κατευθύνσεις στη ζωή. Αυτή τη φορά ως περίοδος ανάπτυξης, εξερεύνησης και ανακάλυψης του εαυτού σας — και πάλι, ακούγεται τρομακτικό, αλλά έχετε επιβιώσει από πολλές ανάδρομες πορείες του Κρόνου στο παρελθόν, οπότε θα το κάνετε ξανά.

Όσοι από εσάς αναζητάτε τον έρωτα ή είστε ήδη ερωτευμένοι, αυτή η πλανητική στροφή προς τα πίσω θα σας αφήσει κάπως ζαλισμένους. Αλλά, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα για να είστε τόσο επιφυλακτικοί. Ο ανάδρομος Κρόνος θα δημιουργήσει προβλήματα με τις δεσμεύσεις επειδή δεν γνωρίζει πώς να δημιουργεί δομή και να τηρεί τα όρια. Γενικά, δεν είναι περίοδος που να δημιουργούνται σχέσεις. Αλλά θα σας ευθυγραμμίσει καρμικά με τους συνεργάτες που βρίσκονται στο επίπεδό σας και θα σας ωθήσει να χρησιμοποιήσετε τη διαίσθησή σας για να λύσετε προβλήματα. Θα κάνετε κάποια επιπλέον δουλειά πάνω στην επίλυση συγκρούσεων, αλλά είναι μία καλή επιδεξιότητα που θα σας φανεί χρήσιμη καθόλο το 2023.

Προς το παρόν, μπορεί απλώς να αισθάνεστε κάπως κολλημένοι ή ακόμα και αγανακτισμένοι καθώς έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εθισμούς και τους μηχανισμούς διαφυγής σας, την χρόνια αποφυγή των ευθυνών σας. Μελετήστε προσεκτικά στον κόσμο σας, από πού μπορεί να προκύψουν αυτές οι τάσεις; Είναι στη δουλειά; Υγεία; Οικονομικά; Σχέσεις; Ανταποκριθείτε στην πρόκληση αντί να την αποφύγετε. Αποδεχτείτε την υπερβολή. Σκάψτε βαθιά. Το ταξίδι σας έγκειται στην ανακάλυψη, μέσω της μουσικής, της τέχνης, της προσευχής, του διαλογισμού ή του ταξιδιού, του Γκουρού μέσα σας.

Όσοι από εσάς έχετε κάτι μεταξύ 7 και 0 μοιρών των Μεταβλητών ΖωδίωνΔίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες– θα κληθείτε να αναλάβετε τις ευθύνες και να προσαρμοστείτε στις εξωτερικές αλλαγές και στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις. Μπορεί να σας ζητηθεί να υπομείνετε ορισμένες δοκιμασίες και να διατηρήσετε την πίστη - μια λέξη των Ιχθύων - ότι όλα αυτά είναι στην υπηρεσία της υψηλότερης ανάπτυξης και του ατομικού ταξιδιού της ψυχής σας. Όσοι έχετε τον Ωροσκόπο, την Σελήνη ή τον Ήλιο σας σε αυτές τις μοίρες, θα βιώσετε έναν ισχυρό καρμικό κύκλο στον οποίο αναλαμβάνετε εξουσίας και ευθύνη, ίσως για πρώτη φορά. Υπάρχει κάτι βαθύτατα ικανοποιητικό σε αυτή τη διαδικασία. Η πρόοδος είναι πιο αργή κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας των πλανητών, αλλά μόλις ξεπεράσετε την απογοήτευση, μπορείτε να δείτε ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα, ένα δώρο χάρης κατευθείαν από την Πηγή του Θείου. Το δώρο της παύσης. Του προβληματισμού. Της αφομοίωσης. Καθώς ο Κρόνος επιστρέφει στην 1η Μοίρα, πρέπει να σκεφτείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα θέματα της πίστης, των πεποιθήσεων, της πνευματικότητας, των εθισμών, των τάσεων φυγής, και κυρίως των ορίων, με ωριμότητα και σοφία.

Η πιο έντονη περίοδος αυτής της ανάδρομης πορείας θα είναι από τις 10 Ιουλίου έως τις 27 Ιουλίου, όταν ο Άρης στην Παρθένο θα αντιπαρατεθεί με τον Κρόνο. Θα υπάρξουν καρμικές αναπροσαρμογές καθώς ο θυμός από το παρελθόν επανέρχεται στην επιφάνεια. Είναι αναγκαία η υπομονή, ειδικά  όταν οι άνθρωποι θα ξεπερνούν τα όριά σας λόγω ενός αισθήματος σύγχυσης. Αυτές οι δύο εβδομάδες, θα το θέσω αρκετά κομψά, θα είναι έντονες, με την ενέργεια να κορυφώνεται στις 20 Ιουλίου. Ο Άρης και ο Κρόνος είναι οι δύο κακεργέτες πλανήτες, και όσο θα βρίσκονται αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο, θα προκαλούν ένταση και θα ενεργοποιούν όλα αυτά που σας τσιτώνουν. Θα είναι εύκολο να νιώσετε ότι έχετε κολλήσει ή βαρύνει από κάποιες από τις προσωπικές σας ευθύνες και βάρη. Εάν είναι δυνατόν, αντιμετωπίστε τις τυχόν απογοητεύσεις που εμφανίζονται ως ευκαιρίες για να εξετάσετε τα δικά σας όρια. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan