Από την 1η Μαΐου 2023 έως τις 11 Ιουνίου 2023, ο Πλούτωνας θα γυρίσει ανάδρομος στον Υδροχόο πριν ολοκληρώσει την πορεία του στην πρώτη μοίρα του ζωδίου. Η συγκεκριμένη μοίρα είναι κρίσιμη, καθώς αντιπροσωπεύει μία καθαρή, σχεδόν αδιάλυτη, ζωδιακή ενέργεια. Όπως οι περισσότερες αναδρομήσεις του Πλούτωνα, έτσι και αυτή θα είναι ψυχολογικά και συναισθηματικά έντονη, αφού ο ανάδρομος Πλούτωνας θα μας ενθαρρύνει να αναλογιστούμε τη σκιώδη πλευρά του Υδροχόου.

Με τον Πλούτωνα να έχει περάσει πρόσφατα στο ζώδιο του Υδροχόου - μόλις στις 23 Μαρτίου - υπήρξε μια συλλογική μεταφορά ενέργειας. Η μετάβαση από τον υλικοκεντρικό, τον προσηλωμένο στην οικονομία και τις φιλοδοξίες Αιγόκερω στον ιδεαλιστή, ανεξάρτητο και ασυνήθιστο Υδροχόο ήταν μια αρκετά μεγάλη αλλαγή ταχύτητας. Από το 2008, ο Πλούτωνας έχει δώσει έμφαση και μεταμορφώνει τον τρόπο που κάνουμε επιχειρήσεις, τα χρήματα και τις καπιταλιστικές δομές. Πολλά παλαιά συστήματα και παραδόσεις – ένα θέμα για τον Αιγόκερω – έχουν καταρρεύσει και έχουν αντικατασταθεί με νέα.

Ωστόσο, αυτός ο ανάδρομος Πλούτωνας θα είναι συνάμα λίγο διαφορετικός, καθώς συμβαίνει σε ένα σταθερό ζώδιο του αέρα. Ίσως χρειαστεί να ξεπεράσουμε αρχικά τον φόβο του να αλλάξουμε γνώμη ή να ανοίξουμε τις κοσμοθεωρίες μας σε ριζικά διαφορετικές προοπτικές. Είναι η τέλεια στιγμή για να πιέσουμε τους εαυτούς μας να ξεπεράσουμε τη ζώνη άνεσής μας.

Να περιμένετε να αισθανθείτε άβολα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς ο ανάδρομος Πλούτωνας στον Υδροχόο θα τετραγωνίσει τον Δία στον Ταύρο στις 17 Μαΐου, τον Άρη στον Λέοντα στις 20 Μαΐου και την Αφροδίτη στον Λέοντα στις 5 Ιουνίου. Το αρχικό τετράγωνο ανάδρομου Πλούτωνα-Δία θα τονίσει τη σημασία των συστημάτων πεποιθήσεων, ειδικά καθώς η συλλογική νοοτροπία απομακρύνεται αργά αλλά σταθερά από το γνώριμο υπέρ των νέων μορφών σκέψης. 

Αυτά τα συναισθήματα θα προκύψουν για άλλη μια φορά όταν ο ανάδρομος Πλούτωνας βρεθεί σε αντίθεση με τον Άρη, ειδικά όπου χρειάζεται να αναληφθεί δράση για να φτάσουμε σε νέα ύψη. Ωστόσο, κάθε φορά που ο Πλούτωνας είναι ανάδρομος και συναντιέται με τον Άρη, υπάρχει πιθανότητα έντονης καταστροφής και βίας — οπότε να είστε προσεκτικοί. Παρακολουθήστε τις πράξεις, τα λόγια και το περιβάλλον σας και επιλέξτε τις κινήσεις σας προσεκτικά.

Τέλος, η αντίθεση Πλούτωνα με την ανάδρομη Αφροδίτη θα μας ενθαρρύνει να αναλογιστούμε αυτό που πραγματικά εκτιμούμε και στα οποία θέλουμε να δεσμευτούμε. Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε τι πρέπει να υποστηρίξουμε, προερχόμενοι από έναν τόπο αυθεντικότητας αντί από  εγωισμό ή πείσμα.

ΤΑΥΡΟΣ

Η μεταμόρφωση είναι μία έννοια ξένη για εσάς, οπότε η σχέση σας με τον Πλούτωνα είναι στην καλύτερη περίπτωση «μακρυά κι αγαπημένοι». Ο πλανήτης μεταμόρφωσης σας βγάζει από την άνεσή σας και όταν σταματάει να σας πιέζει, διαπιστώνετε είστε νιωθροί, ότι ενδιαφέρεστε ελάχιστα να συνεχίσετε την προσωπική σας ανάπτυξη και να γυρίζετε ξανά στην άνεση του καναπέ σας.

Όμως δεν είναι όλα ζοφερά. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τον ανάδρομο  Πλούτωνα προς όφελός σας. Η ενέργεια του πλανήτη μπορεί να σας ωθήσει να ξεπεράσετε τυχόν εμπόδια που εμποδίζουν την επίτευξη των στόχων σας.

ΛΕΩΝ 

Η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα δεν είναι του στυλ σας. Προτιμάτε ξεκάθαρους, άμεσους τρόπους επικοινωνίας με τους γύρω σας και η εποχή της μεταμόρφωσης απλώς βάζει τρικλοποδιές στα προσεκτικά σχεδιασμένα σχέδιά σας. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον ανάδρομο Πλούτωνα και να κάνετε τα πάντα για να γίνετε οι πρώτοι, ακόμη και εις βάρος των άλλων. Θα είναι σχεδόν αδύνατο να χαλιναγωγήσετε τον εαυτό σας, οπότε θα ξεπεράσετε τα όρια και θα αποκαλύψετε τη μισαλλοδοξία σας. Είναι άβολο για εσάς όταν οι γύρω σας αλλάζουν και εξελίσσονται. Είναι όμως πραγματικά δύσκολο όταν καλείστε να μεταμορφώσετε τον εαυτό σας, ειδικά εάν δεν σας ενδιαφέρει καμία εποικοδομητική κριτική. Αλλά η ανάπτυξη ωφελεί όλους, επομένως αξίζει να προσπαθήσετε αυτή τη φορά να ακολουθήσετε τη ροή των πραγμάτων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Πλούτωνας είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σας, και έτσι οι μεταβολές και οι αλλαγές του βιώνονται σαν να σας αγγίζουν προσωπικά, όχι μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ανάδρομος Πλούτωνας στον Υδροχόο δεν είναι διαφορετικός. Όσο ο πλανήτης προχωρά στα ζώδια, το σύστημα πεποιθήσεών σας και τα κοινωνικά σας ιδανικά ωριμάζουν με τα χρόνια, άλλά κατά τη διάρκεια των ανάδρομων περιόδων διαπιστώνετε επίσης ότι αισθάνεστε σαν κάτι να μην σας αφήνει να προχωρήσετε ή ότι δεν έχετε κίνητρα. Το μόνο σταθερό πράγμα είναι η αλλαγή οπότε προχωρήστε με αυτές έστω κι αν κάνετε ένα διάλειμμα τώρα,  αλλά φροντίστε να συνεχίσετε κάποια μεταμόρφωση, ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για νοοτροπία και σκέψεις.

Τολμηροί και γενναίοι, η φιλοδοξία και η περιέργειά σας θα δεκαπλασιαστούν κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας. Ωστόσο, η δίψα σας για υπέρβαση ορίων και αναζήτηση νέων εμπειριών μπορεί να αποδειχτεί άπιαστο όνειρο κι έτσι να επανέλθετε απότομα στην πραγματικότητα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πιθανότατα η διέλευση του Πλούτωνα στο ζώδιό σας είναι δύσκολη, αλλά να θυμάστε πως λόγω της σχετικής σπανιότητας των μετακινήσεων του πλανήτη σε νέα ζώδια, δεν βιώνουν όλοι τον Πλούτωνα στο δικό τους ζώδιο κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Για κάποιο λόγο, όμως, είστε έτοιμοι— και αυτό από μόνο του έχει σημασία.

Η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα είναι ζόρι για εσάς. Για περισσότερα από 200 χρόνια περιμένατε τον Πλούτωνα να επιστρέψει στο ζώδιό σας, σκεπτόμενοι όλη τη διασκέδαση που θέλετε, τις επαναστάσεις, την ανεξαρτησία! Και τώρα που επέστρεψε αλλάζει πορεία και επιστρέφει στον Αιγόκερω. Αλλά υπομονή, φίλοι μου, θα επιστρέψει. Και θα τα καταφέρετε όλα μαζί τον επόμενο χρόνο. Αλλά μέχρι τότε, μπορεί να αναγκαστείτε να ζήσετε μαζί με βαθιά άβολα συναισθήματα. Θα είστε πιο προσεκτικοί στις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω σας και θα θελήσετε να βοηθήσετε τους άλλους να τις αντιμετωπίσουν.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΤΣΙΟΣ


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan