Κουβαλώντας ψευδώνυμο όπως «ο πλανήτης της καταστροφής», ο Πλούτωνας αρχικά εμφανίζεται ως ένας δύσκολος πλανήτης. Και είναι αλήθεια ότι η θέση του Πλούτωνα στον ουρανό ή σε έναν γενέθλιο χάρτη μπορεί να αντιπροσωπεύει δυσάρεστες ιδιότητες που προτιμάμε να κρύψουμε παρά να αντιμετωπίσουμε. Κρυμμένα στο σκοτάδι βρίσκονται οι εμμονές μας, τα θέματα ελέγχου, η σχέση με τη βία, ο θάνατος, η αποδυνάμωση, ακόμη και οι αγώνες για την εξουσία.

Παίρνοντας το όνομά του από τον Έλληνα θεό του κάτω κόσμου, ο Πλούτωνας στην αστρολογία συμβολίζει το βάθος, την ένταση και το μυστήριο, καθώς και τους μεγάλους κύκλους του θανάτου και της αναγέννησης ή της δημιουργίας και της καταστροφής. Είναι ο πλανήτης που έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει πλήρως από κάμπιες σε πεταλούδες, φέρνοντας αλχημεία και βαθιά αλλαγή. 

Από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να είναι προάγγελος σκοτεινών εμμονών και μακιαβελικών αγώνων εξουσίας. Αυτό είναι το θέμα με τον Πλούτωνα - λειτουργεί στα άκρα και τραβάει με ένταση σαν το μάτι της καταιγίδας. Αντιπροσωπεύει όλα όσα βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια, καθώς και τα στοιχεία που τελικά έρχονται να αναβλυθούν πάνω από το έδαφος.

Ο Πλούτωνας μπορεί να είναι ο μικρότερος και ο πιο απομακρυσμένος από όλους τους μεγάλους πλανήτες στην αστρολογία, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάμε τη δυναμική του. Αυτό το μικροσκοπικό αλλά πανίσχυρο ουράνιο σώμα είναι υπεύθυνο για μερικές από τις πιο σημαντικές επιρροές του τρέχοντος έτους. Η κοσμική ιστορία που ξεκινά αυτόν τον μήνα θα συνεχίσει να εκτυλίσσεται και να εξελίσσεται τα επόμενα είκοσι χρόνια, αποκαλύπτοντας βαθιές αλήθειες και καταλύοντας τεράστιες αλλαγές τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκε το 1930 - στην περίοδο μεταξύ δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που είναι προικισμένος με τις ιδιότητες εκείνης της εποχής στην ιστορία - την καταστροφή, ακολουθούμενη από αμετάκλητη μεταμόρφωση. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ο κόσμος άλλαξε, και κατά κάποιο τρόπο, προς το καλύτερο. Χρειάστηκε μια παγκόσμια κρίση για να εκκαθαριστούν τα παλιά και φθαρμένα συστήματα και να αναδυθούν νέα, καλύτερα. Αυτή λοιπόν είναι η ουσία των κοσμικών επιδράσεων του Πλούτωνα. 

Ο Πλούτωνας επιβλέπει επίσης τη μεταμόρφωση. Ρίχνει φως σε πράγματα που δεν λειτουργούν πλέον, ενθαρρύνοντάς μας να πετάξουμε απαρχαιωμένες πεποιθήσεις ή συμπεριφορές και να εξελιχθούμε σε νέες, καλύτερες. Η ιδέα του να εξετάζουμε το μέσα μας ενισχύεται από την Πλουτωνική ενέργεια, καθώς αυτή η βαθιά ενδοσκοπική διεργασία μας ενθαρρύνει να αντιμετωπίσουμε τη σκιώδη πλευρά μας για να βγούμε δυνατοί, με έλεγχο και με επίγνωση του εαυτού μας.

Κάποια αστρολογικά γεγονότα όπως ο ανάδρομος Ερμής, συμβαίνουν συχνά. Όμως επειδή ο Πλούτωνας είναι τόσο μακριά από τον ήλιο, κινείται στον ζωδιακό κύκλο πολύ πιο αργά. Ως αποτέλεσμα, κάθε γενιά τείνει να συνδέεται με το ίδιο ζώδιο του Πλούτωνα. Οι περισσότεροι millennials, για παράδειγμα, έχουν τον Πλούτωνα τους στον έντονο Σκορπιό. Ο Gen Zers τον έχουν στον επαναστατημένο Τοξότη. Επομένως, είναι μεγάλη υπόθεση ότι ο Πλούτωνας εισέρχεται σε ένα νέο ζώδιο, τον Υδροχόο, στις 23 Μαρτίου 2023— η πρώτη φορά που κάνει κινείται από το 2008.

#1 Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ | ΤΟΤΕ

Όταν εξετάζουμε τους αστρολογικούς κύκλους, είναι χρήσιμο να στραφούμε προς την ιστορία για να μετρήσουμε πού μπορεί να σταμάτησε το σύμπαν την τελευταία φορά που ήταν σε δράση μια διέλευση. Ο Πλούτωνας χρειάζεται 248 χρόνια για να γυρίσει τον Ήλιο. Η τελευταία φορά που ο Πλούτωνας ήταν στον Υδροχόο ήταν μεταξύ 1778 και 1798, μια περίοδος μαζικών αλλαγών σε όλο τον κόσμο.

Μερικές αξιοσημείωτες στιγμές αυτής της ιστορικής περιόδου περιλαμβάνουν την ανακάλυψη του Ουρανού το 1781, την έναρξη της Γαλλικής Επανάστασης το 1789, την επικύρωση της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων το 1791, την αρχή της Βασιλείας του Τρόμου το 1793 και την εφεύρεση του jean υφάσματος το 1793.

Το αμερικανικό σύνταγμα, που θεωρείται ακόμα η κορυφή της δημοκρατίας, γράφτηκε όταν ο Πλούτωνας ήταν στον Υδροχόο.

Οι τρεις πρώτες λέξεις του Συντάγματος – Εμείς οι Άνθρωποι – είναι ίσως η πρώτη σύγχρονη έκφραση της «οντότητας του Υδροχόου». Αυτή η οντότητα δεν είναι βασιλιάς, κυβερνήτης, ούτε κυβέρνηση. Από αυτό ακριβώς ξέφυγαν οι Ευρωπαίοι άποικοι.

«Εμείς οι άνθρωποι» είναι ο λαός – μια οντότητα χωρίς ηγέτη, μια οντότητα που αυτοκυβερνάται και αυτορυθμίζεται σύμφωνα με τα συμφέροντα και την ευημερία όλων.

Στον Υδροχόο, είναι αυτή η πληθυντική οντότητα που έχει προτεραιότητα έναντι του ατόμου.

Το «Εμείς οι άνθρωποι» είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι οι εκπρόσωποι του λαού - κυβερνώντες, κυβερνήτες, πολιτικοί και πολιτικοί - είναι εδώ για να εκπροσωπήσουν και να υπηρετήσουν τους πολίτες τους

Πηγαίνοντας 248 χρόνια πίσω στο χρόνο, στην προηγούμενη θητεία του Πλούτωνα στον Υδροχόο (1532 έως 1553), είδαμε την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση που αμφισβήτησε την εξουσία της Καθολικής Εκκλησίας. Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο του επαναστάτη και του οραματιστή, και αυτό από μόνο του, δεν φέρνει τον πόλεμο ή την καταστροφή. Όμως, βλέπουμε ότι σε περιόδους που ο Πλούτωνας έχει εφαρμόσει το όραμα του Υδροχόου για ισότητα και ελευθερία, πολλές κοινωνίες βίωσαν πράγματι τον πόλεμο και την καταστροφή.

Κοιτάζοντας ακόμα πιο πίσω, το 1543, ενώ ο Πλούτωνας κινούνταν στο ζώδιο του Υδροχόου, ο Νικόλαος Κοπέρνικος δημοσίευσε το De Revolutionibus orbium coelestium (Σχετικά με τις περιστροφές των ουράνιων σφαιρών), ανακοινώνοντας την αστρονομική ανακάλυψή του ότι ο Ήλιος στην πραγματικότητα δεν περιστρέφεται γύρω από τη Γη. όπως πάντα φαινόταν να κάνει), αλλά μάλλον, η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο. Σήμερα, θεωρούμε δεδομένο αυτό το συνηθισμένο, κοινό γεγονός. Το 1543, όμως, αυτό ήταν μάλλον εξαιρετικό! Ο Ήλιος στο κέντρο! Αυτή ήταν μια ριζική αλλαγή που ξεκίνησε την Επιστημονική Επανάσταση.

Φυσικά, ο νέος κύκλος του Πλούτωνα στον Υδροχόο δεν θα ακολουθήσει ακριβώς τον ίδιο δρόμο, μπορεί όμως να επαναφέρει στοιχεία από αυτό το χρονικό πλαίσιο που θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις τεχνολογικές και κοινωνικές επαναστάσεις.

#2 Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ | ΤΩΡΑ

Τα κύρια θέματα που πρέπει να περιμένουμε από τον Πλούτωνα στον Υδροχόο θα είναι η καταστροφή και η μεταμόρφωση των χαρακτηριστικών του Υδροχόου, που μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: έμφαση στην κοινότητα, φιλία, ανθρωπιστικές προσπάθειες, ατομικότητα, αυθεντικότητα, απελευθέρωση και εκκεντρικότητα. 

Μπορούμε να περιμένουμε ότι οι κοινωνικοί κανόνες θα αλλάξουν, με το να γίνονται όλο και πιο ψυχροί, και να είναι παράξενοι και ιδιόρρυθμοι. Εδώ θα δούμε ένα από τα παράδοξα του Υδροχόου: η μοναδικότητα να γίνεται mainstream. Μέρος αυτής της αλλαγής θα επιταχυνθεί από τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες πιθανότατα θα περιλαμβάνουν βήματα στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ενώ αυτή θα είναι πιθανότατα μια περίοδος ανάπτυξης και αλλαγής, ο Πλούτωνας θα βρίσκεται σε ένα σταθερό ζώδιο του αέρα, οπότε ο χρόνος μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί από την επιθυμία να αισθανθείτε ότι έχετε τον πνευματικό έλεγχο. Ως αποτέλεσμα, θα είναι δύσκολο να εγκαταλείψουμε τις στάσιμες πεποιθήσεις ή κρίσεις μας και να αγκαλιάσουμε ριζοσπαστικές προοπτικές, ακόμη και όταν ο πλανήτης του μετασχηματισμού θα μας ωθεί μπροστά.

Οι αποφάσεις μας οδηγούνται όλο και περισσότερο από κάτω προς τα πάνω. Δεν μας πωλούνται πλέον πακέτα διακοπών. Τώρα ελέγχουμε το Tripadvisor για να μάθουμε τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων. Επιλέγουμε τη διαμονή μας με βάση τα σχόλια της Airbnb και τα συστήματα σχολίων που χρησιμοποιούνται από εταιρείες όπως η Airbnb και η Uber αποθαρρύνουν την απάτη και ενθαρρύνουν την «καλή συμπεριφορά».

Αυτές οι πλατφόρμες δεν είναι τέλειες, αλλά έχουν σίγουρα λύσει ορισμένα από τα προβλήματα των προηγούμενων συστημάτων και τώρα, οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτές.

Όλες οι μεγάλες εταιρείες που έχουν σημειώσει επιτυχία τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ιδιότητες Υδροχόου. Η Amazon, η Google, το Facebook, η Airbnb και η Uber είναι πλατφόρμες που διευκολύνουν την ανταλλαγή αγαθών και πληροφοριών, που συνδυάζουν ζήτηση και προσφορά.

Καμία από αυτές τις εταιρείες δεν παράγει κάτι χειροπιαστό, ωστόσο δημιουργούν αξία προσφέροντας μια υποδομή για να κάνουν την ανταλλαγή πληροφοριών και υπηρεσιών πιο διαφανή, δημιουργώντας αξία στη διαδικασία.

Φυσικά, πολλές από αυτές τις εταιρείες είναι πλέον γνωστές και για σκιώδεις επιχειρηματικές πρακτικές και αυτό είναι κάτι που πιθανότατα θα διορθώσει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο. 

Τελικά, όμως, η διέλευση του Πλούτωνα στον Υδροχόο θα ενθαρρύνει τη συλλογικότητα, δηλαδή τι θα ήταν καλύτερο όχι μόνο για το άτομο, αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία. Απρόβλεπτα αλλά ενδυναμωτικά κοινωνικά κινήματα πιθανότατα θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια αυτής της νέας πλουτωνικής περιόδου, που θα έχουν την ίδια ανταγωνιστική ορμή με εκείνα του 18ου αιώνα. Μπορεί να δούμε αλλαγές στις οποίες εμπλέκεται η κυβέρνηση καθώς ένας μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων ζητά πραγματική αλλαγή. αλλά αυτή τη φορά, οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες μορφές τεχνολογίας για να υποστηρίξουν τις κινήσεις τους.

Οι αλλαγές που θα φέρει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο πιθανότατα θα είναι αργές, με απρόβλεπτα γεγονότα που θα απαιτούν επαναστατική δράση. Αλλά όταν κάτι τίθεται σε κίνηση θα παραμείνει σε κίνηση. Η ενέργεια του Πλούτωνα στον Υδροχόο δεν σταματά όταν μια ευρύτερη κοινότητα έχει ενωθεί για να εξερευνήσει μία αχαρτογράφητη περιοχή. Και ενώ υπάρχει ο κίνδυνος δογματισμού, ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα είναι πιθανότατα μια ευκαιρία για μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά του 21ου αιώνα να πρωτοστατήσουν.

#3 O ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα ως Κράτος δεν υπήρχε στην προηγούμενη διέλευση του Πλούτωνα από τον Υδροχόο. Όμως, την περίοδο εκείνη τέθηκαν οι βάσεις για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 πάνω στο εκπαιδευτικό χείμαρρο που ονομάστηκε Νέος Ελληνικός Διαφωτισμός.

Ίσως τώρα να ξεκινήσει και πάλι μία μεγάλη εκπαιδευτική επανάσταση που θα οδηγήσει σε σειρά μεταρρυθμίσεων στο Κράτος, ακόμη και την ανασυγκρότηση του σε κάτι καινούργιο. Το 2026 ο Πλούτωνας θα πλησιάσει αρκετά τον Ουρανό της χώρας, καθώς πριν τον φτάσει σε σύνοδο ακριβείας, θα γυρίσει ανάδρομος. Θεωρώ ότι μπορεί να μπούμε σε μία περίοδο αναταραχών, είτε προερχόμενων από το εξωτερικό, είτε εκπαιδευτικών, είτε θα έχουμε ένα κυνήγι της εκτελεστικής εξουσίας και κυρίως του Πρωθυπουργού με την συνδρομή της Δικαιοσύνης.

Οι μεγάλες ταραχές θα είναι μεταξύ 2027-28. Εκείνη την περίοδο μπορεί να έχουμε καθολική

αντίδραση του κόσμου ενάντια στην διαφθορά και την ανάγκη αλλαγής κυβερνήσεως, ακόμη και με την χρήση βίας. Το σίγουρο είναι ότι η τρομοκρατία θα είναι στην καθημερινότητά μας.

Το 2029 θα ξεκινήσει ο μεγάλος μετασχηματισμός της Χώρας, καθώς ο Πλούτωνας θα ακουμπήσει για πρώτη φορά στην ιστορία τον Ήλιο της χώρας σε σύνοδο.Η καλύτερη περίοδος για έρευνα είναι η περίοδος που ο Πλούτωνας ήταν στον Λέοντα (1937-1958)

Εκείνη την περίοδο είχαμε παλινόρθωση της μοναρχίας, την επικράτηση της 4ης Αυγούστου του Ιωάννου Μεταξά, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Εμφύλιο, και την ανασυγκρότηση της δεκαετίας του ‘50 και με τρομακτική αύξηση των γεννήσεων.

Για τώρα, θεωρώ ότι μπορεί να έχουμε μία μετατροπή του κράτους σε αυταρχικό ή αλλαγή του συστήματος από προεδρευομένη δημοκρατία σε προεδρική. Κάποιος πόλεμος σίγουρα θα υπάρξει, έστω και ως Δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος. Το σημαντικότερο είναι ότι θα υπάρξει σοβαρός μετασχηματισμός του κράτους σε κάτι που δεν το έχουμε δει ξανά (2029-2030). Επειδή ο Υδροχόος δεν το έχει με τα παιδιά, θεωρώ ότι θα είναι η περίοδος που η υπογεννητικότητα θα κτυπήσει κόκκινο σε βαθμό εξάλειψης του Ελληνικού Γένους, εκτός κι αν η τότε κυβέρνηση αποφασίσει να δώσει τα πάντα προκειμένου να δημιουργήσει μία νέα γενεά Ελλήνων, κάτι που είναι αμφίβολο.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το 2032 είναι το έτος που ξεκινά η ουσιαστική ανασυγκρότηση της χώρας.

#4 ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Για να κατανοήσουμε τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, ας υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας τι αντιπροσωπεύουν ο Πλούτωνας και ο Υδροχόος.

Ο Πλούτωνας είναι ο τελευταίος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, το «τελικό σύνορο» της πραγματικότητας όπως την ξέρουμε. Ο Πλούτωνας είναι ίσως ο πιο μυστηριώδης πλανήτης, γιατί κρατά το κλειδί για το άγνωστο, για αυτό που βρίσκεται στην «άλλη πλευρά».

Οι συνήθεις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τον Πλούτωνα είναι: δύναμη, βάθος, μεταμόρφωση, κρίση, παράδοση, ανθεκτικότητα, οι μεγάλοι φυσικοί κύκλοι της γέννησης, του θανάτου και της αναγέννησης.

Ο Πλούτωνας είναι η υψηλότερη οκτάβα του Άρη. Ο Άρης είναι ο πλανήτης της προσωπικής βούλησης. όταν αναλαμβάνουμε δράση και διεκδικούμε τον εαυτό μας, αυτός είναι ο Άρης. Όταν πας στο μπακάλικο, ενεργείς από τον Άρη σου. Κανείς δεν μπορεί να σου πει να μην πας στο μπακάλικο. Πηγαίνεις εκεί όταν θέλεις.

Αλλά αν οι ιδιοκτήτες αποφασίσουν να κλείσει το παντοπωλείο και να χτίσουν μια αποθήκη για την Amazon, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά. Φυσικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να πολεμήσετε την απόφαση αυτή ή να υπογράψετε αναφορές, αλλά το συμβούλιο των ιδιοκτητών είναι μια δύναμη μεγαλύτερη από εσάς, είναι το άθροισμα των προσωπικών συμφερόντων πολλών ατόμων.

Ομοίως, ο Πλούτωνας είναι η συλλογική διάσταση του Άρη, άρα είναι το άθροισμα όλων των θελήσεων όλων των ατόμων, είναι η ίδια η ζωτική δύναμη.

Ο Πλούτωνας είναι η δύναμη της φύσης. Όταν η προσωπική μας βούληση (Άρης) ευθυγραμμίζεται με τη συλλογική βούληση (Πλούτωνας), όλα είναι καλά… αλλά όταν δεν είναι, αυτή η «συλλογική θέληση» απλώς θα συντρίψει την προσωπική μας βούληση.

Πράγματι, όταν ο Πλούτωνας χτυπά, συχνά νιώθουμε ότι δεν έχουμε λόγο και ότι βρισκόμαστε στο έλεος δυνάμεων μεγαλύτερων από εμάς.

Με τον Πλούτωνα, το μυστικό δεν είναι να δώσουμε μια πιο δυνατή μάχη, καθώς αυτή είναι μια μάχη που δεν μπορούμε να κερδίσουμε – αλλά να παραδοθούμε και να εμπιστευτούμε τη λειτουργία του σύμπαντος.

Ταυτόχρονα, στον Πλούτωνα δεν αρέσουν οι παραιτήσεις. Έτσι, αν πιστεύετε ότι το να μην κάνετε τίποτα και να «προχωράτε με τη ροή» είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε τον Πλούτωνα χαρούμενο, ξανασκεφτείτε το. Ο Πλούτωνας θέλει να γίνετε πιο δυνατοί και να παλέψετε αν χρειαστεί… αλλά ο Πλούτωνας θέλει επίσης να ξέρετε πότε να παραιτηθείτε.

Ο Πλούτωνας είναι ένας Άρης που είναι πιο στρατηγικός, σκέφτεται μακροπρόθεσμα και κατανοεί πώς λειτουργεί η κοινωνία. Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι στρατηγοί, οι ψυχολόγοι συχνά έχουν έναν ισχυρό Πλούτωνα στον χάρτη τους και είναι ακριβώς η ικανότητά τους να διοχετεύουν την ακατέργαστη δύναμη του Άρη σε μακροπρόθεσμα, πολύπλοκα έργα που τους κάνει επιτυχημένους.

Ο ρόλος του Πλούτωνα είναι να διατηρεί τη μηχανή του σύμπαντος σε λειτουργία, εξαλείφοντας αυτό που δεν μπορεί πλέον να συντηρήσει τη ζωή. Αν κάτι είναι σάπιο, ο Πλούτωνας θα το εξαφανίσει, για να αφήσει χώρο για υγιή ανάπτυξη.

Το να ξέρεις τι είναι σάπιο είναι καλό. Εάν το δόντι σας χαλάσει, πηγαίνετε στον οδοντίατρο και διορθώνετε το πρόβλημα… και σώζετε τα άλλα δόντια σας. Αν θέλετε το δέντρο σας να μεγαλώσει υγιές, κόψτε τα νεκρά κλαδιά.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Πλούτωνας σας βοηθά να εξαλείψετε ό,τι δεν λειτουργεί πλέον στη ζωή σας, βοηθώντας σας να χτίσετε ανθεκτικότητα και αληθινή προσωπική δύναμη – μια προσωπική δύναμη που βασίζεται στη βαθιά κατανόηση του εαυτού σας και του κόσμου γύρω σας.

Σε επίπεδο κοινωνίας, ο Πλούτωνας θα εξαλείψει ό,τι είναι διεφθαρμένο και σάπιο, έτσι ώστε η κοινωνία να γίνει πιο δυνατή και να είναι πιο εξοπλισμένη για να αντέξει τις δύσκολες συνθήκες.

Τι γίνεται με τον Υδροχόο;

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του Αέρα και γνωρίζουμε ότι τα ζώδια του Αέρα ασχολούνται με την επικοινωνία και τη διάνοια. Αν ο Δίδυμος είναι η εσωτερική μας επικοινωνία, ο Ζυγός, η επικοινωνία ένας προς έναν, ο Υδροχόος είναι το συλλογικό ζώδιο, επομένως κυβερνά την επικοινωνία ένας προς πολλούς και πολλούς προς πολλούς. Γι' αυτό το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα κυβερνώνται από τον Υδροχόο! Ο Υδροχόος θέλει να φέρει το φως της γνώσης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Η «επικοινωνία» δεν είναι μόνο η λεκτική επικοινωνία, αλλά γενικά, η «διανομή» σκέψεων, λέξεων, ενέργειας, ανθρώπων, πόρων. Υδροχόος φροντίζει ώστε οι πληροφορίες, οι πόροι, η ενέργεια να διανέμονται και να μοιράζονται όπου χρειάζονται.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Υδροχόος κυβερνά φίλους και ομάδες ανθρώπων. Αλλά όχι μόνο αυτό. Οργανισμοί, επιτροπές, υποδομές και συμβούλια είναι όλα Υδροχόοι. Οι αγορές, από τις λαϊκές αγορές μέχρι την Amazon, το χρηματιστήριο –η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο– είναι επίσης Υδροχόος.

Επειδή ο Υδροχόος κυβερνά ομάδες ανθρώπων και η κοινωνία είναι μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, λέμε ότι ο Υδροχόος κυβερνά την κοινωνία στο σύνολό της. Η κοινωνία είναι ένα άθροισμα όλων των ατόμων, συν όλες τις πολλαπλές αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών των ανθρώπων. Η κοινωνία είναι το πιο πολύπλοκο Υδροχοϊκό σύστημα.

Ο Υδροχόος έχει δύο κυρίαρχους πλανήτες: τον Κρόνο (ο παραδοσιακός κυβερνήτης) και τον Ουρανό (ο σύγχρονος κυβερνήτης). Ο Κρόνος χαρίζει στον Υδροχόο το ενδιαφέρον για τη χάραξη πολιτικής και εστίαση στην οικοδόμηση γερών θεμελίων για το μέλλον.

Εάν το ζώδιο του Αιγόκερου, το άλλο ζώδιο που κυβερνά ο Κρόνος, αντιπροσωπεύει την εκτελεστική εξουσία - τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό ή τον διευθύνοντα σύμβουλο - ο Υδροχόος είναι το Κοινοβούλιο, τα Εποπτικά Συμβούλια, τα Σωματεία και όλες οι άλλες οντότητες όπου οι άνθρωποι εκλέγονται αντιπροσωπεύοντας μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων για να ελέγχουν την ποιότητα της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο Υδροχόος κυβερνάται επίσης από τον φουτουριστικό Ουρανό, ο οποίος δίνει στον Υδροχόο την ώθηση να αμφισβητεί συνεχώς το status quo, να κάνει αλλαγές και να καινοτομεί. Ως ζώδιο του Ουρανού ο Υδροχόος συνδέεται επίσης με θέματα που σχετίζονται με τον ουρανό, όπως ευρυζωνικές συνδέσεις, αεροπορικές μεταφορές, αστρονομία, αστρολογία, ηλεκτρισμός, ρέικι, διαγαλαξιακή επικοινωνία και τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα αποκαλύψει ό,τι είναι σάπιο (Πλούτωνας) στην κοινωνία μας (Υδροχόος) ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια καλύτερη δομή και υποδομή για όλους εδώ στη Γη.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα αποκαλύψει αρχικά αυτό που δεν λειτουργεί πλέον στην κοινωνία μας, γιατί έτσι λειτουργεί ο Πλούτωνας: καθαρίζει ό,τι είναι τοξικό και δεν χρειάζεται πλέον.

Όπως με κάθε διέλευση του Πλούτωνα, δεν θα είναι όμορφο στην αρχή.

Αλλά αυτή η διαδικασία μιας πλήρους αναμόρφωσης του ίδιου του ιστού της κοινωνίας είναι πολύ απαραίτητη – και θα αξίζει απόλυτα την παρεμβατική λειτουργία του Πλουτώνιου μετασχηματισμού. Το αποτέλεσμα; Μία πιο ανθεκτική, αυτόνομη κοινωνία που μπορεί να αυτορυθμιστεί και να προσαρμοστεί γρήγορα στις περιστάσεις.

Η διαφορά του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και του Πλούτωνα στον Υδροχόο

Ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω από το 2008, τότε που  είχαμε τη μεγάλη οικονομική κρίση, οπότε έχουμε μία εμπειρία του τι εστί Πλούτωνας στον Αιγόκερω. 

Είδαμε να μεταμορφώνεται  αργά αλλά σταθερά κυρίως η οικονομία και ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος κάνει επιχειρήσεις. Οι παραδόσεις και οι δομές –χαρακτηριστικά του Αιγόκερω– έχουν καταρρεύσει, για να αντικατασταθούν με νεότερες, καλύτερες. 

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω έχει διορθώσει τα ζητήματα των επιτοκίων, αλλά φυσικά έχει δημιουργήσει διαφορετικούς τύπους ζητημάτων, όπως η υπερβολική εδραίωση της εξουσίας στην κορυφή.

Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως ο  Πλούτωνας στον Υδροχόο είναι η κοσμική αυγή μιας νέας εποχής.

Όταν ο Πλούτωνας θα περάσει στον Υδροχόο το 2023, πιθανότατα θα διορθώσει κάποιες από τις υπερβολές του Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Ο Αιγόκερως, ως άλλος Πύργος της Βαβέλ, πιθανότατα θα καταρρεύσει, επιτρέποντας μια αναδιοργάνωση και επαναπρογραμματισμό των κέντρων εξουσίας, από κάτω προς τα πάνω, αντί από πάνω προς τα κάτω.

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της δύναμης. Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, το Κράτος, η Κυβέρνηση, γενικά οι μεγάλοι θεσμοί ήταν «υπεύθυνοι» και είχαν όλη την εξουσία. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι ο Μεγάλος Πατέρας που δίνει οδηγίες, αλλά και φροντίζει τα παιδιά του.

Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο δεν υπάρχει πια Μεγάλος Πατέρας. Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, θα πρέπει (κατ' επιλογή ή με το ζόρι) να σταματήσουμε να βασιζόμαστε στον Αιγόκερω, δηλαδή σε συστήματα από πάνω προς τα κάτω ή σε γονεϊκές φιγούρες.

Στον Υδροχόο, εμείς οι άνθρωποι έχουμε τη δύναμη, με όλες τις ευκαιρίες και τις υποχρεώσεις που την συνοδεύουν.

Ο Υδροχόος κυβερνά όλα τα συστήματα, τις διαδρομές, τα πολύπλοκα δίκτυα και τις υποδομές.

Εφόσον βρισκόμαστε στη διαδικασία ενσωματώσεως στην Εποχή του Υδροχόου, έχουμε ήδη παρατηρήσει το αρχέτυπο του Υδροχόου να ενσωματώνεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Με τον Πλούτωνα να κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου, ήρθε η ώρα να καταστραφούν και να αλλάξουν παλιά ιδανικά και οράματα και να έρθει ένα διαφορετικό μέλλον. Αυτό το ζώδιο κυβερνά την κοινότητα, τη φιλία, την τεχνολογία και την ιδέα της ελευθερίας. Η τελευταία φορά που ο Πλούτωνας ήταν στο ζώδιο του Υδροχόου , ήταν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, της οποίας η κραυγή ήταν «Ισότητα, Ελευθερία και Αδελφότητα». Έτσι, μπορούμε συλλογικά να περιμένουμε μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά το πού βρίσκεται η δύναμη. Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, η εξουσία ανήκει στους ανθρώπους, εκεί που δικαίως ανήκει - αν και όχι πριν συμβεί μια καθαρτική διαδικασία. Η κοινωνική σήψη είναι πιθανό να αποκαλυφθεί και θα είναι σημαντικό να αμφισβητήσουμε τη σχέση μας με πράγματα όπως η τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πλατφόρμες σύνδεσης κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

Ο Πλούτωνας θα μπαινοβγαίνει στον Υδροχόο μέχρι το 2044, καθώς αλλάζει από ορθόδρομο σε ανάδρομο και τούμπαλιν.  Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στον Υδροχόο από τις 23 Μαρτίου 2023 έως την 1η Μαΐου 2023 και στη συνέχεια θα γυρίσει ανάδρομος στον Υδροχόο από την 1η Μαΐου 2023 έως τις 11 Ιουνίου 2023. Ο Πλούτωνας δεν θα ξαναμπεί στον Υδροχόο το 2023, και η επόμενη φορά που θα δούμε αυτή τη διέλευση θα είναι το 2024.

Ωστόσο, μόλις ο Πλούτωνας εισέλθει ξανά στον Υδροχόο στις 21 Ιανουαρίου 2024, θα είναι εκεί μέχρι το 2044, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο για αυτόν τον πλανήτη, καθώς ο Πλούτωνας μπορεί να παραμείνει από 12 έως 31 χρόνια σε ένα ζώδιο.

#5 Λοιπόν, τι αντίκτυπο θα έχει σε προσωπικό επίπεδο η διέλευση του Πλούτωνα στον Υδροχόο;

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο είναι βέβαιο ότι θα είναι μία εποχή αρκετά επαναστατική. Θα ήταν ανόητο, αν όχι εντελώς προσβλητικό, να ισχυριστούμε ότι θα δούμε την παγκόσμια ειρήνη να ανθίζει μέχρι το τέλος αυτής της διέλευσης, αν και μπορούν να προκύψουν καλά πράγματα από την ανάληψη δράσης για να γίνουν κινήσεις, είτε μικρές είτε σημαντικές, προς αυτή την κατεύθυνση. 

Μπορεί κανείς να ελπίζει ότι θα δούμε όσο το δυνατόν περισσότερους από εμάς να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά του Υδροχόου, της ισότητας και της κοινότητας, και να εργαζόμαστε μαζί για να οικοδομήσουμε μια καλύτερη, δικαιότερη κοινωνία.

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, ο Πλούτωνας μπορεί να φέρει μεταμόρφωση, εξέλιξη, αποκάλυψη. Ίσως αυτό σημαίνει τον θάνατο κάποιου πράγματος στη ζωή σας και τη γέννηση κάτι (ή κάποιου!) εντελώς καινούργιου, ή την προώθηση κάτι που κρύβεται εδώ και καιρό. 

Αν σκεφτείτε μία περίοδο της ζωής σας με μη αναστρέψιμες αλλαγές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Πλούτωνας (ή πιθανώς ο Ποσειδώνας ή ο Ουρανός) ήταν ενεργοί στον χάρτη σας. Προς το παρόν, ωστόσο, έχω μια αποστολή για εσάς: Δώστε προσοχή στο τι συμβαίνει σε εσάς προσωπικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από τις 23 Μαρτίου 2023 και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μετά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα απηχεί μερικούς από τους τρόπους που εσείς, προσωπικά, θα βιώσετε τη διέλευση του Πλούτωνα στον Υδροχόο. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan