Ο Ερμής ξεκινά έναν ολοκαίνουργιο ζωδιακό κύκλο στις 19 Μαρτίου. Ο Κριός συμβολίζει την έναρξη της Άνοιξης, κάνοντας αυτές τις επόμενες εβδομάδες μία περίοδο όπου έχουμε την ενέργεια να φυτέψουμε συναρπαστικούς σπόρους όσον αφορά τα σχέδια, τις αποφάσεις και τις σκέψεις μας.

Με τον Ερμή στο ζώδιο του Κριού τα Ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) και τα Ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) ευνοούνται ιδιαίτερα.

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, το γραπτό και τον προφορικό λόγο, τα παιδιά, το εμπόριο, τα κοντινά ταξίδια, τις μεταφορές, την απάτη.

Ο Ερμής στον Κριό είναι παρορμητικός, με αποφασιστικότητα και γρήγορη σκέψη. Έχει έντονο το στοιχείο της αντίληψης και της παρατηρητικότητας και έτσι έχει την ικανότητα, αποτίμησης των προβλημάτων άμεσα. Είναι ικανός για αυθεντικές ιδέες και πρότυπα σχέδια.

Λόγω της παρόρμησης και της αμεσότητας που τον διακρίνει δεν αντέχει οτιδήποτε βαρετό.

Τώρα λοιπόν με το πέρασμα του Ερμή από τους Ιχθύες στον Κριό θα επικοινωνούμε δυναμικά, άμεσα, με παρορμητικότητα, κάνοντας αρκετές ενάρξεις. Υπάρχουν όμως και τομείς που θα πρέπει να προσέχουμε με την θέση αυτή. Ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη, οπότε δεν αποκλείεται, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, να γίνουμε αρκετές φορές επιθετικοί στον λόγο μας, αγενείς, σκληροί. Επίσης δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε να πάρουμε αποφάσεις χωρίς να σκεφτούμε. Θα πρέπει να προσέχουμε επίσης στις μετακινήσεις μας, π.χ. στην οδήγηση, για τυχόν ατυχήματα λόγω βιασύνης.

Θα είμαστε ανοιχτοί, αισιόδοξοι, με θάρρος και μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Στις 26 Μαρτίου ο Ερμής θα κάνει σύνοδο με τον Χείρωνα στον Κριό. Μία όψη θεραπευτική για όσους θέλουν να κλείσουν παλαιές πληγές, είτε από επικοινωνιακές καταστάσεις είτε από σκέψεις που πληγώνουν ακόμα. Αφορά τα Ζώδια του Παρορμητικού  Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) από την 14η ως την 16η μοίρα του δευτέρου δεκανού.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει  κάθε ζώδιο...

Κριός ♈

Γίνεστε διεκδικητικοί, άμεσοι, με αυτοπεποίθηση. Είναι η ευκαιρία να γίνεται πιο ορατοί στο επαγγελματικό περιβάλλον και αν θέλετε να βρείτε εργασία είναι η κατάλληλη περίοδος.

Ταύρος ♉

Γίνεστε ποίο μυστικοπαθείς σε ότι αφορά τις επικοινωνίες σας. Σκέφτεστε και οργανώνετε τις επόμενες κινήσεις σας. Γίνεστε εσωστρεφείς και θέλετε ηρεμία.

Δίδυμος ♊

Γίνεστε πιο κοινωνικοί, κάνοντας καινούργιες επαφές και παρέες. Έρχεστε σε επαφή με φίλους. Έρχονται κάποιες οικονομικές δοσοληψίες και συμφωνίες.

Καρκίνος ♋

Για σας υπάρχουν γρήγορες εξελίξεις στον τομέα της καριέρας. Θα έχετε αρκετές προτάσεις στο επαγγελματικό τομέα. Δεν είναι απίθανο επίσης και μία καινούργια επαγγελματική πρόταση. Θα πρέπει να δείξετε προσοχή σε βιαστικές κινήσεις και στην επιθετικότητα σε συζητήσεις με άτομα ανώτερα από εσάς. 

Λέων ♌

Εσείς γίνεστε ποίο συγκεντρωμένοι στους στόχους σας. Μπορεί να αποφασίσετε να πάρετε κάποιο μεταπτυχιακό ή να μάθετε μία ξένη γλώσσα ακόμα και να διδάξετε. Υπάρχει πιθανότητα να κάνετε ένα ταξίδι σε μακρινό προορισμό (εκτός συνόρων).

Παρθένος ♍

Εσείς με την θέση αυτή του Ερμού θα ασχοληθείτε περισσότερο με τα οικονομικά. Θα εστιάσετε στις δικές σας ανάγκες και θα το γνωστοποιήσετε και στους άλλους. Αν έχετε χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο, είναι μια ευκαιρία να τις βάλετε σε τάξη.

Ζυγός ♎

Εσείς μπορείτε να ασχοληθείτε με τις επαφές σας με άλλους σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Διαπραγματεύσεις σε σχέσεις και συνεργασίες δίνεται ή παίρνετε. Επίσης θα μπορούσατε να μάθετε πολλά για το μέλλον μίας σχέσης ή συνεργασίας.

Σκορπιός ♏

Εσάς θα σας απασχολήσουν θέματα καθημερινότητας, υγείας και εργασίας. Αν θέλετε να οργανώσετε μια εργασία είναι η στιγμή. Καθόλου απίθανο να θέλετε να βάλετε ένα πρόγραμμα άσκησης και διατροφής.

Τοξότης ♐

Γίνεστε περισσότερο αισιόδοξοι. Θα είστε πιο επικοινωνιακοί και με κέφι. Η ερωτική σας ζωή θα είναι πιο θετική, με νέες γνωριμίες, ή, η επικοινωνία σας με τα παιδιά θα γίνει πιο χαρούμενη. Δεν αποκλείεται να επωφεληθείτε και σε οικονομικό επίπεδο.  

Αιγόκερως ♑

Δεν θα έλεγα για σας ότι η θέση αυτή του Ερμού είναι και τόσο φιλική για εσάς. Θα ασχοληθείτε περισσότερο με την οικογένειά και τ σπίτι. Καλό είναι να προσέχετε γιατί μπορεί να υπάρξουν λεκτικές διαμάχες με άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Υδροχόος ♒

Μία περίοδος αρκετά ωφέλιμη για σας με πολλές μετακινήσεις, συζητήσεις, μελέτη. Μπορεί να υπάρξουν νέες επαφές για σπουδές ή εργασία. Μπορείτε να προωθήσετε κάποιες εργασίες και να είστε πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιχθύες ♓

Εσείς θα είστε πιο συγκεντρωτικοί στην εργασία, αλλά και στα οικονομικά σας. Έχετε την ευκαιρία να κάνετε κάποιες εποικοδομητικές επικοινωνίες για οικονομικά και εργασιακά θέματα. Μπορεί να πάρετε κάποια αύξηση μισθού ή να υπογράψετε μία οικονομική συμφωνία που θα σας εξασφαλίσει καινούργιους πόρους.

 Χριστίνα Χατζηαντωνίου


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan