Ο Πλανήτης της Αγάπης αλλάζει ζώδιο για ακόμη μία φορά, κάνοντας το καυτό μας κορίτσι μέσα στο καλοκαίρι πιο συναισθηματικό. Στις 17 Ιουλίου, η Αφροδίτη έφυγε από τους ερωτύλους Διδύμους και πέρασε στον προσγειωμένο Καρκίνο, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 11 Αυγούστου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Αφροδίτη διέσχιζε τους φλύαρους Διδύμους, ένα ζώδιο στο οποίο ο πλανήτης ενεργοποιεί τα ερωτικά, κοινωνικά και σεξουαλικά μας ενδιαφέροντα. Έτσι, μερικές ενδείξεις αυτής της διέλευσης της Αφροδίτης στους Διδύμους ήταν το να ξοδεύουμε και να αγαπάμε πιο ελεύθερα, ή, η ανάγκη να ανακαλύψουμε μέσα από την ανάγνωση σοβαρής βιβλιογραφίας της σύνθετης ερμηνείας αυτού που ονομάζεται επιθυμία.

Αλλά από τις 17 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, η υπέροχη Αφροδίτη μετακομίζει στον μητρικό Καρκίνο, το ευαίσθητο ζώδιο του νερού που προσωποποιείται καλύτερα από την εικόνα της μαμάς που κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας για να μας βοηθήσει να επεξεργαστούμε το τελευταίο δράμα της ζωής μας, ξέρετε με ποίον ή ποία. Στο τέλος, η διέλευση αυτή θα μας ζητήσει να δείξουμε αγάπη με έναν βαθύτερο τρόπο από εκείνον της εύθυμης και ανάλαφρης Αφροδίτης στους Διδύμους. Κατ' επέκταση, θα μας ζητήσει να εκτιμήσουμε την εσωτερική ομορφιά.

Τώρα, θα μπορούσα να πω ότι πρέπει πάντα να «εκτιμάτε την εσωτερική ομορφιά». Και ενώ αυτό είναι αλήθεια, υπάρχουν συγκεκριμένες διελεύσεις που το κάνουν πιο εφικτό, δυνατό ή επιθυμητό. Εισερχόμαστε σε μία περίοδο περισσότερο μαμαδίστικη, όπου, ας πούμε, θα κοιτάμε πέρα ​​από τις αποτυχημένες προσπάθειες του φίλου ή της φίλης μας μας να βάλει σωστά τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων, βλέποντας την εσωτερική ομορφιά στην πρόθεση παρά στο αποτέλεσμα.

Η διέλευση της Αφροδίτης από τον Καρκίνο προφανώς έχει να κάνει με τον ρομαντισμό, αλλά αυτός ο ρομαντισμός θα μπορούσε να εκδηλωθεί μέσα από κάπως παλιομοδίτικο συναισθηματισμό. Τα ραντεβού της περιόδου αυτής της θα είναι απλά: θα σας ελκύουν περισσότερο άτομα που μπορείτε να φέρετε σπίτι στις οικογένειές σας, οπότε αν κάποιος δεν έχει εγκριθεί από τη γιαγιά, δεν θα περάσει στο επόμενο επίπεδο! Αυτό σημαίνει επίσης ότι αντί να διατηρείτε κατάλογο μνηστήρων εναλλάξ, θα θελήσετε να ηρεμήσετε — τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα. Και βέβαια μην φοβηθείτε να εκφράσετε την αγάπη σας. Οργανώστε μία ερωτική βραδυά που να ταιριάζει περισσότερο με τα θέματα του Καρκίνου—μαγειρική, εγκάρδιες συνομιλίες, βόλτες κάτω από το φεγγάρι, αποστολή ερωτικών ποιημάτων, παρακολούθηση ρομαντικών κωμωδιών.

Εκτός από τον έρωτα και τον ρομαντισμό, η Αφροδίτη συνδέεται και με τα χρήματα, επομένως η αγορά πραγμάτων συναισθηματικής αξίας ενδείκνυται τις επόμενες εβδομάδες. Γνωρίζοντας ότι ο Καρκίνος ρέπει προς την νοσταλγία, σκεφτείτε να αναζωπυρώσετε παλαιές αναμνήσεις με τον ή την πρώην σας, ακόμη και με τον ή την σύντροφό σας. Επιστρέψτε σε ένα αγαπημένο ξενοδοχείο, θέρετρο ή μουσικό φεστιβάλ, όπου πιαστήκατε για πρώτη φορά χέρι-χέρι και ακούσατε ποπ μουσική για τον αχαλίνωτο καταναλωτισμό στα χρόνια πριν από τον Covid.

Με κάθε ειλικρίνεια, όμως, ο Καρκίνος είναι το σώμα του ζωδιακού κύκλου. Σε αντίθεση με την Αφροδίτη στους Δίδυμους όπου ο πλανήτης του έρωτα μας ενθάρρυνε να γεμίζουμε τα δωμάτια με άρωμα, η διέλευση αυτή έχει να κάνει με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Ο Καρκίνος είναι ζώδιο που αγαπά την οικογένεια και είναι πιο ευτυχισμένος όταν βρίσκεται κοντά σε μέρη που γνωρίζει καλύτερα. Από την άλλη, η σκιώδης πλευρά αυτής της εγγύτητας, είναι ότι η μητρική φύση του Καρκίνου, εντεινόμενη από την Αφροδίτη, θα μπορούσε να στραφεί στο να πνίξει τους ανθρώπους που αγαπά με την ατελείωτη αγάπη του. Φροντίστε να βγείτε έξω από το σπίτι  (κήπους, πικνίκ, υπαίθριες αγορές, εξοχικά μονοπάτια) ώστε να εξισορροπήσετε τις πιθανότητες εσωτερικής ανάφλεξης που συνοδεύεται από την υπερβολική στοργή.

Όπως συμβαίνει πάντα με μια δεδομένη διέλευση, ορισμένα ζώδια την νιώθουν περισσότερο από άλλα. Ο Σκορπιός και οι Ιχθύες, που και οι δύο σχηματίζουν βοηθητικά τρίγωνα με τον Καρκίνο, θα νιώσουν καλύτερα με την διέλευση αυτή. Το τρίγωνο είναι η ευνοϊκή όψη μεταξύ δύο πλανητών στον τροχό του ζωδιακού κύκλου. Επιπλέον, τα τρίγωνα είναι της φύσης του Δία, του πλανήτη που θέλει πάντα να διευρύνουμε τις καρδιές και τους ορίζοντές μας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Σκορπιός και οι Ιχθύες θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν να δίνουν περισσότερη φροντίδα στους κοντινούς τους ανθρώπους.

Ο Ταύρος και η Παρθένος, και τα δύο ζώδια της Γης, θα μπορούσαν επίσης να αισθάνονται ευνοημένοι από την διέλευση της Αφροδίτης από τον Καρκίνο, καθώς λαμβάνουν ένα ωραιότατο εξάγωνο. Τα εξάγωνα (πλανήτες σε απόσταση 60 μοιρών μεταξύ τους) λέγεται ότι είναι της φύσης της Αφροδίτης, που σημαίνει ότι η ενέργεια του εξάγωνου θεωρείται ευοίωνη και αρμονική. Ο Ταύρος κυβερνάται επίσης από την Αφροδίτη, επομένως θα είναι διπλά (ή τριπλά) ευχαριστημένος με την τοποθέτηση αυτή.

Σε αντίθεση με τον Ταύρο και την Παρθένο, ο συντηρητικός Αιγόκερως, το τρίτο ζώδιο της Γης, θα είναι σε διαμάχη με τον Καρκίνο, καθώς ο Αιγόκερως σχηματίζει αντίθεση με τον Καρκίνο. Οι αντιθέσεις είναι της φύσης του κακόβουλου Κρόνου, του πλανήτη της έλλειψης. Για τους Αιγόκερους, αυτή η διέλευση της Αφροδίτης μπορεί να δίνει έμφαση σε αυτά που δεν έχετε, ή όπου μπορεί να νιώσετε τρύπα στην καρδιά ή στο χάρτη σας. Επειδή η ενέργεια του Κρόνου έχει να κάνει με δουλειά, με την διέλευση αυτή οι Αιγόκεροι θα μπορέσουν να επικεντρωθούν στο πού μπορούν να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια ή φροντίδα στις σχέσεις τους.

Τέλος ο Κριός και ο Ζυγός σχηματίζουν τετράγωνο με τον Καρκίνο. Τα τετράγωνα είναι της ενέργειας του πολεμικού Άρη, που σημαίνει ότι γενικά δεν είναι καλά. Οι πλανήτες που τετραγωνίζουν αγχώνονται και εκνευρίζονται μεταξύ τους - δεν υπάρχει εύκολη νίκη που να είναι διαθέσιμη για κανέναν από τους δύο. Τούτου λεχθέντος, ο Ζυγός κυβερνάται από την Αφροδίτη, επομένως το τετράγωνό του θα μαλακώσει κάπως από το βάλσαμο της Αφροδίτης. Ο Κριός όμως; Ο Κριός δημιουργεί πάντα προβλήματα. Αυτό το τετράγωνο θα μπορούσε να εκδηλωθεί με έντονες λέξεις και εντάσεις, μαζί με υψηλά συναισθήματα (Καρκίνος) και λιμπιντικές επιθυμίες (Κριός τετράγωνο Αφροδίτη), το οποίο αν καλοσκεφτείτε δεν είναι τόσο κακό.

Από τις 22 Ιουλίου έως τις 31 Ιουλίου, η Αφροδίτη πρόκειται να σχηματίσει σύνοδο με την Μαύρη Σελήνη Λίλιθ στον Καρκίνο, κάτι που θα φέρει στο φως τα βαθύτερα, πιο καταπιεσμένα συναισθήματά μας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, όμως. Είτε πρόκειται για έναν μακροχρόνιο σύντροφο είτε για μία αρπαχτή, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας να είστε γενναίοι στην κρεβατοκάμαρα – μπορεί να εκπλαγείτε!

Όσον αφορά τις σημαντικές ημερομηνίες που πρέπει να παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, η Αφροδίτη θα τετραγωνίσει τον Δία στον Κριό στις 25 Ιουλίου. Αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια μέρα διευρυμένου ή ενισχυμένου συναισθήματος (Δίας+Καρκίνος) και μαχητικότητας (τετράγωνο+Κριός). Ο Δίας ασχολείται επίσης με το νόμο, ο Καρκίνος με τη γονιμότητα και τη μητρότητα. Οπότε, δεδομένου του τρέχοντος κλίματος, θα μπορούσαν να εκδηλωθούν έντονες αντεγκλήσεις γύρω από τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και τη μητρότητα. Αυτή η ημέρα θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους γεννήθηκαν μεταξύ 28 Ιουνίου και 3 Ιουλίου – ή 28 Μαρτίου έως 3 Απριλίου. Αυτό το τετράγωνο θα ενεργοποιήσει επίσης όσους έχουν πλανήτες πέριξ της 8ης μοίρας Καρκίνου και Κριού.

Μια λιγότερο ταραχώδης μέρα φαίνεται να είναι η 27η Ιουλίου, όταν η Σελήνη στον Καρκίνο θα κάνει σύνοδο με την Αφροδίτη. Απολαύστε εκείνο  το βράδυ παρακολουθώντας ρομαντικές ταινίες με στενούς φίλους, τον δεσμό σας ή και με όλους μαζί. Εμπιστευτείτε με! Η όψη αυτή θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή για όσους έχετε γεννηθεί γύρω στα τέλη Ιουνίου/αρχές Ιουλίου ή έχετε πλανήτες στην 10η μοίρα του Καρκίνου.

Και, τέλος, 2 Αυγούστου, ο Άρης (λίμπιντο) θα κάνει εξάγωνο με την Αφροδίτη. Όπως είδαμε, τα εξάγωνα είναι φύσεως Αφροδίτης και δείχνουν αρμονία, που σημαίνει ότι ο Άρης θα είναι λιγότερο τραχύς, αν και εδώ θα είναι έτοιμος για έρωτα. Αυτή είναι μία εξαιρετική μέρα για σχέσεις –τόσο μέσα όσο και έξω από το μπουντουάρ–ειδικά αν γεννηθήκατε γύρω στις 7 με 12 Ιουλίου ή γύρω στις 8 με 13 Μαΐου ή αν έχετε πλανήτες γύρω στις 18 μοίρες Καρκίνου ή Ταύρου.

 

Για να μάθετε πώς θα επηρεάσει η διέλευση της Αφροδίτης το ζώδιό σας, πατήσετε ΕΔΩ


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan