ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Αρτέμιος (Ντέμης) Βεντούρα Ρούσσος γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ήταν γιος του Γεωργίου και Όλγας Ρούσσου. Ο πατέρας του εάν και μηχανικός ήταν επίσης και κιθαρίστας κλασσικής μουσικής, ενώ η μητέρα του ήταν διάσημη τραγουδίστρια με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ. Ο ίδιος ήταν μέλος της βυζαντινής εκκλησιαστικής χορωδίας της Αλεξάνδρειας.

Με την επανάσταση του Νάσερ, τις εθνικοποιήσεις και την Κρίση του Σουέζ, η οικογένεια Ρούσσου αναγκάστηκε να μετοικίσει στην Ελλάδα. Στα 17 του χρόνια άρχισε να παίρνει  μέρος σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα, ξεκινώντας από τους Idols, συνεχίζοντας στους We Five και καταλήγοντας μαζί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Λουκά Σιδερά στους Aphrodite’s Child. Έγιναν γνωστοί διεθνώς, πρώτα στην Γαλλία. Η προσπάθειά τους να μετοικίσουν στο Λονδίνο απέτυχε λόγω θεμάτων που είχαν στην άδεια εισόδου τους. Με την επιστροφή τους στην Γαλλία υπέγραψαν συμβόλαιο με την Philips Records. Το πρώτο single τους “Rain and Tears” έκανε διάσημο το συγκρότημα στην Ευρώπη.

Aphrodite's Child "Rain And Tears"

Το 1971 ακολούθησε σόλο σταδιοδρομία. Στην αρχή δεν είχε επιτυχία αλλά σύντομα καθιερώθηκε ως κορυφαίος τραγουδιστής. Έκανε συχνές εμφανίσεις στην τηλεόραση και οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη.

Demis Roussos - Forever and Ever

Το 1980 σταμάτησε για λίγο λόγω κατάθλιψης. Επανήλθε στην ενεργό δράση το 1993.

 

Διάφορες Πληροφορίες

Ήταν επιβάτης της πτήσεως 847 της TWA που έπεσε θύμα αεροπειρατείας.

Είχε πρόβλημα παχυσαρκίας και κλινική κατάθλιψη.

Δεν είχε δοκιμάσει ποτέ ναρκωτικά. Αντιμετώπισε όμως το πρόβλημα των ναρκωτικών με την κόρη του Έμιλυ, η οποία υπήρξε χρήστης.

Τιμήθηκε από την Γαλλία με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

Η ερωτική του ζωή ήταν εντονότατη. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε κάνει πολύ σεξ με πολλές διάσημες και μη γυναίκες!

Έκανε δύο γάμους και έζησε με τέσσερεις γυναίκες!

 Απεβίωσε στην Αθήνα, στις 24/1/2015 κτυπημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 69 ετών.

 

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ

 

D.R

Σημεία:

-Ωροσκόπος: 19,51’ Ζυγού

-Μεσουράνημα: 21,20’ Καρκίνου

-ΒΔ/ΝΔ: 20,48’ Διδύμων/Τοξότου, 3ος/9ος Οίκος

Πλανήτες:

-Ήλιος: 23,26’ Διδύμων, 9ος Οίκος

-Σελήνη: 1,39’ Αιγόκερω, 3ος Οίκος

-Ερμής: 10,29’ Καρκίνου, 9ος Οίκος

-Αφροδίτη: 26,47’ Καρκίνου, 10ος Οίκος

-Άρης: 27,17 ‘Λέοντος, 11ος Οίκος

-Δίας : 17,27’ Ζυγού (στάσιμος), 12ος Οίκος

-Κρόνος: 23,55’ Καρκίνου, 10ος Οίκος

-Ουρανός: 17,56’ Διδύμων, 11ος Οίκος

-Ποσειδών: 5,50’ Ζυγού (ανάδρομος), 12ος Οίκος

-Πλούτων: 10,03’ Λέοντος, 10ος Οίκος

-Χείρων: 14,54’ Ζυγού, 12ος Οίκος

Πλανητικές Διατάξεις:

-Κυριαρχία Άνω Ημισφαιρίου

-Κυριαρχία Ανατολικού Ημισφαιρίου

-Κυριαρχία: Τετάρτου Τεταρτημόριου

-Κυριαρχία του Αέρινου Στοιχείου

-Κυριαρχία του Παρορμητικού Στοιχείου

-Πλανητικός Σχηματισμός: Ατμομηχανή με κύριο πλανήτη τον Ουρανό

-Πυρήνας Ωροσκοπίου: Ζυγός

ΑΝΑΛΥΣΗ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Ο Ντέμης Ρούσσος μεγάλωσε, όπως μας υποδηλώνει και ο ωροσκόπος του, σε ένα πολιτισμένο και καλλιτεχνικό περιβάλλον. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να αναπτύξει και ο ίδιος καλλιτεχνικές ανησυχίες! Όπως είδαμε από την βιογραφία του, από μικρός βρέθηκε στον χώρο της μουσικής μέσω της συμμετοχής του στην εκκλησιαστική χορωδία της Αλεξάνδρειας.

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Αφροδίτη, βρίσκεται στον Καρκίνο σε σύνοδο με τον Κρόνο και το Μεσουράνημα, και χιαστί με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης στον 3ο Οίκο, τετράγωνο με την σύνοδο Δία/Χείρωνα. Εδώ βλέπουμε ότι ήταν ένας άνθρωπος όπου με τις σχέσεις του ήταν πολύ σοβαρός αλλά δύσκολα μπορούσε να μένει σε αυτές. Μπορούσε να μένει μέσα σε συγκροτήματα όσο μπορούσε να εκφράζει το πάθος του. Όταν δεν μπορούσε πλέον, έφευγε χωρίς να προκαλεί προβλήματα. Για αυτό άλλωστε συνεργάστηκε αρμονικά με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, έστω κι αν είχαν χωρίσει οι δρόμοι τους!

Demis2

Ας δούμε τι χάρισε ο στάσιμος Δίας στον Ωροσκόπο, σε σύνοδο με τον Χείρωνα, εξάγωνο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, τρίγωνο με την σύνοδο Ηλίου/Ουρανού/ΒΔ, τετράγωνο με την σύνοδο Αφροδίτης/Κρόνου. Ο Δίας του χάρισε ένα πληθωρικό παρουσιαστικό, το οποίο αργότερα του προκάλεσε πρόβλημα παχυσαρκίας. Το έδωσε όμως και άνεση να κινείται στον χώρο του τραγουδιού χωρίς να επηρεάζεται από το τι φορούσε! Έχει μείνει στην ιστορία της σόουμπιζ ως χονδρός, μουσάτος, με κελεμπία την ώρα που όλοι στην εποχή του ήταν όλοι καλά παιδιά, ακόμη και οι Ρόλινγκ Στόουνς!

Ας δούμε την προσωπικότητά του. Ο Ήλιος του βρίσκεται σε πολλαπλή σύνοδο με τον Ουρανό και τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, τρίγωνο με την σύνοδο Διός/Χείρωνα και μισό τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Το γεγονός ότι ο ήλιος του κάνει σύνοδο με τον στάσιμο ΒΔ μας λέει ξεκάθαρα ότι ήταν προορισμένος να διαπρέψει, στο εξωτερικό λόγω 9ου Οίκου αλλά και σε μεγάλο κοινό, λόγω κυβερνήσεως του 11ου Οίκου. Παράλληλα, ο στόχος του να γίνει αποδεκτός από ένα ευρύ κοινό και με διαφορετικά προσωπικά στυλ (ήλιος/ουρανός) έγινε πραγματικότητα. Το μισό τετράγωνο με τον Πλούτωνα μας δείχνει ότι στην ζωή του αναγκάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές, ακόμη και όταν δεν το ήθελε ή δεν τον εξέφραζαν.

Ας περάσουμε να δούμε την ψυχοσύνθεσή του. Η Σελήνη του βρίσκεται στον 3ο Οίκο και στον Αιγόκερω. Σχηματίζει τετράγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα, τρίγωνο με τον Άρη από άλλη ποιότητα με τον Άρη, και αντίθεση με τον Ερμή. Στον Αιγόκερω και στον 3ο Οίκο η Σελήνη χαρίζει ιδιαίτερη αίσθηση της μουσική αρμονίας. Η αντίθεση με τον Ερμή μας δείχνει πως η φωνή του δεν ήταν κατάλληλη για τραγούδι όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει γνωστός για αυτήν! Όσο μπορούσε και είχε επιτυχία (κυβερνήτης 10ου) και ήταν γνωστός τόσο ήταν χαρούμενος και ενεργητικός.  Όταν όμως δεν γινόταν αυτό που ήθελε τότε ξεκινούσε η κατάθλιψη (Σελήνη τετράγωνο Ποσειδών). Κατ’ επέκταση επηρέαζε την δημόσια εικόνα του και το σύμπτωμα ήταν η παχυσαρκία. Το γεγονός όμως ότι η Σελήνη του είναι σε ένα τόσο σκληρό ζώδιο άλλα και η Αφροδίτη του ήταν σε σύνοδο με τον Κρόνο, τον βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Η ερωτική του ζωή ήταν πολύ έντονη! Στον χάρτη του βλέπουμε ότι ο 5ος του Οίκος είναι άδειος. Αλλά τόσο η ακμή του (Υδροχόος) όσο και ο Κυβερνήτης του Οίκου (Ουρανός) μας δείχνουν την απίστευτη όρεξη που είχε. Ο Ουρανός σε συνδυασμό με τον Ήλιο και τον Β.Δ,  και όλα αυτά στον Δίδυμο ο οποίος φημίζεται για την ανάγκη του για πολλαπλές σχέσεις, έφτιαξαν ένα κράμα στον 9ο Οίκο του το οποίο μεγεθύνει την ακόρεστη όρεξή του για εμπειρίες!

Το ίδιο πράγμα που επηρεάζει την ερωτική του ζωή επηρεάζει και την δημιουργικότητα του! Ο Ουρανός άλλωστε είναι και ο «κινητήρας» του χάρτη του. Έτσι βλέπουμε ότι ο Δίδυμος Ντέμης Ρούσσος ένιωσε την ανάγκη να εκφραστεί μέσα από την progressive rock μουσική, με σημείο σταθμό τον δίσκο «666». Έκανε επίσης διάσημη την μουσική ένωση των ελληνικών ακουσμάτων με την ποπ μουσική!

666 a

Επίλογος

Ο Ντέμης Ρούσσος υπήρξε ένας καλλιτέχνης διεθνούς φήμης που διέπρεψε κυρίως την δεκαετία του 1970. Η χαρακτηριστική του φωνή ήταν μοναδική! Έγινε διάσημος με το progressive rock συγκρότημα Aphrodite’s Child! Μετά την αποχώρησή του από το σχήμα ακολούθησε σόλο σταδιοδρομία, ερμηνεύοντας τραγούδια που είχαν έντονο το ελληνικό στοιχείο μέσα τους! Αυτά τα τραγούδια θα μείνουν στην καρδιά μας για πάντα!

 Demis Roussos - My Friend The Wind

 

 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan