Τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Αυγούστου 2014 ο κόσμος συγκλονίστηκε από τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού, με το πηγαίο χιούμορ, Ρόμπιν Γουΐλιαμς.

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Tiburon, Ca., με την ώρα του θανάτου του να υπολογίζεται στις 00.02. Εικάζεται πως αυτοκτόνησε καθώς έπασχε τα τελευταία χρόνια από κατάθλιψη και ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. 

Robin Williams young

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1951 στο Σικάγο του Ιλινόις. Είχε την τύχη να σπουδάσει στο διάσημο κολλέγιο Juilliard ή Lincoln Center for the Performing Arts in New York City, με πλήρη υποτροφία. Έγινε γνωστός στον ρόλο του Μορκ στην τηλεοπτική σειρά Μορκ και Μίντυ (1978-1982). To 1980 έπαιξε στον κινηματογράφο ενσαρκώνοντας τον Ποπάυ, όχι όμως με ιδιαίτερη επιτυχία. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80 πρωταγωνίστησε σε αρκετά stand-up comedy shows.  Η ερμηνεία του στο “Good morning, Vietnam (1987) κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ. Το βραβείο το κέρδισε τελικά για τον ρόλο του ψυχολόγου στο “Good Will Hunting”. 

djinn

Επίσης, δάνειζε την φωνή του σε ταινίες. Η επιτυχία του προήλθε όταν έδωσε την φωνή του στο Τζίνι στην ταινία «Αλαντίν» της Ντίσνεϋ.

Στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε τρία παιδιά. 

Είχε κατά καιρούς προβλήματα με αλκοόλ και ναρκωτικά. Το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν πεθάνει, έπασχε από κατάθλιψη.

r.w map

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ-ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Σημεία:

-Ωροσκόπος:  12,33’ Σκορπιού

-Μεσουράνημα: 22,14’ Λέοντος

-ΒΔ/Ν.Δ: 10,31’ Ιχθύων/Παρθένου (στάσιμοι)

Πλανήτες:

-Ήλιος: 28,13’ Καρκίνου, 9ος Οίκος

-Σελήνη: 09,32’ Ιχθύων, 4ος Οίκος

-Ερμής: 22,07’ Λέοντος, 9ος/10ος Οίκος

-Αφροδίτη: 10,13’ Παρθένου, 10ος/11ος Οίκος

-Άρης: 11,55’ Καρκίνου, 8ος/9ος Οίκος

-Δίας: 13,52’ Κριού, 5ος Οίκος

-Κρόνος 27,51’ Παρθένου, 11ος Οίκος

-Ουρανός: 10, 50’ Καρκίνου, 8ος Οίκος

-Ποσειδών:  16, 53 Ζυγού, 11ος/12ος Οίκος

-Πλούτων: 18,49’ Λέοντος, 9ος/10ος Οίκος

-Χείρων: 27, 56’ Τοξότου (αν), 2ος Οίκος

Πλανητικές Διατάξεις : 

-Κυριαρχία Άνω Ημισφαιρίου

-Κυριαρχία Τετάρτου Ημισφαιρίου

-Κυριαρχία του Στοιχείου του Νερού

-Κυριαρχία του Παρορμητικού Στοιχείου

-Πλανητικός Σχηματισμός: Ατμομηχανή με κύριο πλανήτη την Σελήνη

Πυρήνας Ωροσκόπου: Καρκίνος

ΑΝΑΛΥΣΗ

Ο Ωροσκόπος ήταν Σκορπιός. Αν και η πρώτη εικόνα που μας δείχνει είναι εκείνη του ήσυχου και κλειστού ατόμου εν τούτοις ο ωροσκόπος του λειτούργησε διαφορετικά. Μέσα από τις μεταμορφώσεις του κατάφερε να βγάζει την εσωτερική του ένταση. Αυτή η ένταση εκδηλωνόταν μέσα από την τέχνη και κυρίως μέσα από τον λόγο του (Ερμής σύνοδος Πλούτων, τρίγωνο με τον ανάδρομο Χείρωνα). Χάρη στην φωνή του κατάφερε να γίνει περιζήτητος σαν ηθοποιός φωνής. 

robin williams young

Ο Ρόμπιν Γουΐλιαμς ήταν ένας γνήσιος Καρκίνος. Γλυκός, καλοσυνάτος, με συχνές μεταπτώσεις του ψυχισμού του. Ο Ήλιος βρισκόταν στον 9ο Οίκο και σε αναιρετική μοίρα. Έκανε πράξη τον Ήλιο του βγαίνοντας στο Κοινό για να το διασκεδάσει, κάνοντας τηλεόραση και κινηματογράφο (9ος Οίκος). Έκανε πράξη επίσης το κυριότερο χαρακτηριστικό των Καρκίνων, που είναι η μίμηση. Πάνω στις μιμητικές του ικανότητες κατάφερε και έκτισε την σταδιοδρομία του (Ο Ήλιος κυβερνά τον 10ο Οίκο). Το εξάγωνο με τον Κρόνο του έδωσε την ικανότητα να είναι μεθοδικός και να μην τα παρατάει όταν αντιμετώπιζε δυσκολίες. Αυτό το είδαμε όταν οι πρώτες του ταινίες που δεν ήταν επιτυχημένες, δεν τον πτόησαν και κατάφερε να παραμείνει δραστήριος έως ότου κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού και των κριτικών. Η χιαστί όψη με τον Χείρωνα ήταν ακόμη μία ένδειξη ότι η ντροπαλή προσωπικότητά του κρυβόταν κάτω από την τέχνη. Χάρη στο ταλέντο του μπορούσε να ανεβάσει το ηθικό των άλλων, ακόμη και αν ο ίδιος δεν μπορούσε να το κάνει στον εαυτό του.  

Πόσο πιο ευαίσθητος θα μπορούσε να ήταν με κυβερνήτη αλλά και κινητήριο πλανήτη του ωροσκοπίου του την Σελήνη στους Ιχθύες; Του έδωσε τα πάντα, και τα καλά και τα κακά. Του έδωσε την μεγάλη φαντασία, την ευγένεια, τον ρομαντισμό, τον ήπιο χαρακτήρα, την διάθεση να προσφέρει στον κόσμο (ήταν γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο). Στα πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν κλειστός και ζούσε στον δικό του φανταστικό κόσμο (ανάμεσα στα δύο χιλιάδες στρατιωτάκια του). Κατάφερε όμως και μετουσίωσε την Σελήνη του σε τέχνημ μέσα από την οποία έβγαζε όλη του την ενέργεια (Σελήνη τρίγωνο Άρης/Ουρανός). Το Σελήνη τρίγωνο Άρης/Ουρανός είναι υπεύθυνο για την υπερβολική κίνηση στις μιμήσεις του, ειδικά στο stand up comedy. Του έδωσε όμως και τα άσχημα. Έξη στα ναρκωτικά, στο αλκοόλ και πολύ κακές σχέσεις με τις γυναίκες (Σελήνη αντίθεση Αφροδίτη). Όλα αυτά και σε συνδυασμό με τον Ποσειδώνα στον δωδέκατο οίκο του χάρτη του, τον έκαναν επιρρεπή στην μελαγχολία και την κατάθλιψη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημά του ήταν η όψη του Δία με τον Ποσειδώνα και συνεπακόλουθο ταυ-τετράγωνο με τον Άρη/Ουρανό. Το άγχος, οι απάτες που έπαιξαν εις βάρος του (χαρακτηριστική περίπτωση της Ντίσνεϋ με τον Αλαντίν), οι πολλαπλές σχέσεις με γυναίκες, τον έσπρωξαν να βρίσκει διέξοδο στον χώρο του θεάματος. Όμως ο χώρος του θεάματος δεν είναι τόσο αθώος και οι παρέες που έκανε τον μύησαν στην κοκαΐνη και το αλκοόλ. Δυστυχώς, για ένα τόσο ευαίσθητο άτομο, αυτές οι συνήθειες τον δηλητηρίαζαν ψυχολογικά. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε εθιστεί ξανά με αποτέλεσμα να μην αντέξει άλλο και στο τέλος να αυτοκτονήσει. 

robin williams quotes sayings changes world

Λίγα λόγια για τον θάνατό του

Το θέμα του θανάτου πάντα είναι ένα θέμα ταμπού, ακόμη και για την αστρολογία. Για αυτό χρειάζεται μέτρο όταν διαβάζουμε έναν βεβαρημένο χάρτη. Τα παρακάτω είναι ενδείξεις που αποσκοπούν μονάχα την έρευνα.παρακάτω είναι ενδείξεις και θα πρέπει να λογίζονται πολύ προσεκτικά.

Στην ηλιακή του επιστροφή ο ωροσκόπος και ακμή δωδεκάτου είναι Τοξότης. Ο κυβερνήτης Δίας βρίσκεται στον 8ο Οίκο της Επιστροφής. Ο Ωροσκόπος βρίσκεται στον 8ο Γενέθλιο Οίκο. Ο Ήλιος της Ηλιακής Επιστροφής βρίσκεται στον 8ο Οίκο. 

Στο ηλιακό τόξο ο Ερμής, κυβερνήτης του 8ου γενέθλιου οίκου, βρίσκεται στον 12ο Οίκο.

Ο διελαύνων Κρόνος, με την μακρά παραμονή του στον Σκορπιό, βρισκόμενος στον 12ο Οίκο του, επέτεινε την μοναξιά και την κατάθλιψη. Τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν πάνω στον ωροσκόπο του. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan