ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Χουάν Κάρλος γεννήθηκε στις 5/1/1938 στην Ρώμη της Ιταλίας, εξόριστος όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του.

Η μοναρχία είχε καταλυθεί από τους Δημοκρατικούς το 1931 αναγκάζοντας τον παππού του και βασιλέα Αλφόσο ΙΓ’ να διαφύγει στο εξωτερικό. Παρ’ ότι η δημοκρατία ανετράπη από τον Φράνκο, εδεν έγινε παλινόρθωση. Όμως ο Φράνκο δέχθηκε ο νεαρός πρίγκιπας να λάβει ισπανική παιδεία και να προετοιμαστεί κατάλληλα έως ότου ανέβει στον θρόνο. Μετά τον θάνατο του Καουδίγιο ο Χουάν Κάρλος ανήλθε στον θρόνο των Ισπανών την 11η Νοεμβρίου 1975. Στο διάγγελμά του ανήγγειλε την ομαλή μετάβαση της χώρας στην δημοκρατία. Την καρδιά των Ισπανών ο βασιλεύς την κέρδισε όταν αντιστάθηκε στο στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στις 23/2/1981.

juan carlos 2

 

Ο Χουάν Κάρλος νυμφεύτηκε το 1962 την πριγκίπισσα Σοφία του Βασιλικού Οίκου της Ελλάδος. Απέκτησε μαζί της τρία παιδιά, την Ελένα, την Κριστίνα και τον Φελίπε.

Ο Χουάν Κάρλος ανήκει στην μακροβιότερη δυναστεία, των Βουρβώνων. Είναι απόγονος των Λουδοβίκου του 14ου της Γαλλίας, της Βασίλισσας Βικτωρίας της Αγγλίας, και του Αυτοκράτορα Βίλχελμ Β’ της Γερμανίας.

Το 1956 σκότωσε κατά λάθος τον αδελφό του Αλφόνσο.

 

Juan Carlos I

 

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ-ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Σημεία:

-Ωροσκόπος: 19, 43 Ταύρου

-Μεσουράνημα: 28,32 Αιγόκερω

-Β. Δεσμός/Ν. Δεσμός: 5,21 Τοξότου/Διδύμων

 

Πλανήτες:

-Ήλιος: 14,31 Αιγόκερω, 9ος Οίκος

-Σελήνη: 25,54 Υδροχόου, 11ος Οίκος

-Ερμής: 0,48’ Αιγόκερω (αν), 8ος Οίκος

-Αφροδίτη: 7,25 Αιγόκερω, 8ος / 9ος Οίκος

-Άρης: 11, 10 Ιχθύων, 11ος Οίκος

-Δίας: 14, 31 Υδροχόου, 10ος Οίκος

-Κρόνος: 29,24 Ιχθύων, 11ος Οίκος

-Ουρανός: 9,47 Ταύρου (αν), 12ος Οίκος

-Ποσειδών: 21,06 Παρθένου (αν), 5ος Οίκος

-Πλούτων: 29,18 Καρκίνου (αν) 4ος Οίκος

-Χείρων: 27,20 Διδύμων (αν), 2ος Οίκος

 

Πλανητικές διατάξεις:

-Κυριαρχία Άνω Ημισφαιρίου

-Κυριαρχία Τετάρτου Τεταρτημορίου

-Κυριαρχία του στοιχείου της Γης (πλήρης απουσία του στοιχείου της Φωτιάς)

-Κυριαρχία του Παρορμητικού Στοιχείου

 

Πυρήνας Ωροσκοπίου: Αιγόκερως

 

king juan carlos i spain franco

ΑΝΑΛΥΣΗ

Ο Χουάν Κάρλος σαν προσωπικότητα είναι ένας τυπικός σκληροτράχηλος αιγόκερως που δεν μπορείς να τον αντιληφθείς από την αρχή. Ανήκει σε εκείνη την κατηγορία Αιγόκερων που προορίζονται να πετύχουν στην ζωή τους και τώρα στην δύση της ζωής του αυτό απεδείχθη περίτρανα. Παρ’ ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μοναρχική οικογένεια και κατόπιν έλαβε στρατιωτική παιδεία, η αιγοκερίσια φύση του επικράτησε. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Αιγόκερως πολιτικά είναι υπέρμαχος της αστικής, καπιταλιστικής, δημοκρατίας. Αυτό έγινε πραγματικότητα όταν το 1975 ως διάδοχος του Φράνκο επανέφερε στην χώρα την δημοκρατία. Αστρολογικά, αυτό φαίνεται από την σύνοδο Ηλίου/Αφροδίτης/Ερμή. Το τρίγωνο του Ηλίου του με τον ανάδρομο Ουρανό (Ταύρος) στον 12ο, υποδηλώνει πως παρότι είναι βασιλέας ακολουθεί μία πιο συμβατική ζωή. Δεν του αρέσουν οι τύποι και προσπαθεί να σπάει το πρωτόκολλο με την πρώτη ευκαιρία. Επίσης, αν και πολιτικά μεγάλωνε δίπλα στον Φράνκο κατάφερε να ανατρέψει το κατεστημένο και να παλινορθώσει την μοναρχία.

 

Συναισθηματικά ο Χουάν Κάρλος είναι ψυχρός και αποστασιοποιημένος. Διατηρεί τα προσχήματα βεβαίως αλλά από μικρός έπρεπε να παλέψει για να βρει τον εαυτό του. Μην ξεχνάμε μεγάλωσε εξόριστος και κυνηγημένος. Όταν γύρισε στην Ισπανία έφυγε από τον στρατώνα και παντρεύτηκε αμέσως. Μπορεί να απέκτησε τρία παιδιά όμως με την βασίλισσα δεν είχε πολλές επαφές. Με την βασίλισσα Σοφία είχαν να κοιμηθούν μαζί 35 ολόκληρα χρόνια, για αυτό και η ζωή του ήταν γεμάτη από απιστίες. Το τρίγωνο με τον Χείρωνα μας δείχνει πως έπρεπε να παίζει διπλό ρόλο έως ότου πάρει την εξουσία. Επίσης δείχνει πόσο τον έκλεισε συναισθηματικά το περιστατικό της κατά λάθος ανθρωποκτονίας του αδελφού του.

 

Ο Ωροσκόπος του επιβεβαιώνει τον χαρακτήρα του. Ήπιος, συντηρητικός, μετρημένος, αλλά και λάτρης του ωραίου, είτε αφορούσε τις γυναίκες είτε την συλλογή του από μηχανές. Η σύνοδος Ηλίου-Ερμή-Αφροδίτης τον οδηγεί στο να προσέχει πολύ την δημόσια εικόνα του και να διατηρεί την φόρμα του.

 

juan carlos 4

Το εξάγωνο του Ουρανού με τον ανάδρομο Ουρανό παρότι φαίνεται αδύνατο, λόγω της κακής φύσεως και τοποθετήσεως των πλανητών, εν τούτοις είναι πολύ ισχυρό όταν χρειάζεται. Η προστασία του κοινοβουλίου, της δημοκρατίας, της μοναρχίας είναι αυτοσκοπός του. Μπορεί να φαίνεται ήρεμος αλλά απέδειξε την ικανότητά του να υπερασπίζεται τα πιστεύω του όταν πραγματοποιήθηκε το πραξικόπημα του Συνταγματάρχου Τεχέρο. Επίσης, στην διάθεσή του να προστατεύσει την μοναρχία δεν δίστασε να παραιτηθεί υπέρ του υιού του Φελίπε.

 

Η ερωτική του ζωή φαίνεται από το σύμπλεγμα των όψεων Ηλίου-Αφροδίτη-Ερμή τρίγωνο Ποσειδώνα. Παρότι φαίνεται δύσκολη η θέση του Ποσειδώνα στην Παρθένο, εντούτοις βοηθά τον Χουάν Κάρλος να αποφορτίζεται από τα πρέπει της διακυβερνήσεως μέσω του σεξ. Η ανάδρομη κίνηση του Ποσειδώνα στην Παρθένο τον έκανε να φαίνεται γλυκός, ήπιος, μειλίχιος, αλλά και υπέροχο στην αποπλάνηση, αφού καταλαβαίνει τι είναι αυτό που θέλουν οι άλλοι. Το τρίγωνο με της συνόδου Ηλίου/Ερμή/Αφροδίτης με τον Ουρανό μας δείχνει την ακόρεστη όρεξη για σεξ, πάντα όμως στο παρασκήνιο αφού η Αφροδίτη και ο Ουρανός βρίσκονται σε «κρυφούς» οίκους (8ος και 12ος αντιστοίχως).   


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan