"I love playing ego and insecurity combined."

Jim Carrey

Ο Τζιμ Κάρευ είναι ένας ηθοποιός που με τις έντονες κινήσεις του και την κωμικότητά του βγάζει γέλιο και κλάμα μαζί! Το ταλέντο του είναι τεράστιο, ασχέτως αν δεν έχει δεχθεί και τις καλύτερες κριτικές. Τυπικό δείγμα Αιγόκερω, δηλαδή με άφθονο, πηγαίο και αστείρευτο (σατιρικό) χιούμορ, με την διάθεση να πετύχει ακόμη και όταν δεν δεχόταν καλές κριτικές και με προσωπικά προβλήματα ψυχολογικής εξελίξεως καθότι είναι διαγνωσμένος με το σύνδρομο Διαταραχής ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

 Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Τζιμ Κάρευ (James Eugene Carrey) γεννήθηκε στις 17/1/1962 στο Νιουμάρκετ του Οντάριο του Καναδά. Γιος του Πέρσυ Κάρευ, μουσικού και λογιστή, και της Κατλέν Οράμ. Έχει τρία αδέλφια, έχει παντρευτεί δύο φορές κι έχει μία κόρη, την Τζέιν Έριν Κάρεϋ. Έχει κερδίσει δύο Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία του στο The Truman Show (1999) και στο The Man On The Moon (2000).

 jim carrey LEAD

 

Η Ζωή του
Η ζωή του υπήρξε δύσκολη. Σε νεαρή ηλικία βίωσε την οικονομική καταστροφή της οικογένειάς του. Αναγκάστηκε στα δεκαπέντε του να σταματήσει από το σχολείο και να εργασθεί ως καθαριστής ώστε να μπορέσει να συντηρήσει την οικογένειά του. Παρ’ όλα αυτά ο πατέρας του τον βοήθησε να αναπτύξει το κωμικό του ταλέντο και τον παρότρυνε να συνεχίσει ακόμη κι όταν ο ίδιος ο Τζιμ δεν πίστευε στην αξία του. Η ενασχόληση με την stand up comedy σύντομα τον έφερε να γνωρισθεί με τον διακεκριμένο κωμικό Rodney Dangerfield, ο οποίος τον ενέταξε στο δυναμικό του και τον πήρε μαζί στις περιοδείες του. Όμως ο Τζιμ Κάρευ ήθελε να ασχοληθεί με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Από το 1982 αρχίζει να παίζει σε διάφορες σειρές και δεύτερους ρόλους σε ταινίες. Το ύφος παιξίματος του, αυτό που ονομάζουν οι Αμερικάνοι slapstick, δηλαδή οι έντονες εκφράσεις και κινήσεις του σώματος τον οδήγησε στην πρώτη του εμπορική ταινία, Ace Ventura. Παρ’ όλη την αρνητική κριτική η εισπρακτική επιτυχία τον οδήγησε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Σύντομα ακολούθησαν και άλλοι ρόλοι (Η Μάσκα, Batman Forever). Η στροφή στους σοβαρούς ρόλους έγινε με το The Truman Show, χαρίζοντάς του την πρώτη Χρυσή Σφαίρα. Ακόμη και σήμερα συνεχίζει ακάθεκτος να ξεδιπλώνει το πολυποίκιλο ταλέντο του!

Το σύνδρομο Διαταραχής ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητος (ΔΕΠΥ)
Ο Τζιμ Κάρευ έχει διαγνωσθεί με το ΔΕΠΥ, μία ασθένεια η οποία τον εμποδίζει να εστιάσει την προσοχή του σε κάτι για πολύ ώρα, τον δυσκολεύει να κοιμηθεί και μονίμως τον κρατά σε υπερδιέγερση. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει σε κατάθλιψη και να αρχίσει το Πρόζακ. Κάποια στιγμή αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από τα φάρμακα και έκοψε οτιδήποτε διεγερτικό, όπως π.χ. ο καφές.

  

Ο Γενέθλιος Χάρτης

 

Jim Carrey

 

Αστρολογική Προσέγγιση-Δεδομένα

Σημεία:
-Ωροσκόπος: 12,31’ Σκορπιού
-Μεσουράνημα: 24,28’ Λέοντος
-Βόρρειος/Νότιος Δεσμός Δεσμός: 18,09’ (αν) Λέοντος/Υδροχόου

Πλανήτες:
-Ήλιος: 26,40’ Αιγόκερω
-Σελήνη: 16,39’ Διδύμων
-Ερμής: 14,40’ Υδροχόου
-Αφροδίτη: 24,14’ Αιγόκερω
-Άρης: 17,53’ Αιγόκερω
-Δίας: 14,10’ Υδροχόου
-Κρόνος: 1,43’ Υδροχόου
-Ουρανός: 29,46’ Λέοντος (αν)
-Ποσειδών: 13,16’ Σκορπιού:
-Πλούτων: 9,48’ Παρθένου (αν)
-Χείρων: 3,53’ Ιχθύων

Πλανητικές Διατάξεις:
Κυριαρχία Κάτω Ημισφαιρίου
Κυριαρχία Ανατολικού Ημισφαιρίου
Κυριαρχία Πρώτου Τεταρτημορίου
Κυριαρχία του Παρορμητικού Στοιχείου
Κυριαρχία του Γήινου Στοιχείου
Χωροταξική Διάταξη: Ατμομηχανή (Σελήνη)
Πυρήνας Ωροσκοπίου: Αιγόκερως

 

Πρώτη Εντύπωση
Ένα τόσο πολυσύνθετο ταλέντο όπως ο Τζιμ Κάρεϋ δεν θα μπορούσε να υφίσταται αν δεν είχε τον Ποσειδώνα επάνω στον ωροσκόπο του, πολύ φορτωμένο τον Τρίτο Οίκο του (οίκο της επικοινωνίας), ένα δημιουργικό ντάρμα/κάρμα (ΒΔ/ΝΔ) και μία Σελήνη που μπορεί να εμβαθύνει και κινεί τον χάρτη του. Όλη η πλανητική διάταξη του χάρτη του υποδηλώνει ένα πολύ «σκληρό» Αιγόκερω, με απίστευτο χιούμορ, με τραγικότητα και πάνω από όλα, με πολύ σκληρή εργασία από μέρος του.

 

Ανάλυση Προσωπικότητος

Ο Τζιμ Κάρεϋ είναι μία πολυτάλαντη προσωπικότητα. Με φορτωμένο τον Τρίτο Οίκο του σε συνδυασμό με τον Ποσειδώνα πάνω στον Ωροσκόπο του, δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι τον γνωρίζει καλά. Ο μιμητισμός του, η δημιουργία και μορφοποίηση ρόλων (Άρης/Αφροδίτη/Ήλιος στον Αιγόκερω), η εμβάθυνση σε αυτούς (τόσο ο Ποσειδών στον Σκορπιό όσο και η Σελήνη στους Διδύμους στον Όγδοο Οίκο), κάνουν τον Κάρεϋ να χάνεται μέσα στους ρόλους του. Το δεύτερο κομμάτι του Τρίτου Οίκου που περιέχει τον Κρόνο, τον Δία, τον Ερμή και τον Ν. Δεσμό, δείχνουν την τάση του να εκφραστεί χρησιμοποιώντας έναν παλιομοδίτικο τρόπο που έχει να κάνει με πολλές και απότομες κινήσεις του σώματος, των χεριών και με πολλούς μορφασμούς του προσώπου. Ο πολύ ισχυρός Κρόνος (παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου και του πρώτου δεκανού) μας δείχνει πως ο Κάρεϋ είναι πάντα κύριος του εαυτού του. Μπορεί να αναγνωρίζει τα λάθη του και στην συνέχεια να τα διορθώνει. Ο ανάδρομος Ουρανός στον Δέκατο Οίκο και πάνω στον (εκείνη την περίοδο) Βασιλίσκο μας δείχνει τις μεγάλες ανατροπές στην ζωή του αλλά και στην ανάδειξη του ταλέντου του, ειδικά από την στιγμή που αναγνωρίστηκε ακόμη και με ταινίες τύπου «Ace Ventura». Ο Β. Δεσμός του στον Ένατο Οίκο (Τηλεόραση, κινηματογράφος) και στον Λέοντα (αίγλη, καλλιτεχνία), τον έκανε διάσημο στην μεγάλη οθόνη!

Παιδική Ηλικία-Ανατροφή

Ο Κάρεϋ με Ωροσκόπο Σκορπιό, βίωσε ένα περιβάλλον ελλείψεως της ασφαλείας, κυρίως της οικονομικής. Η οικονομική καταστροφή του πατέρα του (Πλούτωνας αντίθεση Χείρωνας, Δέκατος/Τέταρτος) έπληξε αφάνταστα την εξέλιξή του ως παιδί. Παρ’ όλα αυτά, ως γνήσιος Αιγόκερως, δεν το έβαλε κάτω. Μπορεί να παράτησε το σχολείο για να εργασθεί (προβληματικός Τρίτος Οίκος) όμως η γνωριμία του με τον διακεκριμένο κωμικό Rodney Dangerfield και οι μετακινήσεις λόγω εργασίας (λόγω Τρίτου Οίκου και πάλι), βοήθησαν τον Κάρεϋ να ξεφύγει από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και να βρει επιτέλους αυτό που ήθελε πραγματικά.

 

Το Σύνδρομο Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητος (ΔΕΠΥ).

Το ΔΕΠΥ είναι μία κατάσταση που επηρεάζει τους ανθρώπους στην παιδική τους ηλικία, ειδικά τα αγόρια. Σημαντικός παράγοντας για την εκδήλωση του ΔΕΠΥ είναι η κληρονομικότητα. Στον Χάρτη του Κάρεϋ έχουμε όλα τα σημάδια. Πολύ φορτωμένο Τρίτο Οίκο (εγκεφαλική διεργασία αλλά και παιδική ηλικία/πρώτη μόρφωση) και οι πλανήτες του βρίσκονται σε δύο ζώδια μέσα στον Τρίτο Οίκο. Ο Δίας κάνει σύνοδο με τον επίσης πολύ ισχυρό Ερμή αλλά και παράλληλα σύνοδο με τον Ν. Δεσμό. Αυτός ο συνδυασμός υποδηλώνει τις κληρονομικές του καταβολές (Ν.Δ) αλλά και την μεγέθυνση των προβλημάτων του Ερμή από τον Δία. Ο ΝΔ πάντα βγάζει προβλήματα στου πλανήτες που κάνουν σύνοδο μαζί του, και στην περίπτωση του Κάρεϋ, δεν αποτελεί εξαίρεση.

"I just want to be myself."
Jim Carrey

 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan