Μάργκαρετ Θάτσερ (Margaret Hilda Thatcher) 13/10/1925-8/4/2013

Η Μάργκαρετ Θάτσερ υπήρξε μία από τις κορυφαίες πολιτικές φυσιογνωμίες στην πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου του 20ου Αιώνος. Υπήρξε η μοναδική γυναίκα που κατέκτησε τον πρωθυπουργικό θώκο και παράλληλα η μακροβιότερη στην θέση αυτή.   Προερχόμενη από το συντηρητικό χώρο, ηγήθηκε του Κόμματος των Συντηρητικών (Conservative Party) από το 1970 έως το 1990 και κυβέρνησε την χώρα από το 1979 έως το 1990. Ένας Σοβιετικός δημοσιογράφος της προσήψε τον τίτλο με τον οποίο έμεινε στην ιστορία, εκείνου της «Σιδηράς Κυρίας», λόγω της απαρέγκλιτης πολιτικής της και του τρόπου που ηγείτο. Οι πολιτικές  που εφάρμοσε κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας της ονομάστηκαν «Θατσερισμός». Από τις κορυφαίες στιγμές της πολιτικής της σταδιοδρομίας ήταν η νίκη της στο εσωτερικό μέτωπο επί των παντοδύναμων συνδικάτων (ειδικά των ανθρακωρύχων) και στο εξωτερικό η νίκη της επί των Αργεντινών στον πόλεμο των Φώκλαντς (1982).

Thatcher two

Προσωπικά Βιογραφικά Στοιχεία
Γεννήθηκε στις 13/10/1925 ως Μάργκαρετ Ρόμπερτς στο Grantham, Lincolnshire. Στο σχολείο επεδείκνυε σκληρή εργασία και αυξανόμενη βελτίωση. Αγαπημένες της δραστηριότητες ήταν το πιάνο, το χόκεϋ επί χόρτου, η απαγγελία ποιημάτων, το περπάτημα και η κολύμβηση. Το 1943 έκανε αίτηση στο Somerville College της Οξφόρδης ώστε να πάρει υποτροφία και να σπουδάσει Χημεία. Εξειδικεύτηκε στην «Κρυσταλλογραφία των Ακτινών-Χ». Μετά την αποφοίτησή της μετακόμισε στο Colchester του Essex όπου και εργάστηκε ως χημικός στην εταιρεία BX Plastics. Τον Φεβρουάριο του 1951, κατά την διάρκεια της πρώτης της προσπάθειας στον πολιτικό στίβο, συνάντησε τον κατόπιν σύζυγο της Ντένις Θάτσερ. Το 1953 έγινε νομικός ειδικευόμενη στα φοροτεχνικά και παράλληλα γέννησε τα δίδυμα αγόρια της. Το 2003 ο σύζυγός της απεβίωσε. Στις 21/12/2012 εισήχθη στο νοσοκομείο για την αφαίρεση όγκου από την ουροδόχο κύστη της. Στις 8/4/2013 και σε ηλικία 87 ετών απεβίωσε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Αστρολογικός Χάρτης της Μάργκαρετ Θάτσερ

Thatcher map

Δεδομένα

 Σημεία

Ωροσκόπος: Σκορπιός 15° 16’
Μεσουράνημα: Παρθένος 3°51’
Βόρρειος/Νότιος Δεσμός Σελήνης: 01° 31’ Λέοντος/Υδροχόου- 3ος /9ος Οίκος

Πλάνητες

Ήλιος 19° 30 Ζυγός 11ος Οίκος

Σελήνη Λέων 9ος Οίκος

Ερμής Ζυγός 11ος Οίκος

Αφροδίτη Τοξότης 1ος Οίκος

Άρης Ζυγός 11ος Οίκος

Δίας Αιγόκερως 2ος Οίκος

Κρόνος Σκορπιός 12ος Οίκος

Ουρανός (Rx) Ιχθείς 4ος Οίκος

Ποσειδών Λέων 9ος Οίκος

Πλούτων Καρκίνος 8ος Οίκος

Πλανητικές Διατάξεις
Κυριαρχία Άνω Ημισφαιρίου (7/10)

Κυριαρχία Ανατολικού Ημισφαιρίου (6/10)

Κυριαρχία 4ου Τεταρτημορίου (4/10)

Κυριαρχία του Παρορμητικού Στοιχείου (5/10)

Κυριαρχία του Στοιχείου του Αέρος (λόγω Ηλίου)

Πυρήνας Ωροσκοπίου: Ζυγός

Χωροταξική διάταξη: Κουβάς (Ουρανός)

Πρώτη Ματιά

Τα πρώτα στοιχεία του Χάρτου της Μ. Θάτσερ μας δείχνουν πως ήταν ένα άτομο πολύ ισορροπημένο το οποίο ήθελε να πρωταγωνιστήσει στην ζωή του και στον δημόσιο βίο. Πολύ σίγουρη για τον εαυτό της, εργάσθηκε με αίσθημα δικαίου για να φέρει την Αλλαγή, όμως με συντηρητικό τρόπο, επιδιώκοντας να φέρει την ασφάλεια και την διάρκεια. Χαρακτηριστική ήταν η ψυχρότητα της και ο δογματικός τρόπος που επιβαλλόταν. Ο Ουρανός είναι αυτός που έδωσε τον σκοπό, την κατεύθυνση και τους τρόπους με τον οποίους βγήκε η δυναμική του Χάρτου της.

Ανάλυση
Η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε τον Ήλιο της στον Ζυγό και στην μοίρα που ο Ήλιος βρίσκεται η απόλυτη πτώση του. Αυτό στην ζωή της εκδηλώθηκε με την διάθεσή της να πρωταγωνιστήσει, αλλά μεγαλούργησε επειδή, είτε της πρότειναν θέσεις είτε μέσω “ακίνδυνων” πολιτικών θέσεων. Το γεγονός πως βρίσκεται στον 11ο Οίκο μας δείχνει τον τομέα που διέπρεψε, την πολιτική. Παράλληλα κάνει σύνοδο με τον Ερμή, τετράγωνο με τον Πλούτωνα και χιαστί με τον Ουρανό. Βλέπουμε δηλαδή ένα άτομο που ξεκίνησε να αλλάξει τα πράγματα από τις παγιωμένες φιλοσοφίες που υπήρχαν μέχρι τότε στην οικονομία της Πατρίδας της με δυναμικό τρόπο, και κατά προτίμηση τον δικό της (η χιαστί με τον Ουρανό Ιχθύες/4ος- Ταυ-τετράγωνο με τον Πλούτωνα Καρκίνο/8ος -Δία Αιγόκερω/2ος). Η σύνοδος με τον Ερμή ήταν το απαραίτητο εφόδιο για τον συγκροτημένο λόγο που ανέπτυσσε μέσα στο Κοινοβούλιο. Ένα ακόμη στοιχείο από την βιογραφία της, αναφέρει πως κάποιους από τους λόγους της τους συνέγραψαν καλλιτέχνες.

thatcher reagan

Η Σελήνη της Μ. Θάτσερ βρίσκεται στον 9ο Οίκο σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Την εποχή εκείνη ο Βασιλίσκος (Regulus) έκανε σύνοδο και αυτός με την Σελήνη της. Το αποτέλεσμα αυτών των συνόδων ήταν η υιοθέτηση ενός φιλοσοφικού συστήματος πολύ «περίεργου» για την εποχή της (αυτό που αργότερα ονομάστηκε Θατσερισμός). Στην ζωή της αντιμετώπισε αρκετές φορές την εναντίωση του κόσμου, του κόμματός της επειδή ήθελε να εφαρμόσει αρκετά νέα μέτρα. Ο Βασιλίσκος όμως την βοήθησε να ανέλθει τα σκαλοπάτια της ζωής, να την κάνει διάσημη σε όλον τον κόσμο, εκπληρώνοντας αρκετά από τα όνειρά της. Οι Ιδέες της και η πυγμή της ήταν τα κομμάτια που την βοήθησαν να παλέψει μέχρι τέλους. Σε αυτό βοήθησαν το τετράγωνο με την Αφροδίτη και το μισό τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Το τετράγωνο με την Αφροδίτη (Τοξότης/1ος Οίκος) ήταν η όψη εκείνη που έκανε την Μ. Θάτσερ να εμπιστευτεί προσωπικά τον Ρόναλντ Ρέηγκαν σαν φίλο και σύμμαχο αλλά ποτέ ξανά ως πολιτικό συνέταιρο μετά την εισβολή των Αμερικανών στην Γρενάδα.

 

Ο Άρης στον Ζυγό και στον 11ο Οίκο σχημάτιζε και αυτός με την σειρά του ένα Ταυ-τετράγωνο με τον Δία-Πλούτωνα. Εδώ, αν και έχουμε έναν άσχημο Άρη λόγω θέσεως, το Ταυ-τετράγωνο που σχημάτιζε της έδινε όλη την ενέργεια που χρειαζόταν για να παλέψει στον πολιτικό στίβο αλλά και να επιβάλλει της απόψεις της.

 

Ο Κρόνος υπήρξε πολύ δυνατός στο ωροσκόπιο της Μ. Θάτσερ. Η σύνοδος με τον Ωροσκόπο και σε λειτουργική σφήνα στον άξονα Διός-Πλούτωνος έδινε στην Μ. Θάτσερ την ανάγκη να πετύχει με πολύ υπομονή και πολύ κόπο. Της έδινε επίσης την απαραίτητη σκληρότητα που χρειαζόταν για να πετύχει όλους τους σκοπούς της. Η λειτουργική σφήνα βοηθούσε να απασφαλίσει την συσσωρευμένη δύσκολη ενέργεια του Άρη, βοηθώντας την έτσι να πεισμώνει και να διεκδικεί αυτό που πίστευε ότι της ανήκει.

Ο Ουρανός της Μ. Θάτσερ ήταν το σημείο που ουσιαστικά ο Χάρτης της έβγαζε όλο της το «είναι» στην επιφάνεια καθώς ήταν το «χερούλι» στον σχηματισμό «Κουβάς». Επί της ουσίας αυτή η γυναίκα ήθελε να ανατρέψει οτιδήποτε ήταν καθιερωμένο στην πατρίδα της και να απελευθερωθεί από ιδεοληψίες του παρελθόντος. Η χιαστί που έκανε με τον Ήλιο της όμως έδωσε αυτό το ιδιόμορφο μόρφωμα, συντηρητική που όμως ήθελε την πρόοδο και το σπάσιμο των αναχρονιστικών δομών. Ένα παράδειγμα από την βιογραφία της ήταν η δημιουργία μίας επιτροπής για την αναθεώρηση όλων εκείνων των νόμων που ήταν σε αδράνεια ή αναχρονιστικοί.

 

Το Μεσουράνημά της στην Παρθένο, μας προϊδεάζει για το τί ήθελε να κάνει στην ζωή της, δηλαδή ουσιαστικά να υπηρετήσει. Ο κυβερνήτης Ερμής του Μεσουρανήματος μας έδειξε τον τρόπο. Επειδή η Παρθένος έχει πάντα να κάνει με λογιστική, αριθμούς και ισολογισμούς, διακρίθηκε τόσο για την οικονομική της πολιτική σαν πρωθυπουργός αλλά και οι σπουδές της σε ωριμότερη ηλικία είχαν την εξειδίκευση στα φοροτεχνικά.

 

Οι Δεσμοί της Σελήνης μας έδειξαν πώς αυτή η γυναίκα θα ξεκινούσε από πολύ χαμηλά με ένα πολύ έξυπνο μυαλό (κέρδισε υποτροφία για την φοίτησή της στο δημοτικό) και αργότερα θα γινόταν διάσημη (και στο εξωτερικό) για την φιλοσοφία της.

 Θα κάνω μία αναφορά στον 9ο Οίκο της που έχει ακμή του τον Καρκίνο. Η φιλοσοφία της ήταν τόσο οικονομική όσο και «βρεττανο-κεντρική». Την εποχή της πρωθυπουργίας της εμπόδιζε την ένταξη της Βρεττανίας στον πυρήνα αυτού που αργότερα θα ονομαζόταν Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπήρξε δριμεία κατήγορος της ενοποιήσεως και της συνθήκης του Μάαστριχτ.

Thatcher last

 Αυτή ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ η οποία κατάφερε να γίνει η «Σιδηρά Κυρία» του Ηνωμένου Βασιλείου και η μεγαλύτερη γυναίκα πολιτικός της χώρας.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan