Η 21η Απριλίου 1967 έχει χαραχθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στην μνήμη μας, είτε σε αυτούς που την έζησαν είτε σε αυτούς που δεν ήταν καν γεννημένοι τότε. Για άλλους πραξικόπημα, για άλλους επανάσταση, όλοι έχουν την άποψή τους για αυτό το θέμα. Εμείς θα δούμε αστρολογικά εκείνη την ημέρα.

 Στις 21 Απριλίου 1967, και ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 28 Μαΐου, αξιωματικοί του στρατού, υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου, με τη συμμετοχή του ταξίαρχου τεθωρακισμένων Στυλιανού Παττακού και του συνταγματάρχη Νικόλαου Μακαρέζου, όπως και άλλων αξιωματικών του στρατού ξηράς, κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα, το οποίο οι ίδιοι ονόμαζαν «εθνοσωτήριο επανάσταση» ή «Επανάσταση της 21ης Απριλίου». Την πράξη τους, οι πραξικοπηματίες δικαιολόγησαν ως απαραίτητη, προκειμένου να αποφευχθεί αναρχία την οποία σχεδίαζαν κεντροαριστερές ομάδες, υποστηρίζοντας ότι έχουν τρανταχτές αποδείξεις, τις οποίες όμως ποτέ δεν παρουσίασαν. Το δημοκρατικό πολίτευμα καταλύθηκε, και στην χώρα επιβλήθηκε δικτατορία η οποία κράτησε για επτά χρόνια. Στις 24 Ιουλίου 1974, η ξαφνική εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο ανάγκασε το καθεστώς της Χούντας του Ιωαννίδη ο οποίος είχε ανατρέψει τον Παπαδόπουλο, να εγκαταλείψει την εξουσία. Η Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, με το Δ΄ ψήφισμα στις 8 Ιανουαρίου 1975 χαρακτήρισε την κίνηση της 21ης Απριλίου 1967, πραξικόπημα. Οι τρεις πρωταίτιοι καταδικάστηκαν σε θάνατο ως στασιαστές, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια με απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή.

21 7 67 triandria

21 4 1967

Η διαταγή για την κίνηση των στρατευμάτων δόθηκε την 1η πρωινή. Ωροσκόπος της στιγμής εκείνης ήταν η 17η μοίρα του Αιγόκερω. Κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι o Κρόνος στον Κριό, ο οποίος βρίσκεται στον 3ο Οίκο, σε συγκλίνουσα χιαστί με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, αποκλίνουσα σύνοδο με τον Ερμή, αποκλίνον εξάγωνο με την Αφροδίτη και αποκλίνουσα χιαστί με την Σελήνη.

21 apriliou 1967 tank

Ο Κρόνος συμβολίζει την πολιτική κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την περίοδο. Η συντηρητική κυβέρνηση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου έχει προχωρήσει σε διαδικασία εκλογών (εξ ου και η αποκλίνουσα σύνοδος με τον Ερμή και ο Κρόνος στον Τρίτο Οίκο). Η χιαστί με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν υπήρχε θα την διέλυε. Ο Κρόνος εξαίρει τον Ήλιο (Βασιλεύς Κωνσταντίνος) και κυβερνάται από τον Άρη (Στρατός). Όντως η συντηρητική παράταξη κοιτούσε τον βασιλέα Κωνσταντίνο ως την μοναδική πηγή σταθερότητας της χώρας, για αυτό και συμφώνησε με την εκτροπή του πολιτεύματος, και την επιβολή βασιλικής δικτατορίας (πραξικόπημα των Στρατηγών).

21 7 67goverment

Ας δούμε τον Ήλιο, δηλαδή τον Βασιλέα Κωνσταντίνο. Ο Ήλιος μόλις έχει μπει στον Ταύρο, και σχηματίζει συγκλίνουσα σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στον Τρίτο Οίκο. Βλέπουμε ότι ο Κωνσταντίνος πλέον δεν ήταν τόσο σίγουρος για την έκβαση των εκλογών και φοβόταν, όχι τόσο για τον ίδιο όσο για τον Λαό του (ο Ήλιος εξαίρει την Σελήνη). Έχοντας χάσει την δύναμή του, οδηγείται στις αποφάσεις που στιγμάτισαν την χώρα, το μέλλον της αλλά και τον ίδιο.  Ο Ήλιος κυβερνάται από την Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται στον Πέμπτο Οίκο και στους Δίδυμους. Με αυτόν τον τρόπο συμβολίζεται η προσπάθεια του βασιλέως να έλθει σε επαφή με τον Πρεσβεία των Η.Π.Α και να πάρει την έγκρισή τους, για την εκτροπή του πολιτεύματος.

constantine

Η Αφροδίτη στους Δίδυμους, κυβερνά τόσο τον Τρίτο Οίκο όσο και τον Ένατο. Κυβερνάται από τον Ερμή. Αυτό δείχνει ότι οι Αμερικάνοι περίμεναν το αποτέλεσμα των εκλογών πριν δώσουν  την έγκρισή τους. Άλλωστε θα κτυπούσε άσχημα στον κόσμο, η μεγάλη δημοκρατική υπερδύναμη να ευνοεί ένα πραξικόπημα.

Ο Λαός, τί ήθελε; Η Σελήνη βρίσκεται στην Παρθένο και στον 8ο Οίκο, αλλά στο εμπεριεχόμενο τμήμα του. Ετοιμάζεται να σχηματίσει στενή σύνοδο με τον ανάδρομο Πλούτωνα και τον ανάδρομο Ουρανό. Η Σελήνη εξαίρει τον Ερμή. Αυτό δείχνει ότι το Έθνος περίμενε τις εκλογές αλλά όλοι ήξεραν εκείνη την περίοδο ότι ήταν θέμα χρόνου για να εκδηλωθεί πραξικόπημα, και μάλιστα από τον βασιλέα (Ο Όγδοος Οίκος έχει ακμή Λέοντα). Πρακτικά, ο Λαός δεν είχε καμία δύναμη να αποτρέψει τις εξελίξεις.

ta nea1967

Και ολοκληρώνουμε την ανάλυσή μας με τον Άρη, δηλαδή τον Στρατό. Ο Άρης βρίσκεται στον Ένατο Οίκο, στον Δεκανό που εξουσιάζει ο Ουρανός, και στον Ζυγό, ανάδρομος και σε αδυναμία.

Ας δούμε λίγο την φύση του Στρατού. Ο Στρατός βρίσκεται σε θέση επαναστάσεως (δεκανός Ουρανού). Εξαίρει τον Κρόνο, δηλαδή τις απόψεις της συντηρητικής κυβερνήσεως αλλά όχι του βασιλέως. Το γεγονός ότι ο Ήλιος βρίσκεται σε πτώση στον Ζυγό, υποδηλώνει μεταφορικά ότι ο Στρατός δεν εμπιστευόταν τον βασιλέα αλλά και κυριολεκτικά, καθώς τελικά ο Στρατός οδήγησε στην έκπτωση του βασιλέως από τον θρόνο του. Το ότι ο Άρης είναι ανάδρομος και αδύναμος, δείχνει ότι δεν ελεγχόταν, ότι δεν μπορούσε να σταματήσει ό,τι ήταν να συμβεί, και ότι το πραξικόπημα είχε ήδη καθυστερήσει (ήταν να γίνει το ‘66).

Ήταν η 21η Απριλίου ξενοκίνητη; Με το γεγονός ότι ο Άρης βρίσκεται στον Ένατο Οίκο και ότι κυβερνάται από την Αφροδίτη, θα έλεγε κανείς ναι. Όμως ο Άρης είναι και ανάδρομος, αλλά και σε ένα και μισό τετράγωνο με την Αφροδίτη, που υποδηλώνει ότι οι Συνταγματάρχες ναι μεν έβλεπαν προς τις Η.Π.Α, αλλά δεν υπήρχε αγάπη μεταξύ Πρεσβείας και Συνταγματαρχών. Επίσης, δεν υπάρχει αμοιβαία υποδοχή μεταξύ των δεικτών οπότε αποκλείεται ότι η C.I.A ήταν πίσω από το πραξικόπημα. Το γεγονός ότι ο Άρης βρίσκεται στον Ένατο Οίκο υποδηλώνει ότι οι πρωτεργάτες έκαναν το πραξικόπημα για καθαρά ιδεολογικούς λόγους.

Γιατί το πραξικόπημα τελικά έγινε, παρά τα όσα φοβόντουσαν οι Συνταγματάρχες; Στην Τουρκία πρόσφατα, είδαμε ότι ένα πραξικόπημα μπορεί να βαφτεί στο αίμα έστω κι αν αποτύχει. Την απάντηση την δίνει ένας απλανής αστέρας, ο Στάχυς ή Σπίκα. Ο Άρης μόλις έχει αποκλίνει ελαφρά από αυτόν τον αστέρα, ο οποίος λόγω της τύχης που δίνει, ευνόησε τους πραξικοπηματίες να επιτύχουν το έργο τους, να αναγνωρισθούν ως επίσημη κυβέρνηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να επιβληθεί η σταθερότητα, και να χαρακτηριστεί ως Επανάσταση (Στο Δίκαιο υπάρχει μία παράγραφος που λέει: “Επανάσταση επικρατούσα παράγει Δίκαιο”).      

vima1968


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan