Το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2016 η Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα περιμένει με κομμένη την ανάσα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με ερώτημα την παραμονή του στην  Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

brexit 2

ΕΡΜΗΝΕΙΑ-ΑΝΑΛΥΣΗ

Ας ξεκινήσουμε να δούμε τι θέλουν οι Βρετανοί. Η Σελήνη βρίσκεται στον Υδροχόο και στο εμπεριεχόμενο τμήμα του Πρώτου Οίκου. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο οι φλεγματικοί Βρετανοί τρέμουν αυτό το δημοψήφισμα, διότι δεν είναι τελικά τόσο σίγουροι για την επιλογή τους, δηλαδή αν επιθυμούν να μείνουν ή να φύγουν. Φοβούνται πως αν φύγουν θα κάνουν ζημιά στο μέλλον τους. Όμως είναι ισχυρή και η αίσθηση ότι μπορούν και μόνοι τους και αυτό τους οδηγεί στο να σκεφθούν πολύ σοβαρά την επιλογή αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευρισκόμενη η Σελήνη στον εμπεριεχόμενο πρώτο οίκο δείχνει έναν διττό φόβο του Βρετανικού Λαού. Αφενός μεν υπάρχει  φόβος για το μέλλον τους εκτός Ε.Ε., αφετέρου δε ο φόβος πως ό,τι κι αν ψηφίσουν στο δημοψήφισμα δεν θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς που επιθυμούν.

Οι Βρετανοί συμφωνούν με τους Συντηρητικούς για την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε (Σελήνη εξάγωνο Κρόνος). Επίσης, μεγάλο αντίκτυπο στο αποτέλεσμα θα έχει και η ψήφος των νέων ψηφοφόρων  (Σελήνη τρίγωνο Ερμής). Στην περίπτωση όμως των Βρετανών υπάρχει το εξής οξύμωρο σχήμα. Ναι μεν δεν επιθυμούν την περαιτέρω ενσωμάτωση στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά θέλουν από την άλλη να μείνουν στην Ε.Ε., επειδή φοβούνται την απομόνωση (Σελήνη χιαστί Δίας-Β.Δ).

 

brexit 1

Σε τι κλίμα πάνε να ψηφίσουν οι Βρετανοί;

Το κλίμα που υπάρχει στην Βρετανία είναι άκρως πολωμένο. Η δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ, είναι το κρυμμένο χαρτί δυνάμεων που επιθυμούν την διατήρηση της παρούσας κατάστασης (Πλούτωνας ανάδρομος σύνοδος Ωροσκόπος). Το γεγονός εκείνο επηρεάζει άμεσα την πορεία του εκλογικού αποτελέσματος (Πλούτωνας χιαστί Ερμής).    

 

Τι προτείνουν τα κόμματα;

Οι Συντηρητικοί (Κρόνος) στην Βρετανία επιθυμούν την επιστροφή στην εθνική ανεξαρτησία (Κρόνος τρίγωνο Δίας-ΒΔ). Μεγάλο τμήμα του κόσμου τους ακούει, αλλά και τρέμει παράλληλα τα σχέδιά τους.

Οι Εργατικοί (Ποσειδώνας) πρεσβεύουν την σταθερότητα και την παραμονή στο μοντέλο που οι περισσότεροι Βρετανοί ήδη ξέρουν. Οι Εργατικοί σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση έχουν το πάνω χέρι για δύο λόγους. Ο ένας αφορά στην πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού θανάτου της βουλευτού τους και ο δεύτερος στο ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας προτιμά να μείνει στην Ε.Ε (Αφροδίτη στον Καρκίνο).

 

 

brexit 3

Τελικά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα θα είναι μαζί με εκείνο του 1975 τα δύο σημεία αναφοράς των επερχόμενων αναμετρήσεων των δύο κυρίαρχων πολιτικών σχημάτων της Βρετανίας. Το Bremain ως πολιτική επιλογη θα βγει νικηφόρο ελάχιστα, σε βαθμό που όλα τα πολιτικά στρατόπεδα θα δηλώσουν νικητές.

 

Ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες;

Όσο κι αν ακουστούν μεγαλόσχημες φανφάρες από την Ε.Ε. για την πολιτική επιλογή του Ηνωμένου Βασιλείου η διάρρηξη του ιστού της Ε.Ε. είναι δεδομένη. Η Ε.Ε. είναι εγκλωβισμένη στο νέο μοντέλο της που απέχει παρασάγγας από αυτό που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της. Η Ευρώπη πλέον δεν είναι η Ευρώπη των Εθνών, αλλά των Χρηματιστηρίων. Χωρίς ιδεολογία παρά μόνο την έκφραση του χρηματοπιστωτικού Καπιταλισμού, η Ένωση δεν θα μακροημερεύσει. Άλλωστε, όλα αυτά που ζούμε είναι προάγγελος αλλαγών που θα έλθουν σε λίγα χρόνια.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan