Η Αστρολογική προσέγγιση του δυστυχήματος του Τσέρνομπιλ, από τον Άγγελο Πέτσιο.

Στις 01.23 π.μ της 26ης Απριλίου 1986, στο Τσερνόμπιλ της Ε.Σ.Σ.Δ, έγινε έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα αρ.4 του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, βυθίζοντας την Ευρώπη σε πανικό και την τοπική περιοχή σε απαγορευμένη ζώνη για πολλά χρόνια.

Λίγα λόγια για το ατύχημα

Το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ βρίσκεται κοντά στην εγκαταλελειμμένη κωμόπολη Πριπυάτ της σημερινής Ουκρανίας και εθεωρείτο πρότυπο στην Ε.Σ.Σ.Δ. Μάλιστα, το φθινόπωρο του 1986 είχε προγραμματιστεί η έναρξη λειτουργίας των αντιδραστήρων αρ. 5 και αρ.6. Εκείνες τις ημέρες του Απριλίου είχαν προγραμματιστεί δοκιμές για να δουν οι τεχνικοί την ικανότητα του αντιδραστήρα να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. 

Την 25η Απριλίου ξεκίνησαν οι δοκιμές. Λίγη ώρα πριν την δοκιμή, δύο παράγοντες συνετέλεσαν στην καταστροφή. Η πρώτη ήταν η απροσδόκητη απώλεια μιας κοντινής ηλεκτροπαραγωγικής μονάδος. Ο διευθυντής της μονάδος εκείνης ζήτησε από το Τσερνόμπιλ την αναπλήρωση του ρεύματος, και ο διευθυντής του Τσερνόμπιλ ανταποκρίθηκε θετικά. Η έλλειψη αυτής της τάσεως οδήγησε στην ελλειμματική δοκιμή του αντιδραστήρα, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε από την βραδινή βάρδια, στην οποία δεν είχε ανατεθεί ο ρόλος αυτός. Μάλιστα, υπεύθυνος μηχανικός ήταν ένας νέος με μόλις τριών μηνών εμπειρία, ο Λεονίντ Τοπτούνοφ. Όταν ξεκίνησε η αλυσιδωτή αντίδραση, ο μηχανικός  Λεονίντ Τοπτούνοφ έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, με αποτέλεσμα την σχάση του αντιδραστήρα. Από εκεί και πέρα όλα τα γεγονότα ανήκουν στην ιστορία.

Επί της ουσίας, υπεύθυνος για το ατύχημα δεν ήταν μόνο ο ανθρώπινος παράγοντας. Διαπιστώθηκε αργότερα από τον Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, ότι ο αντιδραστήρας είχε σωρεία σχεδιαστικών λαθών τα οποία οδήγησαν στο ατύχημα. 

rsz pripyat

Η εκκένωση του Πρίπυατ

Η κυβερνητική επιτροπή που ερευνούσε το ατύχημα, με επικεφαλής τον Βαλέρι Λεγκασόβ, έφτασε στο Τσερνόμπιλ το απόγευμα της 26ης Απριλίου. Μέχρι τότε, δύο άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και 52 βρίσκονταν στο νοσοκομείο. Τη νύχτα από 26 προς 27 Απριλίου, περισσότερες από 24 ώρες μετά την έκρηξη, η επιτροπή, αντιμέτωπη με πλήθος αποδείξεων για ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και αριθμό περιπτώσεων έκθεσης σε ακτινοβολία, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την καταστροφή του αντιδραστήρα και να δώσει την εντολή για εκκένωση της κοντινής πόλης του Πριπυάτ.

Η εκκένωση ξεκίνησε στις 2:00μμ της 27ης Απριλίου. Για να μειωθούν οι αποσκευές, ειπώθηκε στους κατοίκους ότι η εκκένωση ήταν προσωρινή, διάρκειας περίπου τριών ημερών. Ως αποτέλεσμα, στο Πριπυάτ παραμένουν ακόμα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία δεν θα μπορέσουν ποτέ να μετακινηθούν λόγω της ραδιενέργειας.

Απαγορευμένη Ζώνη

Η ζώνη εφαρμόστηκε λίγο μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ το 1986 για να βοηθήσει στην εκκένωση του τοπικού πληθυσμού και στην αποτροπή εισόδου στην σημαντικά μολυσμένη περιοχή. Η τοποθεσία γύρω από το χώρο του ατυχήματος χωρίστηκε σε τέσσερις ομόκεντρες ζώνες ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας. Κάθε οικιστική, πολιτική και επαγγελματική δραστηριότητα είναι απαγορευμένη και ποινικοποιημένη μέσα στη τέταρτη και πιο επικίνδυνη ζώνη, ακτίνας 30 χιλιομέτρων. Η μόνη επίσημη εξαίρεση, είναι η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στο Τσερνόμπιλ και τις επιστημονικές εγκαταστάσεις που σχετίζονται με τις έρευνες για την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας.

Η χλωρίδα και η πανίδα στην περιοχή επηρεάστηκαν σημαντικά μετά το ατύχημα. Πευκοδάση στην περιοχή καταστράφηκαν από τη ραδιενέργεια, ενώ υπήρξαν αναφορές και για μεταλλάξεις σε ζώα, με μόνη επιστημονική καταγραφή τον μερικό αλμπινιστο στα χελιδόνια. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αναφορές ότι η άγρια ζωή στην περιοχή γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη λόγω της έλλειψης του ανθρώπινου παράγοντα. Εντούτοις, επιστημονικές έρευνες αντικρούουν αυτές τις αναφορές, ισχυριζόμενες ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν σημαντική επίπτωση σε άγρια ζώα και φυτά. 

chernobyl

Η Αστρολογική ανάλυση του Ατυχήματος

Ο Ωροσκόπος του γεγονότος είναι Αιγόκερως. Κυβερνήτης του Ωροσκόπου ο ανάδρομος Κρόνος στον Τοξότη και στον 11ο Οίκο.

Το Μεσουράνημα είναι στον Σκορπιό, το οποίο υποδηλώνει το μέγεθος του γεγονότος. Ο κυβερνήτης του Μεσουρανήματος είναι ο ανάδρομος Πλούτωνας στον Σκορπιό και στον 9ο Οίκο. 

Στον Ωροσκόπο επάνω έχουμε τον ανάδρομο Ποσειδώνα.

Αφού έχουμε έκρηξη θα χρειαστούμε και τον Ουρανό, ο οποίος είναι στον Τοξότη, ανάδρομος και στον 12ο Οίκο.

Ο Ήλιος, ως σημειοδότης της κυβέρνησης, είναι στον Ταύρο, στον 3ο Οίκο και κυβερνά τον 8ο Οίκο.

Ο Ερμής αντιστοίχως, είναι ο κυβερνήτης του Εμπεριεχομένου 8ου Οίκο, ο οποίος βρίσκεται στον Κριό, στα όρια 2ου και 3ου Οίκου. Είναι επίσης κυβερνήτης του 5ο και 6ου Οίκου.

Η Σελήνη, ως σημειοδότης του Λαού, είναι στον Σκορπιό και στον 10ο Οίκο.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η χιαστί μεταξύ Άρη στον Αιγόκερω, ο οποίος βρίσκεται στον 1ο Οίκο, και του Χείρωνα, ο οποίος βρίσκεται στους Δίδυμους και στον 5ο Οίκο.

Ας ξεκινήσουμε την αστρολογική προσέγγιση. Ο Ωροσκόπος στον Αιγόκερω εκ πρώτης όψεως δεν λέει κάτι. Όμως, η μοίρα στην οποία βρίσκεται έχει σαν σύμβολο την Σφίγγα και αναφέρεται στην ικανότητα διαχείρισης των επιστημονικών και μηχανολογικών επιτευγμάτων.

Ο Κυβερνήτης Κρόνος, ανάδρομος, στον 11ο Οίκο, σε αντίθεση με τον Χείρωνα και τρίγωνο με τον Ερμή μας περιγράφει τι έγινε. Ένας υπεύθυνος (Κρόνος) ο οποίος δεν είπε όχι (ανάδρομος) στην κλήση για βοήθεια (Τοξότης) στο γειτονικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος ώστε να μην διαταραχθεί το κοινωνικό σύνολο (11ος Οίκος), οδήγησε τον νέο μηχανικό (Ερμής και Κριός) στο να κάνει απανωτά λάθη (ο Ερμής είναι κυβερνήτης του 5ου, 6ου και 8ου εμπεριεχομένου Οίκων) οδηγώντας στο μοιραίο ατύχημα (Άρης χιαστί Χείρωνας).

Ποιο ήταν τελικά το πρόβλημα που οδήγησε στο ατύχημα; Η έλλειψη ψύξεως του αντιδραστήρα, εξαιτίας λανθασμένου χειρισμού των μπαρών ασφαλείας, οι οποίες ήταν από γραφίτη. Πώς το βλέπουμε αστρολογικά; Ο Ποσειδώνας, είναι φυσικός σημειοδότης του Νερού. Το γεγονός ότι είναι ανάδρομος, σημαίνει ότι μπορεί να βγάλει πιο άνετα τα θέματα που κυβερνά στην επιφάνεια. Είναι στον Αιγόκερω, σύμβολο της Γης και του Νερού. Κυβερνά τον εμπεριεχόμενο 2ο Οίκο. Βλέπουμε δηλαδή τα λάθη στην ψύξη του αντιδραστήρα που προήλθαν από λανθασμένη κρίση του υπευθύνου (Κυβ. αναδ. Κρόνος). Τελικά η ραδιενέργεια κατάφερε να γίνει αέριο και με τοξικό τρόπο να μεταφερθεί στον κόσμο όλο (Ποσειδώνας εξάγωνο με τον επίσης ανάδρομο Πλούτωνα στον 9ο Οίκο). Το τρίγωνο με τον Ήλιο συμβολίζει την αναλγησία της κυβερνήσεως να ανταποκριθεί άμεσα και στην μετέπειτα προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος (ο Ήλιος είναι στον 3ος Οίκο- Επικοινωνία και κυβερνήτης του 8ου Οίκου).

Ο Άρης συμβολίζει τα μηχανικά μέρη. Το γεγονός ότι βρίσκεται στον Αιγόκερω σημαίνει ότι είναι πολύ ισχυρός. Είναι όμως κάτω από τον Ορίζοντα. Αυτό σημαίνει ότι όταν προσπάθησαν να ψήξουν τον αντιδραστήρα ξεκίνησε η τήξη του, επειδή λόγω των σχεδιαστικών λαθών των μηχανών η ενέργεια αυξήθηκε αντί να μειωθεί. Αυτό σημαίνει επίσης και το εξάγωνο με τον Δία στους Ιχθύες στον εμπεριεχόμενο 2ο Οίκο. Ο Δίας, ως δεύτερος Κυβερνήτης των Ιχθύων, έδωσε ώθηση σε αυτό που δεν φαινόταν (Εμπεριεχόμενος) δηλαδή την έλλειψη ψύξης του αντιδραστήρα.

Ο Ουρανός, είναι υπεύθυνος για εκρηκτικές καταστάσεις. Ο πλανήτης βρίσκεται στον Τοξότη, ανάδρομος και στον 12ο Οίκο. Κυβερνά τον 2ο Οίκο. Από εδώ βλέπουμε ότι τα κατασκευαστικά λάθη, τα οποία κρατήθηκαν κρυφά (12ος Οίκος) οδήγησαν στον θάνατο από ραδιενέργεια (1ος οίκος, δηλητήρια, αόρατος εχθρός) αρκετών ανθρώπων άμεσα και έμμεσα. Οδήγησε επίσης στον ξεριζωμό των κατοίκων από την περιοχή (Τοξότης, ανάδρομος). Απέδειξε επίσης την αναλγησία της κυβερνήσεως. Για την ιστορία, οι πρώτες δυνάμεις στην περιοχή έφθασαν μόνο με εξοπλισμό κατάσβεσης πυρκαγιάς. Όμως για να έχουμε έκρηξη χρειαζόμαστε και τον βασικό «ένοχο» για αυτές τις περιπτώσεις, τον Άρη. Ο Άρης βρίσκεται σε παραλληλία με τον Ουρανό, η οποία μεταφράζεται ως μία ακόμη εντονότερη σύνοδος. 

Ο Πλούτωνας κυβερνά τον 10ο Οίκο, δείχνοντάς μας ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό γεγονός. Τουναντίον, πήρε παγκόσμιες διαστάσεις διότι το τοξικό-ραδιενεργό νέφος έφθασε μέχρι την Βρετανία, σε μία περίοδο όπου ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν ακόμη σε έξαρση. Το γεγονός ότι ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Σκορπιό δείχνει το μέγεθος της καταστροφής. Επιπλέον είναι ανάδρομος, που σημαίνει ότι βγάζει πολύ περισσότερο την δυναμική του. Ακριβώς επειδή βρίσκεται στον Σκορπιό μας δείχνει ότι ο θάνατος ήλθε χωρίς να τον βλέπουμε. Και εδώ φαίνεται η άνεση με την οποία οι δύο βαρείς πλανήτες, ο Πλούτωνας και ο Ποσειδώνας, μπόρεσαν να βγάλουν την δυναμική τους, χάρη στο εξάγωνο και την ανάδρομη κίνησή τους.

Ο Ήλιος βρίσκεται στον Ταύρο, στον 3ο Οίκο σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Εδώ βλέπουμε την αργή ανταπόκριση της κυβερνήσεως, η οποία κατέληξε να προκαλέσει περισσότερους θανάτους. Επί πλέον, αναγκάστηκε να μετακινήσει μεγάλες ομάδες πληθυσμού ώστε να γλιτώσουν. Το βασικό ψέμα που χρησιμοποίησε (Ήλιος τρίγωνο Ποσειδώνας) ήταν ότι η μετακίνηση ήταν προσωρινή. Το αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα το Πριπυάτ είναι γεμάτο με προσωπικά αντικείμενα των κατοίκων.

Η Σελήνη, ο δείκτης του Λαού, βρίσκεται στον Σκορπιό, στον 10ο Οίκο, σε ένα και μισό τετράγωνο με τον Ερμή και αντίθεση με την Αφροδίτη. Ο πληθυσμός τελικά ήταν αυτός που υπέφερε τα μέγιστα (10ος Οίκος). Ο θάνατος τους βρήκε όχι μόνο άμεσα (τοξικό νέφος) αλλά και έμμεσα (ραδιενεργή δηλητηρίαση). Άκουσαν έστω και με δυσκολία αυτά που τους έλεγε η Κυβέρνηση (Ερμής στον Κριό) αλλά δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους (Σελήνη αντίθεση με τη Αφροδίτη στον Ταύρο και στον 4ο Οίκο). Αυτό έγινε πλέον όταν φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Ερμής συμβολίζει τα λάθη που έγιναν από τον νέο μηχανικό (Ερμής στον Κριό), ο οποίος δεν ήξερε να χειρίζεται σωστά τα μηχανήματα και υπάκουσε την ηγεσία του, έστω κι αν εκείνη ήταν εσφαλμένη (τρίγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο). Το γεγονός ότι ο Ερμής κάνει εξάγωνο με τον Χείρωνα σημαίνει ότι προσπάθησαν να αποτρέψουν το ατύχημα αλλά δεν τα κατάφεραν ακριβώς επειδή υπάκουσαν την ηγεσία (ο Ερμής εξαίρει τον Ήλιο). Ως απόρροια πολλοί νέοι άνθρωποι πέθαναν από το ατύχημα (5ος Οίκος και Δίδυμοι), προσπαθώντας να καταπολεμήσουν την πυρκαγιά (χιαστί με Άρη), κυρίως οι πυροσβέστες της περιοχής (6ος Οίκος-σώματα Ασφαλείας) και οι τεχνικοί της βάρδιας (6ος Οίκος εργάτες-υπάλληλοι). 

Ο Χείρωνας συμβολίζει όλα όσα συνέβησαν, με την ραδιενέργεια (δηλητήρια), τον θάνατο νέων ανθρώπων (Δίδυμοι), την περιορισμένη γνώση του νεαρού μηχανικού βάρδιας (Δίδυμοι, 5ος Οίκος, Ερμής στον Κριό). Οι περισσότεροι τελικά πέθαναν από την ραδιενέργεια επειδή δεν είχαν τον εξοπλισμό για την αντιμετώπιση αυτού του περιστατικού (Δίας εξάγωνο με τον Χείρωνα).           

rsz maxresdefault

Ο τελικός υπεύθυνος είναι ο Ήλιος, δηλαδή η Κυβέρνηση (κυβερνά τον 8ο Οίκο-Οίκος θανάτου). Η έλλειψη ανταποκρίσεως στην κρίση, η ψευδολογία στον πληθυσμό αλλά και στο εξωτερικό (η Σοβιετική Κυβέρνηση ηρνείτο να δώσει στην δημοσιότητα το μέγεθος του προβλήματος έως την στιγμή που το τοξικό νέφος ανιχνεύθηκε σε γειτονικές χώρες). Επίσης η κυβερνητική πίεση στους μηχανικούς για την παραγωγή ρεύματος δημιούργησε τους προβληματικούς αντιδραστήρες (Ουρανός-τεχνολογία/ηλεκτρισμός-ένα και μισό τετράγωνο με τον Ήλιο, στον δεκανό του Ηλίου, στον 12ο Οίκο). 
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan