Σήμερα το πρωί σημειώθηκε στην Λευκάδα σεισμική δόνηση της τάξεως των έξι βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Καθώς ο σεισμός ήταν σε υψηλό εστιακό βάθος, έγινε αισθητός στην Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, ακόμη και στην Αττική. Δυστυχώς, ο σεισμός αυτός άφησε (μέχρι στιγμής) τρεις νεκρούς και αρκετές ζημιές. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε το γεγονός από την αστρολογική του πλευρά.

 

λευκάδα

 

Ο ωροσκόπος του γεγονότος είναι Τοξότης και κυβερνήτης είναι ο Δίας στην Παρθένο και στον Ένατο Οίκο. Σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα και αντίθεση με τον ανάδρομο Χείρωνα.

 

Για να έχουμε σεισμό θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένος ο Τέταρτος Οίκος, το «Υπόγειο». Βλέπουμε πως εδώ βρίσκεται ο ανάδρομος Ουρανός στον Κριό. Σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα και αντίθεση με την Αφροδίτη.

 

Από την στιγμή που έχουμε θύματα θα κοιτάξουμε και τον 8ο Οίκο. Εκεί έχουμε ακμή Καρκίνου. Κυβερνήτης του 8ου Οίκου η Σελήνη, η οποία βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα στον Αιγόκερω, άρα και κρίσιμη, και στον Δεύτερο Οίκο. Σχηματίζει τρίγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, οι οποίοι είναι στον άξονα 9-3 και σε πολύ κακή μοίρα λόγω του απλανή Σχέατ.

 

seismos kerkura

 

Παρατηρούμε ότι πολλοί από τους εμπλεκόμενους πλανήτες βρίσκονται σε αδυναμία ή πτώση. Ο Δίας είναι σε αδυναμία και κυβερνήτης του Ωροσκόπου. Ενεργοποιεί και το Ταυ-Τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Ουρανό και την Αφροδίτη. Βλέπουμε δηλαδή τον σεισμό (Ουρανό τετράγωνο Πλούτωνα) να πραγματοποείται ως συνηθισμένο φαινόμενο (Παρθένος), ισχυρός (ο Δίας που ενεργοποιεί το Ταυ-Τετράγωνο είναι στον φυσικό του Οίκο, τον Ένατο), και με πολλές ζημιές (αντίθεση με τον ανάδρομο Χείρωνα και το Ταυ-Τετράγωνο, το οποίο σχηματίζεται με την Αφροδίτη). Έγινε αισθητός σε αρκετά μέρη της Ελλάδος (και λόγω των Δεσμών αλλά και του Δία με την αντίθεση με τον ανάδρομο Χείρωνα. Τα παραπάνω έγιναν στον άξονα 3-9, ο οποίος έχει να κάνει και με τις αποστάσεις). Τα θύματα ήταν κυρίως ηλικιωμένα (Η Σελήνη αδύναμη στον Αιγόκερω, σε κρίσιμη μοίρα, σε Κρόνιο ζώδιο , το οποίο συμβολίζει την Τρίτη ηλικία). Το γεγονός ότι η Σελήνη σχηματίζει Σφήνα με τους Δεσμούς της Σελήνης είναι επαρκές για να καταλάβουμε ότι είχαμε θύματα, καθώς ενεργοποιείται για άλλη μια φορά ο Σχέατ, απλανής ο οποίος σχετίζεται με καταστροφές. Η φύση του απλανούς αυτού αστέρα, κατά μία εκδοχή είναι Ποσειδώνια. Ο Ποσειδώνας να μην ξεχνάμε πως ονομάζεται και «ενοσίγαιος», δηλαδή γαιοσείστης. Επίσης, είναι οι ίδιοι Δεσμοί και ο ίδιος απλανής που έφερε τα γεγονότα στην Γαλλία (Ποσειδών=Φανατισμός, θρησκεία, μάρτυρας).


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan