"Καλλιτεχνική απεικόνιση της στιγμής της δολοφονίας"

Στις 28 Ιουνίου 1914, πριν ακριβώς εκατό χρόνια, ένα μοιραίο γεγονός, μία δολοφονία, έμελε να γίνει η αφορμή για να γνωρίσει ο κόσμος τι σημαίνει Πόλεμος, Καταστροφή, Δυστυχία σε παγκόσμια κλίμακα. Ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα του Μεγάλου Πολέμου, του πολέμου που θα τελείωνε όλους τους άλλους πολέμους και δυστυχώς έμεινε στην ιστορία ως Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αφού ο κύκλος που άνοιξε εκείνη την ημέρα έκλεισε με έναν άλλον θάνατο, την αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ τριάντα ένα χρόνια αργότερα. 

archduke ferdinand

"Ο Φρανγκίσκος Φερδινάνδος"

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Φραγκίσκος-Φερδινάνδος γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1863. Ήταν ο μεγαλύτερος υιός του αρχιδούκα της Αυστρίας Καρόλου Λουδοβίκου και της δευτέρας συζύγου του, Πριγκίπισσας Μαρίας Ανουνσιάτα των Βουρβόνων των Δύο Σικελιών. Το 1889 ο πατέρας του ονομάστηκε πρίγκιπας-διάδοχος του αυτοκρατορικού θρόνου μετά την αυτοκτονία του εξάδελφου του πρίγκιπα-διαδόχου Ρούντολφ. Το 1896 ο πατέρας του πέθανε από τυφοειδή πυρετό κι έτσι ο Φραγκίσκος Φερδινάνδος έγινε ο πρώτος στην διαδοχή του γηραιού αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ. Την 1η Ιουλίου 1900 νυμφεύτηκε την αγαπημένη του Σοφία παρά τις αντιρρήσεις του αυτοκράτορα λόγω της «ταπεινής» καταγωγής της.  

950 001

"Οι δράστες της δολοφονίας: Gavrilo Princip, Nedeljko Čabrinović, Trifko Grabež"

Το ιστορικό της δολοφονίας

Η ανεξαρτησία της Σερβίας από την Οθωμανική αυτοκρατορία γέννησε τις ελπίδες για μία μεγάλη πατρίδα στους Σλάβους της Αυστρίας, κάτι που η Αυστρία δεν έβλεπε με καλό μάτι. Μετά την προσάρτηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (1908) στην αυτοκρατορία τα προβλήματα μεγάλωσαν. Στην Σερβία ο σλαβικός εθνικισμός φούντωσε. Δημιουργήθηκαν αρκετές ομάδες, μία εκ των οποίων ήταν η «Μαύρη Χειρ». Επικεφαλής της ήταν ο Dragutin Dimitrijević, μέλος των σερβικών μυστικών υπηρεσιών. Όταν ο Dragutin Dimitrijević άκουσε τις φήμες ότι ο Φραγκίσκος Φερδινάνδος θα έκανε επίσημη επίσκεψη στο Σεράγεβο έθεσε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιό του για την δολοφονία του διαδόχου του αυστρουγγρικού θρόνου. Στρατολόγησε τρείς νέους, ένθερμους πατριώτες, τον Trifko Grabež, ετών 19, τον Nedeljko Čabrinović, ετών 19,  και τον Gavrilo Princip, ετών 19. Λίγες ημέρες πριν την σχεδιαζόμενη δολοφονία πέρασαν τα σύνορα και συναντήθηκαν στο Σεράγεβο με την ομάδα που ηγείτο ο Danilo Ilić, ετών 23.

Princip arrested

"Η στιγμή της συλλήψεως του Πρίντσιπ"

Η δολοφονία

Η ημέρα που επιλέχθηκε για την επίσημη επίσκεψη του αρχιδουκικού ζεύγους μόνο τυχαία δεν ήταν. Η 28η Ιουνίου ήταν η ημέρα του Αγίου Βίτου (Βίβονταν), ημέρα όπου το 1389 οι Οθωμανοί κατανίκησαν του Σέρβους στην μάχη του Κοσσυφοπεδίου, για αυτό οι Σλάβοι δέχθηκαν την επίσκεψη του ζεύγους ως καρφί στην συλλογική τους μνήμη. Από την άλλη, το αρχιδουκικό ζεύγος γιόρταζε την δέκατη τέταρτη επέτειό του. 

Το πρωί της 28ης Ιουνίου οι υποψήφιοι δολοφόνοι έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Ο πρώτος που δοκίμασε ήταν ο Mehmedbašić, ο νεαρός μουσουλμάνος που άνηκε στην ομάδα του Danilo Ilić. Ήταν έτοιμος να πετάξει την βόμβα που κρατούσε, αλλά πανικοβλήθηκε. Ο δεύτερος που δοκίμασε ήταν ο Nedeljko Čabrinović. Πέταξε την βόμβα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας υδροκυάνιο και πέφτοντας στο ποτάμι να πνιγεί. Για κακή του τύχη σώθηκε και στην συνέχεια συνελήφθη. Από την απόπειρα τραυματίστηκε ο υπασπιστής του αρχιδούκα. Το ζεύγος έφθασε στο δημαρχείο όπου και τους περίμεναν για την επίσημη υποδοχή. Σάστισαν όλοι από την απόπειρα κατά του ζεύγους. Μετά από λίγη ώρα ο Φραγκίσκος Φερδινάνδος αποφασίζει ότι θέλει να επισκεπτεί το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονταν οι τραυματίες. Ο οδηγός του όμως δεν ενημερώθηκε για την αλλαγή του προγράμματος με αποτέλεσμα να ακολουθήσει την αρχική διαδρομή. Αντιλήφθηκαν ότι έκαναν λάθος όταν έστριψαν και σταμάτησαν. Το όχημα δεν διέθετε όπισθεν με αποτέλεσμα να χρειαστεί οι επιβάτες να κατέβουν και να σπρώξουν. Εκείνη την στιγμή τους αντελήφθη ο Gavrilo Princip. Έτρεξε, έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε. Η πρώτη σφαίρα κτύπησε την Σοφία στην κοιλιακή χώρα, ενώ η δεύτερη βρήκε τον Φραγκίσκο Φερδινάνδο στον λαιμό. Η Σοφία πέθανε αμέσως ενώ ο Φραγκίσκος Φερδινάνδος κατέληξε λίγα λεπτά αφότου επέστρεψαν στο δημαρχείο. 

F.F Assassination

Το γεγονός από την αστρολογική σκοπιά

Η ώρα που αναφέρουν οι ιστορικοί ότι συνέβη το γεγονός είναι η 11η πρωινή. Εκείνη την ώρα ο ωροσκόπος ήταν Παρθένος. Κυβερνήτης του Ωροσκόπου (και του Μεσουρανήματος) ο Ερμής. Ο ωροσκόπος υποδηλώνει ότι εκείνη την στιγμή εξελισσόταν ένα οργανωμένο σχέδιο. 

Στον 5ο Οίκο βρίσκουμε τον Δία και τον Ουρανό στον Υδροχόο και ανάδρομους. Από εδώ βλέπουμε ότι οι εκτελεστές ήταν νέοι άνθρωποι, επαναστάτες, πρόθυμοι να κάνουν αυτό που πρέπει για την ιδεολογία τους. Αυτό το βλέπουμε από την αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ουρανό (επαναστάτες που δεν θα διστάσουν μπροστά στην αγάπη τους για την ελευθερία). Οι νέοι λοιπόν χτυπούν τον τύραννο (Κρόνος στο Μεσουράνημα, μισό και ένα μισό τετράγωνο με την αντίθεση Αφροδίτης-Ουρανού, κυβερνήτης του 5ου Οίκου). Τι κερδίζουν; Η σύνοδος Ηλίου/Πλούτων στον Καρκίνο δείχνει τους φανατισμένους αγωνιστές, οργανωμένους σε μυστικές ομάδες (ο Ήλιος είναι κυβερνήτης του 12ου Οίκου), έτοιμους για να πεθάνουν για την πατρίδα (Καρκίνος). Με το ένα και μισό τετράγωνο με τον Δία κέρδισαν την φήμη, όχι όπως θα την περίμεναν. Ο ηρωικός θάνατος που ετοίμαζαν για τους εαυτούς τους απεδείχθη φενάκη. Όχι μόνο δεν πρόλαβαν να αυτοκτονήσουν, αλλά και συνελήφθησαν με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί η Σερβία. Παράλληλα, με την κίνησή τους αυτή κατάφεραν να ξεκινήσουν ένα πόλεμο που κατέστρεψε ολόκληρο το παγκόσμιο οικοδόμημα ισορροπιών. 

Στον 6ο Οίκο έχουμε τους δεσμούς της Σελήνης και τον Χείρωνα. Οι Δεσμοί είναι στάσιμοι, μαρτυρώντας πως η στιγμή εκείνη ήταν κρίσιμη. Ο Νότιος Δεσμός κάνει σύνοδο με τον Άρη και την Σελήνη στον 12ο Οίκο και στην Παρθένο. Αυτό μας λέει πως  μέσα από ένα μυστικό και καλά οργανωμένο σχέδιο προσπάθησαν οι ιδεολόγοι συνωμότες να ασκήσουν βία, για να αποτινάξουν τον ζυγό των κατακτητών τους (το εξάγωνο των δεσμών με τον Ήλιο-Πλούτωνα από τον 10ο). Ο Βόρρειος Δεσμός στους Ιχθύες και στον 6ο Οίκο έκανε πραγματικότητα στους συνωμότες την ανιδιοτελή θυσία τους για την Πατρίδα και παράλληλα προξένησε τον πόνο και τον θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους. 

Ο ανάδρομος Χείρων στους Ιχθύες και τετράγωνο με τον Κρόνο-ΜΣ δείχνει ότι μέσα από την ένοπλη ιδεολογική βία μπορούσαν να εκφραστούν οι νέοι επαναστάτες. 

Ο 10ος Οίκος είναι εκείνος που είναι φορτισμένος με την ενέργεια της ημέρας. Εκεί βρίσκονται ο Κρόνος, η σύνοδος Ηλίου-Πλούτων και η σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα. 

Ο Κρόνος πάνω στο μεσουράνημα συχνά δείχνει θάνατο ενός ατόμου με εξουσία. Από μόνος του όμως δεν λέει τίποτα. Έχει το τετράγωνο με τον Χείρωνα (το αναφέραμε προηγουμένως), αλλά κυβερνάται από τον Ερμή.

Ο Ερμής κυβερνήτης του Ωροσκοπίου κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα στον Καρκίνο. Η συγκεκριμένη όψη δουλεύει τόσο στον 10ο όσο και στον 11ο Οίκο. Άρα έχουμε ομάδα (11ος) νέων (Ερμής), εθνικιστών (Ποσειδών στον Καρκίνο), έτοιμους να σκοτώσουν τον τύραννο (10ος). Επιπλέον, η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται πάνω στο μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου της ημέρας. 

Στον 12ο Οίκο βρίσκονται η σύνοδος του Άρη-Σελήνης-Ν. Δεσμού. Μυστική ομάδα, οργανωμένη, που θέλει να σκοτώσει (ο Άρης είναι κυβερνήτης του 8ου Οίκου). Επίσης δείχνει την συμμετοχή και την προμήθεια όπλων από μυστικές υπηρεσίες.

Franz Ferdinand Sophies Funeral Ceremony1

"Η κηδεία του αρχιδουκικού ζεύγους"

Επίλογος

Η 28η Ιουνίου 1914 υπήρξε ο καταλύτης για να πάρει φωτιά το σύστημα ισορροπιών που κτιζόταν από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά. Ένα μήνα αργότερα η Αυστρία κήρυξε τον πόλεμο στην Σερβία, προκαλώντας ντόμινο κλιμακώσεως. Αποτέλεσμα ήταν ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Κλείνω με τα λόγια του Φραγκίσκου Φερδινάνδου που ψυχορραγώντας το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η αγαπημένη του Σοφία.

«Sopherl! Sopherl! Sterbe nicht! Bleibe am Leben für unsere Kinder!» (Σοφία! Σοφία! Μην πεθάνεις! Μείνε ζωντανή για τα παιδιά μας)    

  


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan