Istanbul-riots first

Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία ταλανίζεται από σοβαρότατες ταραχές με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα (4/6/13) να έχουμε πάρα πολλούς τραυματίες και δύο νεκρούς. Σε πολλές πόλεις της Τουρκίας γίνονται διαδηλώσεις και η βία συνεχίζεται. 

Όλα ξεκίνησαν στις 27/5 όταν στην Κωνσταντινούπολη μία ομάδα ακτιβιστών διαδήλωσε για την μετατροπή του πάρκου Γκεζί σε εμπορικό κέντρο και ξενοδοχείο. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και βίας. Το αποτέλεσμα ήταν σύντομα τα επεισόδια να γενικευτούν και η πλατεία Ταξίμ να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Istanbul-riots

Οι αιτίες όμως, που οδήγησαν σε αυτές τις ταραχές είναι βαθύτερες. Η Τουρκία είναι μία χώρα που είναι διχασμένη από την στιγμή που γεννήθηκε καθώς παλεύει ανάμεσα στον νεωτερισμό (Κεμαλισμός) και την παράδοση (Οθωμανική Κληρονομία). Ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρεσβεύει την επιστροφή της Τουρκίας στην δόξα που είχε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Νέο-Οθωμανισμός). Το γεγονός ότι δεκατέσσερα χρόνια τώρα είναι ο πλέον επιτυχημένος πρωθυπουργός, και ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιγνιδιού της Τουρκίας, αφού έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον Στρατό και τους Κεμαλιστές, άρχισε να κάνει κινήσεις τις οποίες η αντιπολίτευση τις ερμήνευσε ως επιστροφή στον Ισλαμισμό. Οι νόμοι που πέρασαν προσφάτως για τον περιορισμό του αλκοόλ και των δημοσίων φιλιών στο Μετρό, αλλά και η ονομασία της νέας γέφυρας που θα συνδέει τις δύο πλευρές τις Κωνσταντινουπόλεως με το όνομα ενός οθωμανού σουλτάνου, προκάλεσαν την μήνη των νέων και της αντιπολιτεύσεως. Έτσι η φαινομενικά αθώα διαμαρτυρία για ένα πάρκο έγινε η αφορμή για ευρείες ταραχές που κρατούν ως και σήμερα.

turkey riots

 

Η Αστρολογική Ερμηνεία

Η Τουρκία είναι στο ζώδιο Σκορπιός, και με τον Ήλιο της να βρίσκεται στην 6η Μοίρα (5.18’) και στον 5ο Οίκο. Με την είσοδο του Κρόνου στον Σκορπιό τον Οκτώβριο του 2012, η Τουρκία βίωσε σύνοδο Κρόνου-Ηλίου. Τώρα βιώνει την ίδια σύνοδο από την αναδρόμηση του Κρόνου. Στο πρώτο πέρασμα του ο Κρόνος ενεργοποίησε το τρίγωνο του Ηλίου με την Σελήνη, τον Πλούτωνα και τον Ν.Δ Σελήνης της Τουρκίας. Εκείνη την περίοδο ο Ερντογάν ανακοίνωσε την αποπομπή του Δ.Ν.Τ ισχυροποιώντας την εικόνα του. Παράλληλα, αυτή είναι η τρίτη και τελευταία θητεία του ως πρωθυπουργός. Δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες του να καταλάβει την προεδρία της Χώρας και παράλληλα την συντακτική μετατροπή της Τουρκίας από προεδρευομένη σε προεδρική. Έτσι έχουμε την ισχυροποίηση της κυβερνήσεως (Ήλιος-Πλούτωνας), την αποδοχή από τον Λαό (Ήλιος τρίγωνο Σελήνη), και την επιστροφή στο Οθωμανικό παρελθόν (Ήλιος τρίγωνο Ν.Δ.). Η αναδρόμηση του Κρόνου έφερε στην επιφάνεια όλα εκείνα που φοβίζουν την σύγχρονη Τουρκική κοινωνία (προοδευμένη Σελήνη τετράγωνο γεννέθλιο Πλούτωνα), ειδικά τώρα που αντιλαμβάνεται ότι «Οθωμανοποιείται» (Σύνοδος προοδευμένης Αφροδίτης-γεννέθλιου Ν.Δ-διελαύνοντα Ποσειδώνα).

turkey map

27/5/2013: Η αρχή των ταραχών
Ο χάρτης μας δείχνει ξεκάθαρα τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Το γιοντ μεταξύ Ηλίου-Κρόνου-Σελήνης προκάλεσε τις αντιδράσεις για τους περιορισμούς που έχει βάλει η κυβέρνηση στον Λαό. Η στιγμή όμως ενισχύθηκε από το τετράγωνο του Ηλίου με τον Ποσειδώνα, αφού πέτυχε την κυβέρνηση «χαλαρή» κι έτσι δημιουργήθηκαν οι συνθήκες χάους που βλέπουμε μέχρι σήμερα. Η σύνοδος Πλούτωνα-Σελήνης στον Αιγόκερω μας δείχνει την σφοδρή συναισθηματική φόρτιση για τους περιορισμούς αλλά και για την βία που δέχθηκαν οι διαδηλωτές (Κρόνος εξάγωνο Σελήνη/Πλούτωνα και ο Κρόνος κυβερνήτης και των δύο).

turkey-protest

Τι περιμένουμε από εδώ κι εμπρός;
Οι αναταραχές θα συνεχιστούν μέχρι τις 2 Αυγούστου. Μετά θα αρχίσουν σταδιακά να φθίνουν. Ο Ερντογάν δεν πρόκειται να πέσει, τουλάχιστον όχι τώρα. Την μεγάλη δοκιμασία η Τουρκία θα την περάσει τον Φεβρουάριο του 2015 οπότε εκεί θα έχουμε την προσπάθεια νομικής μεταβολής του Κράτους, ώστε ο Ερντογάν να συνεχίσει να κυβερνά. Εκείνη την περίοδο δεν αποκλείω την βία, ακόμη και την πιθανότητα ενός πραξικοπήματος για την προστασία του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους από την ενδυνάμωση του οθωμανικού/ισλαμικού στοιχείου.

Erdogan


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan