«Η Πόλις εάλω». Την Τρίτη 29 Μαΐου του 1453 με την πτώση της Βασιλεύουσας από τους Οθωμανούς Τούρκους του Μεχμέτ Β’ του Πορθητού, άλλαξε ο ρους της Ιστορίας καθώς έλαβε τέλος η υπερχιλιετής Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και κυρίως το Ανατολικό Κράτος αφού το Δυτικό είχε διαλυθεί οριστικά από το 480 μ.Χ.

 

Με την συμπλήρωση 568 ετών από εκείνη την αποφράδα ημέρα για τον Μεσαιωνικό Ελληνισμό θα προσπαθήσουμε να την αναλύσουμε με τα μάτια της Αστρολογίας.

Ιστορική Αναφορά

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είναι η μετεξέλιξη της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας με πρώτο αυτοκράτορα τον Οκταβιανό Αύγουστο. Η «ιδρυτική» πράξη της έγινε το 27 π.Χ. με πρωτεύουσα την Ρώμη. Τον 3ο και 4ο αιώνα μ.Χ. συνέβησαν δύο καταλυτικά γεγονότα που οριστικοποίησαν την διάλυση του Ρωμαϊκού Κράτους στην τελική του μορφή, εκείνου του Δυτικού και του Ανατολικού. Το πρώτο που συνέβη ήταν η αποδυνάμωση του Στρατού και κατ’ επέκτασιν οι εισβολές βαρβαρικών φύλων από όλα τα γεωγραφικά σημεία του κράτους. Το δεύτερο γεγονός ήταν η επικράτηση του Χριστιανισμού. Ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός εισάγει το 284 μ.Χ. το σύστημα των Τετραρχιών που θα γίνει η απαρχή του διοικητικού διαχωρισμού του Κράτους. Το 313 μ.Χ. οι δύο Τέτραρχοι Κωνσταντίνος και Λικίνιος εκδίδουν το Διάταγμα των Μεδιολάνων αναγνωρίζοντας έτσι το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας στους πολίτες της Αυτοκρατορίας. Με το διάταγμα αυτό ο Χριστιανισμός παύει να βρίσκεται υπό διωγμό και με την συνδρομή του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου λίγο αργότερα, γίνεται η επίσημη θρησκεία του Κράτους.

palaiologos

Η ανάγκη για εξάπλωση του Χριστιανισμού οδήγησε τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο να μεταφέρει την πρωτεύουσα στην Ανατολή επειδή εκεί ήταν πιο ισχυρή η θρησκεία. Έτσι, το 330 μ.Χ. η πρωτεύουσα μεταφέρεται στην παλαιά αποικία των Μεγαρέων, το Βυζάντιο, το οποίο μετονομάστηκε σε Νέα Ρώμη και αργότερα σε Κωνσταντινούπολις. Το 395 μ.Χ ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος διασπά το Κράτος οριστικά σε Ανατολικό (Κωνσταντινούπολις) και Δυτικό (Ρώμη-Μιλάνο-Ραβέννα). Το Δυτικό Κράτος υπήρξε βραχύβιο αφού το 480 μ.Χ καταλύθηκε. Το Ανατολικό Κράτος όμως συνέχισε την ιστορική του πορεία για άλλα περίπου χίλια χρόνια. Στο διάβα του χρόνου το ρωμαϊκό κράτος μετεξελίχθηκε σε ελληνικό, κρατώντας όμως μέχρι τέλους τους τίτλους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και του Ρωμαίου Αυτοκράτορος.

Αστρολογικά Δεδομένα-Σημεία
Ωροσκόπος: 18. 19’ Ζυγού
Μεσουράνημα: 21.28’ Καρκίνου
Δεσμοί Σελήνης: ΒΔ/ΝΔ 16.11’ Τοξότου-Διδύμων 3ος -9ος Οίκος

Αστρολογικά Δεδομένα-Πλανήτες
Ήλιος: 16.18’ Διδύμων-
Σελήνη: 5.24’ Ιχθύων
Ερμής: 4.26 Καρκίνου
Αφροδίτη: 23.25’ Ταύρου
Άρης: 24.38’ Καρκίνου
Δίας: 9.13’ Κριού
Κρόνος: 24.27’ Ζυγού (ανάδρομος)
Ουρανός: 28.13’ Καρκίνου
Ποσειδών: 1.49’ Ζυγού (ανάδρομος)
Πλούτων: 7.12’ Λέοντος

alwsimap

Ανάλυση
Η ανάλυσή μας ξεκινάει από τον Ωροσκόπο. Η 19η Μοίρα του Ζυγού βρίσκεται στην αρχή της Κεκαυμένης Ζώνης και στην απόλυτη πτώση του Ηλίου. Επάνω του βρίσκεται ο Κρόνος, που είναι στο ζώδιο της εξάρσεώς του και ανάδρομος. Ο Κρόνος κυβερνά τον 4ο Οίκο. Κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι η Αφροδίτη που βρίσκεται στην 24η Μοίρα του Ταύρου και στον 8ο Οίκο.
Η 19η Μοίρα του Ζυγού μας κατευθύνει προς τον Ήλιο, ο οποίος βρίσκεται στους Διδύμους, στον 9ο Οίκο και σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Ο Ήλιος κυβερνά τον 11ο Οίκο.


Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζαντινή) βρίσκεται στο τέλος της ιστορικής της πορείας (Ήλιος σύνοδος ΝΔ). Το έτερο κομμάτι (Δίδυμοι) της άλλοτε κραταιάς, κοσμοπολίτικης (11ος Οίκος Λέοντας) Ρώμης, την πόλη που οι γενάρχες της ήταν οι (Δίδυμοι) Ρέμος και Ρωμύλος, τελειώνει οριστικά.


Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου Αφροδίτη, βρίσκεται στον 8ο Οίκο και στην 24η Μοίρα του Ταύρου. Οι όψεις που κάνει είναι: εξάγωνο Ουρανός-Άρης, χιαστί Κρόνος, ημιτετράγωνο Δίας. Παρότι φαινομενικά είναι πολύ δυνατή, εν τούτοις όμως είναι πολύ αδυνατισμένη. Παρ’ όλα αυτά έβγαλε και το δυνατό της κομμάτι.

konstantinopolis


Η κοινωνία της Κωνσταντινουπόλεως (Αφροδίτη) ήταν ευσεβής και θρησκευόμενη (24η Ταύρου). Βιώνει τον βίαιο (Άρης-Ουρανός) θάνατό της (8ος Οίκος-Σκορπιός-Αδύναμη) διότι επέλεξε να αντισταθεί ώστε να παραμείνουν ελεύθεροι και πιστοί στην Ορθοδοξία. Κάτι τέτοιο όμως ήταν εξ αρχής καταδικασμένο. Οι ισορροπίες (Ζυγός) είχαν γυρίσει εις βάρος των κατοίκων της πόλεως και η Πατρίδα (4ος Οίκος) ήταν ασφυκτικά περικυκλωμένη από τους ισχυρούς Οθωμανούς (Κρόνος ανάδρομος, σε έξαρση, σε σύνοδο με ASC, Ακμή 7ου οίκου στην 19η Κριού). Η θλίψη ήταν πολύ μεγάλη (Κρόνος σύνοδος από αντισκιά με την Σελήνη) και οι απώλειες σε γυναικόπαιδα τεράστιες από σφαγές, βιασμούς, και αρπαγές για να πωληθούν ως σκλάβοι (Σελήνη στον 5ο Οίκο, στους Ιχθείς, χιαστί με Πλούτωνα, κυβερνήτης MC/Ουρανού/Άρη). Παρ' όλο αυτό το σκηνικό αίματος οι Ρωμιοί (πλέον) επιβίωσαν (Αφροδίτη του Ταύρου) και έγιναν δημιουργικά μέλη της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Άρης-Αφροδίτη). Οι Κωνσταντινουπολίτες έγιναν έμποροι, διοικητικά στελέχη του Κράτους, αλλά και θεματοφύλακες της Πίστεως μέσω του Πατριαρχείου (Σύνοδος αντισκιάς Πλούτωνα- Αφροδίτης). Επίσης, το σύμβολο της 24ης Μοίρας του Ταύρου είναι η ημισέληνος. Η ημισέληνος και το άστρο είναι τα σύμβολα της Αρτέμιδος, προστάτιδας-θεάς της πόλεως του Βυζαντίου από το 670 π.Χ. και φέρονταν ως επίσημα εμβλήματα στις σημαίες της πόλεως. Μετά την πτώση της Πόλης τα υιοθέτησαν και οι Οθωμανοί στις δικές τους σημαίες.


Το Μεσουράνημα είναι στον Καρκίνο. Κυβερνήτης, η Σελήνη στον 5ο Οίκο, σε σύνοδο αντισκιάς με τον Κρόνο, σε τρίγωνο με τον Ερμή, σε χιαστί με τον Πλούτωνα. Εκεί βρίσκονται ο Άρης σε πτώση, ο Ουρανός στην απόλυτη πτώση του Άρη και ο Πλούτωνας στον Λέοντα.


Η 29η Μαΐου 1453 ήταν μία ημέρα απίστευτης θλίψης, βίας και πλιάτσικου. Πέρα από αυτά τα θλιβερά γεγονότα, ήταν και η ημέρα που κατελύθει η υπερχιλιετής ιστορία της Ρώμης και των αυτοκρατόρων της. Μία νέα Δύναμις, εκείνη των Οθωμανών ανατέλλει. Οι νέοι κυρίαρχοι οικοδομούν την νέα τους αυτοκρατορία πάνω στην Θρησκεία (Σελήνη στους Ιχθείς) και την σχετική ανεκτικότητα αυτών. Όσοι μπόρεσαν και έσπασαν τον ναυτικό αποκλεισμό, έφυγαν για την Δύση (τρίγωνο Σελήνης-Ερμή/9ος. Μαζί έφυγαν και οι λόγιοι, οι οποίο μεταλαμπάδευαν την γνώση της αρχαίας Ελλάδος στην Δύση (Ερμής στον Καρκίνο/9ος, κυβ. 9ου/12ου/ΝΔ), έστω και αν δεν την δέχτηκαν με χαρά (τετράγωνο Ποσειδώνος-Ερμή). Μην ξεχνάμε η Δυτική Ευρώπη βρίσκεται στον Μεσαίωνα και κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της Καθολικής Εκκλησίας. Όμως ήταν η απαρχή για την μετεξέλιξη της Ευρώπης και το πέρασμά της στην Αναγέννηση.


ΒΔ-ΝΔ 17η Τοξότου/Διδύμων, σε κρίσιμη μοίρα. Οι Δεσμοί είναι ανεστραμμένοι, δηλαδή ο ΒΔ στον οίκο του Ζωδίου του ΝΔ και τούμπαλιν. Κυβερνήτης ΒΔ ο Δίας στον Κριό, στον 6ο Οίκο, σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα.

 

turks

 

Η πτώση της Βασιλεύουσας από τους ισχυρούς Οθωμανούς (Ακμή 7ου Οίκου 19η Κριού) δημιούργησε μία νέα υπερδύναμη για την εποχή εκείνη και μεγάλο φόβο στην Δύση. Ο Ηγέτης της Μεχμέτ Β’, έμεινε στην Ιστορία ως «Πορθητής». Η νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν είχε μόνο στρατό ισχυρό αλλά και κάτι ακόμη. Πλέον οι Οθωμανοί έλεγχαν εξ ολοκλήρου τον Δρόμο του Μεταξιού (3ος Οίκος) και το εμπόριο των Ινδιών. Πλέον τα έσοδα ήταν υπέρογκα από τους δασμούς κι έτσι μεγάλωσαν το Κράτος και την φήμη τους (Δίας τρίγωνο Πλούτωνας). Όταν δε οι Οθωμανοί βγήκαν και στην Μεσόγειο απειλώντας ευθέως της θαλάσσιες οδούς (Ακμή 6ου Οίκου στους Ιχθύες), τότε μόνο συνασπίστηκαν οι Δυτικές Δυνάμεις εναντίον τους.

 

columbus

Όμως επειδή πάντοτε οι Δυτικοί ήταν έρμαιο των ορέξεων των Οθωμανών αποφάσισαν ότι έπρεπε να βρεθεί άλλος δρόμος για τις Ινδίες. Ένα νέο βασίλειο στην Δύση, εκείνο της Καστίλλης και Αραγωνίας, ως επινίκιο δώρο για την απελευθέρωση της Ιβηρικής Χερσονήσου από τους Μωαμεθανούς, χρηματοδότησε έναν εξερευνητή, τον Χριστόφορο Κολόμβο για να βρει αυτόν τον δρόμο. Εκείνος όμως ανακάλυψε μία νέα Ήπειρο, την Αμερική ή Δυτικές Ινδίες, ανοίγοντας τον μετασχηματισμό της Ανθρωπότητος σε Παγκόσμιο επίπεδο και μεγάλο πλούτο στην Ισπανία (Αφροδίτη στον Ταύρο, στον 8ο, σε σύνοδο αντισκιάς με Πλούτωνα).


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan