Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

5ο Ζώδιο (23/7 έως 23/8)

Τετραπλότητα: Σταθερό

Τριπλότητα: Φωτιά

Κυβερνήτης: Ήλιος

Πολικότητα: Θετική

Γένος: Αρσενικό

Πολικό Ζώδιο: Υδροχόος

Χρώμα: Ανοικτό Πορτοκαλί-Χρυσό

Μέταλλο: Χρυσός

Άλατα: Φωσφορικό Μαγνήσιο, Χλωριούχο Νάτριο

Λίθοι- Κρύσταλλοι: Ρουμπίνι, Κιτρίνη, Μάτι της Τίγρης, Κεχριμπάρι, Σαρδόνυξ, Φοστερίτης (είδος ολιβίνης).

Αιθέρια Έλαια: Τριαντάφυλλο, γιασεμί, νερολί, λιβάνι, μύρο, γαρύφαλλο, σανταλόξυλο, μελισσόχορτο.

Μέρος του σώματος: Η καρδιά και η σπονδυλική στήλη.

Κυρίαρχη Φράση: Θα το κάνω

ΛΕΞΕΙΣ- ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Γενναιόδωρος, καλόκαρδος, δημιουργικός, ενθουσιώδης, ανοικτόμυαλος, διαχυτικός, πιστός, γεμάτος αγάπη, επιβλητικός, θαρραλέος, μεγαλόκαρδος, πληθωρικός, φιλόδοξος, υπερήφανος, ηγεμονικός, ερωτικός, αξιοπρεπής, ατρόμητος, ειλικρινής, ηγέτης.

Αρνητικά: Αλαζονικός, ανώριμος, ματαιόδοξος, συγκαταβατικός, καταπιεστικός, ενοχλητικός, δογματικός, αυστηρός, υπερβολικός, πομπώδης, εξουσιαστικός, χειριστικός, εύθικτος, αρχομανής, εγωκεντρικός, τζογαδόρος, σπάταλος, υπερόπτης.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ 

Οι Λέοντες έχουν στυλ! Είναι εξωστρεφείς, πιστοί, αφοσιωμένοι, αγαπητοί στο περιβάλλον τους, χαρούμενοι και με διάθεση να ζήσουν την ζωή τους στο έπακρο. Βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση, έχοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο με κοινωνικές και μη υποχρεώσεις. Ακόμη και την πιο ταπεινή εργασία να κάνουν, το πρόγραμμά τους είναι μονίμως πλήρες. Δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκοι ή δύσκολοι για κάποιον που θέλει να τους καταλάβει. Μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει στις ζωές τους. Έχουν έντονη την επιθυμία να ηγούνται και να δημιουργούν. Ο ενθουσιασμός τους είναι πολύ μεγάλος και θέλουν να τον μεταδίδουν και στον υπόλοιπο κόσμο. Μονίμως είναι με το χαμόγελο στα χείλη, για αυτό θα τους δείτε συνέχεια να κάνουν αστεία ή να πειράζουν όμορφα τους άλλους ώστε να τους κάνουν να γελούν. Το χιούμορ τους σε συνδυασμό με την ικανότητά τους να μην χάνουν το κέφι τους ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, τους κάνει να φαίνονται σίγουροι, λαμπεροί, και όλο χάρη. Ζουν έντονα τις ζωές τους και για αυτό όταν δεν είναι ολοκληρωμένοι επαγγελματικά ή προσωπικά, μαραζώνουν. Είναι φιλόδοξοι, ατρόμητοι και αποφασιστικοί. Η αξιοπρέπειά τους έχει μία «βασιλική» χροιά. Αν και λατρεύουν την λάμψη και την πολυτέλεια σε όλες τους τις μορφές, απεχθάνονται τους αριστοκρατικούς τρόπους συμπεριφοράς και το κανάκεμα. Εκτιμούν την σκληρή εργασία και είναι από εκείνους που δέχονται να σηκώσουν στους ώμους μεγαλύτερα βάρη από αυτά που τους αναλογούν. Είναι απαιτητικοί με τους ανθρώπους αλλά ανταμείβουν την αφοσίωση που τους δείχνουν.

Λατρεύουν την δραματική τέχνη, είτε κυριολεκτικά ασχολούμενοι με αυτήν, είτε μεταφορικά προσπαθώντας να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των άλλων.

Είναι καλόβολοι ακόμη και όταν θιχτούν. Συγχωρούν πολύ εύκολα ακόμα κι εκείνους που τους έχουν κάνει κακό.  Στις λίγες φορές που θα εξοργισθούν, δεν θα σταματήσουν παρά μόνο αν αυτός που τους προσέβαλε υποταχθεί στην ανωτερότητά τους και ζητήσει ταπεινά συγγνώμη.

Οι Λέοντες είναι σαν μεγάλα παιδιά, για αυτό και λατρεύουν τα παιγνίδια. Κατ’ επέκταση αγαπούν τα παιδιά. Είναι γενναιόδωροι με αυτούς που αγαπούν και είναι πάντα πρόθυμοι να συνδράμουν όταν εκείνοι έχουν ανάγκη την βοήθειά τους. Θεωρούν δε, καθήκον τους να προστατεύουν τους αδύναμους. Οι Λέοντες είναι άνθρωποι που τους αρέσουν τα ακριβά και φανταχτερά αντικείμενα.

Για τα χαρακτηριστικά τουΆνδρα Λέοντα, μπείτεΕΔΩ! 

Η ανάγκη των Λεόντων να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής, τους κάνει υπερβολικούς και πομπώδεις. Προσπαθούν να στρέψουν το ενδιαφέρον επάνω τους, είτε π.χ. με την εμφάνιση, είτε με τις γνώσεις τους. Αν μάλιστα είναι και οι κυρίαρχοι της «αυλής» τους τότε πολύ εύκολα υποπίπτουν σε αλαζονικές και ματαιόδοξες συμπεριφορές, και έτσι γίνονται ενοχλητικοί. Όταν έχουν μία συγκεκριμένη άποψη, την ακολουθούν με δογματική προσήλωση και δεν ανέχονται από τους άλλους κριτική. Πάντα λένε αυτό που θέλουν να ακούσουν οι άλλοι. Αν για κάποιο λόγο τους καταλάβουν, τότε προσπαθούν να ξεγλιστρήσουν μεγαλοποιώντας τα γεγονότα και δραματοποιούν τον ρόλο τους ώστε να φανούν στο τέλος οι καλοί. Έχουν επίσης την τάση να δίνουν συμβουλές τις οποίες οι άλλοι θα πρέπει να τηρήσουν με ευλάβεια. Αν για κάποιο λόγο οι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη, θα την περιφρονήσουν, πιέζοντάς τους να αποδεχθούν την δική τους. Η τάση τους να απαιτούν να γίνονται τα πράγματα όπως ακριβώς τα θέλουν τους κάνει καταπιεστικούς. Αν αναλάβουν κάποιο έργο τότε ακόμη και οι συνεργάτες τους γίνονται για εκείνους υφιστάμενοι, οι οποίοι πρέπει να εκτελούν τις διαταγές τους. Αν δεν τις εκτελούν, τότε τους πιέζουν αφόρητα ή τους χειραγωγούν. Ο εγωκεντρισμός είναι από τα πλέον αρνητικά χαρακτηριστικά των Λεόντων, αφού ό,τι και αν συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, εκείνοι θα παραπονιούνται ότι δεν έχουν την αμέριστη προσοχή των άλλων στα δικά τους προβλήματα, που είναι πάντα σημαντικότερα!

Οι σπατάλες που κάνουν οι Λέοντες έχουν δύο αποδέκτες. Πρώτα από όλα θέλουν να έχουν πάντα το καλύτερο και το ακριβότερο για τους εαυτούς τους. Ύστερα, γίνονται θύματα της φημισμένης τους γενναιοδωρίας με αποτέλεσμα μονίμως να μην έχουν χρήματα.

Η οκνηρία που χαρακτηρίζει τους Λέοντες δεν είναι εκείνη των Ταύρων που έχουν αργές ταχύτητες. Η οκνηρία των Λεόντων έχει να κάνει με την τάση τους να θέλουν να άρχουν αλλά και από το γεγονός ότι θα εργασθούν μόνο όσο χρειάζεται και όχι παραπάνω.  

Για τα χαρακτηριστικά της Γυναίκας Λέοντα, μπείτεΕΔΩ! 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ

Sir Walter Scott, Αλέξανδρος Δουμάς, Emily Bronte, H.P Lovecraft, Barak Obama, Madonna, Alfred Hitchcock, Andy Warhol, Arnold Schwarzenegger, J. K Rowling κ.α.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan