Πρόσωπα & Γεγονότα

Ας γνωρίσουμε το εργατικό ζώδιο της Παρθένου!

6ο Ζώδιο (24/8-22/9)

Τετραπλότητα: Μεταβλητό

Τριπλότητα: Γη

Κυβερνήτης: Ερμής

Πολικό Ζώδιο: Ιχθύες

Χρώμα: Σκούρο μπλε, σκούρο καφέ, πράσινο.

Μέταλλο: Υδράργυρος, νικέλιο

Άλατα: Θειικό κάλιο, φωσφορικός σίδηρος.

Λίθοι- Κρύσταλλοι: Σαρδόνυχας, Κιτρίνης, Αμαζονίτης, Πράσινη αβεντουρίνη, Αμέθυστος.

Αιθέρια Έλαια: Δενδρολίβανο, μέντα, λεμόνι, λουΐζα, βασιλικός, μαύρο πιπέρι.

Μπορείτε να παρακαλουθήσετε το βίντεο εδώ

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Μετριοπαθής, λεπτολόγος, πρακτικός, φιλόπονος, ευφυής, αναλυτικός, τακτικός, υπεύθυνος, ορθολογιστής, πραγματιστής, ακριβής, ανιδιοτελής, αποτελεσματικός, επιμελής, εργατικός, ευσυνείδητος, σεμνός, μεθοδικός.

Αρνητικά: Ανακατωσούρης, επικριτικός, τραχύς, τελειομανής, συντηρητικός, υποχόνδριος, αρρωστοφοβικός, μίζερος, γκρινιάρης, συναισθηματικά εγκρατής, επικριτικός, άτολμος, ιδιοτελής.

virgo male

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οι περισσότεροι Παρθένοι χαρακτηρίζονται ως πρακτικοί άνθρωποι. Μπορούν να προσαρμόζονται στις καταστάσεις και είναι άνθρωποι της ρουτίνας. Έχουν μεγάλες επικοινωνιακές ικανότητες, προσέχοντας πολύ την εκφορά του λόγου τους, διότι γνωρίζουν τον αντίκτυπο και την δύναμη που έχει η σωστή χρήση της γλώσσας. Είναι λεπτομερείς, μεθοδικοί, και έχουν ακόρεστη όρεξη για γνώση. Θέλουν να μαθαίνουν τα πάντα με κάθε δυνατή λεπτομέρεια, διότι ακόμη και η παραμικρή διαφοροποίηση από τον γενικό κανόνα μπορεί να κάνει την διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Τους αρέσει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σεμνά, ταπεινά, χωρίς θόρυβο και στην αφάνεια. Είναι πολύ προσεκτικοί και σωστοί όταν έχουν να κάνουν με δοσοληψίες. 

Είναι εποικοδομητικοί, πολύ εργατικοί, και θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Είναι άνθρωποι με απλή, υλιστική θεώρηση της ζωής, την οποία ακολουθούν απαρέγκλιτα. Διαθέτουν τετράγωνη λογική, πολύπλευρη σκέψη και μπορούν να λύσουν ακόμη και τα δυσκολότερα προβλήματα. Θέλουν στην ζωή τους να υπάρχει τάξη και οργάνωση. 

Δεν είναι από εκείνους που θυμώνουν εύκολα, όμως πάντα θυμούνται εκείνους τους ανθρώπους καθώς και τους λόγους τους οποίους τους έκαναν να θυμώσουν. 

Αγαπούν πολύ τους ανθρώπους και θέλουν πολύ να τους φροντίζουν. Μπορούν να δίνουν την φροντίδα τους σε όλον τον κόσμο αλλά αυτή είναι ανιδιοτελής έως ένα σημείο. Για ό, τι κάνουν ή δίνουν θέλουν να ακούν «ευχαριστώ».   

Όταν δεν έχουν κάποιον άνθρωπο να φροντίζουν τότε όλη τους την αγάπη και την στοργή την μεταφέρουν σε κάποιο ζώο.

Είναι υπέρμαχοι της υγιεινής ζωής και της καθαριότητος, για αυτό φροντίζουν πολύ την γραμμή του σώματός τους αλλά και την διατροφή τους.

virgo female

Τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά τους είναι η εμμονή στην λεπτομέρεια και η αρνητική κριτική. Μπορούν να γίνουν πολύ αυστηροί με τα σφάλματα ή τις παραλείψεις των άλλων. Βέβαια, είναι ικανοί να κολλήσουν σε άχρηστες λεπτομέρειες, κάτι που τους κάνει να βλέπουν το δένδρο και να χάνουν το δάσος. 

Η τελειομανία τους, τους οδηγεί σε ατελείωτη κατασπατάληση ενέργειας και σε εξακόντιση του άγχους τους. Είναι ιδιαιτέρως απαιτητικοί με τους ανθρώπους, ακόμη και με τους εαυτούς τους. Η κριτική καταστάσεων και προσώπων, ειδικά δε η ανηλεής αρνητική κριτική, προκαλεί τεράστια προβλήματα στις σχέσεις τους με τους υπολοίπους ανθρώπους.

Τους είναι αδύνατον να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ζωή. Νιώθουν πως κάτι τέτοιο είναι κακό. Στην πραγματικότητα αυτή είναι μία παράλογη αλλά βαθιά ριζωμένη φοβία τους. 

Έχουν την τάση να χάνονται στον λαβύρινθο των σκέψεών τους. Αποτέλεσμα, δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν και στο τέλος καταλήγουν αγχωμένοι.  

Οι Παρθένοι δεν είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκφράζουν τα συναισθήματά τους. 

Η αγνότητα που τους χαρακτηρίζει μπορεί να γίνει η καταστροφή τους αφού έτσι και υποπέσουν σε οποιονδήποτε πειρασμό, βγαίνουν εκτός ορίων. 

Εκείνο που βγάζει τους άλλους εκτός εαυτού είναι ο υποχονδρισμός των Παρθένων και η εμμονή τους με την καθαριότητα και την υγιεινή.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΑΡΘΕΝΟΙ

George R.R Martin, Stephen King, Freddie Mercury,Michael Jackson, Amy Winehouse, Ingrid Bergmann, Peter Sellers, Leo Tolstoy, Agatha Christie, Goethe, Μητέρα Τερέζα, H.G. Wells, Λουδοβίκος ΙΔ', Βασίλισσα Ελισάβετ Α' της Αγγλίας, Σων Κόνερυ,Ίαν Χολμ. Roger Waters κ.α.

Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan