Πρόσωπα & Γεγονότα

Το ζώδιο της Παρθένου ίσως είναι από τα πιο παρεξηγημένα. Αρκετοί έχουν την εντύπωση ότι οι Παρθένοι δεν είναι άτομα περήφανα ή άτομα που δεν διαθέτουν αισθησιασμό.

6ο Ζώδιο (24/8-22/9)

Τετραπλότητα: Μεταβλητό

Τριπλότητα: Γη

Κυβερνήτης: Ερμής

Πολικό Ζώδιο: Ιχθύες

Χρώμα: Σκούρο μπλε, σκούρο καφέ, πράσινο.

Μέταλλο: Υδράργυρος, νικέλιο

Άλατα: Θειικό κάλιο, φωσφορικός σίδηρος.

Λίθοι- Κρύσταλλοι: Σαρδόνυχας, Κιτρίνης, Αμαζονίτης, Πράσινη αβεντουρίνη, Αμέθυστος.

Αιθέρια Έλαια: Δενδρολίβανο, μέντα, λεμόνι, λουΐζα, βασιλικός, μαύρο πιπέρι.

Μπορείτε να παρακαλουθήσετε το βίντεο εδώ

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Μετριοπαθής, λεπτολόγος, πρακτικός, φιλόπονος, ευφυής, αναλυτικός, τακτικός, υπεύθυνος, ορθολογιστής, πραγματιστής, ακριβής, ανιδιοτελής, αποτελεσματικός, επιμελής, εργατικός, ευσυνείδητος, σεμνός, μεθοδικός.

Αρνητικά: Ανακατωσούρης, επικριτικός, τραχύς, τελειομανής, συντηρητικός, υποχόνδριος, αρρωστοφοβικός, μίζερος, γκρινιάρης, συναισθηματικά εγκρατής, επικριτικός, άτολμος, ιδιοτελής.

 

Η Παρθένος αντιπροσωπεύει την αγνότητα του σκοπού, οι δε εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού δεν έχουν στόχο ζωής να προοδεύσουν εξαπατώντας ή αποσπώντας πράγματα από άλλους. Οι Παρθένοι έχουν υψηλότερα κίνητρα. Θέλουν να είναι χρήσιμοι. Είναι φιλόδοξοι, αλλά δεν περιορίζουν τις φιλοδοξίες τους στην απόκτηση χρημάτων. Θέλουν να μάθουν περισσότερα, να αποκτήσουν σοφία και να χρησιμοποιήσουν αυτή τη σοφία στην πράξη.

Οι περισσότεροι Παρθένοι χαρακτηρίζονται από την πρακτικότητά τους. Μπορούν να προσαρμόζονται στις καταστάσεις και είναι άνθρωποι της ρουτίνας. Έχουν μεγάλες επικοινωνιακές ικανότητες, προσέχοντας πολύ την εκφορά του λόγου τους, διότι γνωρίζουν τον αντίκτυπο και την δύναμη που έχει η σωστή χρήση της γλώσσας. Είναι λεπτομερείς, μεθοδικοί, και έχουν ακόρεστη όρεξη για γνώση. Θέλουν να μαθαίνουν τα πάντα με κάθε δυνατή λεπτομέρεια, διότι ακόμη και η παραμικρή διαφοροποίηση από τον γενικό κανόνα μπορεί να κάνει την διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Τους αρέσει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σεμνά, ταπεινά, χωρίς θόρυβο και στην αφάνεια. Είναι πολύ προσεκτικοί και σωστοί όταν έχουν να κάνουν με δοσοληψίες. 

Είναι εποικοδομητικοί, πολύ εργατικοί, και θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Είναι άνθρωποι με απλή, υλιστική θεώρηση της ζωής, την οποία ακολουθούν απαρέγκλιτα. Διαθέτουν τετράγωνη λογική, πολύπλευρη σκέψη και μπορούν να λύσουν ακόμη και τα δυσκολότερα προβλήματα. Στην ζωή τους ζητούν την τάξη και την οργάνωση. 

Δεν είναι από εκείνους που θυμώνουν εύκολα, όμως πάντα θυμούνται εκείνους τους ανθρώπους και τους λόγους που τους έκαναν να θυμώσουν. 

Αγαπούν πολύ τους ανθρώπους και θέλουν πολύ να τους φροντίζουν. Μπορούν να δίνουν την φροντίδα τους σε όλον τον κόσμο, χωρίς ιδιοτέλεια αλλά για ό, τι κάνουν ή δίνουν θέλουν να ακούν «ευχαριστώ».   

Όταν δεν έχουν κάποιον άνθρωπο να φροντίζουν τότε όλη τους την αγάπη και την στοργή την προσφέρουν σε κάποιο ζώο.

Είναι υπέρμαχοι της υγιεινής ζωής και της καθαριότητος, για αυτό φροντίζουν πολύ την γραμμή του σώματός τους αλλά και την διατροφή τους.

 

Διαβάστε για τον άνδρα Παρθένο εδώ!

Το πραγματικό δράμα της προσωπικότητας της Παρθένου είναι εσωτερικό. Στον κόσμο μπορεί να δίνουν την εντύπωση ήρεμης δύναμης, αλλά έχουν επίγνωση της νευρικότητάς τους, του άγχους τους, της αέναης προσπάθειας για βελτίωση. Μπορεί να εξαντλήσουν τον εαυτό τους επιλέγοντας την αδράνεια αντί την κίνηση, όπως δηλαδή θα ήταν η επιλογή της πλειοψηφίας των λοιπών ζωδίων. 

Τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά τους είναι η εμμονή στην λεπτομέρεια και η αρνητική κριτική. Μπορούν να γίνουν πολύ αυστηροί με τα σφάλματα ή τις παραλείψεις των άλλων. Δεν μπορούν να διακρίνουν ανάμεσα σε αυτό που είναι αποδεκτό και σε αυτό που είναι ιδανικό. Και βέβαια, είναι ικανοί να κολλήσουν σε άχρηστες λεπτομέρειες, κάτι που τους κάνει να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος. 

Η τελειομανία τους, τους οδηγεί σε ατελείωτη κατασπατάληση ενέργειας και σε υψηλά επίπεδα άγχους. Είναι ιδιαιτέρως απαιτητικοί με τους ανθρώπους, αλλά και με τους εαυτούς τους. Απογοητεύονται όταν οι υψηλές προσδοκίες τους δεν ικανοποιούνται. Η κριτική καταστάσεων και προσώπων, ειδικά δε η ανηλεής αρνητική κριτική, προκαλεί τεράστια προβλήματα στις σχέσεις τους με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Τους είναι αδύνατον να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ζωή. Νιώθουν πως κάτι τέτοιο είναι κακό. Στην πραγματικότητα αυτή είναι μία παράλογη αλλά βαθιά ριζωμένη φοβία τους. 

Έχουν την τάση να χάνονται στον λαβύρινθο των σκέψεών τους, με αποτέλεσμα συχνά να μην ξέρουν από πού να ξεκινήσουν και να καταλήγουν στο τέλος ακόμη πιο αγχωμένοι.  

Οι Παρθένοι δεν είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκφράζουν τα συναισθήματά τους. 

Η αγνότητα που τους χαρακτηρίζει μπορεί να γίνει η καταστροφή τους, αφού έτσι και επιτρέψουν στον εαυτό τους  υποκύψουν σε οποιονδήποτε πειρασμό, βγαίνουν εκτός ορίων. 

Εκείνο που εξοργίζει αυτούς που τους συναναστρέφονται είναι εμμονή τους με την καθαριότητα και την υγιεινή, που τους κάνει σχεδόν υποχόνδριους.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΑΡΘΕΝΟΙ

George R.R Martin, Stephen King, Freddie Mercury,Michael Jackson, Amy Winehouse, Ingrid Bergmann, Peter Sellers, Leo Tolstoy, Agatha Christie, Goethe, Μητέρα Τερέζα, H.G. Wells, Λουδοβίκος ΙΔ', Βασίλισσα Ελισάβετ Α' της Αγγλίας, Σων Κόνερυ,Ίαν Χολμ. Roger Waters κ.α.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan