Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

7ο Ζώδιο (23/9 – 22/10)

Τετραπλότητα: Παρορμητικό 

Τριπλότητα: Αέρας 

Kυβερνήτης: Αφροδίτη

Πολικότητα: Θετική

Γένος: Αρσενικό

Πολικό Ζώδιο: Κριός 

Χρώμα: Αποχρώσεις του Κυανού, Ροζ, απαλό Πράσινο 

Μέταλλο: Χαλκός 

Άλατα: Φωσφορικό Νάτριο, Φωσφορικό Κάλιο 

Λίθοι-Κρύσταλλοι: Ζαφείρι, Νεφρίτης, Αβεντουρίνη Πράσινη, Αχάτης Μαύρος , Πράσινος Χαλαζίας 

Αιθέρια Έλαια: Δεντρολίβανο, Μέντα, Ευκάλυπτος, Λιβάνι, Λεμονόχορτο, Τζίντζερ

Μέρος του σώματος: Νεφροί, επιδερμίδα

Κυριάρχη Φράση: Ισορροπώ


Θετικά Γνωρίσματα

Είναι πηγή νέων ιδεών. Έντονη κοινωνική ζώη. Τα πηγαίνει περίφημα με τους άλλους. Κοσμοπολίτης. Διπλωμάτης. Προσπαθεί πάντα να δημιουργεί αρμονία ανάμεσα στους ανθρώπους. Καλλιτέχνης. Του αρέσει ή έχει ταλέντο στην μουσική. Έχει αίσθηση του χιούμορ. Είναι γεννημένος να διασκεδάζει τον κόσμο.  


Αρνητικά γνωρίσματα

Δεν είναι αυθεντικός. Συνήθως δημιουργεί μία ψευδή αίσθηση αρμονίας, μόνο και μόνο για να αποφεύγει τις συγκρούσεις με τους άλλους ανθρώπους. Αναποφάσιστος. Αν και φαίνεται ανοικτόμυαλος εντούτοις είναι αρκετά πεισματάρης όσον αφορά τις δικές του ιδέες, οι οποίες δεν αλλάζουν ακόμη και αν του δώσεις πειστήρια για το αντίθετο. Δεν είναι καθόλου πρακτικός. Συνήθως είναι οκνηρός και κολλημένος με οτιδήποτε του προκαλεί ευχαρίστηση.   


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οι Ζυγοί είναι ευχάριστοι, χαρούμενοι, κοινωνικοί, ειδικά αν βρίσκονται σε φιλικό περιβάλλον που τους επιτρέπει να εκφραστούν. Έχουν ευγενικούς και εκλεπτυσμένους τρόπους συμπεριφοράς, προσέχουν πολύ την προσωπική τους εμφάνιση, και έχουν καλό γούστο. Τους αρέσει η αρμονία στον προσωπικό τους χώρο, τα όμορφα αντικείμενα και γενικά η καλαισθησία. Ως ζώδιο του Αέρα εκτιμούν την λογική, και εν αντιθέσει με τους Δίδυμους και τους Υδροχόους, επιλέγουν να μένουν ουδέτεροι. 


Αποζητούν την συνύπαρξη με τους άλλους και θέλουν να μοιράζονται τις ζωές τους με ένα συντροφικό πρόσωπο.  Η κοινωνική τους ζωή είναι έντονη. Κάνουν πολύ εύκολα φίλους και συνήθως έχουν μεγάλο αριθμό γνωστών. Αν και τους είναι αδύνατο να σταματήσουν να ερωτοτροπούν, εντούτοις είναι πιστοί σύντροφοι καθώς οι σχέσεις είναι για τους Ζυγούς ουσιαστικό στοιχείο της ζωής τους.


Τους αρέσουν πολύ οι αλλαγές και τα ταξίδια.


Έχουν έντονα ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης. Αυτό τους επιτρέπει να γίνονται καλοί διπλωμάτες και να επιλύουν αμερόληπτα διαφορές ή διενέξεις. Προτιμούν να προσεγγίζουν τις καταστάσεις της ζωής τους με ήπιο και λογικό τρόπο, προσπαθώντας πάντα να μένουν αμερόληπτοι σε ό,τι συμβαίνει. Δεν παίρνουν γρήγορα αποφάσεις, διότι ξέρουν την βαρύτητα που έχουν εκείνες και επιπλέον διότι λαμβάνουν υπόψη τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι όποιες αποφάσεις λαμβάνουν. Για αυτό θα ελέγξουν όλες τις πληροφορίες που διαθέτουν, θα σκεφτούν πολύ σοβαρά την επιχειρηματολογία όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, θα ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά, και μετά θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις που έλαβαν.


Επειδή λατρεύουν την αρμονία, τους αρέσει κάθε είδους Τέχνη και προσπαθούν μέσω αυτής να εκφράσουν την δημιουργική τους φύση. Είναι ιδιαιτέρως δημιουργικοί και συνέχεια το μυαλό τους παράγει νέες ιδέες. Τους αρέσει ιδιαιτέρως η μουσική και ενδεχομένως να ασχοληθούν με αυτήν. 


Εκτιμούν το καλό και ποιοτικό φαγητό.Το μεγάλο τους ελάττωμα, το οποίο φθάνει σε βαθμό παράλυσης, είναι η αναποφασιστικότητα, ειδικά όταν καταλαβαίνουν ότι με μία απόφασή τους μπορεί να πληγώσουν κάποιον άλλον. Θα τους δείτε να σκέφτονται συνέχεια τα υπέρ και τα κατά μίας αποφάσεως, να παλινδρομούν ανάμεσα στις προτεινόμενες λύσεις και στο τέλος να παραλύουν από το βάρος. Σε αυτήν την περίπτωση ζητάνε από κάποιον άλλο να αποφασίσει για εκείνους. Για αυτό είναι μεγάλη η πρόκληση να μάθουν να παίρνουν αποφάσεις, διότι διαφορετικά δεν μπορούν να προχωρήσουν. 


Κάτω από την ευχάριστη προσωπικότητά τους μπορεί να σιγοβράζει μία διαρκώς αυξανόμενη δυσαρέσκεια και μία σειρά συναισθηματικών συγκρούσεων. 


Όσο και να φαίνεται παράξενο, συναινούν στην υποτίμηση που τους κάνουν οι άλλοι επειδή δεν διαθέτουν αρκετή αυτοπεποίθηση. Η τάση τους να ανησυχούν μονίμως οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θέλουν να χάσουν την εκτίμηση των άλλων. Για αυτό άλλωστε κάνουν τα πάντα για να τους ευχαριστήσουν. 


Αν και τους αρέσει ο διάλογος, τις περισσότερες φορές δυσκολεύονται να στηρίξουν τις ίδιες τους τις θέσεις. Αν και φαίνονται στον κόσμο ιδιαιτέρως ανοιχτοί εντούτοις εμμένουν πεισματικά στις ιδέες και τις απόψεις τους, αρνούμενοι να τις αλλάξουν ακόμη κι αν τους παρουσιάσεις αποδείξεις με λογικά επιχειρήματα. Είναι ιδιαιτέρως υποχωρητικοί και αδυνατούν να αρνηθούν όταν τους ζητηθεί κάτι. 


Θέλουν πάντα να βρίσκονται με έναν σύντροφο, καθώς μισούν αφάνταστα την μοναξιά.


Αν και πιστεύουν στην ισορροπία συνήθως δεν κάνουν πολλά για να την διατηρήσουν, ειδικά όταν ψυχολογικά δεν είναι καλά. Όταν είναι πεσμένοι ψυχολογικά γίνονται αόριστοι, απόμακροι, τρυφηλοί, εξαρτώμενοι από τους άλλους, ενώ καταντά πραγματικά γελοίο η ευκολία με την οποία οι ευαισθησίες τους πληγώνονται. Οι Ζυγοί δεν αντέχουν με τίποτα τους καυγάδες, αν και είναι αρκετά ικανοί να τους δημιουργούν. 


Η διαρκής αναζήτηση για ηρεμία, ισορροπία, αρμονία, ομορφιά, τους εξαντλεί ψυχολογικά και σωματικά. Για αυτό χρειάζεται να έχουν μέτρο στις ζωές τους.  

Αποφεύγουν να κάνουν βρώμικες εργασίες και γενικά είναι αρκετά χαλαροί και τεμπέληδες.O Άνδρας Ζυγός

Ο άνδρας Ζυγός είναι υπερβολικά γοητευτικός, όμορφος, διασκεδαστικός, έξυπνος, αλλά πολύ δύσκολα μπορείς να τον κρατήσεις κάπου σταθερά. Δυσκολεύεται να μείνει κάπου μόνιμα επειδή συνέχεια ασχολείται με φίλους, σχέσεις, σταδιοδρομίες. Συνήθως νιώθεις καλά μαζί του αλλά όχι τόσο όσο να πεις ότι νιώθεις πληρότητα, εκτός κι αν πρόκειται για εκείνον τον σπάνιο τύπο άνδρα Ζυγού που έχει όντως αποφασίσει να καθίσει και να εργασθεί με τον εαυτό του. Του αρέσει η καλή και άνετη ζωή. Είναι επίσης από εκείνους τους ανθρώπους που μιλάνε ένθερμα για Ιδέες, όπως η Αλήθεια, η Ενότητα, η Ομορφιά, αλλά επί της ουσίας στην πρακτική τους εφαρμογή δεν έχουν να επιδείξουν κάτι ως έργο. Για αυτό θα πρέπει να μάθει να ισορροπεί ανάμεσα στην θεωρία και στην πράξη.  

  

Η Γυναίκα Ζυγός

Η γυναίκα Ζυγός είναι χάρμα οφθαλμών! Είναι όμορφη, χαρούμενη, χαμογελαστή, ελκυστική. Ακόμη και να μην είναι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου, με κάποιον μαγικό τρόπο όλοι είναι ερωτευμένοι μαζί της. Είναι γυναίκα που της αρέσει να κινείται ελεύθερα και να μην κουράζει το κεφάλι της με βαριές καταστάσεις. Ως εκ τούτου, μόλις αντιληφθεί ότι περιστοιχίζεται από ανθρώπους βαρείς ή αρνητικούς, τους διώχνει από κοντά της. Είναι πολύ προσεκτική στο τί φοράει, και βέβαια αυτά που φοράει είναι πάντα κομψά και άνετα. Είναι εξωστρεφής, και η αυτοπεποίθηση που την διακρίνει την βοηθά να μιλά αλλά και να ερωτοτροπεί με τον οποιονδήποτε. 


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan