Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

12ο Ζώδιο (20/2 έως 20/3)

Τετραπλότητα: Μεταβλητό

Τριπλότητα: Νερό

Κυβερνήτης (Σύγχρονος): Ποσειδών

Κυβερνήτης (Παραδοσιακός): Δίας

Πολικότητα: Παρθένος

Χρώμα: Ανοικτό πράσινο, ροζ, τυρκουάζ, ιώδες, ματζέντα.

Άλατα: Φωσφορικός σίδηρος, θειικό κάλιο

Λίθοι-Κρύσταλλοι: Φεγγαρόπετρα, αιματίτης, αμέθυστος, σοδαλίτης, πράσινη τουρμαλίνη.

Αιθέρια Έλαια: Λεβάντα, νερολί, σανταλόξυλο, πατσουλί, τζίντζερ, λιβάνι, τριαντάφυλλο, χαμομήλι, υάκινθος, ylang ylang.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οι Ιχθύες χαρακτηρίζονται από την ευαισθησία τους, την πραγματική αγάπη που αισθάνονται για τους ανθρώπους, την συμπόνοια, την μεγάλη φαντασία και την έντονη διαίσθηση. Είναι πολύ ευγενικοί και πολύ ντοπαλοί. Είναι καλόβολοι με τους ανθρώπους και προσαρμόζονται άνετα σε καταστάσεις. Έλκονται από άτομα ισχυρότερα από αυτούς, τα οποία αν δεν τους κακομεταχειριστούν, θα κερδίσουν την αιώνια ευγνωμοσύνη τους. Αν και μπορεί να μην φαίνεται με την πρώτη ματιά, είναι αρκετά κοινωνικοί και έχουν πολλούς φίλους. Δεν αντέχουν να βλέπουν πόνο τριγύρω τους και όταν αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα ή ασθένεια προστρέχουν αμέσως προς βοήθειά του. Είναι πανέξυπνοι, φιλομαθείς και συχνά στοχάζονται και φιλοσοφούν τις φύσεις των πραγμάτων σε βάθος. Μαθαίνουν δε, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και σε αυτό βοηθά η πολύ καλή μνήμη που έχουν.

Έχουν ιδιαίτερη κλίση στις Τέχνες και ιδιαιτέρως στην υποκριτική. Η Τέχνη αποτελεί εσωτερική τους ικανοποίηση και όταν εκδηλώνεται, ακόμη και στην απλούστερη μορφή της, βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους. Παραδοσιακά οι Ιχθύες έχουν χαρακτηριστεί ως το ζώδιο των ποιητών.

 

Στα αρνητικά γνωρίσματα των Ιχθύων συγκαταλέγονται οι τάσεις φυγής, η αποποίηση ευθυνών, η έλλειψη αυτοπεποιθήσεως, η φαντασία που γίνεται φαντασίωση, η ανυπομονησία, οι συχνές αλλαγές της διάθεσής τους, η αναβλητικότητα, η εσωστρέφεια και ο έντονος συναισθηματισμός τους.

Η φαντασία και οι υπερβολικές συναισθηματικές αντιδράσεις, προκαλούν αλυσσιδωτές αντιδράσεις στις ψυχοσυνθέσεις των Ιχθύων. Η τάση τους να κτίζουν ένα ροζ συννεφάκι και μετά να απογοητεύονται όταν αυτό σπάει, τους οδηγεί στις τάσεις φυγής από αυτήν την πραγματικότητα. Είναι επηρεπείς στο ψέμα και στην εξαπάτηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αδύναμοι ως χαρακτήρες και αναποφάσιστοι. Η άρνησή τους να δουν την πραγματικότητα όπως είναι, τους κάνει παράλλογους. Αρνούνται να αντιληφθούν το μερίδιο των ευθυνών τους και προσπαθούν πάντα να αποποιηθούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Παράλληλα, επειδή πληγώνονται, κλείνονται στους εαυτούς τους. Εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποπέσουν σε εξαρτησιογόνες ουσίες όπως τα φάρμακα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά.

Η δημιουργική τους ικανότητα είναι πολύ μεγάλη αλλά η έλλειψη αυτοπεποιθήσεως τους οδηγεί στην μη πλήρη αξιοποίησή της. Πολλές ευκαιρίες χάνονται, στην Τέχνη αλλά και στους άλλους τομείς της ζωής τους επειδή αναβάλουν μονίμως το πέρας των υποχρεώσεών των.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΙΧΘΥΕΣ

Γιάννης Πάριος, George Washington, Albert Einstein, Chuck Norris, Steve Jobs, Michael Caine, Alexander Graham Bell, George Harrison, Javier Bardem, Rudolf Nureyev, Levi Strauss.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan