Πρόσωπα & Γεγονότα

“Monsters are real, and ghosts are real too. They live inside us, and sometimes, they win.”
Stephen King


Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Στήβεν Έντγουιν Κινγκ (Stephen Edwin King) γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1947 στο Πόρτλαντ της Πολιτείας Μέην των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Είναι γιος του ναυτικού Ντόναλντ Έντουιν Κινγκ (Donald Edwin King) και της Νέλυ Ρουθ Πίλσμπουρυ (Nellie Ruth Pillsbury). Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Ντέϊβιντ.
Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μέην (1966-1970).
Στις 2 Ιανουαρίου 1971 παντρεύτηκε την Τάμπιθα Σπρους (Tabitha Spruce) και την ίδια χρονιά γεννήθηκε η κόρη τους Ναόμι. Έχει ακόμη δύο παιδιά, τους Τζο και Όουεν.

 

king young

 

Η ζωή του
Στην ηλικία των δύο ετών βίωσε την εγκατάλειψη από τον πατέρα του, ο οποίος παράτησε την οικογένειά του. Έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια και μετακόμιζε συχνά. Μετά τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο, εργάσθηκε ως δάσκαλος Αγγλικής φιλολογίας. Τα πενιχρά του εισοδήματα τον οδήγησαν να εργασθεί ως σιδερωτής σε καθαριστήριο. Το 1973, με την επιτυχία του μυθιστορήματος «Κάρι» (Carrie) έγινε διάσημος και κέρδισε αρκετά χρήματα. Οι συνεχιζόμενες επιτυχίες τον οδήγησαν στην εγκατάλειψη του επαγγέλματος του καθηγητού. Η επιτυχία του όμως ήλθε με ένα τίμημα, τον εθισμό στο ποτό και στα ναρκωτικά, τα οποία με την βοήθεια της συζύγου του και θεραπείας, κατάφερε να ξεπεράσει.

 

king petsematary

 

Το συγγραφικό του έργο
Ο Στήβεν Κινγκ συνέγραψε τις πρώτες του ιστορίες στην ηλικία των επτά ετών. Σαν παιδί του άρεσε να βλέπει ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, με προτίμηση στις δεύτερες. Στα δεκατρία του ανακάλυψε μία κούτα με ανολοκλήρωτα χειρόγραφα του πατέρα του, με ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και τρόμου. Αυτή η εμπειρία ήταν καταλυτική για την εξέλιξη του μικρού Στήβεν. Πριν γίνει διάσημος με την έκδοση του «Κάρι», συνέγραψε αρκετές μικρές ιστορίες τις οποίες δημοσίευσε επεξεργασμένες αργότερα με το ψευδώνυμο Ρίτσαρντ Μπάχμαν (Richard Bachman). Αν με το «Κάρι» ο Στήβεν Κίνγκ έγινε γνωστός σαν συγγραφέας, το επόμενο έργο του ήταν αυτό που τον καθιέρωσε στην συνείδηση του κοινού, και αυτό ήταν η «Λάμψη» (The Shining).

 

Shiningnovel


Το μοτίβο που ακολουθεί στα έργα του είναι σχεδόν επαναλαμβανόμενο. Περιλαμβάνει ένα συγγραφέα, ή άτομο με τάση προς την συγγραφή, παιδιά, ένα άτομο με προβλήματα αλκοολισμού και πολλές αναφορές στον γενέθλιο τόπο του, το Μέην.
Είναι επηρεασμένος από τον Τόλκιν, τον Λάβκραφτ και τον Πόε.

 

Άλλες Πληροφορίες
Η καλλιτεχνική του φύση τον οδήγησε στο να παίζει μουσική σε ένα συγκρότημα και να σκηνοθετήσει μία ταινία. Επίσης, όπως ο Alfred Hitchcock εμφανίζεται σε μικρούς ρολους σε όλες τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές των έργων του.

 

Από το 1979 ο Στήβεν Κινγκ αντιμετώπισε το πρόβλημα των διασήμων, δηλαδή τους παράφορους οπαδούς. Αυτή η φοβία του εμφανίζεται σε  κάποια από τα έργα που συνέγραψε μετά το 1987 με χαρακτηριστικότερο όλων το «Μίζερι» (Misery).

 

Στις 19 Ιουνίου 1999, ο Κίνγκ υπέστη σοβαρό ατύχημα, αφού παρεσύρθη από ένα μικρό λεωφορείο το οποίο οδηγούσε ένας άνδρας υπό την επήρεια μέθης. Το όνομα του οδηγού (Μπράιαν Σμιθ) αλλά και αναφορές στο ίδιο το περιστατικό μνημονεύονται στα μετέπειτα έργα του, κυρίως στα τελευταία μέρη της σειράς «Ο Μαύρος Πύργος» (The Dark Tower).

Συνέγραψε αρκετά έργα χρησιμοποιώντας διαφορετικά ψευδώνυμα.

 

Ο γενέθλιος χάρτης

Stephen King

Αστρολογική Προσέγγιση - Δεδομένα

Σημεία

Ωροσκόπος: 29, 51’ Καρκίνου

Μεσουράνημα: 12, 30’ Κριού

Βόρρειος-Νότιος Δεσμός: 25, 10’ Ταύρος/Σκορπιός 5ος/11ος Οίκος

 

Πλανήτες
Ήλιος: 27, 23’ Παρθένου 3ος Οίκος

Σελήνη: 16, 14’ Τοξότου 5ος Οίκος

Ερμής: 15, 02’ Ζυγού 3ος Οίκος
Άρης: 24, 10’ Καρκίνου 12ος Οίκος
Αφροδίτη: 02, 09’ Ζυγού 3ος Οίκος
Δίας: 23, 48’ Σκορπιού 5ος Οίκος
Κρόνος: 18, 06’ Λέοντος 1ος Οίκος (2ος Οίκος)
Ποσειδών: 10, 03’ Ζυγού 3ος Οίκος (4ος Οίκος)
Ουρανός: 26, 07’ Διδύμων 11ος Οίκος (12ος Οίκος)
Πλούτων: 14, 14’ Λέοντος 1ος Οίκος (2ος Οίκος)
Χείρων: 07, 41’ Σκορπιού 4ος Οίκος

 

Πλανητικές Διατάξεις:
Κυριαρχία Κάτω Ημισφαιρίου
Κυριαρχία Ανατολικού Ημισφαιρίου
Κυριαρχία Πρώτου Τεταρτημορίου
Κυριαρχία του Μεταβλητού Στοιχείου (λόγω Φώτων)
Κυριαρχία του Στοιχείου του Αέρος
Πυρήνας Ωροσκοπίου: Δίδυμοι
Χωροταξική διάταξη: Μπωλ (κορυφαίος πλανήτης ο Ουρανός)

 

Πρώτη Εντύπωση
Ο Στήβεν Κινγκ είναι ένα άτομο εσωστρεφές, το οποίο παρ’ όλη την δημοσιότητα και φήμη που έλαβε στην ζωή του, προστάτευσε την ιδιωτική του ζωή. Η παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής από τους φανατικούς του θαυμαστές του προκάλεσε φοβία. Φαίνεται επίσης από τις κυριαρχίες και τις πλανητικές διατάξεις ότι ήθελε από νωρίς να πρωταγωνιστήσει, να αποβάλει από πάνω του το γεγονός ότι αναγκάστηκε να ζήσει χωρίς πατέρα, και βέβαια τα προβλήματα εθισμού που είχε με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Το συγγραφικό του ταλέντο στις ιστορίες τρόμου ήταν αυτό που τον ανέδειξε.

 

Ανάλυση Προσωπικότητος

Ο Στήβεν Κίνγκ είναι ένα άτομο υψηλής ιδιοφυΐας και πολύ εργατικό (Ήλιος στην 28η Μοίρα της Παρθένου). Έχει όλα τα γνωρίσματα ενός Παρθένου, δηλαδή, ταλέντο στον λόγο, εσωστρέφεια αλλά και πάθος για επιτυχία. Το γεγονός ότι ο Ήλιος του βρίσκεται μέσα στον Τρίτο Οίκο (φυσικός Οίκος του κυβερνήτη της Παρθένου, Ερμή) ενισχύει τις πνευματικές του ικανότητες. Επί πλέον, σαν γνήσιος Παρθένος, αμφισβητεί τις ικανότητές του. Αυτό φαίνεται από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε για να επιβεβαιώσει ότι εκτιμούταν ως συγγραφέας και όχι ως όνομα. Το τετράγωνο του Ηλίου με τον Ουρανό μας δείχνει ότι είχε το ταλέντο αλλά δυσκολεύτηκε μέχρι να αναγνωρισθεί. Επίσης μας δείχνει και τον πλούτο των έργων που έχει συγγράψει μέχρι στιγμής. Η επιτυχία πάντως ήταν προδιαγεγραμμένη αφού ο Ήλιος του κάνει τρίγωνο με τον Β. Δεσμό στον Ταύρο και εξάγωνο με τον Ν. Δεσμό στον Σκορπιό. Το γεγονός όμως ότι ο Β. Δεσμός βρίσκεται επάνω στον Αλγκόλ, μας δείχνει πως η επιτυχία ήλθε με τίμημα (εθισμός στο ποτό και στα ναρκωτικά). Παράλληλα ήλθε και η φήμη, η αίγλη, και πάνω από όλα, η χρηματική ασφάλεια (ο Ήλιος είναι κυβερνήτης του Δευτέρου Οίκου).

Παιδικά Χρόνια-Ανατροφή
Ο Κίνγκ με Ωροσκόπο στην 30η Μοίρα του Καρκίνου μας δείχνει την κρίσιμη κατάσταση του οικογενειακού του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγάλωσε αλλά και το πρότυπο της μητρός που τον ανέθρεψε. Εδώ έχουμε την άμεση διάλυση της οικογενείας του επειδή τους εγκατέλειψε ο πατέρας του στην ηλικία των δύο ετών, αναγκάζοντας την μητέρα να γίνει άνδρας (Σελήνη στον Τοξότη) για να τον αναθρέψει (Σελήνη τρίγωνο Κρόνος/Πλούτων). Επίσης, αναγκάστηκε να εργασθεί πολύ σκληρά και ο ίδιος (Σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνος στον Πρώτο/Δεύτερο Οίκο). Όλες όμως αυτές οι δοκιμασίες, τον βοήθησαν να γίνει πολύ δημιουργικός και του και του εστέρνισαν την επιθυμία για επιτυχία. Παράλληλα, η σύντροφός του τον βοήθησε σε αρκετές περιπτώσεις όταν ο ίδιος απέρριπτε τον εαυτό του (όταν ο ίδιος πέταξε στα σκουπίδια το «Κάρι» και το μάζεψε η Τάμπιθα, όταν εκείνος κατρακύλησε στο ποτό και τα ναρκωτικά κι εκείνη τον ξεμπρόστιασε μπροστά στους φίλους του ώστε να μπει στην αποτοξίνωση). Ο Χείρων στον Σκορπιό, στον Τέταρτο Οίκο και χωρίς όψεις, μας δείχνει πόσο πόνεσε από την διάλυση της οικογενείας του αλλά και ότι μέσα από τις ιστορίες τρόμου κατάφερε να γιατρευτεί (ο τρόμος στον Κίνγκ προέρχεται πάντα από απλά, καθημερινά πράγματα).

 

stephen king older

 

Το ταλέντο του
Ένας άνθρωπος που έχει σύνοδο Ερμή-Αφροδίτης-Ποσειδώνος στον Ζυγό και στον Τρίτο Οίκο, είναι ένας άνθρωπος με καλλιτεχνικό ταλέντο, και σε συνδυασμό με τον Παρθένο, αυτό εκδηλώνεται στον γραπτό λόγο. Το εξάγωνο της τριπλής συνόδου με την Σελήνη που βρίσκεται στον Πέμπτο Οίκο, εκδηλώνει το ταλέντο του και γίνεται αποδεκτό σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ο Δίας στον Σκορπιό σε σύνοδο με τον Ν. Δεσμό στον Πέμπτο Οίκο, μας δείχνει ότι είχε πολύ ζωηρή φαντασία, αρκετά σκοτεινή, η οποία εκδηλώθηκε στα πρώϊμα χρόνια της ζωής του. Το σημαντικό στοιχείο όμως που μας δείχνει ο αυτός ο άνθρωπος ήταν ταλέντο αλλά βασανιζόταν από τις ζοφερές εικόνες του μυαλού του, είναι ο Ουρανός. Χάρη σε αυτόν είχε πρωτότυπες ιδέες. Σε συνδυασμό με το ότι βρίσκεται σε ζώδιο γραπτού λόγου (Δίδυμοι), μας δείχνει ότι με την συγγραφή έκανε παράλληλα και ψυχοθεραπεία. Επίσης, η σύνοδος Ερμή-Αφροδίτης-Ποσειδώνα, τον οδήγησε να ακολουθήσει και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες (όχι πάντα με επιτυχία).

 

Τα προβλήματα με τους εθισμούς
Ο Άρης στον Καρκίνο και στον Δωδέκατο Οίκο είναι υπεύθυνος για αυτούς. Το τρίγωνο με τον Δία στον Σκορπιό (σύνοδος Ν. Δεσμός), μας δείχνει το ποτό (Δίας), την ευχαρίστηση (Πέμπτος Οίκος), τα προβλήματα υγείας (ο Δίας είναι κυβερνήτης του Έκτου Οίκου) που απέκτησε από τους εθισμούς. Η σύνοδος του Διός με τον Ν. Δεσμό είναι καταστροφικός. Και παραλίγο να γινόταν καταστροφικός (ο Άρης είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος), αν δεν επενέβαινε η σύζυγός του για να τον γλιτώσει (η Σελήνη είναι κυβερνήτης του Άρεως). Μέσα από αυτές τις δοκιμασίες έγινε καλύτερος (Άρης τρίγωνο με τον Β. Δεσμό).

Ο Στήβεν Κίνγκ σήμερα είναι ένας πολυβραβευμένος, αναγνωρισμένος από την παγκόσμια κοινότητα συγγραφέας. Ακόμη και σήμερα στα εξήντα έξι του, συνεχίζει ακάθεκτος να δημιουργεί!

 

Τα βιογραφικά στοιχεία προέρχονται από την ιστοσελίδα wikipedia.org


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan