Πρόσωπα & Γεγονότα

Στην προσπάθειά μας να γίνει κατανοητή η Αστρολογία και οι μηχανισμοί της, θα παραθέτουμε κατά διαστήματα αναλύσεις χαρτών διασήμων ατόμων. Ο πρώτος χάρτης που θα προσεγγιστεί είναι εκείνος του διάσημου συγγραφέως φαντασίας τρόμου Χ.Φ. Λάβκραφτ (H. P. Lovecraft). 

 

Βιογραφικό 

Ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ (Howard Philips Lovecraft, 1890-1937), υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας τρόμου και φανταστικού, δημιουργώντας “σχολή” από φανατικούς μιμητές του. Γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1890 στο Πρόβιντενς του Ροντ Άϊλαντ (Providence, R.I), Η.Π.Α. Ήταν το μοναχοπαίδι του Ουίνφιλντ Σκοτ Λάβκραφτ και της Σάρα Σούζαν Φίλιπς Λάβκραφτ. Ο πατέρας του ήταν πωλητής κοσμημάτων και η μητέρα του ήταν άμεσος απόγονος των πρώτων αποίκων της Μασαχουσέτης. Υπήρξε παιδί-θαύμα καθώς μπορούσε να απαγγείλει ποίηση στην ηλικία των δύο ετών, ενώ στα έξι του συνέθεσε τα πρώτα του ποιήματα. 

Η υγεία του ήταν πολύ εύθραυστη, Συχνά ασθενούσε, ασθένειες που ήταν κυρίως ψυχοσωματικές. Παράλληλα, έπασχε από μία σπάνια ασθένεια, την ποικιλοθερμία, σύμπτωμα της οποίας ήταν η χαμηλή θερμοκρασία του δέρματος. 

Ο πατέρας του, όταν ήταν τριών, υπέστη οξύ ψυχωτικό επεισόδιο. Διαγνώστηκε ότι υπέφερε από παραλυτική παράνοια και παρέμεινε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Μπάτλερ μέχρι το τέλος της ζωής του. Την ανατροφή του την ανέλαβαν η μητέρα του, οι δύο αδελφές της και ο παππούς του, Ουίπλ Βαν Μπέρεν Φίλιπς. Ο παππούς του τον ενθάρρυνε να διαβάζει κλασσική λογοτεχνία, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, αλλά συγχρόνως του έξαπτε την φαντασία με ιστορίες γοτθικού τρόμου. Το 1908 έπαθε νευρικό κλονισμό και είχε αυτοκτονικές τάσεις. Ο νευρικός κλονισμός τον εμπόδισε να πάρει το σχολικό απολυτήριο, πράγμα που το έφερε βαρέως σε όλην του τη ζωή, όπως επίσης και την μη εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο. Το 1921, πέθανε και η μητέρα του, από χειρουργικές επιπλοκές αν και δύο έτη νωρίτερα είχε ξεκινήσει η νευροεκφυλιστική εξασθένισή της, όπως ακριβώς και ο πατέρας του.

Το 1924, παντρεύτηκε την Σόνια Γκρην, Ο χωρισμός το 1926, τους οδήγησε τον Χ.Φ. Λάβκραφτ πίσω στο Πρόβιντενς, όπου τα επόμενα χρόνια ήταν τα δημιουργικότερα της ζωής του. Παρ' όλη την μεγάλη του συγγραφική επιτυχία, τα οικονομικά του χειροτέρευσαν. Το 1936 ο θάνατος του φίλου του Ρόμπερτ Ε. Χάουαρντ (Robert E. Howard), τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό. Σύντομα του διέγνωσαν καρκίνο του εντέρου. Μέχρι τον θάνατό του το 1937, έζησε μέσα σε αφόρητους πόνους.

jpl

Αστρολογική Προσέγγιση 

Γεννημένος στις 20 Αυγούστου, είναι ένας Λέων με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Ζυγό. 

Βλέπουμε έναν άνθρωπο που είναι αρκετά καλλιτεχνικός. Η Αφροδίτη στον Ζυγό και στον 12ο, σε σύνοδο με τον ωροσκόπο αλλά και με τον Ερμή στην Παρθένο και αυτόν στον 12ο Οίκο, έχουμε έναν συγγραφέα που μπορεί και γράφει ιστορίες τρόμου και φαντασίας. Ο λόγος του είναι παλαιομοδίτικος και πολύ προσεγμένος. Ο ίδιος ήταν αγγλόφιλος και πίστευε στην αγγλική παιδεία. Η βιογραφία του αναφέρει ότι επηρεάστηκε περισσότερο από άγγλους συγγραφείς παρά από τους αμερικανούς συγγραφείς γοτθικού τρόμου, όπως ο Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Στον 1ο του Οίκο του υπάρχει η Σελήνη σε σύνοδο με τον Ουρανό σε όψη ενάμισι τετραγώνου με την σύνοδο Ποσειδώνα-Πλούτωνα από τον 8ο/ 9ο Οίκο. Από την μία βλέπουμε τις ασυνήθιστες ποιότητες που είχε σαν άνθρωπος, την αγάπη του για το υπερφυσικό, την υπερκόπωση του νευρικού του συστήματος, και από την άλλη την άσχημη κατάληξη και της μητέρας του που τον οδήγησε στον αποτυχημένο γάμο του με τη κατά οκτώ έτη μεγαλύτερή του Σόνια Γκρήν.

Η ακμή του 2ου Οίκου, μας δείχνει τις νευρασθένειες που του προκαλούσαν οι οικονομικές δυσκολίες. Επί πλέον το τετράγωνο της Λίλιθ με την Παλλάδα, μας δείχνει ότι ενώ γινόταν γνωστός σαν συγγραφέας ο ίδιος δεν μπορούσε να βρει τρόπους να σταθεί οικονομικά. 

Ο 3ος Οίκος φιλοξενεί τον Νότιο Δεσμό και τον Άρη στον Τοξότη. Ο Άρης μας δείχνει με το εξάγωνο που κάνει με την Αφροδίτη πόσο δημιουργικός ήταν. Η αντίθεση που κάνει με την σύνοδο Πλούτωνα-Ουρανό, ενισχύει την εξέλιξή του στον χώρο του υπερφυσικού αλλά και την αποτυχία του στις σπουδές. Ο Ν.Δ. μας δείχνει και την μετακίνηση που έχει γίνει στο παρελθόν από την οικογένειά του σαν άποικοι, πράγμα που το έφερε υπερήφανα με την αγγλοφιλία του. 

Ο 4ος Οίκος μας δείχνει πόσο πληγώθηκε από τον θάνατο του πατρός του και ότι η επιβεβλημένη αλλαγή κατοικίας τον οδήγησε στον χώρο της λογοτεχνίας με τον παππού του. Ο Δίας χιαστί με τον Ερμή, μας δείχνει και πάλι τις μαθησιακές του δυσκολίες αλλά και το πως με την χρήση του υποσυνειδήτου τις ξεπέρασε. Ο ίδιος αναφέρει πως τα διηγήματά του τα εμπνεύστηκε από τους εφιάλτες του. 

Ο 5ος Οίκος μας δείχνει πόσο απομονωμένος ήταν σαν παιδί αλλά και πόσο κλονισμένος ήταν ψυχοσωματικά για αυτό και είχε ασθένειες αυτού του είδους 

Ο 6ος οίκος μας δείχνει με την ακμή τους στους Ιχθείς ότι η υγεία του είναι πολύ εύθραυστη. Ο κυβερνήτης Ποσειδώνας σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, μας δείχνει πως τα ψυχοσωματικά κυριολεκτικά τον σκότωσαν. Ο καρκίνος που εξεδήλωσε τον βίωσε με απίστευτο πόνο. 

 

lovecraft

Ο 7ος Οίκος στον Κριό μας δείχνει την ανάγκη του για ανεξαρτησία. Ο Κυβερνήτης στον 3ο Οίκο μας επιβεβαιώνει πως όταν ήλθε η ώρα να μετακινηθεί για να συμβιώσει, δεν άντεξε και χώρισε. 

Ο 8ος Οίκος δείχνει και την τραγικότητα του θανάτου του καθότι και οι δύο κυβερνήτες του είναι στον 12ο Οίκο, όπως και τον τεράστιο πόνο που είχε καθώς ο Δίας κάνει τρίγωνο με την σύνοδο Πλούτωνα-Ποσειδώνα. 

Ο 9ος Οίκος φιλοξενεί τον Βόρειο Δεσμό. Η ακμή αλλά και ο κυβερνήτης όπως και το τρίγωνο που κάνει με την Σελήνη-Ουρανό, μας δείχνει ότι η συγγραφή διηγημάτων θα έβγαζαν από μέσα τον ταραγμένο του ψυχισμό. Επίσης, έχει γίνει γνωστός για τον μεγάλο όγκο επιστολών που έστελνε. 

Ο 10ος Οίκος, ο οίκος της κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης, έχει ακμή 16 Καρκίνου, πάνω σχεδόν στην απόλυτη έξαρση του Διός. Όντως έγινε διάσημος, επειδή κατάφερε και έβγαλε τον ψυχισμό του και τον έκανε συγγραφικό έργο. Επί πλέον, αν και δεν ταξίδεψε αρκετά, αν τούτοις στα έργα του οι χαρακτήρες είναι κοσμοπολίτες και ταξιδεύουν συνέχεια. Παράλληλα, τα σκηνικά των έργων του είναι κυρίως στημένα κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές και το κυριότερο, ο κύριος χαρακτήρας του ο Κθούλου, κοιμάται και ονειρεύεται στον πάτο της θαλάσσης. Ο Χείρων στην απόλυτη πτώση του Άρη σε αντίθεση με τον Δία μας δείχνει πόσο τον επηρέαζε η έλλειψη της σωστής οικογενείας. Ο συνδυασμός Χείρων αντίθεση Δίας, τετράγωνο Σελήνη/ Ουρανός, δείχνει την πόσο επηρεάστηκε η ζωή του Λάβκραφτ από την νευροεκφυλιστική ασθένεια του πατρός του. 

Ο 11ος Οίκος, φιλοξενεί τον Ήλιο που βρίσκεται στην 28η μοίρα του Λέοντος αλλά και τον Κρόνο στην Παρθένο. Οι τελευταίες μοίρες του Λέοντος είναι έντονα αστρολογικές. Έτσι βλέπουμε τον Λάβκραφτ να έχει ένα συγγραφικό έργο που βρίθει μεταφυσικών αλλά και αστρολογικών υπαινιγμών. Ο Κρόνος έβγαλε την δυναμική του όταν από πρόοδο ο ήλιος του Λάβκραφτ μπήκε στην μηδενική μοίρα της Παρθένου και έκανε σύνοδο με αυτόν. Αυτό έγινε στην ηλικία των τριών και είδαμε ότι με τον θάνατο του πατρός του, με την νευροεκφυλιστική ασθένεια που τον ταλαιπώρησε, άλλαξε συλλήβδην την ζωή του αλλά και τους στόχους του. 

Ο 12ος Οίκος, ο Οίκος της ταλαιπωρίας και των βασάνων, είναι ενεργός, έχοντας μέσα του τόσο τον Ερμή όσο και την Αφροδίτη κυβερνήτη ΒΔ και Ωροσκόπου αντιστοίχως, Παρόλο που ήταν απομονωμένος το περισσότερο διάστημα της ζωής του, η υγεία του ήταν απίστευτα εύθραυστη, έβλεπε εφιάλτες, είχε νευρικούς κλονισμούς, έζησε να δει και τους δύο του γονείς να πεθαίνουν με τον ίδιο περίπου τρόπο, αυτές οι δυσκολίες έφτιαξαν το υλικό για ένα αξεπέραστο συγγραφέα, κορυφή στο είδος του και με αμέτρητους μιμητές. 

Οι πληροφορίες για το βιογραφικό σημείωμα προήλθαν από το wikpedia.org


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan