Πρόσωπα & Γεγονότα

Game of Thrones title card

 

grr-martin

 

Ο Τζ. Τζ. Ρ. Μάρτιν (George Raymond Richard Martin) είναι ο εμπνευστής της σειράς βιβλίων “A Song of Ice and Fire”, ένα λογοτεχνικό αριστούργημα της λογοτεχνίας του φανταστικού. Η σειρά των βιβλίων πραγματεύεται τα παίγνια εξουσίας, της μηχανορραφίες, το σεξ και την βία του πολέμου, ανάμεσα σε ένα σύνολο φατριών που αποσκοπούν στην κατάκτηση του Σιδηρούν Θρόνου (Iron Throne). Επειδή δεν υπάρχει ακριβής ώρα γεννήσεως του συγγραφέως, θα γίνει μία ανάλυση του χάρτου του στην βάση των θέσεων των πλανητών του.
 
Βιογραφικό Σημείωμα
Γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1948 στο Bayonne του New Jersey. Ήταν υιός ψαρά, και μεγάλωσε πολύ φτωχικά. Ζούσε μαζί με την οικογένειά του σε εργατικές κατοικίες κοντά στο λιμάνι. Σαν μικρό παιδί, χρησιμοποιούσε την φαντασία του για να γράφει φανταστικές ιστορίες, τις οποίες μετά πωλούσε σε άλλα παιδιά για μερικές δεκάρες.
Στο λύκειο έγινε λάτρης των περιοδικών κόμικς. Στην συνέχεια άρχισε να γράφει ιστορίες τις οποίες τις δημοσίευε σε ερασιτεχνικά περιοδικά του είδους. Το 1965 κέρδισε το βραβείο Alley, που δινόταν από την κοινότητα των ερασιτεχνών και αναγνωστών κόμικς.
Την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ, ο Τζ. Τζ. Ρ. Μάρτιν, εκλήθη να υπηρετήσει. Αρνήθηκε, δηλώνοντας αντιρρησίας συνειδήσεως και συνέχισε με εναλλακτική θητεία.
Το 1970 πήρε πτυχίο στην Δημοσιογραφία και το 1971 πήρε το μεταπτυχιακό του.
To 1975 παντρεύτηκε την Gale Burnick αλλά το 1979 πήραν διαζύγιο.
Το 1983, η συγγραφική του καριέρα κόντεψε να λήξει άδοξα καθώς το βιβλίο του The Armageddon Rag, εισπρακτική αποτυχία. Επειδή όμως το Hollywood είχε δικαιώματα πάνω στο βιβλίο, προσελήφθη από το CBS στην επανέκδοση του Twilight Zone.
Το 1991 ξεκίνησε να γράφει το και το 1996 εξέδωσε τον πρώτο τόμο της σειράς με τίτλο “A Game of Thrones”.
Το 2011 ξαναπαντρεύτηκε.
Το 2011 επίσης, το “Game of Thrones” παρουσιάστηκε προσαρμοσμένο σαν μίνι-σειρά στο κανάλι HBO γνωρίζωντας τεράστια επιτυχία.
 
JRR Martin
 
 
Ανάλυση
Επειδή δεν έχουμε την ακριβή ώρα γεννήσεως, θα προσεγγίσουμε τον χάρτη μέσω των πλανητών του.
Πρώτα θα κοιτάξουμε τα στοιχεία:
Φωτιά: 4+1(Σελήνη), 
Νερό: 2, 
Γη: 2+1 (Ήλιος), 
Αέρας: 2.
Στην συνέχεια κοιτάμε τις ποιότητες:
Παρορμητικό: 4+1, 
Σταθερό: 3, 
Μεταβλητό: 2+1.
 
Βλέπουμε από τα πρώτα στοιχεία ότι πρόκειται για έναν παρορμητικό άνθρωπο που θέλει να πραγματοποιήσει όλες του τις φιλοδοξίες, να γίνει πρωτοπόρος, και να εκφραστεί μέσα από την εργασία του. Ισορροπεί άνετα ανάμεσα στην λογική, το συναίσθημα και την πρακτικότητα, και όταν ξεκινά κάτι, δύσκολα το αλλάζει.
Σαν άτομο στιγματίστηκε από την ταπεινή καταγωγή (κυρίως του πατέρα) {Ήλιος στην Παρθένο και στην 27η Μοίρα}, και την φτώχεια, ψάχνοντας πάντα τρόπους για να ξεφύγει {μισό τετράγωνο με Αφροδίτη/Πλούτωνα, μισό τετράγωνο με Άρη, και τετράγωνο με τον Ουρανό}.
Η πηγή της εμπνεύσεώς του είναι ο Ποσειδών στον Ζυγό, ο οποίος ευρισκόμενος σε κρίσιμη μοίρα δίνει αυτό το έντονο καλλιτεχνικό, το ελεύθερο πνεύμα, τις εμπνεύσεις, στοιχεία που τον έκαναν αργότερα διάσημο. Κάνοντας εξάγωνο με την Αφροδίτη/Πλούτωνα, βλέπουμε πως ένωσε την έμπνευση με την Τέχνη, αποκομίζοντας και οφέλη. Παράλληλα, το τρίγωνο που κάνει με την Παλλάδα (Δίδυμοι), βλέπουμε πώς κατάφερε με απλό και άμεσο λόγο να περάσει στον κόσμο αυτά που εμπνεύστηκε.
Ο Λόγος του είναι απλός, κατανοητός αλλά συγχρόνως πολύ δυναμικός. Εδώ έχουμε τον Ερμή (Ζυγός) να κάνει αντίθεση με την Σελήνη του (Κριός).
Ο Δίας του από τον Τοξότη σε σχηματισμό μεγάλου τριγώνου της φωτιάς με, Αφροδίτη/Πλούτωνα (Λέων), και με Σελήνη (Κριό), μας δείχνει διασημότητα αλλά και την μεγάλη αναγνωρισιμότητα που πήρε το έργο του.
Οι Δεσμοί της Σελήνης μας δείχνουν ότι προέρχεται από μία κατάσταση που έχει βιώσει απώλεια (κυρίως οικονομική) και ότι έπρεπε να παλέψει για την ασφάλειά του (ΒΔ Ταύρος-ΝΔ Σκορπιός). Οι κυβερνήτες μας δείχνουν το γιατί και το πως αλλά και την τελική κατάληξη. Ο ΝΔ (κυβ. Πλούτων αλλά και Άρης) μας λένε πως πάλεψε πολύ για να ξεπεράσει τις αντιξοότητες που ερχόντουσαν από την οικογένειά του. Ο ΒΔ με κυβερνήτη την Αφροδίτη, σε τρίγωνο με τον Κρόνο, μας δείχνει ότι χάρη στην Τέχνη του κατάφερε και πέτυχε την πολυπόθητη ασφάλεια.
 
Λίγα λόγια για το έργο του
Όσοι έχετε διαβάσει τα έργα του και κυρίως το “A Song of Ice and Fire”, θα δείτε πως είναι γεμάτο ερωτισμό, βία, ίντριγκα και κυρίως πάθος για εξουσία.
Το βλέπουμε τόσο από τον Άρη του στον Σκορπιό (βία, ερωτισμός, μυστικοπάθεια), όσο και από την σύνοδο Πλούτωνα( βία, χρήμα, εξουσία) -Αφροδίτης (έρωτας, χρήμα, εξουσία). Παράλληλα, ο Άρης κάνει τρίγωνο με την Λίλιθ, ενισχύοντας τον αισθησιασμό σε συνάρτηση με την βία. Ένα ακόμη δείγμα της αποκλίνουσας ερωτικής συμπεριφοράς που περιγράφει με γλαφυρές σκηνές στα βιβλία του (αλλά και στην τηλεοπτική σειρά), είναι η αντίθεση Κρόνου-Λίλιθ. Επίσης, αν και έχει όψη ημι-τριγώνου η Σελήνη με την Λίλιθ, κάνει και σύνοδο από κόντρα-αντισκιά. Αυτό μας δείχνει πως η σεξουαλικότητά του πηγάζει από ένα πολύ μεγάλο βάθος του ψυχισμού του. 
Ευτυχώς, τον βγάζει στα γραπτά του διότι θα προκαλούσε μία διεστραμμένη προσωπικότητα.

Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan