Πρόσωπα & Γεγονότα

Ας δούμε την αστροβιογραφία του Freddie Mercury!

 

Ο Φρέντυ Μέρκιουρυ (Freddie Mercury), γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 στην Ζανζιβάρη της Ανατολικής Αφρικής (σύγχρονη Τανζανία). Το πραγματικό του όνομα ήταν Φαρόκ Μπουλσάρα, Ινδός με καταγωγή από μία σέκτα Ζωραστριστών που διαμένουν στην περιοχή του Μουμπάϊ. Τα περισσότερα χρόνια της νεανικής του ζωής τα πέρασε στην Ινδία όπου και φοίτησε. Στα επτά του χρόνια, ξεκίνησε να παίρνει μαθήματα πιάνου. Στα δώδεκά του σχhμάτισε το πρώτο του μουσικό συγκρότημα.

Στα δεκαεπτά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ζανζιβάρη λόγω της εξεγέρσεως που ξέσπασε την εποχή εκείνη και με τους δικούς του κατέφυγαν στην Αγγλία. Εκεί φοίτησε στο Isleworth Polytechnic, όπου σπούδασε Τέχνη.

freddy-mercury-wild

Μετά την αποφοίτησή του, έβγαζε τα προς το ζειν πωλώντας μεταχειρισμένα ρούχα στο Κένσινγκτον με την σύντροφό του (αργότερα μοναδική του φίλη όπως έλεγε ο ίδιος), Μαίρυ Ώστιν (Mary Austin). Παράλληλα, έπαιζε μουσική με διάφορα συγκροτήματα ώσπου το 1979 γνωρίζει τον κιθαρίστα Brian May και τον ντράμμερ Roger Taylor. Παρ΄ όλες τις αντιρρήσεις τους, δέχθηκαν να μετονομάσουν το αρχικό όνομα του συγκροτήματος σε QUEEN, παρ' ότι υπήρξαν έντονες ομοφυλοφιλικές αναφορές σε αυτό. Την εποχή εκείνη αλλάζει το όνομά του σε Μερκιουρυ (Mercury).

Το 1989 ανακαλύπτει ότι πάσχει από AIDS. Το γεγονός αυτό το αποκρύπτει από το κοινό. Σιγά σιγά απομακρύνεται από τα φώτα τις δημοσιότητος. Η τελευταία του εμφάνιση γίνεται το 1990 αποδεχόμενος ένα από τα Βρεταννικά Μουσικά Βραβεία. Τον Ιούνιο του 1991 απομονώνεται στην οικία του στον Κένσινγκτον, με την Μαίρυ Ώστιν να του συμπαραστέκεται. Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του τον έπεισε τελικά να σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του και προέτρεψε στις 22 Νοεμβρίου 1991 τον μάνατζέρ του, να κάνει μία δημόσια ανακοίνωση ότι πάσχει από τον ιό του AIDS, πράγμα που συμβαίνει στις 23 του μηνός. 24 ώρες αργότερα, απεβιώνει. Ήταν απόγευμα, 24 Νοεμβρίου 1991.

FreddieMercury

Ωροσκόπος: Λέων

Ο Φρέντυ φαινόταν ένας πολύ εξωστρεφής άνθρωπος με έντονη την διάθεση να γίνει ο πρώτος, ο καλύτερος. Είναι γνωστό το πόσο του άρεσε οι φαντεζί παρουσιάσεις πάνω στην σκηνή και πόσο ήθελε να τον λατρεύει ο κόσμος. Ήταν πολύ ερωτικός και του άρεσε να εκδηλώνεται, πάντα υπερήφανος για τον εαυτό του. Είναι επίσης δείκτης για την αμφιφυλοφιλική του προδιάθεση.

1ος Οίκος: 

Μέσα στον πρώτο του Οίκο βρίσκονται ο Ήλιος και ο Ερμής του, αμφότεροι στην Παρθένο. Ο Ερμής του, καταπληκτικός, λόγω εξάρσεως, δείχνει πόσο ευφυής ήτο. Στην βιογραφία του αναφέρεται η ικανότητά του να αναπαράγει οποιαδήποτε μελωδία άκουγε, ακόμη και από το ραδιόφωνο. Η 3η Μοίρα της Παρθένου, μας δείχνει πόσο δραστήριος και παραγωγικός υπήρξε. Ο Ήλιος του αν και μέσα στον 1ο Οίκο και κυβερνήτης αυτού, εβρισκόμενος σε άλλο ζώδιο από τον Ωροσκόπο, μας δείχνει την διαφορετική στάση που κρατούσε στο περιβάλλον του. Όσοι δεν τον ήξεραν ή τον έβλεπαν μόνο επί σκηνής, πίστευαν ότι ήταν έντονα εξωστεφής, δυναμικός, ήξερε τι ήθελε. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ήτο πολύ εσωστρεφής, ντροπαλός και πολύ ήσυχος. Η 12η μοίρα της Παρθένου μας δείχνει την λαγνεία του αλλά και την τάση του να την κρατήσει μακρυά από τα αδιάκριτα μάτια. Επί πλέον, ο Ήλιος στην Παρθένο δείχνει περιορισμένη ζωτικότητα.

2ος Οίκος: 

Με την ακμή του Οίκου στην Παρθένο έχουμε δύο πράγματα. Πρώτον ότι είχε όντως μεγάλη ανασφάλεια και ότι τα χρήματά του τα κέρδιζε από την χρήση των ταλέντων του. Δύο χαρακτηριστικά έχει μέσα του ο 2ος Οίκος, τον Ποσειδώνα και την πολυαστρία Άρεως, Χείρωνος. Διός, Αφροδίτης. Ο Ποσειδώνας στον Ζυγό του προξενούσε μεγάλη ανασφάλεια. Η 8η μοίρα του Ζυγού μας δείχνει πόσο έντονα συναισθηματικός ήτο αλλά και ότι αγαπούσε σιωπηλά. Η πολυστρία στον Ζυγό, του έδωσε από την μία την αναγνωρισιμότητά του ως καλλιτέχνου, από την άλλη του έδωσε την έντονη ανασφάλεια που του προξενούσε ο αμφιφυλοφιλικός του χαρακτήρας. Ο Άρης στον Ζυγό είναι πάντα δείκτης ανδρικής θυληπρεπίζουσας συμπεριφοράς, η οποία επιδεινώνεται από τον Χείρωνα, και με τον Δία και την Αφροδίτη να του δίνουν τις μη νόμιμες ενώσεις αλλά και τις μακροχρόνιες συμβιώσεις, αφού μόνο έτσι αισθανόταν ασφαλής.

3ος Οίκος: 

Με την πολυαστρία του Ζυγού να επεκτείνεται και στον 3ο Οίκο, και με κυβερνήτη την Αφροδίτη να μετέχει σε αυτήν, βλέπουμε πώς ο Φρέντυ Μέρκιουρυ έγινε διάσημος για τα μουσικά του ταλέντα (πολυτάλαντος φωνητικά και παράλληλα έγραφε ό ίδιος τους στίχους των τραγουδιών του.), επειδή μέσα από την μουσική του μπορούσε να γίνει αποδεκτός από τον κόσμο.

4ος Οίκος: 

Ο 4ος Οίκος έχει ακμή Σκορπιό, με κυβερνήτη τον Πλούτωνα στον 12ο Οίκο και στον Λέοντα. Παράλληλα, έχει και τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Από εδώ βλέπουμε ότι αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του (Τανζανία) για να γλιτώσει την ζωή του και ότι τις τελευταίες του ημέρες αρρώστησε και πέθανε από σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια (AIDS). Ο Νότιος Δεσμός μας δείχνει ότι στα 17 του αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό.

5ο Οίκος: 

Εδώ έχουμε την Σελήνη του στον Τοξότη. Ο ερωτισμός του ήταν αχαλίνωτος και λάτρευε το σεξ. Ήταν καλόκαρδος και πάντα ήθελε να πηγαίνει μπροστά. Χαιρόταν με το να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα στην μουσική του, κυρίως τεχνοτροπίες (η μουσική του απαρτιζόταν από Ποπ, Ροκ, Μέταλ, Ντίσκο κ.α.). Η 28η μοίρα, μας δείχνει την μέγιστη υπομονή που είχε. Η σεξουαλικότητά του ήταν κατακριτέα και την διατηρούσε στο παρασκήνιο. Ακόμη, το τραγικό του τέλος ανέκοψε την πορεία του αλλά τον ανέδειξε στο Πάνθεον των Ερμηνευτών. Είναι χαρακτηριστική η υπομονή που επέδειξε τα δύο χρόνια που υπέφερε από το AIDS, μέχρι τον θάνατό του.

6ος Οίκος: 

Ο Οίκος της υγείας είναι βεβαρημένος από το γεγονός ότι ο κυβερνήτης του βρίσκεται στον 12ο Οίκο. Θα αναφερθώ περισσότερο όταν αναλύσω τον 12ο Οίκο.

7ος Οίκος: 

Με Υδροχόο στην ακμή του 7ου Οίκου βλέπουμε πως οι σχέσεις του ήταν εντελώς ανατρεπτικές. Ο κυβερνήτης Ουρανός στους Διδύμους, μας δείχνει και τις εμπειρίες που είχε και με τα δύο φύλα.

8ος Οίκος: 

Ο βαθύτερος ψυχισμός του Φρέντυ Μέρκιουρυ είναι συνδεδεμένος με την έντονη ανασφάλεια που ζούσε, κυρίως επειδή συναισθηματικά δεν μπορούσε να καλυφθεί λόγω της σεξουαλικότητός του.

9ος Οίκος: 

Με κυβερνήτη του 9ου Οίκου τον Άρη, βλέπουμε πως αυτά που βίωνε στην ζωή του, ενέπνευσαν μία μεγάλη μερίδα ομοφυλόφιλων, θεωρώντας τον ως το ίνδαλμά τους.

MC/10ος Οίκος: 

Η επιτυχία του σαν άνθρωπος, η διασημότητα, η αναγνωρισμότητα, όλα προήλθαν από τις καλλιτεχνικές του ικανότητες, και κυρίως λόγω της φωνής του. Αυτό συνεπικουρεί και ο Β. Δεσμός στους Διδύμους. Η σύνοδος του Β. Δεσμού με τον Ουρανό, η οποία επεκτείνεται και στον 11ο Οίκο, μας δείχνει τις μεγάλες ανατροπές που έφερε με την μουσική του, επειδή δεν περιοριστηκε μόνο σε ένα είδος.

11ος Οίκος: 

Η σεξουαλικότητά και η καλλιτεχνία του ήταν τα δύο δομικά στοιχεία με τα οποία ο Φρέντυ Μέρκιουρυ έκανε πράξη τις φιλοδοξίες του. Η φωνή και το πηγαίο του ταλέντο άνοιξαν νέους μουσικούς δρόμους ενώ η σεξουαλικότητά του έγινε αφορμή να ειπωθούν πολλά από την πλευρά των ομοφυλοφίλων, προσπαθώντας έτσι να βγουν από το περιθώριο της κονωνίας.

12ος Οίκος: 

Ο 12ος Οίκος είναι ένα από τα κλειδιά του χάρτου του Φρέντυ Μέρκιουρυ. Με ακμή τον Καρκίνο και κυβερνήτη την Σελήνη, βλέπουμε πως η έντονη σεξουαλικότητα του ήταν αυτή που τον οδήγησε τελικά στον θάνατο. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στον 12ο Οίκο, αφ' ενός μας δείχνουν πόση σκληρή εργασία έκανε για να δείξει το ταλέντο του, πόσο το κυνήγησε αλλά και ότι όλα αυτά ήταν η διέξοδός του από την καταπιεσμένη σεξουαλικότηά του. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, κυβερνήτες οίκων που έχουν την υγεία αλλά και των θάνατο, μας έδειξαν και τον τρόπο που πέθανε. Ο Κρόνος στην 5η μοίρα του Λέοντος μας δείχνει πόσο δέσμιος ήταν από την λαγνεία του αλλά και πόσο πάσχιζε να την κρατήσε μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητος. Ο Πλούτων στην 13η μοίρα του Λέοντος, μας δείχνει το πηγαίο μουσικό του ταλέντο, ότι μέσα από αυτό μπορούσε να νιώθει πραγματικά ικανοποιημένος.


Όψεις:

Ερμής τρίγωνο με Σελήνη, σύνοδο με Ήλιο.

Το καλλιτεχνικό του ταλέντο και ειδικά η ιδιαίτερη φωνή του ήταν αυτή που ένωνε τις δύο πτυχές του εαυτού του, υπερβαίνοντας έτσι τις εσωτερικές του αναστολές και ιδιοσυγκρασίες.


Σελήνη αντίθεση Ουρανός. 

Η όψη αυτή μας δίνει την ξεσαλωμένη ερωτική ζωή που είχε.


Ουρανός εξάγωνο με την πολυαστρία στον Ζυγό (Άρης).

Ο Ουρανός πυροδοτεί από τους Διδύμους τόσο την διπλή ερωτική του ταυτότητα, την έντονη ανασφάλεια που βίωνε λόγω των επιλογών, αλλά και την διασημότητα που απέκτησε από τον προωτοποριακό χαρακτήρα που είχαν οι εμφανίσεις του.


Κρόνος εξάγωνο με την πολυαστρία στον Ζυγό (Αφροδίτη). 

Τον φόβο για τις ερωτικές σχέσεις του και η έντονη ανασφάλεια που βίωνε παράλληλα, κατάφερνε να την ξεπερνά με το τραγούδι, την σκηνική παρουσία και την στιχουργική του δεινότητα.

Βιβλιογραφία:

Wikipedia: Freddie Mercury

Θεοδώρα Φασιανού-Ντάκου – Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού -Εκδόσεις Νόηση.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan