Πρόσωπα & Γεγονότα

Διαβάστε την αστροβιογραφία του Jim Morrison


jim morrison 509 355

Ο Τζιμ Μόρισον (James Douglas Morrison) γεννήθηκε στις 8/12/1943, στην Μελβούρνη της Φλόριντα. Ήταν ο πρωτότοκος υιός του Ναυάρχου Στήβεν Μόρισον και της Κλάρα Μόρισον. Λόγω του επαγγέλματος του πατρός του, μετακινούταν συνέχεια μεγαλώνοντας σε διάφορα σημεία των Η.Π.Α. Το 1961 τελείωσε το Λύκειο και πήγε σε κολλέγιο και το 1962 μετεγγράφηκε στο Florida State University. Το 1964 πήγε στο UCLA όπου και πήρε πτυχίο στις Καλές Τέχνες (Κινηματογραφος). Το καλοκαίρι του 1965 σχηματίζει με άλλα δύο άτομα το συγκρότημα Doors. Το 1967 γίνονται διάσημοι μετά την υπογραφή τους με την δισκογραφική εταιρεία Electra. Το single “Light my fire, έμεινε για τρεις εβδομάδες στο Νο1 του US Billboard. Την ίδια περίοδο κάνει την εκρηκτική του εμφάνιση στο Ed Sullivan Show. Το 1968, αρχίζουν τα προβλήματα με το ποτό και με την πολύ κακή συμπεριφορά του, ακόμα και ως προς το κοινό του. Το 1969 αντιμετωπίζει πρόβλημα παχυσαρκίας, και μία πολύ κακή δημόσια εμφάνιση του στοίχισε τρεις ημέρες στην φυλακή και την ακύρωση όλων του των συναυλιών. Λίγο πριν τον θάνατό του, μετακομίζει με την σύντροφό του στο Παρίσι και ηχογραφεί το Paris Lost Tapes. Στις 3 Ιουλίου 1971 και μόλις 27 ετών, αφήνει την τελευταία του πνοή. Αν και υπήρξε μυστήριο γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του, δεν έγινε νεκροψία λόγω του Γαλλικού Νόμου, επειδή ο ιατροδικαστής δεν βρήκε ίχνη που να υποδεικνύουν κάποιο έγκλημα.

JimMorrison

 

Ωροσκόπος: Υδροχόος -1ος Οίκος:

Από τον Ωροσκόπο του βλέπουμε την επαναστατική διάθεση απέναντι σε όλους, την “περίεργη” συμπεριφορά, την αντισυμβατική του προσέγγιση στον Λόγο και την Τέχνη. Ο ίδιος “ψαχνόταν” σε έναν ωκεανό φιλοσοφιών και η ζωή του μπορούσε να χαρακτηριστεί “μποέμικη”. Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου Ουρανός, από ζώδιο, οίκο και όψεις μας δείχνει τους λόγους για τους οποίους φορούσε την “μάσκα” του απευθυνόμενος στο περιβάλλον. Γενικά όμως, ο Ουρανός παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην επεξήγηση του χάρτη του Μόρισον. Έντονος επίσης είναι και ο “καρμικός” του ρόλος λόγω της συνόδου που κάνουν οι δεσμοί της Σελήνης με τον ωροσκόπο και μάλιστα με τον Ν. Δεσμό.  

2ος Οίκος: 

Αν και κενός ο δεύτερος οίκος, η ακμή και ο κυβερνήτης μας μιλάνε για ένα άτομο πολύ ανασφαλές το οποίο έβγαζε το “είναι” του μέσα από την Τέχνη, την ενασχόλησή του με “σκοτεινούς” συγγραφείς και φιλοσόφους, και με τον κινηματογράφο. 

3ος Οίκος: 

Ο τρίτος οίκος εμπεριέχει την Σελήνη στον Ταύρο. Η Σελήνη στο συγκεκριμένο ζώδιο βγάζει τον καλύτερο δυνατό εαυτό της επειδή βρίσκεται σε έξαρση. Έτσι έχουμε την ψυχοσύνθεση του Μόρισον να προσπαθεί να βγάζει το αισθητικό του κομμάτι μέσω του λόγου, της ποίησης και του τραγουδιού. Η 10η Μοίρα του Ταύρου δείχνει και την αγάπη του για την Αστρολογία, την Θρησκεία και την Μεταφυσική. Οι όψεις όμως που κάνει με τον Πλούτωνα/Β.Δεσμό και τον Ωροσκόπο/Ν.Δεσμό (τετράγωνα), δείχνει ότι αντιλαμβανόταν την μητέρα του ως πολύ συντηρητική και ότι έπρεπε να επαναστατήσει εναντίον της. Οι σχέσεις του με τις γυναίκες επίσης ήταν πολύ έντονες αλλά ασυνήθιστες. Ειδικά με την σύντροφό του, Pamela Courson, είχαν έντονες συγκρούσεις, χωρίζοντας συχνά αλλά και με έντονη ερωτική ζωή. 

4ος Οίκος:

Ο τέταρτος οίκος είναι ο σημαντικότερος οίκος του ωροσκοπίου του Μόρισον επειδή εμπεριέχει τον κυβερνήτη του Ωροσκόπου, Ουρανό. Ο Ουρανός, ανάδρομος, στους Διδύμους, σε σύνοδο με τον Άρη και αυτόν ανάδρομο, μας δείχνει την έντονη επαναστατικότητα του Μόρισον απέναντι στους γονείς του. Λόγω της ακμής του Οίκου στον Ταύρο, μας δείχνει ότι η συντηρητική οικογένεια ήταν κάτι που τον έπνιγε. Οι γονείς του, ο πατέρας στρατιωτικός στο επάγγελμα σε συνεργασία με την μητέρα του, δεν άσκησαν ποτέ βία αλλά μάλωναν τα παιδιά τους μέχρι να κλάψουν. Δεν άντεχε να του λένε τί έπρεπε να κάνει και τσακωνόταν συχνά ή έκανε του κεφαλιού του (αργότερα στην ζωή του είχε αρκετές συλλήψεις από την αστυνομία). Ο ίδιος δήλωνε στα πρώτα του βήματα ότι η οικογένειά του ήταν νεκρή. Αυτό προκάλεσε την αντίδρασή του σε οποιαδήποτε μορφή σχέσεως (Χείρωνας στον 7ο). Γενικά όμως, η όλη εικόνα του δείχνει μία στάση ενός “επαναστάτου χωρίς αιτία” (το τρίγωνο με τον ASC/Ν.Δ). Για αυτό ψάχνει την λύση του ψυχολογικού του προβλήματος στην σπουδή “σκοτεινών” Τεχνών αλλά και το τραγούδι. 

5ος Οίκος: 

Με την παρουσία του Κρόνου στους Διδύμους, ανάδρομο, σε αντίθεση με τον Ήλιο, δείχνει τον περιοριστικό ρόλου που έπαιξε ο πατέρας του στην παιδική του ηλικία. Επίσης, τον περιοριστικό ρόλο που έπαιξε στο να μην επιτρέπει να καλλιεργήσει το ταλέντο του στην μουσική. Ερωτικά ήταν πολύ έντονος, όμως η αίσθηση του ελέγχου επάνω του, τον οδηγούσε στην αναζήτηση πολλαπλών συντρόφων, αλλά και συντρόφων που είχαν όνομα στον χώρο του θεάματος (Νίκο, Τζόπλιν, Σληκ, Στάβερς).  

  

6ος Οίκος:

Αν και η υγεία του ήταν πολύ καλή, τα ψυχολογικά του προβλήματα ήταν αυτά που του προκάλεσαν τα προβλήματα υγείας (π.χ. παχυσαρκία). 

  

7ος Οίκος: 

Ο έβδομος οίκος είναι και αυτός έντονος. Εμπεριέχει τον Β.Δεσμό σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και στον Λέοντα, τον Δία στον Λέοντα και τον Χείρωνα στην Παρθένο. Η σύνοδος Β.Δ-Πλούτωνα στην 9η Μοίρα του Λέοντος, μία κρίσιμη μοίρα, μας δείχνει την αξία του σαν καλλιτέχνη και την μοναδικότητά του, την μεταθανάτιο αναγνώρισή του ως κορυφαίου δημιουργού, δείχνει όμως και τον πολύ άσχημο χαρακτήρα που επιδείκνυε στους άλλους, δημιουργώντας και μία αντιπάθεια ανάμεσα στον ίδιο, τους φίλους και στους συνεργάτες του (χαρακτηριστικό παράδειγμα η εμφάνιση των Doors στο Ed Sullivan Show αλλά και την εμφάνισή του στο Dinner Key Auditorium). Παράλληλα, η άσχημη συμπεριφορά που έδειχνε στους άλλους ενισχύθηκε και με τον αλκοολισμό του. Ο Δίας στον Λέοντα έδωσε την αναγνωρισιμότητα λόγω της σκηνικής του παρουσίας αλλά και του φωνητικού του ταλέντου. Έδωσε όμως και το πάχος (τετράγωνο με τον Ωροσκόπο). Ο Χείρωνας έδωσε την αγάπη του να συσχετίζεται με γυναίκες που ήταν ταλαντούχες στο είδος του, αλλά ποτέ δεν ήθελε να συσχετιστεί μόνιμα με κάποια.  

8ος Οίκος:

Ο Οίκος του “θανάτου”, εμπεριέχει τον Ποσειδώνα στον Ζυγό, σε τρίγωνο με τον Ουρανό και τον Ν.Δ και τετράγωνο με τον Ερμή. Η θέση αυτή του έδωσε την ανάγκη του για έκφραση του βαθύτερη μέσω της Τέχνης, το ταλέντο του στην μουσική και το τραγούδι, αλλά και την έφεσή του στην Μεταφυσική, λόγω της ενασχολήσεώς του με τους “περίεργους” και “ανατρεπτικούς” καλλιτέχνες.  

9ος Οίκος: 

Ο ένατος οίκος, οίκος των ανώτερων σπουδών, με την Αφροδίτη του Σκορπιού να βρίσκεται μέσα του, μας δείχνει τις σπουδές που έκανε πάνω στην Τέχνη και ειδικά στον Κινηματογράφο. Το εξάγωνο που κάνει με τον Ερμή, μας δείχνει πως ό,τι “περίεργο” έκρυβε μέσα του, το έβγαζε στις μικρές μήκους ταινίες που γύριζε σε έντονο πειραματικό ύφος.  

10ος Οίκος:

Η ακμή του δεκάτου Οίκου, Σκορπιός και ειδικά η μοίρα του η 27η, μας δείχνει ότι ήταν ένας άνθρωπος που θα γινόταν διάσημος με τον θάνατό του, που ήταν ξαφνικός, υπό περίεργες συνθήκες, αλλά και που τον “απελευθέρωσε” από τα γήινα δεσμά του, περνώντας τον στο πάνθεον της Ροκ μουσικής ως έναν πρωτοπόρο, μοναδικό, ανεπανάληπτο καλλιτέχνη. Ο ήλιος του μας δείχνει την έντονη ανάγκη να ταξιδέψει ο ίδιος, τις μη ηθελημένες μετακινήσεις που έκανε λόγω του στρατιωτικού πατρός, και την έντονη τάση του για ανεξαρτησία. 

11ος Οίκος:

Ο Ερμής στον Αιγόκερω και σε κρίσιμη μοίρα, μας δείχνει το πόσο έντονο ήταν το μουσικό του ταλέντο, η ιδιαίτερη φωνή του, αλλά και ένα πανέξυπνο μυαλό που μονίμως το άφηνε ανεκμετάλλευτο λόγω των έξεών του. 

12ος Οίκος:

Ο δωδέκατος οίκος με κυβερνήτη τον Κρόνο, μας δείχνει τον περιορισμό που δέχθηκε σαν παιδί αλλά και τον περιορισμό αυτού που του άρεσε περισσότερο, την Τέχνη. 

 

"Once I had a little game 

I liked to crawl, back in my brain 

I think you know, the gane I mean 

I mean the game, called "Go Insane"

  

I am the Lizard King 

I can do anything"

 


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan