Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ

Όπως ένα γενέθλιο ωροσκόπιο εμπεριέχει όλους τους πλανήτες, έτσι και κάθε ωροσκόπιο έχει Δώδεκα (12) Οίκους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τομείς της ζωής μας. Οι Οίκοι σχηματίζονται κυρίως βάσει του χρόνου και του τόπου στους οποίους το άτομο γεννήθηκε.

 

Το ζώδιο της ακμής κάθε οίκου, ή η αρχή ενός οίκου περιγράφει την προσέγγιση που έχουμε στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας. Αν π.χ. έχουμε ακμή Έκτου Οίκου στον Ταύρο, η προσέγγιση που έχουμε απέναντι στις καθημερινές μας συνήθειες, στην υγεία μας, ως υπάλληλοι, επηρεάζονται από τις ιδιότητες του Ταύρου, δηλαδή, μπορεί να τρώμε πολύ όταν αγχωνόμαστε, να είμαστε της ρουτίνας, να εργαζόμαστε σε σταθερή εργασία (πχ δημόσιος υπάλληλος).

 

Οι Πλανήτες που βρίσκονται (ή και δεν βρίσκονται), χρωματίζουν ανάλογα τις υποθέσεις που επηρεάζουν. Οι Οίκοι κυβερνώνται ταυτοχρόνως και από Ζώδιο αλλά και από Πλανήτη. Παραδοσιακά, οι πρώτοι έξι αναφέρονται στα προσωπικά θέματα ενώ οι υπόλοιποι έξι αφορούν τα εξωτερικά θέματα και τους άλλους ανθρώπους.

 

1st house s

Ο Πρώτος Οίκος είναι ο σημαντικότερος Οίκος του Ωροσκοπίου καθώς περιέχει και τον Ωροσκόπο. Μέσα από αυτόν, το φυσικό μας σώμα παίρνει την εξωτερική του εμφάνιση, τα γενικά χαρακτηριστικά του και το πόσο υγιές είναι, για αυτό άλλωστε είναι από τους βασικούς δείκτες της υγείας μας. Είναι η μάσκα που φοράμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μας βλέπουν οι Άλλοι. Δείχνει την σχέση που έχουμε με το περιβάλλον και πώς κινούμαστε σε αυτό. Βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίον εκφράζουμε την προσωπικότητα αλλά και την ιδιοσυγκρασία μας. Ο Πρώτος Οίκος δείχνει το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσαμε. Επειδή είναι ο οίκος του Κριού, βλέπουμε τις διαθέσεις μας, αν δηλαδή είμαστε αρκετά μαχητικοί, αυθόρμητοι, δραστήριοι, θαρραλέοι ή όχι.

2nd house s

Ο Δεύτερος Οίκος είναι ο οίκος του Ταύρου. Μέσα από τον Δεύτερο Οίκο βλέπουμε την ανάγκη μας για ασφάλεια, τόσο την υλική όσο και την συναισθηματική. Επειδή όμως η ασφάλεια προέρχεται κυρίως από την οικονομική επάρκεια, ο Δεύτερος Οίκος μας δείχνει τις πηγές των εσόδων μας, την ικανότητά μας να βγάζουμε χρήματα, τον τρόπο με τον οποίον τα ξοδεύουμε, το πώς τα διαχειριζόμαστε, αν έχουμε κέρδη, τα υπάρχοντά μας, την γενναιοδωρία μας. Βλέπουμε επίσης πώς φερόμαστε στα άτομα με τα οποία έχουμε συναισθηματικό δεσμό. Το πώς ο συναισθηματικός μας κόσμος συμπληρώνεται ή επισκιάζεται από τις υλικές ή τις οικονομικές ανάγκες. Δείχνει επίσης το σύστημα αξιών που πρεσβεύουμε και το πόσο συντηρητικοί μπορεί να είμαστε.

3rd house s

Ο Τρίτος Οίκος είναι ο Οίκος των Διδύμων. Εδώ έχουμε την επικοινωνία, τον τρόπο ομιλίας και σκέψης, τις κινήσεις των χεριών, την ικανότητα στον λόγο, την βασική μας μόρφωση και την ικανότητά μας να καταγράφουμε ό,τι μαθαίνουμε. Είναι οι σκέψεις και οι ιδέες μας. Οτιδήποτε έχει ως αποτέλεσμα την χρήση των λέξεων για την απόδοση νοημάτων και εννοιών. Περιλαμβάνει ακόμη τα γραπτά, την συγγραφή, τα έγγραφα. Μέσω του Τρίτου Οίκου βλέπουμε τα πρώτα σχολικά μας  χρόνια. Είναι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση που λαμβάνουμε. Εδώ βλέπουμε την σχέση που έχουμε με νεαρά άτομα, με τα αδέλφια και τους κοντινούς μας συγγενείς. Το πώς είναι οι σχέσεις μας με τους γείτονες. Ο Τρίτος Οίκος είναι ο Οίκος των μετακινήσεων και του εμπορίου. Μέσα από αυτόν μπορούμε να δούμε την ικανότητά μας στην οδήγηση.

4th house s

Ο Τέταρτος Οίκος είναι ο Οίκος του Καρκίνου. Σχετίζεται κυρίως με το σπίτι, την οικογένεια και τους γονείς (κυρίως την μητέρα). Εδώ μπορούμε να δούμε την σχέση με τους γονείς μας, τον ρόλο που έπαιξαν στην ανατροφή μας, το πώς εμείς οι ίδιοι βλέπουμε τους γονείς μας, το πώς ήταν τα παιδικά χρόνια μας και τι αναμνήσεις φέρουμε από την οικογένειά μας. Συμβολίζει επίσης και τα τελευταία χρόνια της ζωής μας. Επειδή το σπίτι μπορεί να μεταφραστεί κυριολεκτικά, εδώ μπορούμε να δούμε την σχέση που έχουμε με την ακίνητη περιουσία μας. Μέσα από τον Τέταρτο Οίκο βλέπουμε πόσο συναισθηματικοί είμαστε, τον ψυχισμό μας, τις ευαισθησίες μας, τα κρυφά συναισθήματά μας, το ένστικτό μας, την διαίσθησή μας. Το ενδιαφέρον μας για το παρελθόν (ιστορικό ενδιαφέρον ή απλά για να μάθει για τις ρίζες του). Την αγάπη μας για την Παράδοση και την Πατρίδα.

5th house s

Ο Πέμπτος Οίκος ανήκει στον Λέοντα. Μέσα από τον Πέμπτο Οίκο βλέπουμε αν χαιρόμαστε και με ποιους τρόπους γίνεται αυτό. Τι μας αρέσει και τι όχι. Με τι τρόπους διασκεδάζουμε και περνάμε καλά. Τι είδους απολαύσεις θέλουμε. Είναι η ανάγκη μας για παιγνίδι. Αν μπορούμε να εκφράζουμε την δημιουργικότητά μας μέσα από κάποια δραστηριότητα ή ασχολούμενοι με τα καλλιτεχνικά. Ο Πέμπτος Οίκος είναι ο οίκος του έρωτα και της χαράς που νιώθει κάποιος όταν είναι ερωτευμένος. Δείχνει επίσης το είδος αγάπης που προσφέρουμε και το πόσο ρομαντικοί μπορεί να είμαστε. Είναι επίσης ο οίκος των παιδιών. Μέσα από τον Πέμπτο Οίκο βλέπουμε αν και πόσα μπορούμε να αποκτήσουμε και τι είδους σχέση θα έχουμε με αυτά. Τέλος, είναι ο Οίκος των βραχυπρόθεσμων επενδύσεων και της κερδοσκοπίας, και ως προέκταση αυτών, είναι τα τυχερά παίγνια.

6th house s

Ο Έκτος Οίκος είναι ο Οίκος της Παρθένου. Σχετίζεται με την καθημερινότητά μας, την ένταξή μας στην κοινωνία, την οργανωτικότητα, τον προγραμματισμό, την πρακτικότητα, το πόσο είμαστε ικανοί να προσφέρουμε, και την σχέση μας με τα μικρά ζώα. Είναι ο Οίκος της Εργασίας. Μέσα από αυτόν βλέπουμε πως εργαζόμαστε, τις σχέσεις που μπορεί να έχουμε με τους υπαλλήλους μας ή πως είμαστε εμείς ως υπάλληλοι. Είναι ο Οίκος της Υγείας. Εδώ βλέπουμε την κράση μας, πώς φροντίζουμε εμείς οι ίδιοι την υγεία μας, την διατροφή μας, αν ασκούμαστε και γενικά πως μεταχειριζόμαστε το σώμα μας.

7th house s

Ο Έβδομος Οίκος ανήκει στον Ζυγό. Είναι ο Οίκος που αναφέρεται στην σχέση μας με τους Άλλους. Μέσα από εδώ θα δούμε τι είδους σχέσεις επιθυμούμε, και κατ' επέκταση τον ίδιο μας τον γάμο. Γενικά, είναι η διάθεσή μας να δεσμευτούμε, αναζητώντας το είδος συντρόφου με το οποίο μπορούμε να μοιραστούμε τις βαθύτερες ανάγκες μας, και βέβαια τί είδους γάμο θέλουμε. Είναι ακόμη και το διαζύγιό μας. Οι σχέσεις με τους Άλλους δεν περιορίζονται μόνο στις συναισθηματικές. Έτσι βλέπουμε την ικανότητά μας για συνεργασία, τους συνεργάτες αλλά και τους ανταγωνιστές μας.  Ο Έβδομος οίκος είναι η Φιλία, όχι όμως οι φίλοι. Είναι επίσης οι αντίπαλοι και οι φανεροί εχθροί. Δείχνει επίσης την σχέση μας με τον Νόμο καθώς σχετίζεται με το ζώδιο της δικαιοσύνης και της αρμονίας.

 8th house s

Ο Όγδοος Οίκος ανήκει στον Σκορπιό. Είναι ο Οίκος του Θανάτου. Αυτό δεν σημαίνει κυριολεκτικό θάνατο αλλά την ικανότητα μας να αντιλαμβανόμαστε τον αιώνιο κανόνα της φύσεως, «Γένεσις-Θάνατος-Αναγένεσις». Επειδή όλα τα έμβια όντα αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις, η αναπαραγωγή γίνεται αυτοσκοπός. Είναι η συνουσία σαν πράξη. Ο Όγδοος Οίκος είναι και ο οίκος του βαθύτερου ψυχισμού. Μέσα από εδώ θα δούμε την ποιότητα αυτού, τα ψυχολογικά προβλήματα και αν μπορούμε να κάνουμε ενδοσκοπήσεις προκειμένου να τα διορθώσουμε. Από τον Όγδοο Οίκο μπορούμε να δούμε τις πηγές χρημάτων που έχουμε, αν έχουμε χρηματοοικονομικές ικανότητες, τα δάνεια αλλά και κληρονομιές. Είναι επίσης ο οίκος του εγκλήματος, της έρευνας, της διερεύνησης, της τιμωρίας, των κρυφών υποθέσεων και των μυστικών συναντήσεων, του αποκρυφισμού.

9th house s

Ο Ένατος Οίκος είναι ο Οίκος του Τοξότη. Εδώ βλέπουμε τις φιλοσοφικές μας τάσεις και το ήθος μας. Είναι η θρησκεία και ο ρόλος που παίζει στην ζωή μας. Μέσα από τον Ένατο Οίκο μπορούμε να δούμε την έφεση ή τις δυνατότητες που μπορεί να έχουμε στις ανώτερες σπουδές. Το πόσο σημαντικό είναι το εξωτερικό στην ζωή μας, αν αντιλαμβανόμαστε τις ξένες γλώσσες και πόσο μας αρέσουν τα μακρυνά ταξίδια. Αν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε επεκτάσεις στην ζωή μαςή όχι. Είναι επίσης ο Νόμος και τα νομικά θέματα.

10th house s 

Ο Δέκατος Οίκος συμπίπτει σχεδόν πάντα με το Μεσουράνημα και είναι ο Οίκος του Αιγόκερω. Είναι από τους σημαντικότερους Οίκους καθότι συνδέεται με το αποκορύφωμα της ζωής μας. Είναι ο Οίκος των φιλοδοξιών, της προόδου, της επαγγελματικής και κοινωνικής καταξίωσης, την φύση του επαγγέλματος που επιθυμούμε να ασκήσουμε. Είναι ο οίκος που συμβολίζει τον Πατέρα και την Εξουσία που απορρέει από τα πρόσωπα κύρους. Εδώ μπορούμε να δούμε πως αντιλαμβανόμαστε την εξουσία, το πως την διαχειριζόμαστε και πως την ασκούμε Είναι το «πεπρωμένο» που θα ακολουθήσουμε.

11th house s 

Ο Ενδέκατος Οίκος είναι ο Οίκος του Υδροχόου. Μέσα από αυτόν βλέπουμε τις φιλίες, την ικανότητα να κάνουμε φίλους και την κοινωνική μας ζωή. Τους στόχους και τις ελπίδες που τρέφουμε για το μέλλον μας, πέρα από αυτά που αφορούν την σταδιοδρομία μας. Τα ιδανικά μας και πως τα εκφράζουμε στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από τον Ενδέκατο Οίκο μπορούμε να δούμε αν θα παλέψουμε για αυτά εντασσόμενοι σε κάποια ομάδα, σύλλογο ή οργάνωση που πρεσβεύει τα ίδια με εμάς.

12 house s

Ο Δωδέκατος Οίκος ανήκει στους Ιχθύες. Είναι ο Οίκος του Υποσυνείδητου, του παρασκηνίου, της φυγής, των περιορισμών και της απομόνωσης. Μέσα από εδώ θα δούμε αν υπάρχουν ψυχολογικά προβλήματα, τις ρίζες αυτών και την αιτιολόγησή τους. Εδώ θα βρούμε αυτά που μας φοβίζουν και αρνούμαστε να τα κοιτάξουμε κατάματα. Εδώ βρίσκονται επίσης οι κρυφές μας δυνάμεις, οι αδυναμίες, οι αποτυχίες, τα βάσανα, οι θλίψεις και οι δοκιμασίες μας. Βλέπουμε επίσης την ακούσια μοναξιά και τις περιπτώσεις καταθλίψεως. Ο Δωδέκατος Οίκος έχει να κάνει και με χώρους εγκλεισμού, όπως Άσυλα, Νοσοκομεία, Φυλακές. Εδώ θα δούμε ακόμη την ροπή που μπορεί να έχει κάποιος σε θέματα Θρησκείας, Μεταφυσικής, αλλά και Τέχνης. Εδώ επίσης βρίσκουμε και τους κρυφούς εχθρούς.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan