Πρόσωπα & Γεγονότα

Ο Κρόνος στον χάρτη μας δείχνει από που θα προέλθουν οι δοκιμασίες μας. Ως αποτέλεσμα, ο Κρόνος έχει μια τρομερή φήμη, που έχει γαλουχηθεί από γενιές αστρολόγων. Με τέτοια δημοσιότητα, δεν είναι περίεργο που οι λάτρεις της αστρολογίας φοβήθηκαν τον Κρόνο.

Πριν από την εφεύρεση του τηλεσκοπίου, ο Κρόνος ήταν ο πιο μακρινός πλανήτης που μπορούσε να δει κανείς. Σηματοδοτούσε το τέλος του ηλιακού συστήματος. Όπως ήταν αναμενόμενο, έφτασε να αντιπροσωπεύει όρια. Σήμερα, παραμένει ο πιο μακρινός πλανήτης που είναι εύκολα ορατός με γυμνό μάτι, οπότε αυτό το νόημα εξακολουθεί να ισχύει. Η εικόνα του όμως έχει βελτιωθεί. Χάρη στο τηλεσκόπιο και τις διαστημικές αποστολές Voyager, όλοι γνωρίζουν πώς μοιάζει ο Κρόνος. Ακόμη και άνθρωποι που δεν έχουν κοιτάξει ποτέ μέσα από ένα τηλεσκόπιο έχουν δει φωτογραφίες της εκθαμβωτικής δομής του δακτυλίου του. Και ξέρουν ότι είναι ο πιο όμορφος πλανήτης στο ηλιακό σύστημα!

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πλανήτης (μετά τον Δία), ο Κρόνος είναι ένας αέριος γίγαντας που περιβάλλεται από ένα φαρδύ κολάρο παγωμένων δακτυλίων και τουλάχιστον 18 φεγγάρια. Είναι τόσο μεγάλος που θα μπορούσαν να χωρέσουν 95 πλανήτες σαν τη  Γη μέσα του. Αλλά η πυκνότητά του είναι τόσο χαμηλή που, αν υπήρχε ένας ωκεανός αρκετά μεγάλος για να χωρέσει ολόκληρο τον πλανήτη, ο Κρόνος θα επέπλεε.

Στη μυθολογία, ο Κρόνος ήταν αρχικά ένας Ρωμαϊκός αγροτικός θεός. Οι Ρωμαίοι τον ταύτισαν με τον Έλληνα θεό Κρόνο, ο οποίος κατάπιε τα παιδιά του και με τη σειρά τους κατακτήθηκε από αυτά. Είναι γνωστός ως ο Πατέρας Χρόνος, το σύμβολο του παρελθόντος και της παλιάς τάξης.

Ο Κρόνος στην Αστρολογία

Λέξεις κλειδιά: Συστολή, Συγκέντρωση, Δόμηση, Σχηματισμός, Περιορισμοί, Πειθαρχία, Εξουσία

Θετική επιρροή: Βοηθά τους άλλους να δομήσουν τη ζωή τους με ουσιαστικό τρόπο. Πολύ αξιόπιστος.

Αρνητική επιρροή: Άκαμπτες στάσεις. Έλλειψη χαράς στη ζωή, λίγος αυθορμητισμός. Τέτοια άτομα μπορεί να πέσουν σε κατάθλιψη ως αποτέλεσμα της έλλειψης ικανότητάς τους να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τη ζωή: η ζωή θεωρείται ως μια βαρετή σειρά από ανεπιθύμητα βάρη και υποχρεώσεις. Αναστολές. Εμπόδια.

Το σύμβολο του Κρόνου

Το σύμβολο του Κρόνου, όπου κι αν βρίσκεται στον χάρτη σας, σηματοδοτεί το σημείο των μεγαλύτερων προκλήσεών σας. Οι μεταφυσικοί αστρολόγοι το περιγράφουν ως τον σταυρό της ύλης και των περιστάσεων που αναδύεται από το μισοφέγγαρο της προσωπικότητας, προτείνοντας ότι οι άνθρωποι δημιουργούν τους δικούς τους περιορισμούς και πρέπει να βρουν τρόπους να τους αντιμετωπίσουν.

Στην αστρολογία, ο Κρόνος αντιπροσωπεύει το σύστημα και τους περιορισμούς που μπορεί να βιώσει ένα άτομο στη ζωή του. Η επιρροή του είναι σοβαρή και ζοφερή. Φέρνει δομή, πειθαρχία, όρια, υπευθυνότητα, καθήκον, επιμονή και φόβο. Δοκιμάζει τους ανθρώπους και τους αναγκάζει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Ωστόσο, αν και ο Κρόνος φέρνει δυσκολίες, βοηθά επίσης στη δημιουργία τάξης. Η επιρροή του Κρόνου σάς δίνει τη δυνατότητα να νικήσετε τους φόβους σας και να καταπολεμήσετε την αδράνειά σας. Διδάσκει πειθαρχία για να μπορείτε να αναλαμβάνετε την ευθύνη. Εάν σας αναγκάζει να παλέψετε με την κατάθλιψη, την απογοήτευση, τη φτώχεια και άλλα εμπόδια, σας αναγκάζει επίσης να αναζητήσετε λύσεις, να θέσετε στόχους, να θέσετε χρονοδιαγράμματα, να εργαστείτε πιο σκληρά από ό,τι νομίζατε ποτέ ότι θα μπορούσατε και να οργανωθείτε. Ο Κρόνος είναι, με λίγα λόγια, ο πλανήτης των επιτευγμάτων. 

Είναι η Εξουσία και τα πρόσωπα που την αντιπροσωπεύουν (γονείς, σύζυγοι, προϊστάμενοι, διευθυντές και γενικά άτομα κύρους). 

Να ξέρετε πως ο Κρόνος πρεσβεύει το δόγμα «η ελευθερία σου σταματά στην ελευθερία του άλλου».   

Το σημείο που βρίσκεται τοποθετημένος ο Κρόνος σε ένα ωροσκόπιο δείχνει την έλλειψη χαράς στην ζωή ή την έλλειψη αυθορμητισμού. Συνήθως τα άτομα που δέχονται την επιρροή του παρουσιάζουν το φαινόμενο της κατάθλιψης επειδή δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ζωή τους.

Ο Κρόνος χρειάζεται 29,5 χρόνια για να ταξιδέψει στον ζωδιακό κύκλο. Περνά περίπου 2,5 χρόνια σε κάθε ζώδιο.

Ο Κρόνος κυβερνά το ζώδιο του Αιγόκερω και παραδοσιακά το ζώδιο του Υδροχόου.

Η τοποθέτηση του Κρόνου ανά ζώδιο καθορίζει την αίσθηση ανεπάρκειάς σας, τους φόβους και τους δισταγμούς σας, τα εμπόδια και τις υποχρεώσεις που εμποδίζουν την πορεία σας και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθείτε να τα ξεπεράσετε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Η θέση του Κρόνου ανά οίκο καθορίζει εκείνους τους τομείς της ζωής στους οποίους αισθάνεστε τον περιορισμό και θα ωφεληθείτε από τον καθορισμό ορίων, τη δημιουργία δομών και την εξάσκηση της αυτοπειθαρχίας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan