Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του άρθρου εδώ!

4ο Ζώδιο (21/6 έως 22/7)

Τετραπλότητα: Παρορμητικό

Τριπλότητα: Νερό

Κυβερνήτης: Σελήνη

Πολικότητα: Αρνητικό

Πολικό Ζώδιο: Αιγόκερως

Χρώμα: Λευκό, Ασημί, Πράσινο, Γκρι ασημί

Μέταλλο: Άργυρος

Άλατα: Φθοριούχο Ασβέστιο, Φωσφορικό Ασβέστιο

Λίθοι- Κρύσταλλοι:  Mαργαριτάρια, Οπαλίτης, Φεγγαρόπετρα, Καρνεόλη, Λευκό Κοράλλι. 

Αιθέρια Έλαια: Δενδρολίβανο, μελισσόχορτο, λεμόνι, βασιλικός, σανδαλόξυλο, μαύρο πιπέρι.

Μέρος του Σώματος: Στήθος, στομάχι. 

Κυρίαρχη Φράση: Αισθάνομαι

Θετικές Λέξεις-Κλειδιά: Συναισθηματικός, τρυφερός, διαισθητικός, δεκτικός, ευφυής, προσεκτικός, προστατευτικός, ευσυγκίνητος, παραδοσιακός, ανθεκτικός, αυτάρκης, ρομαντικός, ευαίσθητος, στοργικός, κατανοητικός, με καλή μνήμη, γόνιμος, αθώος.

Αρνητικά Λέξεις-Κλειδιά: Ευμετάβλητος, κυκλοθυμικός, αισθηματίας, ευερέθιστος, προσκολλημένος, κλαψιάρης, γκρινιάρης, ονειροπόλος, απαισιόδοξος, ανασφαλής, επιφυλακτικός, δειλός, ντροπαλός, πεισματάρης, συμφεροντολόγος, ανίκανος να αποχωριστεί, μεμψίμοιρος.

SweetSaturdaySounds matt corby e1396045191905

Κανείς ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως οι Καρκίνοι είναι από εκείνους που τους καταλαβαίνεις εύκολα. Ως άνθρωποι οι Καρκίνοι είναι ο ορισμός του παράδοξου, καθώς είναι αρκετά συναισθηματικοί και παράλληλα εξωστρεφείς. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν συχνές ψυχολογικές μεταπτώσεις. Όταν είναι χαρούμενοι είναι πραγματικά πολύ χαρούμενοι ενώ όταν νιώθουν πεσμένοι γίνονται οι πιο μίζεροι άνθρωποι του κόσμου. Είναι υπερήφανοι, συντηρητικοί, διαθέτουν διανοητικές ικανότητες, είναι παρατηρητικοί και γενικά προσπαθούν να είναι λογικοί. Αν και είναι από τους ανθρώπους που ακούν συμβουλές, σπανίως τις εφαρμόζουν. Γενικά, είναι συγκρατημένοι, προσεκτικοί, και το μάθημά τους είναι να εκφράζουν τον συναισθηματισμό και την φαντασία τους. Επίσης, θα πρέπει να μάθουν ότι δεν χρειάζεται να βοηθήσουν όλον τον κόσμο. Για να καταφέρουν να ελέγχουν τις παρορμήσεις τους θα πρέπει εφαρμόσουν στους εαυτούς τους αυστηρή αυτοπειθαρχία. Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στους Καρκίνους. Επιλέγουν να συνδυάζουν την κομψότητα με την συντηρητική τους αισθητική. 

Είναι πιστοί, δοτικοί, ευαίσθητοι, υποστηρικτικοί, και δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των Καρκίνων είναι η έντονη διαίσθηση, η ευαισθησία και η αγάπη τους προς και για την οικογένεια. Τους αρέσει να φροντίζουν και να προστατεύουν τα άτομα που νοιάζονται. Η διαίσθηση και το ένστικτό τους είναι μοναδικά και θα πρέπει να τα ακολουθούν. Η μνήμη τους είναι πολύ ισχυρή και μπορούν να ανακαλούν περασμένα γεγονότα με άνεση. 

Αγαπούν με θέρμη το σπίτι τους, την οικογενειακή θαλπωρή, και την συναισθηματική ασφάλεια που παίρνουν από τον προσωπικό τους χώρο, για αυτό και σπανίως μπορούν να μείνουν πολύ μακρυά από αυτό. Αν όμως χρειαστεί να μείνουν για καιρό μακρυά από το σπίτι τους, αρχίζουν να νιώθουν νοσταλγία.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Καρκίνων είναι η σύνεση και  η ικανότητα να διαχειρίζονται τα οικονομικά. Αγαπούν την άνεση, τα αντικείμενα αξίας, την πολυτέλεια και τα χρήματα. Αν είναι εγκρατείς, μπορούν να κάνουν περιουσία. 

Αν έχουν κάποιον στόχο στην ζωή τους, θα προσπαθήσουν με επιμονή, αποφασιστικότητα και αυτοέλεγχο να τον κατακτήσουν. Στοχεύουν ψηλά, κι αν δεν βρίσκονται στο επίκεντρο των αποφάσεων αρχίζουν και πλήττουν με αυτό που κάνουν. Είναι εκ φύσεως καλοί οργανωτές, πρακτικοί, ανοικτοί και ανεκτικοί με τις απόψεις τους. Παρ’ ότι έχουν φιλοδοξίες δεν είναι ούτε αρχομανείς ούτε πιέζουν τους άλλους. Η επιτυχία έρχεται όταν αποφασίσουν να κοιτάξουν μέσα τους, να βρουν τα αδύνατα σημεία τους και να τα διορθώσουν. Οι ικανότητές τους είναι μεγάλες, αλλά, πριν φθάσουν στην κορυφή, θα πρέπει να μάθουν να τις αξιοποιούν και να τις αναπτύσσουν σταδιακά.     

Έχουν ισχυρούς δεσμούς με το παρελθόν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε καθαρά ιστορικό, για αυτό τους αρέσουν οι αντίκες και συχνά συλλέγουν σπάνια αντικείμενα. Η ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι Καρκίνοι με την Παράδοση είναι χαρακτηριστική.

Τα αρνητικά τους γνωρίσματα είναι το άγχος, η κυκλοθυμία, η υποχωρητικότητα, η έλλειψη εμπιστοσύνης, ο καταναλωτισμός, η ανάγκη για οικονομική ανεξαρτησία και η έντονη ανησυχία για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι ανασφάλειες, οι φόβοι και η ευαισθησία τους, τους γεμίζουν με άγχος. Επηρεάζονται από τις γνώμες των άλλων και επιζητούν την αποδοχή τους. Πολλές φορές φοβούνται να αντιμετωπίσουν άμεσα κάποιο πρόβλημα ή υποχωρούν από τις θέσεις τους εάν σχολιαστούν αρνητικά. Ο έντονος συναισθηματισμός προκαλεί εναλλαγές στην διάθεσή τους με αποτέλεσμα οι άλλοι να τους προσεγγίζουν με επιφυλακτικότητα. Δεν εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους και δύσκολα επιτρέπουν σε κάποιον να μπει στην ζωή τους. Η κοινωνικότητά τους τους οδηγεί να κάνουν φίλους, όμως, αργά ή γρήγορα η απαξίωση που λαμβάνουν από εκείνους που έχουν δεθεί συναισθηματικά, τους προκαλεί προβλήματα και λύπες. 

Οι ψυχολογικές μεταπτώσεις που έχουν είναι εκνευριστικές. Μπορεί να φαίνονται ευγενικοί, συμπαθητικοί και έτοιμοι να σε ακούσουν, μέχρι την στιγμή που κάποιος να βρεθεί και να ζητήσει την συμβουλή τους. Τότε μετατρέπονται σε γκρινιάρηδες, νευρωτικοί, και δείχνουν εντελώς αδιάφοροι για προβλήματα εκτός των δικών τους. Μπορεί να είναι την μία ημέρα μέσα στην γκρίνια και στον αυτο-οικτιρμό, και την επομένη ξαφνικά να είναι δοτικοί, ήρεμοι, κι έτοιμοι να κάνουν ό,τι τους ζητήσεις. 

Η οικονομική ανεξαρτησία είναι αναγκαία για να μπορέσουν να νιώσουν ασφάλεια. Έχουν έντονες καταναλωτικές τάσεις. Επίσης, τους είναι αδύνατον να αποχωριστούν αντικείμενα που αγαπούν. 

Η ανησυχία για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τους κάνει καταπιεστικούς.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan