Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του άρθρου στο You-Tube

2ο Ζώδιο (21/4 έως 20/5)

Τετραπλότητα: Σταθερό

Τριπλότητα: Γη

Κυβερνήτης: Αφροδίτη

Πολικότητα: Αρνητικό

Χρώμα: Πράσινο, Καφέ, γενικά τα παστέλ

Μέταλλο: Χαλκός

Άλατα: Θειικό Νάτριο, Θειικό Ασβέστιο

Λίθοι-Κρύσταλλοι: Σμαράγδι

Αιθέρια Έλαια: Γιασεμί, Νερολί, Πατσουλί, Τριαντάφυλλο, Σανδαλόξυλο, ylang ylang και μαύρο πιπέρι.

Μέρος του Σώματος: Λαιμός και Αυχένας

Κυριάρχη Φράση: Κτίζω

Πολικό ζώδιο: Σκορπιός

ΛΕΞΕΙΣ- ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Υπομονετικός, αξιόπιστος, καλόκαρδος, επίμονος, αποφασιστικός, πράος,  οικονόμος, μειλίχιος, ευγενής, αισθησιακός, παραδοσιακός, συντηρητικός, προστατευτικός, καλός επενδυτής,  αγαθός.

Αρνητικά: Άπληστος, κτητικός, πεισματάρης, φιλήδονος, ανασφαλής, πεζός, ρηχός, επιφανειακός, υλιστής, , ζηλιάρης, μνησίκακος, τρυφηλός, πλεονέκτης, οκνηρός, άκαμπτος, μαλθακός, αυστηρός, βραδύς, εγωιστής, επιφυλακτικός.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οι Ταύροι έχουν την τάση να προσεγγίζουν την ζωή, είτε στις καλές είτε στις κακές στιγμές της, με υπομονή, επιμονή και αυτοέλεγχο. Επιζητούν την επιτυχία, για αυτό θα συνδυάσουν το πείσμα με την αντοχή, ώστε να τα καταφέρουν. Θέλουν κάθε τί που κάνουν να είναι χειροπιαστό, καθώς έτσι μόνο μπορούν να ερμηνεύσουν και να αντιληφθούν την επιτυχία τους. Αν θέσουν κάποιον στόχο, θα τον κυνηγήσουν ήσυχα, και με μία σχεδόν μονοδιάστατη αποφασιστικότητα. Μπορεί να αργήσουν να τον κατακτήσουν, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουν. Είναι άκρως συντηρητικοί, επιζητώντας στην ζωή τους την ασφάλεια και την μονιμότητα. Η αναζήτηση της οικονομικής και υλικής άνεσης είναι πρωταρχική επιδίωξη, διότι με αυτόν τον τρόπο νιώθουν ευτυχισμένοι. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνονται συγκρατημένοι, όμως είναι καλόκαρδοι, ευγενικοί και πονόψυχοι. Στις επενδύσεις τους, είτε υλικές είτε συναισθηματικές, κινούνται με βάση την σιγουριά, την ασφάλεια και την αξιοπιστία που εκείνες δίνουν. Δεν παίρνουν εύκολα αποφάσεις, αλλά μόλις το κάνουν είναι αδύνατο να τους τις αλλάξεις. Είναι ευγενικοί και καλοσυνάτοι, για αυτό άλλωστε έχουν πολλούς φίλους. Λατρεύουν κυριολεκτικά τα όμορφα πράγματα που προσφέρει η ζωή, από τα αντικείμενα Τέχνης έως το καλό φαγητό και ποτό.

Η κτητικότητα, η ακαμψία, η τρυφηλότητα, η παθητικότητα, η αδράνεια και η προσήλωση στα υλικά αγαθά είναι τα βασικότερα ελαττώματα των Ταύρων. Δυσκολεύονται πολύ να έλθουν σε συνεννόηση με τον περίγυρό τους, ειδικά αν πιστεύουν ότι αυτό που λένε είναι το σωστό και δίκαιο. Αρνούνται να ακούσουν τις γνώμες των άλλων, δείχνοντας έτσι ακαμψία και αδυναμία συνεργασίας. Το πείσμα τους είναι θρυλικό, ακόμη και αν γνωρίζουν πως είναι λάθος. Είναι άνθρωποι που δεν ανέχονται το ψέμα. Αυτός είναι ο λόγος που απογοητεύονται από τους ανθρώπους, όταν δηλαδή επιδείξουν εμπιστοσύνη σε κάποιον κι εκείνος την προδώσει. Η αγάπη τους για την πολυτέλεια, την άνετη ζωή και τις ηδονές που προκαλούν οι γήινες απολαύσεις (φαγητό, σεξ), τους δημιουργεί προσήλωση στα υλικά αγαθά. Το αποτέλεσμα είναι εκείνος ο ρηχός τύπος Ταύρου που το μόνο που τον νοιάζει είναι η αναζήτηση περιουσίας, η συσσώρευση αγαθών και η προστασία όλων εκείνων που είναι στην κατοχή του. Είναι αργοί! Κυριολεκτικά σέρνονται. Το χειρότερο για εκείνους είναι να έχουν κάποιον πάνω από το κεφάλι τους να τους πιέζει να βιαστούν. Αρνούνται να αλλάξουν, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Εμμένουν σε παρωχημένες ιδέες ή μοτίβα ζωής, διότι δεν τους αρέσει να ρισκάρουν. Όταν αισθάνονται πεσμένοι ψυχολογικά, τότε είναι κυριολεκτικά απαθείς σε ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω τους.  

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΑΥΡΟΣ

Διαβάστε εδώ!

 ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΑΥΡΟΣ

Διαβάστε εδώ!


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan