Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

8ο Ζώδιο (23/10-21/11)

Τετραπλότητα: Σταθερό

Τριπλότητα: Νερό

Κυβερνήτης (Σύγχρονος): Πλούτων

Κυβερνήτης (Παραδοσιακός): Άρης

Πολικό Ζώδιο: Ταύρος

Χρώμα: Σκούρο Κόκκινο, Καφέ, Μαύρο

Άλατα: Θειικό Ασβέστιο, Θειικό Νάτριο

Λίθοι-Κρύσταλλοι: Οπάλιο, ροδοχρωσίτης, μαλαχίτης, τοπάζι, κοράλλι, unakite.

Αιθέρια Έλαια: τριαντάφυλλο, γιασεμί, γεράνι, ροδόξυλο, αγγελική, λεβάντα, πατσουλί, μελισσόχορτο, χαμομήλι υλάνγκ-υλάνγκ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οι Σκορπιοί είναι άτομα με έντονα αντιθετικά χαρακτηριστικά, με βάθος και περιπλοκότητα. Μέσα τους συγκρούονται έννοιες όπως η ζωή με τον θάνατο, η ευαισθησία με την σκληρότητα, η εσωστρέφεια με την εξωστρέφεια. Τίποτα όμως από αυτήν την πάλη δεν βγαίνει στην επιφάνεια καθώς γνωρίζουν άριστα να κρύβουν τα ευαίσθητα σημεία και τις αδυναμίες τους, πίσω από ένα πέπλο μυστικοπάθειας. Κρατώντας τον εαυτό τους απόμακρο, σοβαρό, μέσα στην σιωπή, δημιουργούν μία αίσθηση μυστηρίου γύρω από αυτούς. Για τους υπολοίπους, αυτό το μυστήριο λειτουργεί σαν μαγνήτης, κυρίως ερωτικά. Κάτω από αυτήν την επίφαση σκληρότητας, υπάρχει το πάθος, η ένταση, οι εμμονές, το πάθος για εξουσία και η ακόρεστη σεξουαλικότητα. Ειδικά η σεξουαλικότητα, είναι τόσο έντονη που όταν δεν καλύπτεται, υποφέρουν, ψυχή τε σώματι.

Είναι αρκετά υπερήφανοι και αυτοθαυμάζονται. Είναι δυνατοί, σταθεροί και δύσκολα δέχονται επιρροές από εξωτερικούς παράγοντες. Όταν έχουν ένα σχέδιο, μπορούν να περιμένουν μέχρι την στιγμή που θεωρούν ότι είναι κατάλληλη, για να το εφαρμόσουν. Από εκείνη την στιγμή και μετά παθιάζονται τόσο που κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει. Απολαμβάνουν τις διαμάχες, λεκτικές και μη. Διαθέτουν έντονη φαντασία, οξύτατη παρατηρητικότητα, πολύ δυνατό μυαλό, τα οποία τα χρησιμοποιούν για να λύνουν προβλήματα για δυνατούς λύτες.

Έχουν λίγους φίλους και καλούς. Στους άλλους, όταν το θελήσουν, γίνονται πραγματικά ευχάριστοι και αξιαγάπητοι.

 

Η έντονη φύση των Σκορπιών κρύβει επίσης ένα άλλο πρόσωπο σκοτεινότερο. Είναι εγωιστές, δεσποτικοί και τους αρέσει να παίζουν παιχνίδια εξουσίας πάνω στους άλλους. Είναι χειριστικοί, αφού μπορούν να βρουν τα μυστικά που κρύβουν οι άλλοι χωρίς όμως οι ίδιοι να αποκαλύπτονται. Αν κάτι τους αρέσει, παθιάζονται με αυτό. Θέλουν να το κατακτήσουν και δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να το καταφέρουν. Υποτιμούν τους ανθρώπους και τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται αυτοί, με αποτέλεσμα να γίνονται αντιπαθείς. Γνωρίζουν ενστικτωδώς τι είναι αυτό που μπορεί να πονέσει τον άλλο και το χρησιμοποιούν. Λατρεύουν να τους παρακαλούν και να τους κολακεύουν. 

Είναι πολύ χαρακτηριστική η εμμονή και το πείσμα των Σκορπιών όταν πιστεύουν ότι ο δικός τους τρόπος είναι ο σωστός. Μπορούν να γίνουν υπερβολικά παράλογοι και απόλυτοι όταν εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Δεν είναι λίγες οι στιγμές που είτε εκφράζονται με ακραίους τρόπους, είτε με το να γίνονται σκληροί, είτε ζηλεύοντας παθολογικά, είτε περιμένοντας με υπομονή την κατάλληλη στιγμή για να εκδικηθούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι η κατάθλιψη. Είναι πολύ εύκολο για εκείνους να πέσουν στα βάθη της. Το αμέσως επόμενο είναι οι διατροφικές διαταραχές. 

scorpio 3

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο άνδρας Σκορπιός δεν είναι από εκείνους που μπορείς να παίζεις μαζί τους. Είναι σοβαρός, κάποιες φορές αυστηρός, ανεξάρτητος, ατρόμητος, και φιλόδοξος Ο χρόνος του είναι πολύτιμος, για αυτό δεν θα ασχοληθεί με ήσσονος σημασίας θέματα ή καταστάσεις. Για τον άνδρα Σκορπιό δεν υπάρχουν μέσες καταστάσεις, ή θα είναι λευκό ή θα είναι μαύρο.  

Είναι υπερβολικά περίεργος, και θέλει να μάθει τα πάντα και για τους πάντες, αν και τελικά καταφέρνει να τα ανακαλύπτει από μόνος του. Η οξεία διαίσθησή του, τον βοηθά να ανακαλύπτει την αλήθεια των πραγμάτων. Είτε κάνοντας ευθείς ερωτήσεις ή πλάγιες, θα μάθει αυτό που θέλει. Ακόμη και αν οι άλλοι προσπαθήσουν να τον αποπροσανατολίσουν, εκείνος θα βρει τρόπο να περάσει τις άμυνές τους.  

Ο άνδρας Σκορπιός θα προσπαθήσει με οποιονδήποτε τρόπο να οδηγήσει την μοίρα του εκεί που θέλει εκείνος. Ζει την ζωή του όπως την επιθυμεί ο ίδιος. Δεν αφήνει ούτε στιγμή των έλεγχο των καταστάσεων που ζει, επιβάλλοντας τους δικούς τους όρους.  

 

scorpio 2

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η γυναίκα Σκορπιός είναι η πιο ερωτική και μυστηριώδης από όλα τα ζώδια. Είναι μαγευτική, εξωτική, και με ιδιοσυγκρασία σαν της θάλασσας, άλλοτε ήρεμη και γαλήνια και άλλοτε μανιώδης, έτοιμη να πνίξει κάθε ναυτικό.

Η γυναίκα Σκορπιός δεν είναι από εκείνες τις ήρεμες και χαριτωμένες γυναίκες που θέλεις να τις πάρεις αγκαλιά και να τις προστατεύσεις. Είναι ευθής, και κάποιες φορές απότομη. Της αρέσουν οι ευθείες καταστάσεις, εστιάζοντας πάντα στο ουσιαστικό, και απορρίπτοντας κάθε τί επιφανειακό.   

Διαθέτει εξαιρετική διαίσθηση, για αυτό άλλωστε με κάποιον τρόπο ασχολείται με τον Εσωτερισμό ή έστω με κάποια μορφή του.  

Είναι γυναίκα ατρόμητη, αλλά και πεισματάρα. Ασκεί έλεγχο στο ταίρι της, αντιλαμβάνεται πράγματα που οι υπόλοιποι ούτε που διανοούνται, και βεβαίως είναι αυτοκαταστροφική, ποιότητες που ούτε κατά διάνοια δεν αποθαρρύνουν τους υποψήφιους εραστές. Είναι μυστικοπαθής, και για αυτό πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να μάθει τα μυστικά της, εκτός κι αν η ίδια επιλέξει να τα εκμυστηρευθεί.  

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ

Βολταίρος, Marie Curie, Edwin Hubble, Carl Sagan, Fyodor Dostoyevsky, Martin Scorsese, Βill Gates, Wayne Rooney, Pele, Οδυσσέας Ελύτης, Μάνος Χατζηδάκις.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan