Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ

9ο Ζώδιο (22/11-21/12)

Τετραπλότητα: Μεταβλητό

Τριπλότητα: Φωτιά

Κυβερνήτης: Δίας

Πολικότητα: Δίδυμοι

Χρώμα: Σκούρο κυανό, πορφυρό

Άλατα: Πυρίτιο, χλωριούχο κάλιο

Λίθοι-Κρύσταλλοι: Τοπάζι, ίασπις, χαλαζίας καπνώδης, κιτρίνης, χαλαζίας, αμέθυστος.

Αιθέρια Έλαια: Γεράνι, τριαντάφυλλο, φασκόμηλο, ευκάλυπτος, βετιβέρ, μελισσσόχορτο.

 Δείτε το βίντεο εδώ!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οι Τοξότες είναι οι αιώνια ενθουσιώδεις, πληθωρικοί και αισιόδοξοι του ζωδιακού. Έχουν την διαρκή ανάγκη να επεκτείνονται σε όλους τους τομείς της ζωής τους, για αυτό θέλουν και επιζητούν την ελευθερία τους. Απολαμβάνουν την ζωή και τις χαρές της, έχοντας πάντα το χαμόγελο στα χείλη. Είναι εξωστρεφείς και πολύ κοινωνικοί. Λατρεύουν την δράση, την περιπέτεια και θέλουν να ταξειδεύουν. Επειδή είναι παιδιά του Διός, έχουν και την εύνοιά του στην τύχη!

 

Παράλληλα, είναι ένα εγκεφαλικό ζώδιο. Διαθέτουν ευστροφία, ευρύτητα οπτικής, αφομοιωτική ικανότητα, και μπορούν να λύνουν γρήγορα δύσκολες και σύνθετες καταστάσεις. Μπορούν να μεταπηδούν πολύ εύκολα από θέμα σε θέμα και ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Δυσκολεύονται όμως με τις λεπτομέρειες καθώς τις βρίσκουν ανούσιες και πληκτικές. Πολλά προβλήματά τους ξεκινούν, επειδή ποτέ δεν δίνουν έμφαση σε αυτές τις μικρές αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Οι Τοξότες έχουν διττή φυσή, όπως και το σύμβολό τους, ο Τοξοβόλος Κένταυρος. Χάρη σε αυτήν δεν περιορίζονται μόνο στην χάρη του σώματος, καθώς λατρεύουν την κίνηση και την εξάσκηση αυτού, αλλά διαθέτουν και ένα υψηλό πνεύμα. Ψάχνουν πάντα για τα μεγάλα ιδανικά και την Αλήθεια. Είναι ιδιαίτερα ηθικοί, φιλοσοφημένοι, σοφοί και βαθιά στοχαστές. Αυτό τους δίνει λατρεία για την ανώτερη γνώση, την εκπαίδευση, τις ξένες γλώσσες, τις νέες ιδέες και γενικά τις μελέτες. Έχουν αγάπη για το δίκαιο, την ειρήνη και το Θείο.

Στα αρνητικά τους γνωρίσματα είναι η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους, η υπέρμετρη αισιοδοξία και πληθωρικότητα που τους χαρακτηρίζει, η συχνή αλλαγή στόχων, η νευρικότητά τους που τους οδηγεί σε υπερκινητικότητα, αλλά και ο δογματισμός τους.

 

Οι συχνές αλλαγές στόχων, η έλλειψη προσηλώσεως στην λεπτομέρεια και η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους, τους προκαλούν προβλήματα στην ζωή τους. Επίσης είναι χαρακτηριστική η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα που τους διακρίνει . Συχνά αναγκάζονται να αλλάζουν επαγγέλματα ή επαγγελματικούς χώρους. Η υπέρμετρη αισιοδοξία αλλά και η πληθωρικότητά τους συχνά παρεξηγηγούνται. Η νευρικότητά τους τους οδηγεί να ταξειδεύουν συχνά, χωρίς να λογαριάζουν τις υποχρεώσεις τους.

 

Η πίστη στο Θείο και ο ιδεαλισμός, τους οδηγεί πολλές φορές σε λάθος ερμηνείες, με αποτέλεσμα να γίνονται δογματικοί.

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΟΞΟΤΕΣ

Μαρία Κάλλας, Frank Sinatra, Jim Morisson, Ozzy Osbourne, Jane Austen, Mark Twain, Bruce Lee, Billy Idol, Steven Spielberg, Sir Winston Leonard Spencer Churchill, Ludwig van Beethoven κ.α.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan