Πρόσωπα & Γεγονότα

11ο Ζώδιο (21/1 έως 19/2)

Τετραπλότητα: Σταθερό

Τριπλότητα: Αέρας

Κυβερνήτης (Σύγχρονος): Ουρανός

Κυβερνήτης (Παραδοσιακός): Κρόνος

Πολικό Ζώδιο: Λέων

Χρώμα: Τυρκουάζ, ιόχρους (βιολετί), σκούρο φαιό, ιώδες, μαύρο.

Άλατα: Χλωριούχο νάτριο, φωσφορικό μαγνήσιο.

Λίθοι-Κρύσταλλοι: Ακουαμαρίνα, αμέθυστος, αιματόλιθος, κυανός αχάτης.

Αιθέρια Έλαια: Τριαντάφυλλο, νερολί, ylang ylang, λεβάντα, λιβάνι.

Μέταλλο: Αλουμίνιο

Βιντεοπαρουσίαση: Υδροχόος

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ 

Θετικά: Φιλικός, αλτρουιστής, ανθρωπιστής, επινοητικός, τίμιος, πιστός, πρωτότυπος, εφευρετικός, ανεξάρτητος, διανοούμενος.

Αρνητικά: Ανυπότακτος, αλαζόνας, πεισματάρης, αλλόκοτος, παράλογος, απρόβλεπτος, απαθής, αποστασιοποιημένος, ασαφής.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ 

Οι Υδροχόοι είναι οι επαναστάτες του Ζωδιακού! Γεννήθηκαν για να είναι ελεύθεροι, ανεξάρτητοι, μακρυά από συμβατικότητες, περιορισμούς και συμβιβασμούς. Είναι θετικοί, αισιόδοξοι και σπανίως χάνουν την πίστη τους, ακόμη και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Θα κάνουν την ζωή τους λογίζοντας μονάχα τις διαθέσεις τους και τίποτα άλλο. Για να διαμορφώσουν τον δικό τους τρόπο σκέψεως και ζωής, θα πρέπει να αποδεσμευτούν το ταχύτερο δυνατό από το πατρικό τους σπίτι. Σκοπός τους είναι να ασχοληθούν έμπρακτα με τους άλλους και να βοηθήσουν πραγματικά όσους το έχουν ανάγκη. Για αυτό θα τους δούμε να οργανώνονται σε ομάδες και να παλεύουν για το σύνολο, προστατεύοντας τους συνανθρώπους τους με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Είναι αυθεντικοί, αρκετά πρωτότυποι, ιδεαλιστές και πάνω από όλα ανθρωπιστές.

Σαν ζώδιο του αέρα, διαθέτουν τετράγωνη λογική την οποία την χρησιμοποιούν σε πνευματικές εργασίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν με μεγάλη επιτυχία να συνδέσουν αρμονικά την διανόηση με την διαίσθηση. Αν και λατρεύουν την καθαρή επιστήμη και κυρίως την πειραματική, παρόλα αυτά αγαπούν την φιλοσοφία και τις αφηρημένες επιστήμες. Αποφεύγουν να ασχολούνται με πρακτικές εργασίες και δίνουν έμφαση στην καλλιέργεια μίας ιδέας, η οποία πιστεύουν ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους και το κοινωνικό σύνολο.

Στα αρνητικά τους γνωρίσματα συγκαταλέγονται ο ατομισμός, η εκκεντρικότητα, η ιδιορρυθμία, ο αντικομφορμισμός, το πείσμα, η ισχυρογνωμοσύνη, η αλαζονεία και η ακραία εκδήλωση συναισθημάτων.

Η ανάγκη τους να είναι ελεύθεροι, πέρα από κάθε είδους περιορισμό, τους κάνει να αγαπούν παράφορα την ανεξαρτησία τους. Αν και είναι πολύ φιλικοί, γίνονται εντελώς παράλογοι και επιθετικοί όταν παραβιάζεται η ιδιωτική τους ζωή.

Αν και είναι πρωτότυποι πολλές αυτό τους το χαρακτηριστικό γνώρισμα μετατρέπεται σε ιδιορρυθμία και εκκεντρικότητα. Ως αποτέλεσμα, πολλά άτομα που συγκαταλέγονται στον κύκλο τους νιώθουν αμήχανα με την συμπεριφορά τους. Σε κάποιες δε περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν ενόχληση, ακόμη και τον εκνευρισμό των άλλων.

Επειδή οι Υδροχόοι από μικροί παλεύουν να ανεξαρτητοποιηθούν προσπαθούν να σπάσουν όλους τους περιορισμούς. Σε μικρή ηλικία αυτό είναι επιθυμητό αλλά μόλις μεγαλώσουν αποκτούν ένα αλαζονικό προσωπείο με το οποίο φέρονται στους άλλους άσχημα επειδή πιστεύουν ότι ο δικός τους τρόπος είναι και ο σωστός. Αρκετές φορές όσο μεγαλώνουν, φεύγουν από τις επαναστατικές ιδέες της νιότης τους και γίνονται υπερσυντηρητικοί. Στην περίπτωση που δεν ωρίμασαν ποτέ, παρουσιάζεται το φαινόμενο του γραφικού αντικομφορμιστή.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΥΔΡΟΧΟΟΙ

Κριστιάνο Ρονάλντο, Σακίρα, Νεϋμάρ, Μάικλ Τζόρνταν, Τζένιφερ Ανιστον, Μπομπ Μάρλεϋ, Αβραάμ Λίνκολν, Φεντερίκο Φελίνι, Τσαρλς Ντίκενς, Βιρτζίνια Γουλφ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Σακίρα, Κάρολος Δαρβίνος.


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan