Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ

10ο Ζώδιο (21/12-20/1)

Τετραπλότητα: Παρορμητικό 

Τριπλότητα: Γη

Kυβερνήτης: Κρόνος

Πολικότητα: Αρνητική

Γένος: Θηλυκό 

Πολικό Ζώδιο: Καρκίνος

Χρώμα: Σκούρο γκρι, σκούρο καφέ, μαύρο

Μέταλλο: Μόλυβδος

Άλατα: Φωσφορικό ασβέστιο, φθοριούχο ασβέστιο

Λίθοι-Κρύσταλλοι: Τυρκουάζ, αμέθυστος, όνυξ, οψιδιανός, σιδηροπυρίτης

Αιθέρια Έλαια: Σανταλόξυλο, λεβάντα, χαμομήλι, ματζουράνα, βετιβέρ, περγαμόντο, γιασεμί 

Μέρος του σώματος: Οστά και δόντια

Κυριάρχη Φράση: Χρησιμοποιώ

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Πρακτικός, συνετός, φιλόδοξος, πειθαρχημένος, υπομονετικός, προσεκτικός.

Αρνητικά: Απαισιόδοξος, αδιάλλακτος, μοιρολατρικός, φιλάργυρος

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου του Αιγόκερω είναι γεννημένοι ενήλικες ακόμη κι όταν είναι παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν δύσκολη παιδική ηλικία, επειδή ως παιδιά είναι πολύ σοβαρά. Ο χρόνος όμως λειτουργεί υπέρ τους, καθώς μεγαλώνοντας γίνονται ολοένα και καλύτεροι. 

Είναι φιλόδοξοι! Για να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς που έχουν θέσει, θα δείξουν σύνεση, υπομονή, οργανωτικότητα και πάνω από όλα, σοβαρότητα. Δεν θα διστάσουν να στερηθούν τα πάντα στο παρόν προκειμένου να βελτιώσουν την ζωή τους στο μέλλον. Θέλουν να κάνουν πάντα το σωστό για αυτό ακολουθούν την συμβατική οδό. Είναι πολύ εργατικοί, έξυπνοι και πειθαρχημένοι. Θα προσπαθούν πάντα να τα καταφέρουν και δεν είναι από εκείνα τα άτομα που θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα με τις πρώτες αναποδιές. Ανεξάρτητα από ό,τι κάνουν στην ζωή τους, σκοπός τους είναι να κερδίσουν τον σεβασμό των άλλων, για αυτό είναι και πολύ αξιοπρεπείς. Τους αρέσει η δύναμη και για αυτό θα διεκδικήσουν θέσεις εξουσίας. Θα ενοχληθούν πάρα πολύ αν υπάρχουν δυσμενή σχόλια για το πρόσωπό τους. 

Σε περιόδους υψηλού άγχους καταφέρνουν να παραμένουν ψύχραιμοι, έστω και αν μέσα τους είναι πανικοβλημένοι. Εν αντιθέσει με άλλα ζώδια γνωρίζουν πως να αυτοπειθαρχούν, και ευτυχώς η αυτοπειθαρχία δεν γίνεται φετίχ όπως π.χ. στους Παρθένους. Ως άνθρωποι είναι ήρεμοι, συγκρατημένοι, αξιοπρεπείς, και αξιόπιστοι. Ως γήινα ζώδια ενεργούν αναλόγως με το τι βλέπουν ότι πρέπει να κάνουν. 

Αν και έχουν σοβαρό θέμα να χαλαρώνουν, το γεγονός ότι είναι γήινο ζώδιο τους κάνει να αναζητούν και απολαμβάνουν τον αισθησιασμό που προσφέρει η καλοπέραση και οι ηδονές του κορμιού. Για αυτό τους αρέσει η διαχρονική Τέχνη, η πραγματική αγάπη, η καλή κουζίνα, η κρεβατοκάμαρα, η αίθουσα συσκέψεων, και εννοείται ένα γεμάτο πορτοφόλι. Μπορεί να λένε ότι θέλουν άλλα, εκείνο όμως που στην πραγματικότητα επιζητούν είναι το χρήμα , αφού αυτό τους παρέχει ασφάλεια. 

Επίσης, χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα είναι, η απίστευτη αίσθηση του χιούμορ που διαθέτουν, ειδικά του αντισυμβατικού, η ικανότητά τους στα μαθηματικά και στην μουσική.

Στα αρνητικά τους γνωρίσματα συγκαταλέγεται η περιορισμένη κοινωνικότητα, η απαισιοδοξία, οι αναστολές και η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Λόγω του συντηρητισμού τους, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για γνωριμίες, για αυτό έχουν έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων που τους θεωρούν φίλους. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης δημιουργεί αναστολές και αρκετή γκρίνια, ειδικά στους Αιγόκερους εκείνους που έχουν προσπαθήσει να επιτύχουν, αλλά με το πέρας του χρόνου δεν έχουν καταφέρει κάτι αξιόλογο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η έλλειψη αυτοπεποιθήσεως κρύβεται κάτω από μία έντονη οκνηρία. 

Οι Αιγόκεροι είναι άνθρωποι που το μυαλό τους είναι προσανατολισμένο στην απόκτηση δύναμης, χρημάτων και εξουσίας. Έχουν τόσο βαθιά την αίσθηση της κατάκτησης του στόχου που έχουν θέσει στις ζωές τους που τους είναι πολύ δύσκολο να χαλαρώσουν. Το να βρουν χρόνο για τους εαυτούς τους το θεωρούν ως χάσιμο πολύτιμου χρόνου και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουν επ’ ουδενί. Άλλωστε για εκείνους πάντα υπάρχει το κάτι παραπάνω που μπορούν να κάνουν, και για την ακρίβεια πολλά παραπάνω. Οπότε είναι λογικό κι επόμενο να αγχώνονται όταν τα πράγματα δεν προχωρούν στους χρόνους που θα ήθελαν. Στην ανάγκη τους για αναγνώριση και κοινωνική καταξίωση, οι Αιγόκεροι δεν θα διστάσουν να γίνουν σκληροί και αριβίστες. 

Επίσης, αν και διαθέτουν χιούμορ, δύσκολα θα πει κανείς ότι έχουν θερμή προσωπικότητα. Θεωρούνται δε από τα λιγότερο αυθόρμητα ζώδια. 

 Ο Άνδρας Αιγόκερως

Ο άνδρας Αιγόκερως αποτελεί ένα μυστήριο παράδοξο. Λόγω της εσωστρεφούς φύσης του δύσκολα μπορεί κανείς να πει ότι τον γνωρίζει πραγματικά. Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει την τάση να φτιάχνει γύρω από τον εσώτερο εαυτό του υψηλά τείχη, και τα οποία μόνο οι πιο τολμηροί μπορούν να υπερπηδήσουν. Έτσι στον κόσμο φαίνεται ως ψυχρός, σκληρός και άκαρδος, ενώ στην πραγματικότητα είναι από τους πλέον ευαίσθητους, απλώς κάνει το παν να προστατευτεί από τον κόσμο. Δεν είναι καθόλου παράξενο ο άνδρας Αιγόκερως με τους ανθρώπους να είναι κυνικός ή μηδενιστής, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να εμπιστευτεί κάποιο άτομο. Συν τοις άλλοις, είναι δύσκολο να τον δεις εκτός εργασίας, διότι αποφεύγει τις κοινωνικές συναναστροφές.  

Από την άλλη, είναι σοβαρός, έχει φιλοδοξίες, και τίποτα δεν θα τον αποθαρρύνει από το να τις πραγματοποιήσει. Μπορεί να φαίνεται μουντρούχος, αλλά, αν μπεις στον κόπο να τον γνωρίσεις, θα διαπιστώσεις ότι έχει απίστευτο χιούμορ και πάθος για ζωή! Μάλιστα είναι λάτρης του μαύρου χιούμορ, οπότε είναι ικανός να αστειεύεται ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Επίσης, έχει περίεργα γούστα. Μπορεί το πρωί να περιφέρεται ως μεγαλοστέλεχος επιχειρήσεως, αλλά μόλις πέφτει το βράδυ να ξημεροβραδιάζεται σε μπαρ που παίζουν γκόθικ-μπλακ μέταλ! Μπορεί επίσης να πετύχεις εκείνο τον μπρουτάλ εργάτη που δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό σου ότι λατρεύει την όπερα. 

Η Γυναίκα Αιγόκερως 

Η γυναίκα Αιγόκερως είναι ο συνδυασμός της σοφίας που έχει μία παλιά ψυχή με την ευρηματικότητα των νέων. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί την παρεξηγούν, πιστεύοντας για εκείνη ότι είναι μία σκληρή προσωπικότητα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πραγματικά όμως, όποιος καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το σκληρό προσωπείο που φέρει, θα διαπιστώσει ότι είναι μία γυναίκα απίστευτα ευαίσθητη και συναισθηματική, αν και σπανίως το δείχνει. Ακόμη και οι σύντροφοι της δύσκολα μπορούν να καταλάβουν πώς αισθάνεται για εκείνους.  

Το θέμα της είναι η επικοινωνία. Ως γήινη γυναίκα έχει την τάση να κολλάει στις απόψεις της και να μελαγχολεί. Είναι από εκείνες τις γυναίκες που τους παίρνει χρόνια μέχρι να πουν ακριβώς τι είναι αυτό που τους ενοχλεί.   

Της αρέσει να έχει έλεγχο στα πάντα. Για αυτό της είναι πολύ δύσκολο να περάσει από ένα σίγουρο και δοκιμασμένο σχέδιο Άλφα σε ένα άγνωστο σχέδιο Βήτα, ακόμη κι αν το σχέδιο Βήτα είναι η σωστή επιλογή. Είναι σοβαρή, εργατική, και της είναι σχεδόν αδύνατο να χαλαρώσει. Είναι επίσης γνωστή για την σαρκαστική της προσωπικότητα και την κρυφή σεξουαλικότητά της. Όποιος καταφέρει να την πετύχει χαλαρή θα διαπιστώσει ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάζει στον κόσμο. Μαζί της μπορεί κανείς να ζήσει έντονες στιγμές, ακόμη και ακραίες εμπειρίες, αφήνοντας τα άτομα που είναι δίπλα της με το στόμα ανοιχτό.   

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ

Humphrey Bogart, Marlene Dietrich, Elvis Presley, Janis Joplin, Marilyn Manson, Anthony Hopkins, Mel Gibson, J.R.R Tolkien, Stephen Hawking, Richard Nixon, Benjamin Franklin, Louis Pasteur, Edgar Allan Poe, Stan Lee, Ευάγγελος Βενιζέλος, Τζένη Καρέζη, Αριστοτέλης Ωνάσσης κ.α


Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan