Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Το Μεσουράνημα ή Ζενίθ ή Medium Coeli (MC), είναι το δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό σημείο ενός χάρτου όσο και ο Ωροσκόπος (ASC). Είναι το υψηλότερο σημείο του ζωδιακού του τόπου της στιγμής της γεννήσεως, ή, το σημείο όπου η εκλειπτική τέμνει τον μεσημβρινό. Είναι η ώρα του «μεγάλου μεσημεριού» που λέει και ο Νίτσε, καθώς είναι η στιγμή εκείνη όπου το άτομο αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Σε πολλά συστήματα το Μεσουράνημα συμπίπτει με την ακμή του Δεκάτου Οίκου και συμβολίζει την ταύτιση του ατόμου με τις ιδιότητες του ζωδίου που βρίσκεται εκεί. Αυτό δεν σημαίνει πως γίνεται κάποιος το ζώδιο εκείνο, αλλά ότι οι προσδοκίες του συμβαδίζουν με του συγκεκριμένου ζωδίου. 

Στην ερμηνεία ενός ωροσκοπίου, λόγω της συμπτώσεως με τον Δέκατο Οίκο, δίνουμε ανάλογη ερμηνεία με αυτόν, δηλαδή την δημόσια εικόνα, την υπόληψη, τον πατέρα και το επάγγελμα.

Αν ο Ωροσκόπος είναι η εικόνα που προβάλουμε σαν άτομα μέσα στο σύνολο, το Μεσουράνημα δίνει έμφαση στην ένταξη και ενσωμάτωσή μας στην κοινωνία. Κατ' επέκταση, το Μεσουράνημα είναι η δημόσια εικόνα και η φήμη μας. Η ταύτιση του Μεσουρανήματος με τον 10ο Οίκο και κατ’ επέκταση με την ποιότητα του Αιγόκερω, μας δείχνει επίσης, πώς αντιλαμβανόμαστε τους κανόνες της κοινωνίας και τους νόμους. Βλέπουμε επίσης αν μπορούμε να πειθαρχήσουμε, αν είμαστε υπεύθυνοι, αν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες, αν σεβόμαστε τις δομές και την τάξη. Μέσα από το Μεσουράνημα, μπορούμε να δούμε τις φιλοδοξίες μας και τον τρόπο με τον οποίον μπορούμε να τις κατακτήσουμε.

Η κυριότερη έκφανση της δημόσιας εικόνας, είναι το επάγγελμά μας. Μέσα από το επάγγελμα, καθορίζουμε το Εγώ μας και δείχνουμε στο σύνολο την αξία μας. Μέσα από το επάγγελμα επίσης, εκφράζουμε τις φιλοδοξίες μας, τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες μας. Το Μεσουράνημα και το ζώδιο που καταλαμβάνει την ακμή, υποδηλώνει το επάγγελμα που μας ταιριάζει, και παράλληλα μας κάνει χρήσιμους στην κοινωνία.

Το Μεσουράνημα δείχνει επίσης την σχέση που έχουμε με το πρότυπο του πατρός, και κατ’ επέκταση τα άτομα κύρους ή εξουσίας. Η ταύτιση που έχουμε με το πρότυπο του πατρός είναι σχετική. Επί της ουσίας, γίνεται με το άτομο το οποίο μας έχει αναθρέψει. Πολλοί αστρολόγοι θεωρούν ότι η ταύτιση γίνεται με το αντίθετο γένος από αυτό που είμαστε εμείς ή με τον κυρίαρχο στην οικογένεια γονέα. 

 

Στην παιδική μας ηλικία, επειδή ακόμη δεν έχουμε διαμορφώσει την προσωπικότητά μας, λειτουργούμε μη συνειδητά, και τα μοναδικά που υφίστανται στο παιδικό μυαλό είναι το καλό και το ωραίο. Εκφράζουμε το Μεσουράνημα μέσω των ιδιοτήτων του, καθώς όπως είπαμε, αντιπροσωπεύει το ιδανικό, αυτό δηλαδή που θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. 

Στην κοσμική του έννοια, το Μεσουράνημα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο συμβάλουμε στην εξέλιξη του κόσμου, καθώς υπερβαίνουμε την προσωπική, ατομική μας εξέλιξη μέσω του Ωροσκόπου, εντάσσοντας την ατομικότητά μας στο γενικό σύνολο. Ο λόγος που το Μεσουράνημα αποτελεί το δεύτερο σε σημασία σημείο ενός ωροσκοπίου, οφείλεται στο γεγονός ότι στις Δυτικές κοινωνίες προβάλεται περισσότερο ο ατομικός χαρακτήρας του ατόμου, και λιγότερο ο συλλογικός. Μέσα όμως από το σύνολο και την εκπλήρωση του Μεσουρανήματός μας, μπορούμε να βιώσουμε στον μέγιστο βαθμό τις επιθυμίες της ψυχής και της καρδιάς μας. 

Τέλος, δίνουμε μεγάλη σημασία στον πλανήτη που κυβερνά το Μεσουράνημα. Όταν χρησιμοποιείται το σύστημα των Ίσων Οίκων, δίνουμε έμφαση στον οίκο στον οποίο πέφτει. 

Η ενεργοποίηση του Μεσουρανήματος, γίνεται είτε με διελεύσεις, είτε από την πρόοδο των πλανητών, και συνήθως τότε έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις στην ζωή του ατόμου. 

Ας δούμε τι επιζητούν τα άτομα ανάλογα με το ζώδιο του Μεσουρανήματος:

ΚΡΙΟΣ: Δεν σου αρέσει καθόλου να βρίσκεσαι στο παρασκήνιο. Ό,τι κι αν κάνεις θέλεις οι άλλοι να το βλέπουν. Είσαι αρκετά φιλόδοξος/η και έχεις καλές ιδέες για το πώς θα προωθήσεις την σταδιοδρομία σου. Θέλεις να πετύχεις πάση θυσία και να κάνεις όνομα στον χώρο που έχεις επιλέξει. Απαιτείς να κινείσαι επαγγελματικά ελεύθερα και αυτόνομα, για αυτό συνήθως αυτοαπασχολείται. Σε νεαρή ηλικία μπορεί να επιλέξεις για τον εαυτό σου λάθος επάγγελμα. 

Έχεις την δύναμη και την διάθεση να ασχοληθείς σε εργασίες που απαιτούνται εργαλεία (εργοστάσια, βιομηχανίες κ.λπ.), ενώ μπορείς να σταδιοδρομήσεις στον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. 

ΤΑΥΡΟΣ: Έχεις την ανάγκη για μόνιμη, με σταθερό εισόδημα, εργασία. Η σταθερότητα είναι εκείνη που σε βοηθά να λειτουργήσεις καλύτερα στο επάγγελμα που έχεις αποφασίσει να ασκήσεις. Η βάση που θέτεις για την επιλογή σταδιοδρομίας, είναι ο πλουτισμός. Η ανάγκη του για πλουτισμό οφείλεται στην φιλοδοξία σου για κύρος, αναγνώριση και την ανάδειξή σου στα υψηλοτέρα στρώματα της κοινωνίας. Κάλλιστα, μπορείς να ακολουθήσεις ένα επάγγελμα με καλλιτεχνική χροιά. Ενδιαφέρεσαι για οτιδήποτε προκαλεί ευχαρίστηση στο κοινό ή ό,τι έχει να κάνει με ομορφιά.

 Διαθέτεις οικονομικό μυαλό, και ικανότητα εργασίας σε τράπεζες, κτηματομεσιτικά γραφεία, οικονομικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Στην επαγγελματική σου ζωή χρειάζεται να επιδείξεις δραστηριότητα κι εγρήγορση. Επιλέγεις επαγγέλματα που μπορείς να χρησιμοποίησεις τόσο το μυαλό σου όσο και τα χέρια σου, πάντα με πρωτότυπες ιδέες που μπορούν να του φέρουν την αναγνωρισιμότητα και την φήμη. Γενικά όμως έχεις την τάση να δοκιμάζεις αρκετά επαγγέλματας επειδή αδυνατείς να μένεις προσηλωμένος μόνο σε μία σταδιοδρομία. Είναι πολύ πιθανή η επιτυχία σε νεαρή ηλικία, ειδικά αν συνδέεται με επαγγέλματα Λόγου. Επιθυμείς να αναγνωριστείς για την διάνοιά σου. Μπορείς άνετα να εργάζεσαι σε δύο εργασίες.  

Καθώς η επικοινωνία είναι σημαντική για εσένα, μπορείς άνετα να διαπρέψεις στον χώρο των Επικοινωνιών. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Αναζητάς μία επαγγελματική σταδιοδρομία που να είναι σταθερή, σίγουρη, και να μπορείς να φροντίζει τους άλλους. Πάνω από όλα θέλεις την ποιότητα κι όχι την ποσότητα. Επίσης προτιμάς την ασφάλεια από την αλλαγή. Η μεγάλη σου ανησυχία είναι τόσο η επαγγελματική σταδιοδρομία όσο και η θέση σου στην κοινωνία. Για αυτό δείχνεις υπερευαισθησία όσον αφορά στην φήμη σου. Υπάρχει νευρικότητα που οδηγεί σε αλλαγές ή σε πολλά ανεβοκατεβάσματα στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. 

Πιθανή είναι επίσης η σταδιοδρομία σε επαγγέλματα που αφορούν παιδιά και την φροντίδα τους. Ακόμη, μπορείς να διαπρέψεις στο εμπόριο και στις συναλλαγές με το κοινό. Μπορείς επίσης να γίνεις πολιτικός. 

ΛΕΩΝ: Επειδή πιστεύεις ότι έχεις ένα πεπρωμένο να εκπληρώσεις, θα αναζητήσεις να λάβεις ηγετική θέση σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Έχεις μεγάλες επαγγελματικές φιλοδοξίες, τις οποίες θέλεις να συνδυάσεις με κοινωνική αναγνώριση. Αισθάνεσαι υπερήφανος για το γεγονός ότι μπορείς να φέρεις εις πέρας οποιαδήποτε εργασία σου ανατεθεί ή αναλάβεις, και πάντα με τον δικό σου τρόπο. Πολύ δύσκολα θα εργασθείς υπό την επίβλεψη κάποιου άλλου ή αποτελώντας μέλος μίας ομάδος. 

 Μπορείς να κάνεις λαμπρή σταδιοδρομία στο καλλιτεχνικό στερέωμα (ηθοποιός), στον χώρο της μόδας ή με παιδιά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Σου αρέσει η σταθερή εργασιακή ρουτίνα και αρέσκεσαι στην τελειοποίηση αυτού που κάνεις. Σου αρέσει να εξιδεικεύεσαι σε οποιονδήποτε τομέα και αν διαλέξεις. Σημείο κατατεθέν σου είναι η ακεραιότητα, η σκληρή εργασία και η αίσθηση του καθήκοντος. Την μόνη αναγνώριση που επιζητάς είναι εκείνη του παραγόμενου έργου σου, παρά του εαυτού σου. Συνήθως γίνεσαι εκείνο το άτομο που εργάζεται ώστε να φανεί κάποιος άλλος καλός σε αυτό που κάνει. 

Με το αναλυτικό μυαλό που διαθέτεις, μπορείς άνετα να διαπρέψεις ως ερευνητής, συγγραφέας, δάσκαλος, βιβλιοθηκονόμος, σε επαγγέλματα υγείας, παροχής υπηρεσιών ή δημόσιος υπάλληλος.

ΖΥΓΟΣ: Δείχνεις ένα σοβαρό, μετρημένο, διπλωματικό πρόσωπο, με επιμονή στην τάξη και την ορθή τήρηση των κανόνων που διέπουν το αντικείμενο της εργασίας σου. Είσαι ικανός/ή για διευθυντική θέση ή θέση ισχύος, όπου οι αποφάσεις είναι πολύ μετρημένες και ζυγισμένες. Ευνοούνται οι επαγγελματικές συνεργασίες και οι συνεταιρισμοί. Μπορείς επίσης να συνεργαστείς επαγγελματικά με τον/την σύντροφό σου. Η δημόσια εικόνα σου είναι εκείνη του ήπιου, μετρημένου, γοητευτικού, και σοβαρού ατόμου. 

Μπορείς να κάνεις σταδιοδρομία σε επαγγέλματα που έχουν ως αντικείμενο την ομορφιά, την αρμονία και την ισορροπία. Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκονται τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα, η νομική επιστήμη και η διπλωματία. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Έχεις έντονη την ανάγκη να αναγνωρισθεί η αξία σου, τόσο η επαγγελματική όσο και η κοινωνική. Όλα όμως εξαρτώνται από το πόσο ηθικός/ή είσαι, καθώς δεν θα διστάσεις να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε προκειμένου να βγάλεις από την μέση όλους εκείνους που στέκονται ανάμεσα σε εσένα και την επιτυχία. Μπορείς να εμβαθύνεις σε έναν τομέα, με αποτέλεσμα να μπορείς να γίνεις ένας άριστος ερευνητής. Πιθανόν σε κάποια φάση της ζωής σου να αλλάξεις εργασία. Eπιτυχία για εσένα, σημαίνει να βρίσκεται επικεφαλής σε θέσεις ισχύος και να ασκείς έλεγχο στους υφιστάμενούς σου.

 Μπορείς να διαπρέψεις σε τομείς όπως η ψυχολογία, η εγκληματολογία και στην διαχείριση χρηματοοικονομικών πόρων για λογαριασμό τρίτων. 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Υπάρχει μεγάλη διάθεση για επέκταση, κυρίως σε τομείς όπου η γνώση παίζει σημαντικό ρόλο. Σου αρέσει συνέχεια να μαθαίνεις, και λατρεύεις την έρευνα. Θέλεις την επιτυχία και για αυτό θα αλλάξεις πολλές επαγγελματικές σταδιοδρομίες στην ζωή σου. Η σταδιοδρομία που θα επιλέξεις θα πρέπει να έχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων και να σου προκαλεί ενθουσιασμό. Συνήθως είσαι πολύ τυχερός/η, με αποτέλεσμα να αποκομίζεις αναγνώριση και φήμη, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον κοινωνικό σου περίγυρο. 

Μπορείς να διαπρέψεις σαν καθηγητής, σύμβουλος, πνευματικός οδηγός, ιερέας, δημοσιογράφος, γλωσσολόγος, συγγραφέας, φωτογράφος, κινηματογραφιστής και θεατράνθρωπος.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Έχεις μεγάλες φιλοδοξίες και για αυτό θα επιδιώξεις την επιτυχία, χρησιμοποιώντας σκληρή εργασία και υπευθυνότητα για την επίτευξη των στόχων σου. Στην ζωή σου θα κάνεις προσεκτικά και συνετά βήματα, χωρίς να ρισκάρεις, ακολουθώντας έτσι ασφαλείς και σίγουρους δρόμους προς την επιτυχία και την κοινωνική καταξίωση. Επαγγελματικά αναζητάς μία εργασία που να αποπνέει σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα και να είναι αξιοσέβαστη. 

Επαγγέλματα που μπορείς να ακολουθήσεις, είναι αγρότης, επιχειρηματίας, πολιτικός.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Επιδεικνύεις πρωτότυπη και εφευρετική προσέγγιση όσον αφορά την σταδιοδρομία και την εργασία. Κανείς δεν είναι σίγουρος, ακόμη και εσύ ο/η ίδιος/α, ποία σταδιοδρομία θα ακολουθήσεις στην ζωή του, αφού υπάρχουν συνέχεια ανατροπές και εσύ από την φύση του είσαι απρόβλεπτος/η. Μπορεί να θέλεις να προσφέρεις στον κόσμο νέες, μοναδικές ιδέες. Γενικά, τείνεις να ασχολείσαι με την δημόσια ζωή και μπορεί να ασχολείσαι με κάποιο ανθρωπιστικό έργο. 

Μπορείς να διαπρέψεις σε επαγγέματα τεχνολογίας, ως ηλεκτρονικός ή ως ηλεκτρολόγος, στην επιστήμη, στην αεροπορία, στους υπολογιστές, καθώς και με την αστρολογία. 

ΙΧΘΥΕΣ: Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσεις για το τί θέλεις να κάνεις στην ζωή σου. Αν κι έχεις μία εικόνα του πόσο ψηλά θέλεις να φθάσεις, παρουσιάζεις έλλειψη πρακτικότητας στην επίτευξη των φιλοδοξιών σου. Η απόφαση για το τι θα ακολουθήσεις στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία σου προκαλεί μεγάλο άγχος. Ως αποτέλεσμα, αλλάζεις συχνά επαγγέλματα. Μπορείς να πετύχεις σε πολλούς τομείς, για αυτό υπάρχει μία φυσική ταλάντευση από την μία ιδέα στην επόμενη. Επιλέγεις σταδιοδρομία βάσει των συναισθημάτων σου.

Τα επαγγέλματα υγείας είναι ιδανικά για εσένα. Άλλες σταδιοδρομίες που μπορεί να ακολουθήσεις, είναι επαγγέλματα που αφορούν την θρησκεία, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την μουσική και την λογοτεχνία.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan