Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να δείτε το βίντεο για όλους τους πλανήτες στο You-tube

Οι Πλανήτες είναι φορείς ενέργειας και έχουν συγκεκριμένο εννοιολογικό πλαίσιο. Ένας πλανήτης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλός ή κακός διότι η υποκειμενικότητα που μας διακατέχει δεν μας αφήνει πάντα να αξιολογήσουμε σωστά τις εμπειρίες που μας δίνει. Έτσι θα δούμε να παραπονούμαστε π.χ. για τα δεινά που φέρνει ο Κρόνος ενώ στην πραγματικότητα μας χαλυβδώνει και μας προετοιμάζει να αντιμετωπίζουμε καλύτερα αντίστοιχες καταστάσεις όταν αυτές συμβούν ξανά. Οι Πλανήτες λειτουργούν σε Οίκο και σε ζώδιο μέχρι και τον Κρόνο. Οι έξω-Κρόνιοι πλανήτες (Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας), λόγω της αργής τους περιφοράς στο ηλιακό σύστημα, λειτουργούν μόνο στον οίκο που βρίσκονται, εκτός και αν βρίσκονται σε Γωνιακό Οίκο (1ος, 4ος, 7ος, 10ος), όπου τότε λαμβάνουμε υπόψιν και το ζώδιο της ακμής. Καλούνται δε και πλανήτες Γενεάς.

 Οι πλανήτες στα ζώδια δείχνουν ΠΩΣ θα λειτουργήσουν μέσα στον χάρτη. Οι πλανήτες στα ζώδια είναι η ενδυμασία που θα φορέσουν, ο τρόπος που προσεγγίζουν τα πράγματα, ο τρόπος με τον οποίον εκφέρονται. Επίσης είναι τα αρχέτυπα, τα οποία αναζητούν για να νιώθουν άνετα. Π.χ. Αν το άτομο έχει Άρη στον Λέοντα εκφράζεται πιο εύκολα με άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα. Ας δούμε πώς ερμηνεύονται τα Φώτα. 

 

sun 2

Ήλιος

Ο Ήλιος είναι η ατομικότητά μας. Είμαστε εμείς οι ίδιοι! Είναι η ιδιοσυγκρασία, η αυτοέκφραση μας, η διάθεση να αποκτήσουμε δύναμη. Η θέση του Ηλίου σε ζώδιο και Οίκο, μας δείχνει πως και σε ποίους τομείς της ζωής μας μπορούμε να εκφράσουμε τις πραγματικές δυνατότητές μας. Ο Ήλιος συμβολίζει τον βαθμό υγείας και ζωτικότητος που μπορεί να έχουμε. Είναι δείκτης θελήσεως, σθένους, δραστηριότητας, δημιουργικής δυνάμεως, αυτοπεποιθήσεως και φιλοδοξιών. Είναι ο Πατέρας. Δείχνει την τάση για επαγγελματική αποκατάσταση και πως λειτουργούμε ως επαγγελματίες. Είναι το κύρος που επιζητούμε στην κοινωνία. Τέλος δε, σε γυναικεία ωροσκόπια συμβολίζει, τον σύζυγο ή ιδιότητες που μπορεί να έχει, τόσο σε φαντασιακό όσο και σε πραγματικό επίπεδο.

Ο Ήλιος κυβερνά το ζώδιο του Λέοντα.

moon

Σελήνη

Η Σελήνη είναι η προσωπικότητά μας. Είναι η πλευρά που δεν δείχνουμε εύκολα στον κόσμο. Η Σελήνη περιγράφει την σχέση με την μητέρα μας. Στα ανδρικά ωροσκόπια συμβολίζει την σχέση τους με το γυναικείο φύλο, τί γυναίκες έλκουν και έλκονται, και κατ' επέκταση τις ιδιότητες που μπορεί να έχει η σύζυγος για να τους καλύψει. Είναι το συναίσθημά μας, πόσο βαθύ είναι, την ποιότητα αυτού, καθώς και πόσο είμαστε ικανοί να το εκφράσουμε. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να είμαστε συναισθηματικά ασφαλείς. Κατ' επέκταση, συμβολίζει την οικογένεια. Δείχνει επίσης, το πόσο ήρεμος είναι ο ψυχισμός μας, την ποιότητα αυτού, τις ευαισθησίες αλλά και τις φοβίες και τις ανησυχίες μας. Είναι η ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε όλα όσα γίνονται στο περιβάλλον που βρισκόμαστε. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει το ένστικτο, το υποσυνείδητο, τις συνήθειες και την μνήμη. Τέλος, είναι η σχέση μας με το Κοινό.

Η Σελήνη κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan