Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να δείτε το βίντεο μας στο You-tube

Οι Πλανήτες είναι φορείς ενέργειας και έχουν συγκεκριμένο εννοιολογικό πλαίσιο. Ένας πλανήτης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλός ή κακός διότι η υποκειμενικότητα που μας διακατέχει δεν μας αφήνει πάντα να αξιολογήσουμε σωστά τις εμπειρίες που μας δίνει. Έτσι θα δούμε να παραπονούμαστε π.χ. για τα δεινά που φέρνει ο Κρόνος ενώ στην πραγματικότητα μας χαλυβδώνει και μας προετοιμάζει να αντιμετωπίζουμε καλύτερα αντίστοιχες καταστάσεις όταν αυτές συμβούν ξανά. 

Οι Πλανήτες λειτουργούν σε Οίκο και σε ζώδιο μέχρι και τον Κρόνο. Οι έξω-Κρόνιοι πλανήτες (Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας), λόγω της αργής τους περιφοράς στο ηλιακό σύστημα, λειτουργούν μόνο στον οίκο που βρίσκονται, εκτός και αν βρίσκονται σε Γωνιακό Οίκο (1ος, 4ος, 7ος, 10ος), όπου τότε λαμβάνουμε υπόψιν και το ζώδιο της ακμής. Καλούνται δε και πλανήτες Γενεάς.

Οι πλανήτες στα ζώδια δείχνουν ΠΩΣ θα λειτουργήσουν μέσα στον χάρτη. Οι πλανήτες στα ζώδια είναι η ενδυμασία που θα φορέσουν, ο τρόπος που προσεγγίζουν τα πράγματα, ο τρόπος με τον οποίον εκφέρονται. Επίσης είναι τα αρχέτυπα, τα οποία αναζητούν για να νιώθουν άνετα. Π.χ. Αν το άτομο έχει Άρη στον Λέοντα εκφράζεται πιο εύκολα με άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα. 

Ξεκινάμε σιγά σιγά να κατανοήσουμε τους αρχετυπικούς συμβολισμούς των Πλανητών (στην Αστρολογία ακόμη και ο Ήλιος θεωρείται Πλανήτης).

 

 

sun 2

Ήλιος

Ο Ήλιος είναι η ατομικότητά μας. Είμαστε εμείς οι ίδιοι! Είναι η ιδιοσυγκρασία, η αυτοέκφραση μας, η διάθεση να αποκτήσουμε δύναμη. Η θέση του Ηλίου σε ζώδιο και Οίκο, μας δείχνει πως και σε ποίους τομείς της ζωής μας μπορούμε να εκφράσουμε τις πραγματικές δυνατότητές μας. Ο Ήλιος συμβολίζει τον βαθμό υγείας και ζωτικότητος που μπορεί να έχουμε. Είναι δείκτης θελήσεως, σθένους, δραστηριότητας, δημιουργικής δυνάμεως, αυτοπεποιθήσεως και φιλοδοξιών. Είναι ο Πατέρας. Δείχνει την τάση για επαγγελματική αποκατάσταση και πως λειτουργούμε ως επαγγελματίες. Είναι το κύρος που επιζητούμε στην κοινωνία. Τέλος δε, σε γυναικεία ωροσκόπια συμβολίζει, τον σύζυγο ή ιδιότητες που μπορεί να έχει, τόσο σε φαντασιακό όσο και σε πραγματικό επίπεδο.

Ο Ήλιος κυβερνά το ζώδιο του Λέοντα.

moon

Σελήνη

Η Σελήνη είναι η προσωπικότητά μας. Είναι η πλευρά που δεν δείχνουμε εύκολα στον κόσμο. Η Σελήνη περιγράφει την σχέση με την μητέρα μας. Στα ανδρικά ωροσκόπια συμβολίζει την σχέση τους με το γυναικείο φύλο, τί γυναίκες έλκουν και έλκονται, και κατ' επέκταση τις ιδιότητες που μπορεί να έχει η σύζυγος για να τους καλύψει. Είναι το συναίσθημά μας, πόσο βαθύ είναι, την ποιότητα αυτού, καθώς και πόσο είμαστε ικανοί να το εκφράσουμε. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να είμαστε συναισθηματικά ασφαλείς. Κατ' επέκταση, συμβολίζει την οικογένεια. Δείχνει επίσης, το πόσο ήρεμος είναι ο ψυχισμός μας, την ποιότητα αυτού, τις ευαισθησίες αλλά και τις φοβίες και τις ανησυχίες μας. Είναι η ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε όλα όσα γίνονται στο περιβάλλον που βρισκόμαστε. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει το ένστικτο, το υποσυνείδητο, τις συνήθειες και την μνήμη. Τέλος, είναι η σχέση μας με το Κοινό.

Η Σελήνη κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου.

mercury

Ερμής

venus planet

 Αφροδίτη

Mars

Άρης 

jupiter

Δίας

Saturn

Κρόνος 

Ο Κρόνος συμβολίζει τους περιορισμούς που μπορεί να βιώνει ένα άτομο. Είναι η Εξουσία και τα πρόσωπα που την αντιπροσωπεύουν (γονείς, σύζυγοι, προϊστάμενοι, διευθυντές και γενικά άτομα κύρους). Είναι η Δικαιοσύνη και στον χάρτη μας δείχνει από που θα προέλθουν οι δοκιμασίες μας. Είναι επίσης η αυτοκυριαρχία, η οργάνωση και η υπευθυνότητα. Δείχνει την σοβαρότητα και την ωριμότητα του ατόμου. Συμβολίζει επίσης τις αρετές της εγκράτειας, της τιμιότητος και της υπομονής. Μπορεί να δείχνει την έλλειψη χαράς στην ζωή ή την έλλειψη αυθορμητισμού. Συνήθως τα άτομα που δέχονται την επιρροή του παρουσιάζουν το φαινόμενο της κατάθλιψης επειδή δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ζωή τους. Παρ' όλα αυτά, ο Κρόνος δεν είναι ο απόλυτος κακός επειδή μας περιορίζει. Χάρη στην πειθαρχία και στην γνώση των ορίων, μας μαθαίνει πώς μπορούμε να αναπτυχθούμε μέσα στο σύνολο. Ο Κρόνος πρεσβεύει το δόγμα "η ελευθερία σου σταματά στην ελευθερία του άλλου".   

Ο Κρόνος κυβερνά το ζώδιο του Αιγόκερω. 

Uranus

Ουρανός

neptune

Ποσειδών

pluto

Πλούτων


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan