Πρόσωπα & Γεγονότα

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Ο Ωροσκόπος (ASC) και το Μεσουράνημα (MC), είναι τα δύο κυριότερα σημεία ενός Ωροσκοπίου. Ο Ωροσκόπος ή Ανατέλλον Σημείο, είναι το σημείο μηδέν από το οποίο όλα ξεκινούν, καθώς αυτό σηματοδοτεί την στιγμή της γέννησής μας. Το Μεσουράνημα είναι το σημείο εκείνο που πλέον ο άνθρωπος είναι ολοκληρωμένος και πατά γερά στα πόδια του.Στα περισσότερα συστήματα Χαρτών ο Ωροσκόπος συμπίπτει με τον Πρώτο Οίκο. Αρχίζοντας έτσι την Οικοθεσία, βλέπουμε τους διάφορους τομείς της ζωής ενός ατόμου να σκιαγραφόνται. Για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρουμε την ώρα γεννήσεως, όσο το δυνατόν ακριβέστερη επειδή κάθε δύο ώρες αλλάζει.

Οι πληροφορίες που μας δίνει κινούνται τόσο στον χώρο τον κυριολεκτικό όσο και στον συμβολικό.

Στο πρώτο επίπεδο βλέπουμε τον σχηματισμό του σώματος, καθώς το ζώδιο στο οποίο ανατέλει ο Ωροσκόπος θα μας δώσει τα χαρακτηριστικά του. Ένα δεύτερο στοιχείο που παίρνουμε, κυρίως από τον Κυβερνήτη του, είναι η υγεία του ατόμου καθώς είναι ένας από τους βασικότερους δείκτες αυτής.

Στο δεύτερο επίπεδο, βλέπουμε την ψυχοσύνθεση του ατόμου. Καθώς ο Ωροσκόπος είναι το περιβάλλον, βλέπουμε πώς μεγάλωσε μέσα στην οικογένεια του σαν παιδί, την ιδιοσυγκρασία που ανέπτυξε, πώς κινείται μέσα στο προσωπικό του περιβάλλον αλλά και πώς θέλουν οι άλλοι να το βλέπουν. Χαρακτηρίζεται ως μάσκα, καθώς βλέπουμε μόνο το ορατό τμήμα του. Είναι εκείνο το «κοινό» κομμάτι που κάποιος νιώθει αρκετά οικείο ώστε να πλησιάσει ένα άλλο άτομο. Πόσες φορές δεν έχουμε πέσει «θύματα» του Ωροσκόπου, να μας αρέσει δηλαδή κάποιος έως την στιγμή που βλέπουμε τα βασικότερα τμήματα της προσωπικότητάς του, το ίδιο το άτομο μέσω του ζωδίου του και τον ψυχισμό του μέσα από την Σελήνη του.

Στο τρίτο επίπεδο, ο Ωροσκόπος λειτουργεί σαν φίλτρο που επεξεργάζεται της πληροφορίες του συλλογικού ασυνειδήτου. Επειδή αλλάζει κάθε δύο ώρες και μαζί με αυτό και όλο το συλλογικό ασυνείδητο, το άτομο έχει την ικανότητα ή την αδυναμία να παραμένει αποστασιοποιημένος από αυτό. Τι εννοώ με αυτό... Ας φανταστούμε ό,τι βγαίνει καινούργια μόδα στην αγορά. Όσοι έχουν ανεπτυγμένο το φίλτρο, θα την ενστερνιστούν ή θα την απορρίψουν συνειδητά. Όσοι όμως το έχουν λιγότερο ανεπτυγμένο προσκολλώνται αμέσως, για αυτό βλέπουμε ξαφνικά όλοι να γίνονται αμέσως το ίδιο. Π.χ Ένας που έχει Ταύρο για ωροσκόπο, λόγω της συντηρητικότητας αλλά και της καλαισθησίας που τον διακρίνει, μπορεί κάλλιστα να απορρίψει αυτές της επιλογές, ενώ κάποιος με ωροκόπο Λέοντα μπορεί και όχι, ειδικά αν είναι και ακριβό και κιτς.

Στο τέταρτο επίπεδο, στο μεταφυσικό, κάθε ψυχή έχει επιλέξει την ώρα γεννήσεώς της ώστε να πάρει τις εμπειρίες που πρέπει να πάρει για την εξέλιξή της. Αυτές θα διαμορφωθούν από τον χάρτη που θα σχηματιστεί. Εδώ υπάρχει και ένα ηθικό δίλλημα καθώς οι αθρόες και άνευ λόγου καισαρικές πιστεύεται πως εμποδίζουν την φυσική πορεία της ψυχής.

Ένας βασικός μύθος που κυκλοφορεί για τον Ωροσκόπο είναι αυτός που λέει πως γινόμαστε ο ωροσκόπος μας μετά τα τριάντα! Ο Ωροσκόπος είμαστε πάντα εμείς απλά με την πάροδο των χρόνων αυτός εξελίσσεται όπως και εμείς. Έτσι, αργά ή γρήγορα θα πάρει τα χαρακτηριστικά του επομένου ζωδίου (προοδευτικό ωροσκόπιο) και θα τα ενσωματώσει στα ήδη γνωστά του.

 

Τι συμβολίζουν τα ζώδια στον Ωροσκόπο;

Το άτομο που έχει ωροσκόπο Κριό είναι παρορμητικό, έχει έντονη ανάγκη για δράση, έχει ανταγωνιστική διάθεση και αποφασιστικότητα ώστε να κερδίζει πάντα. Προκαλεί με την συμπεριφορά του ώστε με αυτόν τον τρόπο να τραβήξει την προσοχή του περιβάλλοντός του. Η συμπεριφορά του είναι εγωκεντρική, δεν είναι καθόλου ευγενικό όταν ερωτοτροπεί και έχει πολύ έντονο το σεξουαλικό ένστικτο. Του αρέσει να ασχολείται με δραστηριότητες που του προκαλούν το αίσθημα της περιπέτειας που κρύβει μέσα του. Έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται με χαρακτηριστική άνεση σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Σε αυτό βοηθά και η φυσική του ευθυμία.

Το άτομο που έχει ωροσκόπο Ταύρο είναι ζεστό και στοργικό. Συνήθως προσκολλάται στα υλικά αγαθά, κυρίως στο χρήμα, αφού μέσα από αυτά αισθάνεται συναισθηματικά ασφαλές. Κυνηγάει την απόκτηση χρημάτων διότι τα θεωρεί ως μέσο καταξίωσης. Γνωρίζει τις ηδονές που προσφέρει το σώμα και τις αναζητά συνέχεια. Είναι αρκετά τεμπέλης για να ασχοληθεί με κάτι. Επίσης έχει την τάση να μην ακούει τις γνώμες των άλλων. Πρέπει να μάθει να βασίζεται στις δικές του δυνάμεις, ώστε το αίσθημα ασφαλείας που επιζητά, να το αποκτήσει μέσα από εποικοδομητική χρήση των ταλέντων και των χαρισμάτων του. Έχει την ικανότητα να «γεννά» καινούργια σχέδια τα οποία τα ακολουθεί μέχρι τέλους. 

Το άτομο που έχει ωροσκόπο Διδύμους λατρεύει την επικοινωνία, την μάθηση και κάθε τι που μπορεί να του δώσει καινούργιες εμπειρίες. Ως εκ τούτου είναι πολύ ομιλητικό. Είναι η προσωποποίηση της δυαδικότητας καθώς μπορεί να είναι αεικίνητο και απαθές ταυτόχρονα, να διασκορπίζεται και με την ίδια ευκολία να προσαρμόζεται. Είναι ευδιάθετο, χαρωπό και ενθουσιώδες. Αν και φαίνεται ιδιαιτέρως ασταθές, προσπαθεί να πατήσει σταθερά τα πόδια του στην γη. Του αρέσει να φλερτάρει με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Εκτιμά πολύ την φιλία και του αρέσει να είναι ανεξάρτητο. Του αρέσει να ταξειδεύει, να μαθαίνει, και να χρησιμοποιεί τα χέρια του. 

Το άτομο που έχει ωροσκόπο Καρκίνο είναι αρκετά ευαίσθητο. Του αρέσει να φροντίζει και να προστατεύει τους αγαπημένους του. Συνήθως δεν μπορεί να ξεχωρίσει το συναίσθημα από το πάθος. Έχει την τάση να προσκολλάται στο παρελθόν επειδή τείνει να συγκρατεί συναισθηματικές μνήμες από αυτά που ζει. Παρότι μπορεί να φαίνεται ευαίσθητο και συνεσταλμένο, εν τούτοις είναι εξωστρεφές. Συχνά δίνει πολύ περισσότερα στους άλλους, όπως φροντίδα και στοργή, από αυτά που πραγματικά αισθάνεται. Αν δεν φροντίζει την οικογένεια του, τότε όλη του η ανάγκη διοχετεύεται σε κάποιο ιδανικό. Eίναι ιδιαίτερα ευπαθές στην αφομοίωση των αρνητικών συναισθημάτων.

Το άτομο που έχει ωροσκόπο Λέοντα έλκεται από την λάμψη, την αίγλη, την επιτυχία, την φήμη, τον πλούτο, τον παραλογισμό του θεατρινισμού και του μελοδράματος, του χειροκροτήματος των άλλων, με κίνδυνο τελικά να καταστεί δέσμιός τους. Όσα και να κερδίσει κυνηγώντας το κάτι παραπάνω, πάντα θα έχει την αίσθηση ότι κάτι του λείπει. Έχει μεγάλη ανάγκη να είναι ο εαυτός του. Δίνει ελεύθερα και γενναιόδωρα συμβουλές, αν και αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τους άλλους, λανθασμένα όμως, ως επιβολή του δικού του τρόπου σκέψεως πάνω σε εκείνους. Βέβαια, κάποιες φορές, όταν πιστεύει ότι γνωρίζει καλύτερα το τι πρέπει να γίνει, γίνεται αφόρητα ενοχλητικό.

Το άτομο που έχει ωροσκόπο Παρθένο επιζητά την τάξη στην ζωή του, γνωρίζοντας ενδόμυχα πώς να ξεχωρίζει το καλό από το κακό. Διαθέτει έναν μοναδικό τρόπο να παραμένει σεμνό και αγνό. Είναι ευγενικό, καλλιεργημένο, γλυκομίλητο και ευσπλαχνικό, και πάντα μέσα στα πλαίσια της λογικής. Η μεγάλη ευαισθησία και η έλλειψη αυτοπεποίθησης που το χαρακτηρίζουν, έρχονται αντιμέτωπες με την ανάγκη του για τάξη και ανάλυση, πράγμα που το κάνει να κατακλύζεται από κύματα ανησυχίας. Έχει την τάση να κρίνει τα πάντα. Του αρέσει να μιλά συνέχεια και να μοιράζεται ιδέες και σκέψεις.Στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους διακατέχεται από νευρικότητα, για αυτό τείνει να γίνεται σχολαστικό, αυστηρό και κριτικό. 

Το άτομο που έχει ωροσκόπο Ζυγό επιζητά την αγάπη, την αρμονία, την ισορροπία και την συνεργασία. Του αρέσει να βρίσκεται σε ήσυχα και γαλήνια μέρη. Είναι φιλικό, καταδεκτικό, ευγενικό και ανιδιοτελές. Κάποιος που έχει ωροσκόπο Ζυγό δεν έχει αρκετά ισχυρό «Εγώ», για αυτό συχνά διαφωνεί με τον ίδιο του τον εαυτό. Στην προσπάθειά του να αποκτήσει την ισορροπία που επιζητά, πολλές φορές δέχεται αρνητικά πρότυπα αρκεί αυτά να του καλύπτουν το κενό. Όταν συζητά, συνήθως είναι εκείνο που αναλαμβάνει να παρουσιάσει και τις δύο πλευρές του νομίσματος. Η τάση του για εύκολη ένωση με άλλους μπορεί να το οδηγεί σε έναν βιαστικό γάμο, μόνο και μόνο για να νιώσει την αποδοχή ή για να αισθανθεί συντροφικότητα.

 

Το άτομο που έχει ωροσκόπο Σκορπιό ζει για την δράση, το πάθος και τις μεγάλες μεταμορφώσεις. Του αρέσει η δράση, το ανταγωνιστικό περιβάλλον, να προκαλεί ταραχές και να επιβάλλεται. Είναι ενεργητικό, δυνατό, και ασκεί σκληρή κριτική. Κατακρίνει πολύ εύκολα τους άλλους διότι μπορεί και διακρίνει την χειρότερη πλευρά τους. Η τάση για μυστικοπάθεια μπορεί να καταντήσει ιδεοληψία. Σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που λίγοι μπορούν να την αντέξουν. Ζει και αναπνέει για το σεξ. Προκειμένου να νιώθει ζωντανό επιζητά έντονα πάθη. Στη σχέση του με τον ή την σύντροφό του δείχνει την αγάπη του με έναν γοητευτικό και τρυφερό τρόπο, ο οποίος όμως δεν είναι κατανοητός από τρίτους.

Tο άτομο που έχει ωροσκόπο Τοξότη αποτελεί την πηγή χαράς σε κάθε περιβάλλον με τον χαρούμενο, αυθόρμητο και αισιόδοξο χαρακτήρα του. Μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες που του παρέχει το ηλιακό ζώδιο, αρκεί να είναι σε θέση να ελέγξει τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του, επειδή του είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεφύγει από τα όρια. Είναι αυθόρμητο στην επικοινωνία του. Γενικά η στάση του ατόμου είναι ευμετάβλητη και υπερβολική. Δεν του αρέσει να του βάζουν περιορισμούς. Όταν δεν έχει προκλήσεις γίνεται καταθλιπτικό και ανήσυχο. Ωστόσο δεν παραδίδει τα όπλα και δεν παραμένει για πολύ στο περιθώριο. Του αρέσει να ασχολείται τόσο με το σώμα όσο και με το πνεύμα του.

Το άτομο που έχει ωροσκόπο Αιγόκερω είναι ήσυχο, υπομονετικό, αυστηρό και με έντονη την αίσθηση του καθήκοντος, αλλά και της τιμωρίας. Το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι η αποδοχή των συναισθημάτων του. Του αρέσει να ασχολείται με πρακτικά θέματα. Η αυτοπεποίθησή του παραπαίει ανάμεσα στην επιτυχία και την έλλειψη πίστης στις ικανότητές του. Πιστεύει στην παράδοση, στους κοινωνικούς κανόνες, στις αρχές και κυρίως στην απόκτηση απογόνων. Είναι πρακτικό, πραγματιστικό, και όσον αφορά στον προγραμματισμό και την εκτέλεση μίας ιδέας του πατά γερά στην γη. Ζώντας υπό τον φόβο της αποτυχίας, εργάζεται ακόμη σκληρότερα. 

 

Το άτομο που έχει ωροσκόπο Υδροχόο χαρακτηρίζεται από την διάθεσή του για ανεξαρτησία και την προστασία της προσωπικής του ζωής. Το πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζει, είναι ότι δεν μπορεί να διακρίνει την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ορίζει ως ανεξαρτησία και σε εκείνο που ορίζει ως απομόνωση. Συνήθως, αυτό το δίλλημα το αντιμετωπίζει όταν σχετίζεται με άλλους ανθρώπους, είτε αυτό αφορά συμβίωση είτε αυτό αφορά εργασία. Μπορεί να συμβιβάζει την ακραία του συμπεριφορά μόνο όταν μάθει να κάνει ατομικές θυσίες εις βάρος της ανεξαρτησίας του. Είναι φιλικό και τρέχει άμεσα εκεί που χρειάζονται την βοήθειά του. Επίσης, δεν είναι κακό να μάθει να δέχεται τις ευχαριστίες εκείνων που βοήθησαν με ένα χαμόγελο ή κάτι πιο εγκάρδιο.

 

Το άτομο που έχει ωροσκόπο Ιχθύες συνήθως γίνεται ένα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, σε βαθμό που χάνεται. Πολλές φορές αντιλαμβάνεται συναισθήματα και καταστάσεις που δεν είναι δικά του αλλά του περιβάλλοντος του οποίου είναι μέρος. Για αυτό όταν συνομιλεί με κάποιον άλλον, δεν ακούει ό,τι του λέει, αλλά προσπαθεί να διακρίνει πίσω από τα λεγόμενά του την ψυχοσύνθεση που κρύβει. Οι άλλοι μπορεί να τον ή την θεωρούν δεδομένο ή δεδομένη, και αρκετές φορές να του αρνούνται την αναγνώριση που του αξίζει, έστω και αν το παραγόμενο έργο που προσφέρει είναι σημαντικότατο. Υπάρχει μία τάση αυτοϋποτίμησης, ντροπής και άγχους. 


Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan