Στο παρόν άρθρο θα δούμε πώς ο Ερμής επηρεάζει συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας. 

 

mercury 1st

Με τον Ερμή στον Πρώτο Οίκο σου έχεις μεγάλη ανάγκη για επικοινωνία. Είσαι ετοιμόλογος/η, ομιλητικός/ή, μελετηρός/ή, λογικός/ή, πειστικός/ή, εκφραστικός/ή και ευμετάβλητος/η. Διαθέτεις αξιοσημείωτη ευστροφία, γρήγορη αντίληψη, αλλά και επιπολαιότητα, ανησυχία, εγωισμό και παροσμητικότητα. 

mercury 2nd small

Η ευστροφία και οι γνώσεις σου σε ευνοούν την απόκτηση χρημάτων, και ιδιαιτέρως του εύκολου πλουτισμού, τα οποία κερδίζονται χάρη στην ικανότητα σου να μοιράζεσαι τις ιδέες με τους άλλους, μέσω της γραφής και της ομιλίας. Έχεις ικανότητα σα οικονομικά. Το πρόβλημα είναι ότι τα χρήματα φεύγουν από την τσέπη σου με χαρακτηριστική ευκολία, 

3rd house mercury

Η μεγάλη περιέργεια, η ανάγκη για επικοινωνία, η κινητικότητα και η ταχύτητα της ομιλίας είναι στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν, όπως και η εξυπνάδα και η προσαρμοστικότητά σου. Έχεις πνευματική διαύγεια και πολύ καλή αντιληπτική ικανότητα.

mercury in 4th house

Το σπίτι και η οικογένεια παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του τρόπου σκέψεως σου. Συχνά θέλεις να αλλάζεις κατοικία ή απλά την διακόσμηση αυτής. Παρατηρείται επίσης το φαινόμενο να μην μπορείς να σταθείς σε ένα μέρος.

mercury in 5th

Πιθανόν να λατρεύεις τον κίνδυνο ή τα τυχερά παιχνίδια. Θέλεις να προβάλλεις την προσωπικότητά σου και να σε προτιμούν για τις διανοητικές σου ικανότητες. Σου αρέσουν πολύ τα παιδιά. Είναι επίσης πιθανόν να σου αρέσει να μιμείσαι άλλους ανθρώπους.

Ο Ερμής στον 6ο Οίκο 

Δείχνεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δίαιτες, με τις οποίες καταλήγεις να γίνεσαι υπερβολικός/ή καθώς δοκιμάζεις συνέχεια νέες και διαφορετικές. Προσοχή στην ανησυχία καθώς "κτυπά" το στομάχι και τα έντερα. Ασχολείσαι τόσο πολύ με την υγεία σου που στο τέλος καταφέρνεις να την επιδεινώνεις. 

 

Ο Ερμής στον 7ο Οίκο 

Πολύ καλή θέση για να διατηρείς καλό επίπεδο φιλίας στις προσωπικές σου σχέσεις. Επίσης, ο Ερμής στον Έβδομο Οίκο βοηθά την επικοινωνία με τον/την σύντροφο. Όταν κάνεις σχέση, επιθυμείς ο/η σύντροφός σου να είναι έξυπνος/η και μορφωμένος/η. 

Ο Ερμής στον 8ο Οίκο 

Ο Ερμής στον Όγδοο Οίκο σου προσδίδει μεγάλη δυσκολία στην επικοινωνία με τους γύρω σου. Αρνείται να συμβιβαστείς με τον πραγματικό χαρακτήρα των σχέσεών σου, μειώνοντας έτσι τα περιθώρια να μπορέσεις να συναναστραφείς άνετα.

Ο Ερμής στον 9ο Οίκο 

Ο Ερμής στον Ένατο Οίκο ευνοεί όλες τις μορφές υψηλής διανόησης. Χρειάζεσαι συνέχεια πνευματικές προκλήσεις αλλά πρέπει να μάθεις την ικανότητα της αυτοσυγκέντρωσης. Μπορεί να έχεις γενικές γνώσεις για πολλά θέματα. Έχεις τάση να ονειροπολείς. 

Ο Ερμής στον 10ο Οίκο 

Με τον Ερμή σου στον Δέκατο Οίκο τονίζονται χαρακτηριστικά όπως η λογική, η καλή κρίση, η μετριοφροσύνη, η υπευθυνότητα και η φρόνηση. Υπάρχει η πιθανότητα πολλαπλών αλλαγών στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Χρειάζεσαι την ποικιλομορφία της καθημερινή σου εργασία. 

Ο Ερμής στον 11ο Οίκο 

Ο νους σου είναι ισχυρός, με καλή αντιληπτική ικανότητα και πολύ καλή συγκέντρωση. Ο ελεύθερος χρόνος είναι σημαντικός για εσένα. Μπορείς να ασχοληθείς με την συγγραφή επιστημονικών βιβλίων. Οι ουσιαστικές φιλίες μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικές όσο οι κοινωνικές επαφές και ο ελεύθερος χρόνος. 

Ο Ερμής στον 12ο Οίκο 

Πιθανότατα να αντιπαλεύεις ανάμεσα στην λογική και την διαίσθησή του. Μπορεί επίσης να βιώνεις την ταυτόχρονη διάθεση για απομόνωση αλλά και για επικοινωνία με τους άλλους. Ίσως να έχει κάποιο μαθησιακό πρόβλημα (πχ. δυσλεξία). 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan