Ο Ποσειδώνας είναι ο όγδοος πλανήτης, κατά σειρά αποστάσεως, από τον Ήλιο. Ανήκει και αυτός στους Γίγαντες Αερίων, καθώς αποτελείται κυρίως από υδρογόνο και ήλιο.

 ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ανακάλυψή του οφείλεται κυρίως σε μαθηματικές υποθέσεις παρά σε εμπειρικές παρατηρήσεις. Εντοπίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1846, από τον Γερμανό αστρονόμο Γιόχαν Γκόντφριντ Γκάλε (Johann Gottfried Galle, 1812-1910), που με τις δικές του παρατηρήσεις επιβεβαίωσε τις υποθέσεις των μαθηματικών Ουρμπέν Λεβεριέ (Urbain Leverrier, 1811-1877) και Τζον Κάουτς Άνταμς (John Couch Adams)  για έναν πλανήτη πέρα από τον Ουρανό. Απέχει από τον Ήλιο περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και η περίοδος περιφοράς του γύρω από αυτόν διαρκεί περίπου 164,79 έτη. Η περίοδος περιστροφής του πλανήτη γύρω από τον άξονά του είναι 16,08 ώρες. Η επιφανειακή θερμοκρασία του Ποσειδώνα αγγίζει τους -228° Κελσίου. Ο καιρός στον Ποσειδώνα είναι εξαιρετικά βίαιος, με σφοδρές καταιγίδες και ανέμους που πνέουν με ταχύτητες που σχεδόν αγγίζουν στο φράγμα του ήχου. Χαρακτηριστικό φαινόμενο είναι η Μεγάλη Σκοτεινή Κηλίδα στο Νότιο Ημισφαίριό του. Έχει πέντε δακτυλίους και 13 γνωστούς δορυφόρους, με μεγαλύτερο τον Τρίτωνα.

Γενικές Ιδιότητες και Αντιστοιχία

Δεκτικότητα, ευαισθησία, κατανόηση και συμπάθεια προς τους άλλους ανθρώπους. Ενορατικότητα, ιδεαλισμός, ευαισθησία, εύκολος επηρεασμός. 

 

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετική σημασία: Ψυχικός, Τέχνη, πνευματικός, ρομαντικός, οραματιστής, ιδεαλιστής, πνευματικός, καλλιτεχνικός, έμπνευση, μαγνητισμός, διόραση, μυστικισμός, συναισθηματικός.

Αρνητική σημασία: Αυταπάτες, εξαπάτηση, δειλία, παραμόρφωση, ονειροπόλος, δολοπλόκος, φευγαλέος, παραίσθηση, τρέλλα, σύγχυση, παράλογος, φυγή, φαντασιόπληκτος.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

ΚΡΙΟΣ (1861-1875): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την επιβολή με την βία των ιδεοληψιών. Στον Αμερικανικό Εμφύλιο, ο Βιομηχανικός Βορράς κατέστρεψε τον Αγροτικό Νότο για την ελευθερία των Μαύρων. Οι Αυτοκρατορίες της Ευρώπης επεκτείνονται και παράλληλα προσπαθούν να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Επιπλέον, η βιομηχανική επανάσταση επεκτείνεται, με παράλληλη αύξηση του πληθυσμού και κατακόρυφη αύξηση της χρήσης του άνθρακα (με όλες τις αντίστοιχες ασθένειες).

Η γενεά αυτή έβγαλε ανθρώπους με θέματα στην διαχείριση του θυμού τους. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του Ουΐνστον Τσώρτσιλ (άκρως επιθετικός), του Νέβιλ Τσάμπερλεϊν (ο πρωθυπουργός της Αγγλίας πριν του Τσώρτσιλ που οδήγησε την χώρα του στον πόλεμο, διότι ακολουθούσε το δόγμα του κατευνασμού), και τον Γκάντι (ο οποίος άλλαξε την μορφή της επιθετικότητας).

ΤΑΥΡΟΣ (1875-1889):  Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την κομψότητα, την μετατροπή των παλαιών αρχόντων σε bon viveur, και από οτιδήποτε θα μπορούσε να δώσει καλή ζωή. Η φαντασία τίθεται στην υπηρεσία της πραγματικότητας. Αυτή είναι η περίοδος που ανακαλύπτονται οι κινούμενες εικόνες που είναι ο προάγγελος του κινηματογράφου, το τηλέφωνο, οι μηχανές που παίζουν δίσκους, οι σύγχρονοι σεισμογράφοι, το εμβόλιο της λύσσας, η πρώτη μηχανή εσωτερικής καύσης που κινείται με βενζίνη, η τηλεγραφία.

 

Η γενεά αυτή είχε άτομα που αντιλαμβανόντουσαν την ευρύτερη έννοια της ύλης, αλλά στην ζωή τους δεν ήταν καθόλου πρακτικοί.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο Άλμπερτ Άινσταϊν, ο Πάμπλο Πικάσο.

ΔΙΔΥΜΟΙ (1889-1902): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την ανάγκη να προστατευτούν τόσο οι νέοι όσο και οι ηλικιωμένοι. Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που εισήγαγε τον θεσμό της σύνταξης. Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, νέοι άνθρωποι, τόσο από τον ακαδημαϊκό τομέα όσο και από τον στρατό δημιουργούν το κίνημα των Νεότουρκων. Οι γυναίκες αποκτούν σε κάποιες χώρες το δικαίωμα της ψήφου. Ο Γιοζεφ Μπρόιερ και ο Ζίγκμουντ Φρόιντ εγκαινιάζουν την Εποχή της Ανάλυσης. Η δίκη του Ντρέυφους στην Γαλλία προξενεί αντιδράσεις, κυρίως από τους Εβραίους, οι οποίοι προχωρούν στο Πρώτο Σιωνιστικό Κονγκρέσο. 

 

Η γενεά αυτή θέλησε να εισαγάγει νέες ιδέες και νέα ήθη, κυρίως μέσα από την μόρφωση. Αν και έψαχναν την αλήθεια, δεν ήταν λίγες οι φορές που επέλεξαν το ψέμα.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (1902-1915): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την άνοδο του εθνικισμού, η οποία οδήγησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, για να υπάρξει κάποιου είδος μέτρο στον πόλεμο, υπεγράφη η Συνθήκη της  Χάγης. Στην Ιταλία, σεισμός σκότωσε 150.000 ανθρώπους. Ανοίγει το κανάλι του Παναμά.

Η γενεά αυτή έζησε με την άνοδο και την πτώση των πατρίδων τους. Αναζήτησαν να φτιάξουν τις οικογένειές τους  παρ’ότι αντιμετώπισαν δυσκολίες.

 

ΛΕΩΝ (1915-1929): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την διάλυση πολλών παραδοσιακών δυνάμεων και νέων, ιδεολογικών αναπτύσσονται (Σοβιετική Ένωση). Νέοι ηγέτες εμφανίζονται, προβάλλοντας την δύναμη μέσα από την Ιδεολογία (Στάλιν, Μουσολίνι, Χίτλερ). Στην Αμερική εισάγεται το μέτρο της Ποτοαπαγόρευσης. Ο Γκάντι ξεκινά στις Ινδίες το κίνημα της μη-βίας. Δημιουργείται η Κοινωνία των Εθνών, μία διεθνής ένωση κρατών, ώστε να μην υπάρξει ξανά κράτος, το οποίο να ασκήσει βία σε κάποιο άλλο κράτος.  Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος. Εμφανίζεται η πρώτη τηλεόραση. Διατυπώνεται επίσης η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, στην οποία εδράζεται η δημιουργία του Σύμπαντος.

 

Η γενεά αυτή έζησε την άνοδο και την πτώση των ιδεολογιών. Κάποιοι από εκείνη την γενεά έμειναν πιστοί σε αυτές, ακόμη κι όταν αποδείχτηκαν λάθος.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (1929-1942): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη ανεργία, την έλλειψη σταθερότητας,  την  πείνα και την δυστυχία, η οποία οδήγησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Βέβαια, ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έγινε κυρίως επειδή υπήρξε ισχυρό το αίσθημα της αδικίας και του ρεβανσισμού. Και όπως όλα τα μικρά πράγματα σύντομα έγιναν τεράστια (δεν είναι τυχαίο που ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ουσιαστικά ξεκίνησε από ένα καμένο χωριό στην Κίνα).

 

Η γενεά αυτή μεγάλωσε μέσα στην δυστυχία, τον πόλεμο και την απογοήτευση. Για αυτό θέλησαν να φτιάξουν την ζωή τους με ότι υπήρχε διαθέσιμο.

 

ussr flag and us flag 

ΖΥΓΟΣ (1942-1957): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από τον χωρισμό του κόσμου σε δύο ιδεολογικά στρατόπεδα και την απειλή ενός Τρίτου, πυρηνικού αυτήν την φορά, Πολέμου. Η ισορροπία του τρόμου ήταν γεγονός. Στην Αμερική ξεκινά ο Μακαρθισμός. Δημιουργείται ο διάδοχος της Κοινωνίας των Εθνών οργανισμός, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Χάρη στον ιδεολογικό πόλεμο των δύο Υπερδυνάμεων ξεκινά η Διαστημική Εποχή, με την εκτόξευση του πρώτου  τεχνητού δορυφόρου, του Σοβιετικού Σπούτνικ.

 

trip

Η γενεά αυτή μεγάλωσε θέλοντας να βρεί μία αλήθεια στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η Ψυχεδέλεια, τα ναρκωτικά, και οι κοινωνικοί αγώνες ήταν το πεδίο δράσης τους.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (1957-1970): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την ανάγκη διεύρυνσης του Νου, αλλά και την ανάγκη για ένα νέο οικονομικό δόγμα. Η ενασχόληση με την Νέα Εποχή ανοίγει νέες προοπτικές στην ανθρωπότητα. Ο κόσμος γίνεται ένα απέραντο παδίο μάχης των μυστικών υπηρεσιών. Είχαμε επίσης αρκετούς ανθρώπους που πέθαναν για τα πιστεύω τους (Κένεντυ, Μάλκομ Χ. Μάρτιν Λούθεν Κινγκ, Νεώτερος).

Sexual Rev 

Η γενεά αυτή έζησε την σεξουαλική επανάσταση, η οποία οδήγησε στο Έιτζ. Η απογοήτευση των ανθρώπων οδήγησε αρκετούς στο να δοκιμάσουν τα σκληρά ναρκωτικά (ηρωίνη).

 

 nixon

ΤΟΞΟΤΗΣ (1970-1984): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την ανάγκη για ελευθερία, για αναζήτηση μεθόδων για την διεύρυνση του πνεύματος, αλλά και για επαφή με την θρησκεία. Το κίνημα των Χίπις, των εναλλακτικών θρησκειών, των αγώνων για την ελευθερία των ανθρώπων, οι συμφωνίες για την μείωση των πυρηνικών, η προσέγγιση των Αιγυπτίων και των Ισραηλινών, η ανάδειξη ενός ηθοποιού ως προέδρου των Η.Π.Α (Ρ. Ρέηγκαν) είναι χαρακτηριστικά της περιόδου. Στα αρνητικά είναι η φανατική προσήλωση στην ιδεολογία και η ανάδειξη του φονταμενταλισμού. Οι εκτελέσεις των ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, η Ισλαμική επανάσταση στην Περσία, η ανατροπή ουσιαστικά του Νίξον, είναι και αυτά χαρακτηριστικά γεγονότα της περιόδου.

 

Teenage Fanclub resize

Η γενεά αυτή αναζητά την αλήθεια του πνεύματος, από όπου κι αν προέρχεται. Ακολουθά πιστά οποιαδήποτε ιδεολογία θεωρεί ότι δίνει ελευθερία, ακόμη κι όταν διαπιστώνει ότι είναι λάθος. Η γενεά αυτή είναι που θέλει να ταξιδέψει όσο τίποτα στον κόσμο!

 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (1984-1998): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από τις τεράστιες αλλαγές που προκάλεσε η διάλυση του ενός ισχυρού πόλου στο τότε δίπολο, της Ε.Σ.Σ.Δ. Ξαφνικά, άνθρωποι βρέθηκαν να μην έχουν πατρίδα, μέλλον, χρήματα. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από αποφάσεις και πράξεις ενός ανθρώπου, του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τελευταίου Γ.Γ. της Ε.Σ.Σ.Δ. Προσπάθησε να αλλάξει το μονολιθικό μοντέλο της πατρίδας του, αλλά το μόνο που κατέφερε ήταν να την διαλύσει. Η περίοδος αυτή είχε το σκάνδαλο Ιράν-Κόντρας, την πάταξη της φοιτητικής εξέγερσης στην Τιέν-αν-Μεν, το Βόγιατζερ 2 φθάνει στον Ποσειδώνα(!!!), την πτώση του τείχους του Βερολίνου, την βράβευση του Δαλάι Λάμα με τον βραβείο Νόμπελ, την πτώση του Απάρτχαϊντ στην Ν.Αφρική, την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκοπίου Χάμπλ, τον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, την λήξη του Ψυχρού Πολέμου, την έναρξη του Γιουγκοσλαβικού εμφυλίου πολέμου, την επίθεση στο Μετρό του Τόκυο από την θεοκρατική εξτρεμιστική ομάδα Αούμ Σινρίκιο με το αέριο Σαρίν, την βομβιστική ενέργεια στην Οκλαχόμα.

 

Η γενεά αυτή έζησε τις καλές ημέρες της ευδαιμονίας, έως ότου ξεκίνησε η οικονομική Κρίση. Για αυτό οτιδήποτε συντηρητικό τους έλκει!

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (1998-2012): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την τεχνολογική έξαρση! Πέρα από αυτό, έχουμε τις καπνοβιομηχανίες να παραδέχονται ότι το τσιγάρο βλάπτει την υγεία του ανθρώπου, την επίθεση του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, ο πρών πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς οδηγείται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, έχουμε την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, τον βομβαρδισμό του Αφγανιστάν, τον Δεύτερο Πόλεμο του Κόλπου, την εκτέλεση του πρώην Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν, την επίθεση με αέριο από τις Ρωσικές δυνάμεις για την εξουδετέρωση Τσετσένων τρομοκρατών στην Μόσχα. Η Αλ-Κάιντα εμφανίζεται κτυπώντας συνέχεια σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Το τσουνάμι στην Ασία σκοτώνει 200.000 ανθρώπους.

 

Η γενεά αυτή έχει μεγαλώσει, μαθαίνοντας ότι πρέπει να ανατρέψουν οτιδήποτε τους καταπιέζει. Μαθαίνουν επίσης την αλληλεγγύη και την ανάγκη να προστατεύσουν το περιβάλλον.

 

ΙΧΘΥΕΣ (2012-2016): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την διάλυση όλων αυτών που γνωρίζαμε, την μετακίνηση των πληθυσμών, τον πόλεμο των πολιτισμών με την αύξηση των πολέμων με θρηκευτικό χαρακτήρα. Επίσης, την αύξηση της αλληλλεγύης του κόσμου στον πόνο του συνάνθρωπου. Ο κινηματογράφος μεταφέρεται στην τηλεόραση, δημιουργώντας σειρές με βάθος στην ιστορία, στην πλοκή και στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. 

 

Η γενεά αυτή θα είναι απίστευτα πνευματική, αλληλέγγυα, σε έναν κόσμο που κανείς δεν θα έχει ταυτότητα, αναζητώντας την δική της μέσα από διάφορους δρόμους.

 

 

 Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ 

Ο Ποσειδώνας στον Κριό

Το άτομο διακατέχεται τόσο από ιδεαλισμό όσο και από φανατισμό. Παλεύει και αγωνίζεται για κάθε θρησκευτική, πολιτική, κοινωνική, φιλοσοφική Ιδέα, στα όρια του οπαδισμού, πολλές φορές ακόμη και πέρα από αυτόν. Έχει την τάση πεισματικά να θεωρεί τον εαυτό του αλάθητο.  

Ο Ποσειδώνας στον Ταύρο

Η θέση αυτή του Ποσειδώνα, δίνει στο άτομο αδιαφορία για τα υλικά αγαθά. Αν όμως είναι από εκείνα τα άτομα που λατρεύει τα υλικά αγαθά, τότε επιζητά να αποκτήσει όμορφα πράγματα και όλες εκείνες τις αισθησιακές απολαύσεις και ανέσεις που προσφέρει η ζωή.

Ο Ποσειδώνας στους Διδύμους

Το άτομο έχει την ικανότητα να μετατρέπει αφηρημένες ιδέες σε απλή και κατανοητή γλώσσα. Έχει ταλέντο στην συγγραφή, αν και του αρέσει να επιλέγει ρηχή θεματαλογία, με πολλές όμως εναλλαγές. Η εκπαίδευση δεν είναι απλά ανάγκη, αλλά ολόκληρη ιδέα. Πιστεύει ότι μόνο μέσα από την εκπαίδευση μπορεί να υπάρξει ανάδειξη της διανόησης.

Ο Ποσειδώνας στον Καρκίνο

Το άτομο πιστεύει πραγματικά στις οικογενειακές αξίες, στην θρησκεία και στην πατρίδα. Το τρίπτυχο αυτό δεν είναι απλά μια θεωρητική έννοια, αλλά βιώνεται στο μεγαλείο του. Ο συναισθηματισμός του έχει μεγάλες μεταβολές και θα πρέπει να ελέγχεται, ώστε να περιοριστεί η ανασφάλεια, η μελαγχολία και οι τάσεις φυγής

Ο Ποσειδώνας στον Λέοντα

Εδώ έχουμε ένα άτομο καλόκαρδο, συμπονετικό, δίκαιο, δυναμικό. Είναι επίσης γεμάτο ζωντάνια και ενεργητικότητα, αν και υπερβολικά σπάταλο. Ζει και αναπνέει για τον έρωτα, έχοντας μία ρομαντική αλλά και εξιδανικευτική προσέγγιση  στο θέμα αυτό.

Ο Ποσειδών στην Παρθένο

Η θέση αυτή του Ποσειδώνα δίνει στο άτομο την ικανότητα να εκφράζει σωστά, οργανωμένα και με λεπτομέρεια κάθε τι που είναι αφηρημένο. Το πρόβλημά του είναι πως δεν μπορεί να διαχειριστεί τις λεπτομέρειες. Οι λεπτομέρειες είναι και η κύρια πηγή άγχους του ατόμου αυτού.

Ο Ποσειδώνας στον Ζυγό

Το άτομο βιώνει την εξιδανίκευση των σχέσεων. Οι ρομαντικές σχέσεις έχουν κάτι το μαγικό για το άτομο αυτό, μέχρι την στιγμή που πέφτει επάνω στην πραγματικότητα. Ο τρόπος ζωής του μπορεί να χαρακτηριστεί μαλθακός, όχι ιδιαίτερα δραστήριος, λίγο τεμπέλικος, και με έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αντιμετωπίζει όμως πάντα τους άλλους με καλοσύνη.

Ο Ποσειδώνας στον Σκορπιό

Έχει την εικόνα του σκληρού ατόμου, με άγρια και επιθετική συμπεριφορά. Πρέπει να παλέψει σκληρά, για να πετύχει τους στόχους της ζωή του, για τους οποίους αγωνίζεται αψηφώντας κάθε κίνδυνο και εμπόδιο. Τα συναισθήματά του είναι πολύ έντονα. Αν δεν βγει ο δυναμισμός του, τότε κάνει στροφή προς τα έσω, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το αγνό κομμάτι του και να γίνεται βίαιο, ανορθόδοξο, παράλογο και διαστροφικό. 

Ο Ποσειδώνας στον Τοξότη

Το άτομο συνδυάζει επιτυχημένα την αισιοδοξία με τον ιδεαλισμό. Υπάρχουν όλα τα περιθώρια να γίνει μία ηθική, πρωτοποριακή, ανθρωπιστική, φιλοσοφική και συγκροτημένη προσωπικότητα. Έχει την διάθεση να μάθει επιπλέον πράγματα για τις θρησκείες και αν κάποια του ταιριάζει να την ακολουθεί με ζήλο. Δεν αντέχει τον δογματισμό, ειδικά όσο τα θρησκευτικό του πιστεύω εξελίσσονται. Έχει δίψα για προσωπική ελευθερία και ταξίδια. 

Ο Ποσειδώνας στον Αιγόκερω

Το άτομο διαθέτει λογική και διαίσθηση σε θέματα επιχειρήσεων. Κατά καιρούς περνάει περιόδους κατάθλιψης, μυστικών και εξαπάτησης. Όταν συμβαίνει αυτό, απομονώνεται. Όνειρό του είναι ο πλούτος και η ισχύς, αν και δεν γνωρίζει πώς μπορεί να τα αποκτήσει. Έχει όμως την υπομονή και την επιμονή που χρειάζεται για να επιτύχει. 

Ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο

Διακατέχεται από επαναστατικές και ριζοσπαστικές ιδέες, οραματιζόμενο έναν νέο, διαφορετικό κόσμο. Το άτομο πλέον παύει να σκέπτεται μέσα σε στενά πλαίσια, καθώς ο νους του είναι αρκετά διευρυμένος. Έχει πολλές, πρωτότυπες και ανατρεπτικές εμπνεύσεις, τις οποίες με τολμηρές κινήσεις προσπαθεί να πραγματοποιήσει. Η θέση αυτή του Ποσειδώνα δίνει στο άτομο έντονο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. 

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες

Το άτομο χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια, πονοψυχία, αλτρουισμό, ρομαντισμό, ιδεαλισμό και από καλλιτεχνικές ανησυχίες. Πρέπει να μάθει να ισορροπεί τον ευαίσθητο ψυχισμό του, διότι αν κλειστεί στον εαυτό του μπορεί να οδηγηθεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Για το άτομο ο πόνος του άλλου είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί ενεργά, με έμπρακτη αλληλεγύη.

 

Μπορείτε να συνεχίσετε την μελέτη του Ποσειδώνα στους Οίκους εδώ!


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan