Τί συμβολίζει ο ΔΙΑΣ στα γενέθλια ωροσκόπια; Ας δούμε...

 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετική σημασία: Τύχη, επέκταση, ευκαιρίες, ανεξαρτησία, εξέλιξη, ζωηρότητα, ηθική, κοινωνικότητα, δικαιοσύνη, υπερηφάνεια, αισιοδοξία, φιλοδοξία, ευχαρίστηση, αθλητισμός.

Αρνητική σημασία: Επιπολαιότητα, αριβισμός, ανευθυνότητα, ασωτία, ανηθικότητα, σπατάλη, απαισιοδοξία, υπεραισιοδοξία, ατυχία, φανατισμός, προκλητικότητα.

Γενική Βιολογική Αντιστοιχία: Το αίμα, οι λειτουργίες θρέψης. Παχυσαρκία. Το συκώτι, η χολή. Τα έτη της κλιμακτηρίου. 

 

jupiter in aries2

Ο Δίας στον Κριό

Είσαι διεκδικητικός/ή, ανοικτόμυαλος/η, δυναμικός/ή και ενθουσιώδης. Η παραμικρή αφορμή να σου δοθεί και αμέσως θα ξεκινήσεις να κάνει σαν τρελλός/ή. Αυτός είναι και ο λόγος που έχεις πολλά ενδιαφέροντα, τα οποία όμως δεν κρατούν για πολύ. Η ελευθερία είναι σημαντική για εσένα, αρκεί να μην γίνει εγωκεντρική. Για αυτό καλό θα ήταν να λαμβάνονται υπ' όψιν τα αισθήματα του ή της συντρόφου σου, και γενικά των άλλων. 

Ο Δίας στον Ταύρο

Επιθυμείς κυρίως την ασφάλεια και την ησυχία σου. Η επιτυχία στην ζωή σου έρχεται επειδή ξέρεις να υπομένεις και να μην εγκαταλείπεις τον αγώνα. Είσαι πρόσχαρος και εγκάρδιος. Αγαπάς την ζωή και ιδιαίτερα τις μικρές χαρές της, όπως το καλό φαγητό και ποτό. Βέβαια, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού σου βάρους. 

jupiter man

 Ο Δίας στους Διδύμους

Είσαι πολύ έξυπνος/η, αλλά με τάσεις πολυδιάσπασης και πολυπραγμοσύνης. Ο περιπετειώδης χαρακτήρας σου σε βοηθά όταν αντιμετωπίζεις καταστάσεις να βρίσκεσαι πάντα σε πλεονεκτική θέση. Πρέπει, έστω κι αν το θεωρείς βαρετό, να εστιάζεις σε σε κάποιο πεδίο ώστε να αποκτήσεις ουσιαστική γνώση. 

jupiter in cancer

Είσαι παρορμητικός/ή, δραστήριος/α, ιδεαλιστής/ίστρια και έντονα συναισθηματικός/ή. Έχεις έμφυτη ευγένεια, είσαι πονόψυχος/η και συμπάσχεις με εκείνους που βασανίζονται. Καταλαβαίνεις τους άλλους για αυτό μπορείς και να τους συγχωρείς, ακόμα κι όταν δεν το αξίζουν.

Ο Δίας στον Λέοντα

Αγωνίζεσαι να δημιουργήσεις μία αξιόλογη εικόνα του εαυτού σου στην κοινωνία, την οποία και επιδεικνύεις. Χαρακτηριστικά σου γνωρίσματα είναι η εκφραστικότητα, η αισιοδοξία, η καλοσύνη, ο ενθουσιασμός, η γενναιοδωρία, το πείσμα και η επιμονή, έστω κι αν κάποιες φορές φαίνεσαι καταπιεστικός ή καταπιεστική.

jupiter in virgo small 

Ο Δίας στην Παρθένο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο το οποίο είναι μετριόφρων, οργανωτικό, εργατικό, αναλυτικό, πρακτικό και συνεπές. Μπορείς άνετα να διεκπεραιώνεις γραφειοκρατικές υποθέσεις. Προτιμάς να βρίσκεσαι σε θέσεις εξαρτημένης εργασίας και  να διαπρέπεις μέσα από αυτές.

Jupiter in Libra

Είσαι ήπιος/α, ειλικρινής, καλοσυνάτος/η, συμπονετικός/ή, φιλόξενος/η, φιλάνθρωπος/η και ευγενικός/ή. Είσαι φιλικός/ή από την φύση σου, κοινωνικός/ή, διαθέτεις έμφυτη γοητεία και εύκολη έκφραση αισθημάτων στοργής. Συνήθως έχεις μεγάλες παρέες που απαρτίζονται από ευχάριστα και καλαίσθητα άτομα. Είναι προς όφελός σου να εργάζεσαι μαζί με άλλους ανθρώπους. Έχεις απέχθεια στην μοναξιά.

jupiter in scorpio

Ο Δίας στον Σκορπιό

Έχεις αποφασιστικότητα και μεγάλη δύναμη θελήσεως. Η ολοκλήρωσή σου ως προσωπικότητα έρχεται μέσα από την εξέλιξη των ενδιαφερόντων σου ή από μία σταδιοδρομία που σε συγκινεί. Είσαι ζεστός/ή, φιλικός/ή και ανθρώπινος/η με τους άλλος, αλλά πολύ σκληρός/ή με τον εαυτό σου. 

jupiter in sagittarius 

Ο Δίας στον Τοξότη

Είσαι κοινωνικό άτομο, με πληθωρικό χαρακτήρα, ασκείς και δέχεσαι κριτική, πράττεις δίκαια, δίνεις σημασία στην ηθική διάπλαση, είσαι ειλικρινής, και διακατέχεσαι από ακόρεστη δίψα για γνώση. Είναι καλοκάγαθος/η, γενναιόδωρος/η, με χιούμορ και αισιόδοξη θεώρηση της ζωής.

Jupiter in Capricorn

Είσαι άτομο φιλόδοξο, αποφασιστικό, υπεύθυνο και δεν θα δειλιάσεις μπροστά στις ευθύνες. Έχεις την ικανότητα, την διάθεση και την επιμονή να εργαστείς πολύ σκληρά. Δεν αποφεύγεις τις προκλήσεις, ούτε όμως είσαι υπερφίαλα αισιόδοξος. Πετυχαίνεις μέσα από την αυτοπειθαρχία. 

Ο Δίας στον Υδροχόο

Είσαι άτομο με ανοικτό μυαλό, προοδευτικό και με έντονο ανθρωπισμό. Είσαι αξιοπρεπής, σταθερός/ή και ανεξάρτητος/η. Tο μυαλό σου μπορεί εύκολα να αφομοιώνει επιστημονικά θέματα, όπως επίσης να αποδέχεσαι και να προσαρμόζεσαι σε οτιδήποτε πρωτοποριακό. 

jupiter in pisces

Έχεις την διάθεση να ασχοληθείς με την φιλοσοφία, τα πνευματικά θέματα, την Τέχνη, και τα μεταφυσικά. Έχεις έντονη την αίσθηση της προσφοράς, της φροντίδας και του ανθρωπισμού. Ο καλοκάγαθος χαρακτήρας σου, σου χαρίζει φήμη και φίλους. 

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο για να βρείτε τον γενέθλιο Δία σας.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan