Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετική σημασία: Τύχη, επέκταση, ευκαιρίες, ανεξαρτησία, εξέλιξη, ζωηρότητα, ηθική, κοινωνικότητα, δικαιοσύνη, υπερηφάνεια, αισιοδοξία, φιλοδοξία, ευχαρίστηση, αθλητισμός.

Αρνητική σημασία: Επιπολαιότητα, αριβισμός, ανευθυνότητα, ασωτία, ανηθικότητα, σπατάλη, απαισιοδοξία, υπεραισιοδοξία, ατυχία, φανατισμός, προκλητικότητα.

Γενική Βιολογική Αντιστοιχία: Το αίμα, οι λειτουργίες θρέψης. Παχυσαρκία. Το συκώτι, η χολή. Τα έτη της κλιμακτηρίου. 

 

Ο Δίας στον Κριό

Είσαι διεκδικητικός, ανοικτόμυαλος, δυναμικός και ενθουσιώδης. Η παραμικρή αφορμή να σου δοθεί και αμέσως θα ξεκινήσεις να κάνει σαν τρελλός. Αυτός είναι και ο λόγος που έχεις πολλά ενδιαφέροντα, τα οποία όμως δεν κρατούν για πολύ. Η ελευθερία είναι σημαντική για εσένα, αρκεί να μην γίνει εγωκεντρική. Για αυτό καλό θα ήταν να λαμβάνονται υπ' όψιν τα αισθήματα του ή της συντρόφου σου, και γενικά των άλλων.

Ο Δίας στον Ταύρο

Επιθυμείς κυρίως την ασφάλεια και την ησυχία σου. Η επιτυχία στην ζωή σου έρχεται επειδή ξέρεις να υπομένεις και να μην εγκαταλείπεις τον αγώνα. Είσαι πρόσχαρος και εγκάρδιος. Αγαπάς την ζωή και ιδιαίτερα τις μικρές χαρές της, όπως το καλό φαγητό και ποτό. Βέβαια, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού σου βάρους. Μπορείς να αποκτήσεις οικονομική ευμάρεια καθώς έχεις το κίνητρο, το ένστικτο, την σιγουριά και την ηρεμία να επενδύεις σωστά.

Ο Δίας στους Διδύμους

Είσαι πολύ έξυπνος αλλά με τάσεις πολυδιάσπασης και πολυπραγμοσύνης. Ο περιπετειώδης χαρακτήρας σου σε βοηθά όταν αντιμετωπίζεις καταστάσεις να βρίσκεσαι πάντα σε πλεονεκτική θέση. Πρέπει, έστω κι αν το θεωρείς βαρετό, να εστιάζεις σε κάποιο πεδίο ώστε να αποκτήσεις ουσιαστική γνώση. Είσαι ευρηματικός, αλλά καθόλου διακριτικός. Σου αρέσει να αναπτύσσεις την επικοινωνία με κάθε τρόπο. Με τους καλούς σου τρόπους και με γνώμονα την κοινή λογική μπορείς να συμβουλεύεις και να κατευθύνεις τους άλλους.

Ο Δίας στον Καρκίνο

Είσαι παρορμητικός, δραστήριος, ιδεαλιστής και έντονα συναισθηματικός. Έχεις έμφυτη ευγένεια, είσαι πονόψυχος και συμπάσχεις με εκείνους που βασανίζονται. Καταλαβαίνεις τους άλλους για αυτό μπορείς και να τους συγχωρείς, ακόμα κι όταν δεν το αξίζουν. Έχεις την τάση να επωμίζεσαι τα προβλήματα των άλλων. Όταν αγχώνεσαι, μαγειρεύεις και τρως. Είσαι πολύ προστατευτικός με τους ανθρώπους που αγαπάς. Λατρεύεις την οικογένεια, πιθανόν επειδή είχες ευχάριστα παιδικά χρόνια ή μεγάλη αγάπη από το μέρος της μητέρας σου.

Ο Δίας στον Λέοντα

Αγωνίζεσαι να δημιουργήσεις μία αξιόλογη εικόνα του εαυτού σου στην κοινωνία, την οποία και επιδεικνύεις. Χαρακτηριστικά σου γνωρίσματα είναι η εκφραστικότητα, η αισιοδοξία, η καλοσύνη, ο ενθουσιασμός, η γενναιοδωρία, το πείσμα και η επιμονή, έστω κι αν κάποιες φορές φαίνεσαι καταπιεστικός ή καταπιεστική. Δείχνεις σημάδια ευφυΐας και φιλοδοξίας. Παράλληλα έχεις την ικανότητα να πείθεις τους άλλους με την άνεση που σε διακρίνει όταν βρίσκεσαι ανάμεσα στον κόσμο.

Ο Δίας στην Παρθένο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο το οποίο είναι μετριόφρων, οργανωτικό, εργατικό, αναλυτικό, πρακτικό και συνεπές. Μπορείς άνετα να διεκπεραιώνεις γραφειοκρατικές υποθέσεις. Προτιμάς να βρίσκεσαι σε θέσεις εξαρτημένης εργασίας και να διαπρέπεις μέσα από αυτές. Είσαι πολύ σοβαρός με αυτό που κάνεις, έχεις ήθος, κοιτάζεις και την παραμικρή λεπτομέρεια, ολοκληρώνεις στόχους και προθεσμίες που σου έχουν τεθεί, έχεις ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων και θέλεις πάντα να δίνεις το μέγιστο της παραγωγικότητάς σου.

Ο Δίας στον Ζυγό

Είσαι ήπιος, ειλικρινής, καλοσυνάτος, συμπονετικός, φιλόξενος, φιλάνθρωπος και ευγενικός. Είσαι φιλικός από την φύση σου, κοινωνικός, διαθέτεις έμφυτη γοητεία και εύκολη έκφραση αισθημάτων στοργής. Συνήθως έχεις μεγάλες παρέες που απαρτίζονται από ευχάριστα και καλαίσθητα άτομα. Έχεις την ικανότητα να κερδίζεις φίλους και συμμάχους, διασκεδάζοντάς τους και δημιουργώντας τους ένα περιβάλλον άνετο και οικείο για αυτούς. Είναι προς όφελός σου να εργάζεσαι μαζί με άλλους ανθρώπους. Απεχθάνεσαι την μοναξιά. Αγαπάς την πολυτέλεια και την Τέχνη.

Ο Δίας στον Σκορπιό

Έχεις αποφασιστικότητα και μεγάλη δύναμη θελήσεως. Η ολοκλήρωσή σου ως προσωπικότητα έρχεται μέσα από την εξέλιξη των ενδιαφερόντων σου ή από μία σταδιοδρομία που σε συγκινεί. Είσαι ζεστός, φιλικός και ανθρώπινος με τους άλλος, αλλά πολύ σκληρός με τον εαυτό σου. Ξέρεις πολύ καλά πότε, πού και γιατί πρέπει να αγωνιστείς. Έχεις την ικανότητα να εκφράζεις όλα εκείνα που άλλοι δεν τολμούν να πουν. Δένεσαι πολύ με τα άτομα σου στενού σου κύκλου.

Ο Δίας στον Τοξότη

Είσαι κοινωνικό άτομο, με πληθωρικό χαρακτήρα, ασκείς και δέχεσαι κριτική, πράττεις δίκαια, δίνεις σημασία στην ηθική διάπλαση, είσαι ειλικρινής, και διακατέχεσαι από ακόρεστη δίψα για γνώση. Είσαι καλοκάγαθος, γενναιόδωρος, με χιούμορ και αισιόδοξη θεώρηση της ζωής. Διαθέτεις διανοητικές ικανότητες, οι οποίες δεν είναι εμφανείς σε μικρή ηλικία. Έχεις την διάθεση να μεταδώσεις την γνώση σου μέσω της διδασκαλίας, ενώ ταυτόχρονα είσαι πρόθυμος να ακούσεις τις απόψεις, ακόμη και τις αντιρρήσεις των άλλων.

Ο Δίας στον Αιγόκερω

Είσαι άτομο φιλόδοξο, αποφασιστικό, υπεύθυνο και δεν θα δειλιάσεις μπροστά στις ευθύνες. Έχεις την ικανότητα, την διάθεση και την επιμονή να εργαστείς πολύ σκληρά. Δεν αποφεύγεις τις προκλήσεις, ούτε όμως είσαι υπερφίαλα αισιόδοξος. Πετυχαίνεις μέσα από την αυτοπειθαρχία. Σέβεσαι τις αξίες, τις αρχές και τους κανόνες. Θέλεις να κατακτήσεις την κοινωνική αναγνώριση, αλλά με τρόπο τίμιο. Όταν βρίσκεσαι σε θέση ευθύνης, μπορείς να οργανώνεις ανθρώπους και να τακτοποιείς καταστάσεις.

Ο Δίας στον Υδροχόο

Είσαι άτομο με ανοικτό μυαλό, προοδευτικό και με έντονο ανθρωπισμό. Είσαι αξιοπρεπής, σταθερός και ανεξάρτητος. Tο μυαλό σου μπορεί εύκολα να αφομοιώνει επιστημονικά θέματα, όπως επίσης να αποδέχεσαι και να προσαρμόζεσαι σε οτιδήποτε πρωτοποριακό. Έχεις έντονη την αίσθηση της δικαιοσύνης, για την οποία θα παλέψεις ώστε να γίνει πράξη. Είσαι αρκετά ανεκτικός με τους ανθρώπους. Αν και προσπαθείς να προστατεύεις την ιδιωτική σου ζωή, σε γενικές γραμμές είσαι ένα φιλικό και κοινωνικό άτομο, με εκκεντρική αίσθηση του χιούμορ.

Ο Δίας στους Ιχθύες

Έχεις την διάθεση να ασχοληθείς με την φιλοσοφία, τα πνευματικά θέματα, την Τέχνη, και την Μεταφυσική. Έχεις έντονη την αίσθηση της προσφοράς, της φροντίδας και του ανθρωπισμού. Θέλεις να ασχολείσαι με την ανακούφιση του πόνου, σωματικού ή ψυχολογικού, των συνανθρώπων του. Για αυτό, πιθανόν, να σε δούμε να ασχολείται με ιατρικά ή παραϊατρικά επαγγέλματα. Κάποιες φορές όμως φθάνεις σε σημείο ανόητης αυτοθυσίας. Ο καλοκάγαθος χαρακτήρας σου, σου χαρίζει φήμη και φίλους.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο για να βρείτε τον γενέθλιο Δία σας.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan