Το Μεσουράνημα ή Ζενίθ ή Medium Coeli (MC), είναι το δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό σημείο ενός χάρτου όσο και ο Ωροσκόπος (ASC). Είναι το υψηλότερο σημείο του ζωδιακού του τόπου της στιγμής της γεννήσεως, ή, το σημείο όπου η εκλειπτική τέμνει τον μεσημβρινό. Είναι η ώρα του “μεγάλου μεσημεριού” που λέει και ο Νίτσε, καθώς είναι η στιγμή εκείνη όπου το άτομο αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Βιντεοπαρουσίαση: Πατήστε εδώ!

 

Σε πολλά συστήματα το Μεσουράνημα συμπίπτει με την ακμή του Δεκάτου Οίκου και συμβολίζει την ταύτιση του ατόμου με τις ιδιότητες του ζωδίου που βρίσκεται εκεί. Αυτό δεν σημαίνει πως γίνεται κάποιος το ζώδιο εκείνο, αλλά ότι οι προσδοκίες του συμβαδίζουν με του ζωδίου εκείνου. 

Στην ερμηνεία ενός χάρτου, λόγω της συμπτώσεως με τον Δέκατο Οίκο, δίνουμε ανάλογη ερμηνεία με αυτόν, δηλαδή την δημόσια εικόνα, την υπόληψη, τον πατέρα και το επάγγελμα.

Αν ο Ωροσκόπος είναι η εικόνα που προβάλουμε σαν άτομα μέσα στο σύνολο, το Μεσουράνημα δίνει έμφαση στην ένταξη και ενσωμάτωσή μας στην κοινωνία. Κατ' επέκταση, το Μεσουράνημα είναι η δημόσια εικόνα και η φήμη μας. Η ταύτιση του Μεσουρανήματος με τον 10ο Οίκο και κατ’ επέκταση με την ποιότητα του Αιγόκερω, μας δείχνει επίσης, πώς αντιλαμβανόμαστε τους κανόνες της κοινωνίας και τους νόμους. Βλέπουμε επίσης αν μπορούμε να πειθαρχήσουμε, αν είμαστε υπεύθυνοι, αν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες, αν σεβόμαστε τις δομές και την τάξη. Μέσα από το Μεσουράνημα, μπορούμε να δούμε τις φιλοδοξίες μας και τον τρόπο με τον οποίον μπορούμε να τις κατακτήσουμε.

Η κυριότερη έκφανση της δημόσιας εικόνας, είναι το επάγγελμά μας. Μέσα από το επάγγελμα, καθορίζουμε το Εγώ μας και δείχνουμε στο σύνολο την αξία μας. Μέσα από το επάγγελμα επίσης, εκφράζουμε τις φιλοδοξίες μας, τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες μας. Το Μεσουράνημα και το ζώδιο που καταλαμβάνει την ακμή, υποδηλώνει το επάγγελμα που μας ταιριάζει, και παράλληλα μας κάνει χρήσιμους στην κοινωνία.

Το Μεσουράνημα δείχνει επίσης την σχέση που έχουμε με το πρότυπο του πατρός, και κατ’ επέκταση τα άτομα κύρους ή εξουσίας. Η ταύτιση που έχουμε με το πρότυπο του πατρός είναι σχετική. Επί της ουσίας, γίνεται με το άτομο το οποίο μας έχει αναθρέψει. Πολλοί αστρολόγοι θεωρούν ότι η ταύτιση γίνεται με το αντίθετο γένος από αυτό που είμαστε εμείς. 

Στην κοσμική του έννοια, το Μεσουράνημα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο συμβάλουμε στην εξέλιξη του κόσμου, καθώς υπερβαίνουμε την προσωπική, ατομική μας εξέλιξη μέσω του Ωροσκόπου, εντάσσοντας την ατομικότητά μας στο γενικό σύνολο. Ο λόγος που το Μεσουράνημα αποτελεί το δεύτερο σε σημασία σημείο ενός ωροσκοπίου, οφείλεται στο γεγονός ότι στις Δυτικές κοινωνίες προβάλεται περισσότερο ο ατομικός χαρακτήρας του ατόμου, και λιγότερο ο συλλογικός. Μέσα όμως από το σύνολο και την εκπλήρωση του Μεσουρανήματός μας, μπορούμε να βιώσουμε στον μέγιστο βαθμό τις επιθυμίες της ψυχής και της καρδιάς μας. 

 

Τέλος, δίνουμε μεγάλη σημασία στον πλανήτη που κυβερνά το Μεσουράνημα. Όταν χρησιμοποιείται το σύστημα των Ίσων Οίκων, δίνουμε έμφαση στον οίκο στον οποίο πέφτει. 

Η ενεργοποίηση του Μεσουρανήματος, γίνεται είτε με διελεύσεις, είτε από την πρόοδο των πλανητών, και συνήθως τότε έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις στην ζωή του ατόμου. 

Ας δούμε τι επιζητούν τα άτομα ανάλογα με το ζώδιο του Μεσουρανήματος:

ΚΡΙΟΣ: Δεν σου αρέσει καθόλου να βρίσκεσαι στο παρασκήνιο. Ό,τι κι αν κάνεις θέλεις οι άλλοι να το βλέπουν. Είσαι αρκετά φιλόδοξος/η και έχεις καλές ιδέες για το πώς θα προωθήσεις την σταδιοδρομία σου. Θέλεις να πετύχεις πάση θυσία και να κάνεις όνομα στον χώρο που έχεις επιλέξει. Σε νεαρή ηλικία μπορεί να επιλέξεις για τον εαυτό σου λάθος επάγγελμα. 

Έχεις την δύναμη και την διάθεση να ασχοληθείς σε εργασίες που απαιτούνται εργαλεία (εργοστάσια, βιομηχανίες κ.λπ.), ενώ μπορείς να σταδιοδρομήσεις στον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. 

ΤΑΥΡΟΣ: Έχεις την ανάγκη για μόνιμη εργασία, με σταθερό εισόδημα . Η σταθερότητα είναι εκείνη που σε βοηθά να λειτουργήσεις καλύτερα στο επάγγελμα που έχεις αποφασίσει να ασκήσεις. Η βάση που θέτεις για την επιλογή σταδιοδρομίας, είναι ο πλουτισμός. Κάλλιστα, μπορείς να ακολουθήσεις ένα επάγγελμα με καλλιτεχνική χροιά. Ενδιαφέρεσαι για οτιδήποτε προκαλεί ευχαρίστηση στο κοινό ή ό,τι έχει να κάνει με ομορφιά.

Διαθέτεις οικονομικό μυαλό, και ικανότητα εργασίας σε τράπεζες, κτηματομεσιτικά γραφεία, οικονομικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ: Στην επαγγελματική σου ζωή χρειάζεται να επιδείξεις δραστηριότητα κι εγρήγορση. Επιλέγεις επαγγέλματα που μπορείς να χρησιμοποίησεις τόσο το μυαλό σου όσο και τα χέρια σου, πάντα με πρωτότυπες ιδέες που μπορούν να του φέρουν την αναγνωρισιμότητα και την φήμη. Είναι πολύ πιθανή η επιτυχία σε νεαρή ηλικία, ειδικά αν συνδέεται με επαγγέλματα Λόγου. Επιθυμείς να αναγνωριστείς για την διάνοιά σου. Μπορείς άνετα να εργάζεσαι σε δύο εργασίες.  

Καθώς η επικοινωνία είναι σημαντική για εσένα, μπορείς άνετα να διαπρέψεις στον χώρο των Επικοινωνιών. 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Αν κι επιζητάς μία σταθερή και σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία, υπάρχει μία νευρικότητα που οδηγεί σε πολλές αλλαγές ή σε πολλά ανεβοκατεβάσματα στην επαγγελματική σου ζωή. Πολύ καλή θέση για επαγγέλματα που αφορούν στην φροντίδα του κοινού, καθώς μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες τους.

Πιθανή είναι επίσης η σταδιοδρομία σε επαγγέλματα που αφορούν παιδιά και την φροντίδα τους. Ακόμη, μπορείς να διαπρέψεις στο εμπόριο και στις συναλλαγές με το κοινό.

ΛΕΩΝ: Επειδή πιστεύεις ότι έχεις ένα πεπρωμένο να εκπληρώσεις, θα αναζητήσεις να λάβεις ηγετική θέση σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Έχεις μεγάλες επαγγελματικές φιλοδοξίες, τις οποίες θέλεις να συνδυάσεις με κοινωνική αναγνώριση. Πολύ δύσκολα θα εργασθείς υπό την επίβλεψη κάποιου άλλου ή αποτελόντας μέλος μίας ομάδος. 

Μπορείς να κάνεις λαμπρή σταδιοδρομία στο καλλιτεχνικό στερέωμα (ηθοποιός, θεατρίνος κλπ κλπ), στον χώρο της μόδας ή με παιδιά.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Σου αρέσει η σταθερή εργασιακή ρουτίνα και αρέσκεσαι στην τελειοποίηση αυτού που κάνεις. Σου αρέσει να εξιδεικεύεσαι σε οποιονδήποτε τομέα και αν διαλέξεις. Σημείο κατατεθέν σου είναι η ακεραιότητα, η σκληρή εργασία και η αίσθηση του καθήκοντος. Συνήθως γίνεσαι εκείνο το άτομο που εργάζεται ώστε να κάποιος άλλος να φανεί καλός σε αυτό που κάνει. 

Με το αναλυτικό μυαλό που διαθέτεις, μπορείς άνετα να διαπρέψεις ως ερευνητής, συγγραφέας, δάσκαλος, βιβλιοθηκονόμος, σε επαγγέλματα υγείας ή δημόσιος υπάλληλος.

ΖΥΓΟΣ: Δείχνεις ένα σοβαρό, μετρημένο, διπλωματικό πρόσωπο, με επιμονή στην τάξη και την ορθή τήρηση των κανόνων που διέπουν το αντικείμενο της εργασίας σου. Είσαι ικανός/ή για διευθυντική θέση ή θέση ισχύος, όπου οι αποφάσεις είναι πολύ μετρημένες και ζυγισμένες. Διαπρέπεις στον κοινωνικό στίβο, σε καλλιτεχνικά, σε νομικά επαγγέλματα ή όπου χρειάζεται διπλωματία. Ευνοούνται οι επαγγελματικές συνεργασίες και οι συνεταιρισμοί. Μπορείς επίσης να συνεργαστείς επαγγελματικά με τον/την σύντροφό σου. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Έχεις έντονη την ανάγκη να αναγνωρισθεί η αξία σου, τόσο η επαγγελματική όσο και η κοινωνική. Μπορείς να εμβαθύνεις σε έναν τομέα, με αποτέλεσμα να μπορείς να γίνεις ένας άριστος ερευνητής. Πιθανόν σε κάποια φάση της ζωής σου να αλλάξεις εργασία. Eπιτυχία για εσένα, σημαίνει να βρίσκεται επικεφαλής σε θέσεις ισχύος και να ασκείς έλεγχο στους υφιστάμενούς σου.

Μπορείς να διαπρέψεις σε τομείς όπως η ψυχολογία, η εγκληματολογία και στην διαχείριση χρηματοοικονομικών πόρων για λογαριασμό τρίτων.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Υπάρχει μεγάλη διάθεση για επέκταση, κυρίως σε τομείς όπου η γνώση παίζει σημαντικό ρόλο. Σου αρέσει συνέχεια να μαθαίνεις, και λατρεύεις την έρευνα. Τα ταξείδια και η επαφή με άλλους πολιτισμούς. διευρύνουν τους ορίζοντές σου. Συνήθως είσαι πολύ τυχερός/η, με αποτέλεσμα να αποκομίζεις αναγνώριση και φήμη, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον κοινωνικό σου περίγυρο.  

Μπορείς να διαπρέψεις σαν καθηγητής, σύμβουλος, πνευματικός οδηγός, ιερέας, δημοσιογράφος, γλωσσολόγος, συγγραφέας, φωτογράφος, κινηματογραφιστής και θεατράνθρωπος.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Έχεις έντονες φιλοδοξίες, διάθεση για σταθερότητα και απόκτηση πλούτου. Έχεις μεγάλη αντοχή, και κατακτάς αυτό που θέλεις μέσα από αργά αλλά σίγουρα βήματα. Δείχνεις την εικόνα ενός σοβαρού και αποφασιστικού ατόμου που του αξίζει ο σεβασμός. Συνήθως η επιτυχία έρχεται σε μεγάλη ηλικία. Είναι πολύ πιθανόν να βίωσες προβλήματα με τον πατέρα σου ή να έζησες μία προβληματική σχέση μαζί του.  

Επαγγέλματα που μπορείς να ακολουθήσεις, είναι αγρότης, επιχειρηματίας, πολιτικός.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Επιδεικνύεις πρωτότυπη και εφευρετική προσέγγιση όσον αφορά την σταδιοδρομία και την εργασία. Έχεις την ικανότητα να ασχοληθείς με την επιστήμη, την αεροπορία, τον ηλεκτρισμό, τους υπολογιστές, την νέα τεχνολογία καθώς και με την αστρολογία. Μπορεί να θέλεις να προσφέρεις στον κόσμο νέες, μοναδικές ιδέες. Γενικά, τείνεις να ασχολείσαι με την δημόσια ζωή και μπορεί να ασχολείσαι με κάποιο ανθρωπιστικό έργο. 

Μπορείς να διαπρέψεις σε επαγγέματα τεχνολογίας, ως ηλεκτρονικός ή ως ηλεκτρολόγος. 

 

ΙΧΘΥΕΣ: Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσεις το τί θέλεις να κάνεις στην ζωή σου. Αν κι έχεις μία εικόνα του πόσο ψηλά θέλεις να φθάσεις, παρουσιάζεις έλλειψη πρακτικότητας στην επίτευξη των φιλοδοξιών σου. Μπορείς να πετύχεις σε πολλούς τομείς, για αυτό υπάρχει μία φυσική ταλάντευση από την μία ιδέα στην επόμενη. Επιλέγεις σταδιοδρομία βάσει των συναισθημάτων σου.

Τα επαγγέλματα υγείας είναι ιδανικά για εσένα. Άλλες σταδιοδρομίες που μπορεί να ακολουθήσεις, είναι επαγγέλματα που αφορούν την θρησκεία, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την μουσική και την λογοτεχνία.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan