Πολλές φορές στην πορεία μας αναζητούμε προτάσεις και λύσεις για τα μελλούμενα. Ερωτήσεις του τύπου “θα βρω εργασία;”, “θα παντρευτώ;”, “τί να σπουδάσω;”, και άλλες τόσες μας βασανίζουν καθημερινά. Όμως, πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί ποία είναι η βάση μας και ποιες οι ρίζες μας, τί μας οδηγεί, τί σκοπούς έχω να επιτελέσω στην διάρκεια της ζωής;

Στην Αστρολογία μελετάμε τον προσωπικό χάρτη του καθενός ώστε να δούμε τα ελλατώματα ή τα προτερήματα που έχει, τις κλίσεις, τις τάσεις, τις επιθυμίες του. Για εμάς τους αστρολόγους ο αστρολογικός χάρτης είναι η αποτύπωση των εργαλείων που έχουμε ως προσωπικότητες. Όμως τα "εργαλεία" από μόνα τους δεν λένε κάτι. Για να είναι χρήσιμα χρειάζονται ένα έργο, μία αποστολή.

Αυτήν την "αποστολή" την αποτυπώνουν οι Δεσμοί της Σελήνης. Ο Βόρειος Δεσμός είναι εκεί που πάμε, ο Νότιος Δεσμός εκεί από όπου προερχόμαστε. Ο Βόρειος Δεσμός (Κεφαλή του Δράκου/Καπούτ Ντρακόνις/Ράχου) υποδηλώνει το άγνωστο, τον στόχο που πρέπει να κατακτήσουμε, τις εμπειρίες που πρέπει να αποκτήσουμε μέσω καταστάσεων ή ανθρώπων. Ο Νότιος Δεσμός (Ουρά του Δράκου/Κάουντα Ντρακόνις/Κέτου) υποδηλώνει το γνωστό, τους ήδη κατεκτημένους στόχους, τις γνώριμες καταστάσεις, τα οικεία πρόσωπα. Ο Νότιος Δεσμός είναι ο τρόπος που αντιδρούμε όταν κάτι δεν μας πάει καλά!

Ο κλάδος της Καρμικής Αστρολογίας βοηθά όσους ασχοληθούν μαζί της να καταλάβουν αυτήν την αποστολή, ερμηνεύει για ποίο λόγο οι πλανήτες και τα σημεία βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και μας δίνει συμβουλές για το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτή η αποστολή. Ο Δραγωνικός Χάρτης από την άλλη, μας δείχνει το «γιατί» έχουμε αυτήν την συγκεκριμένη αποστολή, καθώς αποτελεί την «φωτογραφία"» αυτού που κρύβουμε μέσα μας.

Τί είναι ο Δραγωνικός Χάρτης;

Ο Δραγωνικός χάρτης εμφανίστηκε με κάποια μορφή του στην Βαβυλώνα. Ο πρώτος που άρχισε να τον χρησιμοποιεί ήταν ο Edgar Cayce (Αμερικανός μυστικιστής), ο οποίος έκανε τις αναλύσεις του βασιζόμενος στον Δραγωνικό χάρτη παρά στον Τροπικό. Ας δούμε όμως τί είναι ο Δραγωνικός χάρτης.

Ο Γενέθλιος (Τροπικός) Χάρτης, μας δείχνει τα εργαλεία που έχουμε για να παλέψουμε τις καλές και τις κακές καταστάσεις της Ζωής. Αυτή είναι η απλή προσέγγιση που όλα έχουν αρχή και τέλος. Όμως, καλώς ή κακώς, είμαστε μία συνέχεια και αυτό το βλέπουμε στον Δραγωνικό Χάρτη ή της «Παρελθούσας Εμπειρίας». Αν η Δραγωνική Αστρολογία είναι το κλειδί για τον εσώτερο εαυτό μας, ο Δραγωνικός χάρτης είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούμε ώστε να ρίξουμε φως στην πολυδιάστατη φύση της προσωπικότητάς μας. Ο Δραγωνικός χάρτης συμπληρώνει τον Τροπικό μας χάρτη και μας βοηθά να ανακαλύψουμε πράγματα για τον εαυτό μας.   

Τί όμως εννοούμε «συνέχεια»; Εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές... Η πρώτη έχει να κάνει πολύ απλά με το σύνολο των γενετικών μας χαρακτηριστικών και η δεύτερη, μεταφυσική, με το σύνολο των αποκτηθέτων εμπειριών από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Ας τις αναλύσουμε λίγο...

Η Γενετική μας έχει αποδείξει ότι είμαστε το σύνολο των προγόνων μας λόγω του κληρονομημένου γενετικού υλικού. Καθημερινά λέμε σε κάποιον πόσο μοιάζει με την μητέρα, τον παππού, την μακρυνή θεία ή ακόμη και τις κλίσεις που μπορεί να έχει κάποιος εξ αιτίας των προγόνων του. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την φράση «σόι πάει το βασίλειο». Άρα, έχοντας στο υπόβαθρο (αίμα) τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, τις εμπλουτίζουμε με τις εμπειρίες μας και τις αποδίδουμε στις επόμενες γενεές.

Η Μεταφυσική θεωρεί ότι είμαστε συνέχεια λόγω του αένεου κύκλου των ενσαρκώσεων. Οι ενσαρκώσεις πάντα έχουν να κάνουν με τον εμπλουτισμό της ψυχής με εμπειρίες ώστε να καταφέρει να βγει από αυτόν τον κύκλο. Άλλοτε αυτό γίνεται με "επιβράβευση" και άλλοτε με "τιμωρία".

Ο Δραγωνικός Χάρτης έχει και στις δύο προσεγγίσεις την ίδια χρησιμότητα. Με βάση την πρώτη προσέγγιση, μορούμε να δούμε στοιχεία σε έναν Γενέθλιο Χάρτη στην ανάλυση του οποίου δεν συμφωνούσε το άτομο. Π.χ μία πολύ καλή μου φίλη -Καρκίνος-, δεν συμφωνούσε με την ανάλυση του Χάρτη της καθώς πολλά Καρκινίσια χαρακτηριστικά της δεν έβρισκαν εφαρμογή. Με την ανάλυση του Δραγωνικού της χάρτου, είδαμε την μετατόπιση του ζωδίου της στον Κριό. Τότε, κατάλαβε τί της συνέβαινε και άρχισε να συμφωνεί.

Στην δεύτερη προσέγγιση μία άλλη περίπτωση, Υδροχόος με ενασχόληση τα ταξείδια, αναλύοντας τον Δραγωνικό της Χάρτη, είδαμε γιατί είχε τόση ανάγκη να φεύγει. Ο Χάρτης έδειχνε μία “εμπλοκή” της την περίοδο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως (1204-1453). Μου εκμυστηρεύτηκε ότι την πρώτη φορά που πήγε στην Πόλη, την πλυμμήρισε ένα φοβερό συναίσθημα και επέστρεψε αμέσως στην Αθήνα.

Ο Δραγωνικός Χάρτης, από την φύση του είναι καθαρά φανταστικός. Είναι και αυτός αστρολογικός αλλά χρησιμοποιεί έναν μαθηματικό τύπο με τον οποίον επαναπροσδιορίζουμε τους Πλανήτες σε νέες θέσεις στον Ζωδιακό, διατηρώντας ατόφιες τις όψεις που είχαν από πριν.

Βασίζεται στην μοίρα του γενέθλιου (τροπικού) Πλανήτου μείον την μοίρα του γενέθλιου Βορείου Δεσμού. Πχ Ήλιος στις 20,22 του Λέοντος- Βόρρειος Δεσμός στις 27,04 του Σκορπιού = Δραγωνικός Ήλιος στις 23,18 του Τοξότου.

Η νέα θέση μας δίνει πληροφορίες από που προέρχονται αυτές οι εμπειρίες, αν υπάρχει συνέχεια, και αν υπάρχει κάποια “κατάχρηση” ή όχι. Στην συνέχεια γίνεται μία ιδιοσυναστρία, δηλαδή κοιτάμε τους δύο χάρτες μαζί. Σημαντικό ρόλο παίζουν, αν υπάρχουν, οι πλανήτες που σχηματίζουν σύνοδο ιδιομοιρίας (0-1 μοίρα).

Ο Βόρειος Δεσμός του Δραγωνικού είναι πάντα Ο° Κριού καθώς αυτός είναι το κάρμα όλης της ανθρωπότητος. Η ερμηνεία και το νόημων των ζωδίων, των πλανητών, των οίκων δεν αλλάζει. Εξετάζουμε όμως σε ποίον Οίκο του Τροπικού (γενέθλιου) Χάρτου πέφτει.

Οι Όψεις που σχηματίζονται στην συναστρία λειτουργούν κανονικότατα αλλά κυρίως σε υποσυνείδητο επίπεδο.

Οι Καρμικές Σχέσεις προκύπτουν όταν στην συναστρία δύο δραγωνικών Χαρτών, ο δραγωνικός Πλούτων (κατά προτίμηση), κάνει διελεύση πάνω από σημαντικά σημεία που εφάπτονται.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

αλίκη βουγιουκλάκη τροπικόςαλίκη βουγιουκλάκη δραγωνικός

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν μία μοιραία γυναίκα. Ο Ήλιος-Πλούτωνας στον Καρκίνο υποδηλώνει απίστευτες δυσκολίες μέσα στην οικογένεια, όπως και την μεταμόρφωση του ατόμου μέσα από τον θάνατο. Πράγματι, η Αλίκη Βουγιουκλάκη αναγκάστηκε να μεγαλώσει πολύ γρήγορα μετά την εκτέλεση του πατρός της από τους κομμουνιστές. Επειδή ακριβώς της έλλειψε το πατρικό πρότυπο (δηλαδή ο Ήλιος), έψαξε εσωτερικά να βρει το άτομο που θα τον αντικαθιστούσε. Ο Δραγωνικός της Ήλιος είναι Παρθένος, και πράγματι αυτό έκανε, καθώς το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην ζωής ήταν ο Παρθένος Δημήτρης Παπαμιχαήλ, με τον οποίον έκανε οικογένεια και τον υιό της Γιάννη.  

 

Επίλογος

Ο Δραγωνικός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μας βοηθά να δούμε χαρακτηριστικά που δεν μπορούσαμε να τα δούμε με την πρώτη ματιά από τον Τροπικό. Επίσης, μπορούμε να δούμε πόσο επηρρεάζει το υπόβαθρο των εμπειριών που διαθέτουμε στην ανάπτυξή μας σαν άτομα αλλά και σαν ψυχές. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, η σύγκριση μεταξύ του Τροπικού και του Δραγωνικού χάρτη μας θα δείξει καθαρά για ποίο λόγο κάποια μοτίβα επικρατούν στις ζωές μας. Γενικά, θα έλεγα πως μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να προσεγγίσει τον εαυτό του, μέσα από μία άλλη οπτική γωνία και να τον οδηγήσει σε νέα μονοπάτια αυτογνωσίας.

Παράδειγμα ιδιοσυναστρίας Τροπικού-Δραγωνικού

Πίνακας Μετατροπής Απόλυτου Γεωγραφικού Μήκους

Παραδείγματα διασήμων:

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Τροπικός Ήλιος στην Παρθένο-Δραγωνικός Ήλιος στον Σκορπιό.

Οδυσσέας Ελύτης: Τροπικός Ήλιος στον Σκορπιό-Δραγωνικός Ήλιος στον Ζυγό.

Ντέμης Ρούσσος: Τροπικός Ήλιος στους Διδύμους-Δραγωνικός Ήλιος στον Κριό.

Αλέξης Τσίπρας: Τροπικός Ήλιος στον Λέοντα-Δραγωνικός Ήλιος στον Σκορπιό. 

Ανδρέας Παπανδρέου: Τροπικός Ήλιος στον Υδροχόο-Δραγωνικός Ήλιος στους Διδύμους.

Γιάννης Μπέζος: Τροπικός Ήλιος στην Παρθένο-Δραγωνικός Ήλιος στον Αιγόκερω.

Έλλη Λαμπέτη: Τροπικός Ήλιος στον Κριό- Δραγωνικός Ήλιος στον Αιγόκερω.

Κώστας Βουτσάς: Τροπικός Ήλιος στον Αιγόκερω-Δραγωνικός Ήλιος στον Αιγόκερω.

Νίκος Κούρκουλος: Τροπικός Ήλιος στον Τοξότη-Δραγωνικός Ήλιος στον Υδροχόος


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan