Οι πλανήτες στην κίνησή τους  μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, σχηματίζουν όψεις μεταξύ τους. Επειδή όμως είναι τέτοιος ο αριθμός τους αναγκαστικά σχηματίζουν σύνθετες όψεις, που όταν αυτές έχουν την μορφή ενός γεωμετρικού σχήματος, ονομάζονται Πλανητικοί Σχηματισμοί.

Ας προσπαθήσουμε πρώτα να καταλάβουμε λίγο την έννοια της συνθέσεως πριν προχωρήσουμε σε κάποιους κλασσικούς σχηματισμούς που χρησιμοποιούνται στην αστρολογία.

Δύο πλανήτες έρχονται σε επαφή σχηματίζοντας μία όψη μεταξύ τους. Το είδος της όψεως είναι εκείνο που μας λέει αν η παραγόμενη ενέργεια έχει ευκολία ή δυσκολία στην εκδήλωσή της. Τι συμβαίνει όταν ένας άλλος πλανήτης κάνει όψη με τους προηγούμενος δύο; Τι συμβαίνει όταν ένας τέταρτος ή πέμπτος κ.ο.κ μετέχουν και αυτοί με την σειρά τους; Τότε λοιπόν έχουμε την σύνδεση πολλών ενεργειών και σαφώς εκεί θα πρέπει να δώσουμε έμφαση ώστε να έχουμε την καλύτερη εικόνα ενός ωροσκοπίου. Η ερμηνεία που θα δώσουμε θα πρέπει να είναι η σύνθεση όλων των παραγόμενων όψεων.

Υπάρχουν πολλοί πλανητικοί σχηματισμοί, από πολύ απλοί όπως π.χ. το Ταυ-τετράγωνο, μέχρι πολύ σύνθετοι όπως π.χ. το Δένδρο. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε όμως τους πιο κλασσικούς. Αυτοί θα είναι, η Πολυαστρία, το Ταυ-Τετράγωνο, το Γιοντ και το Μπούμερανγκ.

 

ΣΦΗΝΑ

Σφήνα

Η Σφήνα σχηματίζεται από τρεις πλανήτες. Οι δύο πλανήτες σχηματίζουν αντίθεση και ο τρίτος από αυτούς κάνει εξάγωνο και τρίγωνο με τους πλανήτες της αντιθέσεως. Ο σχηματισμός αυτός βοηθάει το άτομο να διεισδύει στα πράγματα και στις καταστάσεις της ζωής του ανάλογα με την πολικότητα των πλανητών. Στα αρσενικά ζώδια δίνει παρορμητισμό, ταχύτητα αλλά και πιθανότητα λάθους ενώ στα θηλυκά ζώδια δίνει παθητικότητα, εσωτερική αντιμετώπιση και κινήσεις κατόπιν ωρίμου σκέψεως.

Παράδειγμα  

Ήλιος αντίθεση Σελήνη τρίγωνο/εξάγωνο Κρόνος: Το άτομο θέλει να εμπιστευτεί τους συνεδέλφους του αλλά κάτι το ενοχλεί και δεν εκδηλώνεται. Το κάνει μόνο αφού έχει ελέγξει τον καθένα μεθοδικά!

ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ Η’ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Μυστικό Ορθογώνιο

Το Μυστικό ορθογώνιο ή μυστικό τετράγωνο αποτελείται από δύο εξάγωνα, δύο τρίγωνα και δύο αντιθέσεις. Ο σχηματισμός αυτός βοηθάει το άτομο να ανακαλύπτει τις κρυμμένες πτυχές των άλλων, να αναγνωρίζει πράγματα εκεί που οι άλλοι δεν βλέπουν, να καταλαβαίνει πότε οι άλλοι μιλούν ή κρύβουν κάτι από εκείνο, και το κυριότερο, να αναζητά την αλήθεια με κάθε κόστος.  

Παράδειγμα

Ωροσκόπος-Δίας-Χείρων-Ερμής

Ωροσκόπος εξάγωνο Δίας: Θετική στάση του ατόμου στις σχέσεις του με τους άλλους.

Ωροσκόπος τρίγωνο Χείρων: Ενεργητική λύση του προβλήματός του.

Ωροσκόπος αντίθεση Ερμής: Κριτική και κουτσομπολιό των άλλων.

Δίας αντίθεση Χείρων: Σε προσωπικό επίπεδο φέρεται παράξενα, στο γενικό επίπεδο φαίνεται να έχει ισχυρή θέληση και κοφτερό μυαλό.

Δίας τρίγωνο Ερμής: Το χάρισμα της ομιλίας, προνοητικότητα.

Ερμής εξάγωνο Χείρωνας: Οξεία διαίσθηση, ευκολία διαφυγής όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια.

Εδώ έχουμε ένα άτομο το οποίο έχει τρομερή διαίσθηση και κοφτερό μυαλό. Αντιλαμβάνεται τα προβλήματα των άλλων αλλά δεν διατηρεί την απαραίτητη διακριτικότητα και αρκετές φορές παρεξηγούνται οι προθέσεις του. Πολλές φορές ενώ κουτσομπολεύει τα άλλα άτομα καταφέρνει να αποφεύγει  την οργή τους όταν αποκαλύπτεται ο ρόλος του. 

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ

Προφητεία

Ο σχηματισμός της Προφητείας είναι εξαιρετικά σπάνιος. Αποτελείται από τέσσερα εξάγωνα και ένα Μεγάλο Τρίγωνο, το οποίο αποτελεί την βάση της Προφητείας. Το άτομο που έχει γεννηθεί με αυτόν τον σχηματισμό είναι εκ γεννετής "Προφήτης" Αυτό σημαίνει πως από μικρή ηλικία παρουσιάζει το φαινόμενο να κατέχει γνώση την οποία ως ενήλικος θα την χρησιμοποιήσει για το καλό των ανθρώπων. Στέκει αδιάφορος στα υλικά αγαθά, θέλοντας να μεταδώσει την Αλήθεια.

Παράδειγμα

Ήλιος εξάγωνο Βόρειος Δεσμός. Το μοίρασμα εμπειριών του ατόμου με άλλους ανθρώπους.

Ήλιος εξάγωνο Ουρανός: Καινοτομία και μεταρρυθμίσεις.

Ουρανός εξάγωνο Νότιο Δεσμός: Το άτομο διαθέτει ήδη την γνώση που χρειάζεται για να την μεταδώσει και θα το κάνει με έναν καινούριο τρόπο.

Κρόνος (αν) εξάγωνο με τον Νότιο Δεσμό: Η γνώση αυτή θα βγεί αβίαστα, αρκεί να μην παρασυρθεί και πιστέψει ότι είναι κάτοχος της μοναδικής αλήθειας.

Μεγάλο Πύρινο Τρίγωνο (ΒΔ τρ Ουρανός τρ Κρόνος (αν). Ο λόγος του ατόμου θα φέρει πραγματικά την Αλήθεια στον κόσμο, και χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα από την καθεστηκυία τάξη. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan