Εαν επιθυμείτε, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στο You-tube!

Όπως ένα γενέθλιο ωροσκόπιο εμπεριέχει όλους τους πλανήτες, έτσι και κάθε ωροσκόπιο έχει Δώδεκα (12) Οίκους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τομείς της ζωής μας. Οι Οίκοι σχηματίζονται κυρίως βάσει του χρόνου και του τόπου στους οποίους το άτομο γεννήθηκε.

Το ζώδιο της ακμής κάθε οίκου, ή η αρχή ενός οίκου περιγράφει την προσέγγιση που έχουμε στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας. Αν π.χ. έχουμε ακμή Έκτου Οίκου στον Ταύρο, η προσέγγιση που έχουμε απενταντι στις καθημερινές μας συνήθειες, στην υγεία μας, ως υπάλληλοι, επηρεάζονται από τις ιδιότητες του Ταύρου, δηλαδή, μπορεί να τρώμε πολύ όταν αγχωνόμαστε, να είμαστε της ρουτίνας, να εργαζόμαστε σε σταθερή εργασία (πχ δημόσιος υπάλληλος).

astrology houses2

Οι Πλανήτες που βρίσκονται (ή και δεν βρίσκονται), χρωματίζουν ανάλογα τις υποθέσεις που επηρρεάζουν. Οι Οίκοι κυβερνώνται ταυτοχρόνως και από Ζώδιο αλλά και από Πλανήτη. Παραδοσιακά, οι πρώτοι έξι αναφέρονται στα προσωπικά θέματα ενώ οι υπόλοιποι έξι αφορούν τα εξωτερικά θέματα και τους άλλους ανθρώπους.

1st house

Είναι ο σημαντικότερος Οίκος του Ωροσκοπίου καθώς περιέχει και τον Ωροσκόπο. Είναι η προσωπικότητά μας. Είναι το ΕΓΩ και πώς το εκφράζουμε. Επειδή αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού, βλέπουμε το θάρρος, την πρωτοβουλία, την μαχητικότητα, το πείσμα, την δραστηριότητα, την επιθετικότητα, το πάθος, τους τρόπους με τους οποίους φερόμαστε και τον αυθορμητισμό μας. Είναι το περιβάλλον μας και πως εναρμονιζόμαστε με αυτό. Είναι η παιδική μας ηλικία. Είναι επίσης ένας από τους βασικούς δείκτες της υγεία μας.

2ος Οίκος (Ταύρος-Αφροδίτη)

Μέσα από τον Δεύτερο Οίκο  βλέπουμε την ανάγκη του ατόμου για ασφάλεια, τόσο υλική όσο και συναισθηματική. Είναι ο Οίκος των δικών μας χρημάτων, της ιδιοκτησίας και των υλικών επιθυμιών. Δείχνει επίσης το σύστημα αξιών που πρεσβεύουμε και το πόσο συντηρητικοί μπορεί να ήμαστε.

3ος Οίκος (Δίδυμοι-Ερμής)

Είναι ο Οίκος της Επικοινωνίας. Μέσα από τον Τρίτο Οίκο βλέπουμε τον τρόπο ομιλίας και σκέψης,  τις κινήσεις των χεριών, τις ικανότητές στον λόγο, την βασική μόρφωση του ατόμου και την ικανότητά του να καταγράφει ό,τι μαθαίνει. Είναι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση που λαμβάνουμε. Είναι ο Οίκος των αδελφών, των συγγενών και των γειτόνων. Επειδή κυβερνάται από τον Ερμή, βρίσκουμε θέματα όπως το εμπόριο, τα μικρά παιδιά, τα μικρά ταξίδια και την οδήγηση.

4ος Οίκος (Καρκίνος-Σελήνη)

Συμβολίζει καθεαυτό το σπίτι μας. Τους γονείς και κυρίως την μητέρα μας. Το πως βλέπουμε εμείς τους γονείς μας. Είναι η Οικογένεια και κατ' επέκταση η Πατρίδα. Είναι τα παιδικά μας χρόνια αλλά και τα τελευταία. Η μνήμη. Ο ψυχισμός και τα συναισθήματα. Οι κληρονομικές ιδιότητες του χαρακτήρα.

5ος Οίκος (Λέων- Ήλιος)

Είναι ο Οίκος της Χαράς, της Δημιουργίας και του Έρωτα. Εδώ βλέπουμε πως το άτομο θέλει να αυτοεκφρασθεί μεσω της δημιουργικότητος, όποια μορφή και αν αυτή παίρνει. Είτε είναι Τέχνη, Διδασκαλία είτε απλά μία πρακτική δραστηριότητα όπως το μαγείρεμα. Μία μορφή είναι και τα παιδιά! Μέσω του πέμπτου οίκου βλέπουμε την διάθεση, την ικανότητα του ατόμου και την στάση του απέναντι στην τεκνοποίηση. Στο ερωτικό κομμάτι, εδώ βλέπουμε πως το άτομο φέρεται όταν ξεκινά μία νέα σχέση (αν υπάρχει συναισθηματική δέσμευση, τότε κοιτάμε τον 7ο, τον Οίκο των σχέσεων). Είναι επίσης η ζωτικότητα, η αξιοπρέπεια, η ειλικρίνεια και η αισιοδοξία. Τέλος, είναι και ο Οίκος των βραχυπρόθεσμων επενδύσεων και της κερδοσκοπίας, και σαν προέκταση αυτού, είναι τα τυχερά παίγνια.

6ος Οίκος (Παρθένος- Ερμής)

Είναι ο Οίκος της Εργασίας και πως ανταποκρινόμαστε σε αυτήν. Εδώ βλέπουμε τις σχέσεις που μπορεί να έχει με τους υπαλλήλους του ή το ίδιο το άτομο σαν υπάλληλος. Είναι η πρακτικότητα, ο προγραμματισμός και η οργανωτικότητα. Επίσης, είναι ο Οίκος της Υγείας και γενικά η κράση του ατόμου.

7ος Οίκος (Ζυγός- Αφροδίτη)

Είναι ο Οίκος των Σχέσεων. Εδώ βλέπουμε το άτομο πως κινείται μέσα στις σχέσεις του και κατ' επέκταση μέσα στον γάμο του. Τί είδους γάμο επιθυμεί. Οι σχέσεις με τους Άλλους δεν περιορίζονται μόνο στις συναισθηματικές. Μέσα από αυτόν τον οίκο βλέπουμε την ικανότητά του για συνεργασία, τους συνεργάτες αλλά και τους ανταγωνιστές του.  Ο Έβδομος οίκος είναι η Φιλία, όχι όμως οι φίλοι. Είναι επίσης οι αντίπαλοι και οι φανεροί εχθροί.

8ος Οίκος (Σκορπιός-Πλούτων)

Είναι ο Οίκος της Γέννησης και του Θανάτου. Επειδή όλα τα έμβια όντα αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις, η αναπαραγωγή γίνεται αυτοσκοπός. Είναι η συνουσία σαν πράξη. Είναι ο οίκος των υπόγειων και κρυφών υποθέσεων. Της μυστικοπάθειας. Το έγκλημα και η τιμωρία. Είναι επίσης ο Οίκος των Χρημάτων των Άλλων, του Κεφαλαίου και των κληρονομιών.

9ος Οίκος (Τοξότης -Δίας)

Είναι ο Οίκος της ανώτερης μάθησης και των ανωτάτων σπουδών. Εδώ βλέπουμε την φιλοσοφική τάση και το ήθος του ατόμου. Είναι η θρησκεία και ο ρόλος της στην ζωή μας. Η επιρροή του εξωτερικού, είτε αυτά είναι ταξίδια είτε ξένες γλώσσες. Η δυνατότητα του ατόμου να κάνει επεκτάσεις στην ζωή του. Ο Νόμος και νομικά θέματα.

10ος Οίκος (Αιγόκερως-Κρόνος)

Από τους σημαντικότερους Οίκους καθότι συνδέεται με το αποκορύφωμα της ζωής του ατόμου. Στα περισσότερα συστήματα Οικοθεσιών συμπίπτει με το Μεσουράνημα (MC). Είναι η κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Το Πεπρωμένο. Η Εξουσία που συμβολίζεται και με πρόσωπα κύρους, με τον Πατέρα και με τον σύζυγο όταν έχουμε να κάνουμε με γυναικεία Ωροσκόπια.

11ος Οίκος (Υδροχόος-Ουρανός)

Ο ενδέκατος Οίκος συμβολίζει τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και επιδιώξεις. Βλέπουμε επίσης τους στόχους, τα ιδανικά, τις ελπίδες και την έμπνευση. Είναι οι φιλίες και η ικανότητα να κάνουμε φίλους. Η ικανότητα δράσεως σε συλλογικούς χώρους.

12 Οίκος (Ιχθύες-Ποσειδών)

Είναι ο Οίκος του Υποσυνείδητου. Εδώ βρίσκονται τα πράγματα που φοβόμαστε να κοιτάξουμε κατάματα. Δηλώνει κάθε είδους περιορισμό. Είναι οι δοκιμασίες, οι θλίψεις και οι αποτυχίες μας. Είναι δείκτης βαρέων ασθενειών αλλά και της ψυχικής υγείας. Βλέπουμε επίσης την ακούσια μοναξιά και τις περιπτώσεις καταθλίψεως. Σαν Οίκος που κυβερνάται από τον Ποσειδώνα υπάρχει μία ροπή προς το παρασκηνιακό, την Μεταφυσική, την Θρησκεία αλλά και την Τέχνη.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan